stormtrooper 18 Απριλίου 2011 #1 Share 18 Απριλίου 2011 (edited) Πρόκειται για ένα αριθμητικό τετράγωνο όπου η "μαγική" του ιδιότητα είναι ότι έχει 86 διαφορετικούς λογικούς συνδυασμούς τεσσάρων τετραγώνων, όπου το άθροισμά τους είναι 34. Πρωτοεμφανίστηκε στον πίνακα του Albrecht Dόrer "Melancholia" (πάνω δεξιά). Κάποια παραδείγματα συνδυασμών είναι τα παρακάτω... Αυτό που με εξέπληξε στο συγκεκριμένο "μαγικό τετράγωνο", είναι η απλότητα της δημιουργίας του. Η σκέψη για να μπορέσει να δημιουργηθεί είναι πραγματικά πολύ λογική. Μπορεί κανείς να σκεφτεί πως μπορεί να δημιουργήθηκε? Στο internet που το έψαξα, δεν βρήκα κάτι σαν "λύση". Παρ'όλα αυτά μου πήρε λίγα λεπτά για να καταλάβω το τι έκανε το μυαλό του Ντίρερ. Μαγικά τετράγωνα υπάρχουν αρκετά. 3x3, 4x4, 10x10 κ.ο.κ.. Έχει ένα μικρό ενδιαφέρον που ακόμα και η απλή αριθμητική (καμία σχέση με τα μαθηματικά) μπορεί να εκπλήσσει με τέτοιον τρόπο Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2011 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 18 Απριλίου 2011 #2 Share 18 Απριλίου 2011 χμμμμμμ Νίκο μπορείς να μου βρείς τι κρύβεται απο δω πίσω? Εχει σχέση με το μαγικό τετράγωνο του Ντίρερ? http://www.quizyourprofile.com/guessyournumber.swf Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 18 Απριλίου 2011 #3 Share 18 Απριλίου 2011 (edited) χμμμμμμ Νίκο μπορείς να μου βρείς τι κρύβεται απο δω πίσω? Εχει σχέση με το μαγικό τετράγωνο του Ντίρερ? http://www.quizyourprofile.com/guessyournumber.swf Τελείως παιδικό... Επιλέγεις έναν αριθμό και του λές τι χρώμα είναι. Οπότε του αποκλείεις όλους τους άλλους. Η δεύτερη επιλογή είναι παραπλανητική Στην τρίτη, σε κάθε ένα σπίτι και από έναν αριθμό από αυτούς που είχαν το χρώμα που διάλεξες στην πρώτη. Επιλέγοντας το σπίτι, του λές και ποιόν αριθμό σκέφτηκες. Η τέταρτη είναι επίσης παραπλανητική/περιτή Ήξερα με χαρτιά ένα παρόμοιο... Storm είναι αργά και δεν έχω πλέον το μαθηματικό μυαλό που είχα κάποτε... Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 19 Απριλίου 2011 #4 Share 19 Απριλίου 2011 Τελείως παιδικό... Επιλέγεις έναν αριθμό και του λές τι χρώμα είναι. Οπότε του αποκλείεις όλους τους άλλους. Η δεύτερη επιλογή είναι παραπλανητική Στην τρίτη, σε κάθε ένα σπίτι και από έναν αριθμό από αυτούς που είχαν το χρώμα που διάλεξες στην πρώτη. Επιλέγοντας το σπίτι, του λές και ποιόν αριθμό σκέφτηκες. Η τέταρτη είναι επίσης παραπλανητική/περιτή Ήξερα με χαρτιά ένα παρόμοιο... Storm είναι αργά και δεν έχω πλέον το μαθηματικό μυαλό που είχα κάποτε... Ακριβώς. Τελείως παιδικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος