almuros 19 Απριλίου 2011 #1 Share 19 Απριλίου 2011 (edited) Μολις εχω ξεκινησει ενα 60 λιτρων reef και σκευτομαι την χρησιμοτητα της αντιστροφης οσμωσης μιας και θα μπουν κυριως μ****α κοραλια... επιπλεον εφοσον αγορασω ποσων σταδιων ειναι καλλυτερα ...3 ή 4 ? Έγινε επεξεργασία 19 Απριλίου 2011 - almuros Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 19 Απριλίου 2011 #2 Share 19 Απριλίου 2011 Για μένα η Α/Ο είναι μονόδρομος, ιδίως σε reef. 4 σταδίων με DI. Mόνο έτσι θα δείς 0 στο TDS meter Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 19 Απριλίου 2011 #3 Share 19 Απριλίου 2011 με καλή μεμβράνη (dow) και σχετικά χαμηλό tds στη βρύση (κάτω από 200) μπορείς να παίξεις και με 3 στάδια με tds=2 στην έξοδο της μεμβράνης Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 19 Απριλίου 2011 #4 Share 19 Απριλίου 2011 με καλή μεμβράνη (dow) και σχετικά χαμηλό tds στη βρύση (κάτω από 200) μπορείς να παίξεις και με 3 στάδια με tds=2 στην έξοδο της μεμβράνης Πολλά αν, ισως και μπορεί... Σιγουρα ισχύει αυτο που λες, αλλα χωρίς εγγύηση. Με μια 4 σταδίων θα είναι σίγουρος. Βεβαια θα μου πεις, 60 λιτρα ειναι. Ναι αλλα αν ειναι να κανεις κατι κανε το σωστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 19 Απριλίου 2011 #5 Share 19 Απριλίου 2011 Πολλά αν, ισως και μπορεί... Σιγουρα ισχύει αυτο που λες, αλλα χωρίς εγγύηση. Με μια 4 σταδίων θα είναι σίγουρος. Βεβαια θα μου πεις, 60 λιτρα ειναι. Ναι αλλα αν ειναι να κανεις κατι κανε το σωστα είναι μεγάλη "μούφα" για μένα το ότι το tds στο νερό που σπάμε αλάτι πρέπει να είναι αναγκαστικά 0 αλλιώς θα έρθει η καταστροφή του σύμπαντος κτλ κτλ κτλ. Μέχρι 5-10 νομίζω είναι καλά. Επίσης θεωρώ πως δεν έχει καμία σχέση το εαν θα είναι nanoreef ή reef 1 τόνου καθώς η "ζημιά" που γίνετε άμα βάλεις νερό από τη βρύση (άλγες, kh, κτλ) είναι η ίδια ακριβώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 19 Απριλίου 2011 #6 Share 19 Απριλίου 2011 Εννοείται οτι ολα θυσιάζονται στον βωμό του marketing. Απλα εγω λεώ, οτι αν ειναι να πάρεις κάτι μια φορά, οπως ειναι η Α/Ο, τοτε πάρε κάτι καλό. Σιγουρα, το 5 ειναι άπειρες φορές καλύτερο απο το 200 που λέει η βρύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 20 Απριλίου 2011 Author #7 Share 20 Απριλίου 2011 ευχαριστω πολυ θα προτιμησω 4 σταδιων απο την στιγμη που ξεκινησω να εχω νερο αντιστροφης οσμωσης λεω να αλλαξω ενα 20% του νερου του ενυδρειου τι λετε εσεις .. επησης δεν θα χρειαστει να προσθετω κατι στο νερο καποια ιχνοστοιχεια η κατι αλλο ακομη ειδα καποια σκευασματα που περιεχουν ζωοπλακτον που αποτελει τροφη για τον ζωντανο βραχο χρησιμευουν για τους οργανισμους του ενυδρειου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 20 Απριλίου 2011 #8 Share 20 Απριλίου 2011 ευχαριστω πολυ θα προτιμησω 4 σταδιων απο την στιγμη που ξεκινησω να εχω νερο αντιστροφης οσμωσης λεω να αλλαξω ενα 20% του νερου του ενυδρειου τι λετε εσεις .. επησης δεν θα χρειαστει να προσθετω κατι στο νερο καποια ιχνοστοιχεια η κατι αλλο ακομη ειδα καποια σκευασματα που περιεχουν ζωοπλακτον που αποτελει τροφη για τον ζωντανο βραχο χρησιμευουν για τους οργανισμους του ενυδρειου ? νεράκι και αλάτι... τίποτα άλλο... αργότερα βλέπεις και πράτεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 20 Απριλίου 2011 Author #9 Share 20 Απριλίου 2011 νεράκι και αλάτι... τίποτα άλλο... αργότερα βλέπεις και πράτεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος