Jump to content

Αφρικανικο και Ups

Recommended Posts

Καλησπερα.

Σκεφτομαι να βαλω UPS στο ενυδρειο μου φοβουμενος μην μου στερησει τα φροντοζακια η ΔΕΗ.

Εσεις τι UPS εχετε βαλει ?Καποια προταση απο καποιον που εχει κανει ερευνα αγορας ?

Εχω την FX5 Fluval και ειναι 50 watt.

Αν καποιος την εχει τεσταρει σε live συνθηκες ας μου πει και ποσο του κρατησε περιπου και με τι φορτιο περιπου.

Επισης ας μου πουνε οι φιλοι απο την Αφρικη αν το θεωρουν απαραιτητο και επισης ποση ωρα μπορουμε να μεινουμε χωρις φιλτρανση σε περιπτωση διακοπης χωρις να χασουμε τα ψαρακια μας αλλα και χωρις να κανουμε μεγαλη ζημια στο βακτηριο του φιλτρου

Ευχαριστώ

Μάριος

Μάριε καλησπέρα,

προσωπικά το θεωρώ περιττό έξοδο. Αν δεν αποτελείς εξαίρεση, δεν έχουμε τόσο μεγάλες και συχνές διακοπές στην Αττική για να το θεωρήσω απαραίτητο.

Υπάρχει ένα ωραίο θέμα και θα το ψάξω για να το δεις, που αναφέρεται στις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε σε μια διακοπή, ανάλογα με το πόσο αυτή διαρκεί.

Αυτή είναι η δική μου γνώμη βέβαια.

:)

Κωστη θα βαλω ακριβα ψαρια και φοβαμαι μην την πατησω και τα χασω.Αμα βρω καποιο με περιπου 100 ευρω μπορω να τα διαθεσω για να εξαλειψω αυτη την περιπτωση.

Εχεις δικιο στο οτι δεν εχουμε μεγαλης διαρκειας διακοπες εντος Αττικης αλλα φοβαμαι κυριως αυτες που γινονται τοπικα λογω εργων και κρατουν αρκετα.

Περιμενω το αρθρο :)

Μάριος

Εγώ πάλι, στο ένα ενυδρείο στο σπίτι, επειδή έχω διακοπή στάνταρ 1-2 φορές την εβδομάδα, έχω UPS.

Έχω συνδέσει μόνο το φίλτρο και όταν λείπω διακοπές το φωτισμό και την ταΐστρα.

Το φίλτρο έχει κατανάλωση 25W και το UPS είναι 800άρι και κρατάει μόνο το φίλτρο 4 ώρες.

Από αυτό μπορείς να πάρεις μια ιδέα τι περίπου χρειάζεσαι.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να πάρεις με αυτόματη επανεκκίνηση γιατί σε μεγάλη διακοπή πχ 6-8 ώρες που προφανώς θα ξελιγωθεί η μπαταρία και θα σβήσει, όταν ξαναέρθει το ρεύμα τα περισσότερα θέλουν να ξαναπατήσεις το ΟΝ για να ξαναξεκινήσουν και αν λείπεις μέρες σημαίνει ότι ενώ θα έχει ξαναέρθει το ρεύμα το UPS θα παρεμένει κλειστό και οι συνδεμένες συσκευές νεκρές με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Εκτός αν πάρεις κανένα ΜΕΓΑΛΟ που θα σου κρατάει ώρες και ώρες αλλά το θεωρώ περιττό λόγω κόστους.

Τα άλλα μου ενυδρεία που βρίσκονται σε μέρος που έχει 1-2 διακοπές το χρόνο δεν έχουν και είναι περιττό επίσης.

μπορεις να βαλεις ενα μικρο ups μονο στην αεροαντλια. ετσι δεν θα εχουν προβλημα οξυγωνονοσης... εκει πιστευω ειναι το μεγαλτερο προβλημα,,, η αεραντλια εχει πολυ μικρη καταναλωση και ετσι θα κρατισει πολλες ωρες!

μπορεις να βαλεις ενα μικρο ups μονο στην αεροαντλια. ετσι δεν θα εχουν προβλημα οξυγωνονοσης... εκει πιστευω ειναι το μεγαλτερο προβλημα,,, η αεραντλια εχει πολυ μικρη καταναλωση και ετσι θα κρατισει πολλες ωρες!

Μαριε, νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος για ενα τετοιο εξοδο. Το ενυδρειο σου με κανονικη ιχθυοφωρτηση δεν θα εχει προβλημα ακομα και για 10 ωρες διακοπης ρευματος, αρκει να μην ειναι σε πολυ κρυο δωματιο, να ανοιξεις το καπακι του ενυδρειου και καθε 3 ωρες να κανεις καμια χειροκινητη τρομπαρισια στο φιλτρο σου για να ανανεωνεις το νερο που βρισκετε σε αυτο.

Καλημερα Μαριε,Εγω εχω UPS,αλλα το αχρηστεψα για τον λογο που αναφερει ο Μιχαλης.Ειναι μεγαλυτερη ζημια που κανει αν λειπεις απο το σποτι ολη μερα,παρα το κερδος.Εχω 1000αρι και μου κρατα μονο 2 ωρες τα δυο φιλτρα μου.Αν θα παρεις (περιττο)να παρεις με επαναεκκινηση. :)

Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο αποφασισα να παρω ενα φτηνο ups ωστε να μου κρατησει μονο την αεραντλια σε περιπτωση πολυωρης διακοπης.

Κατα τα αλλα τα κανω οτι περιγραφεται στα παρακατω ( σε γενικες γραμμες) .

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=7878

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...amp;#entry59403

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry134356

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=4391

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας

Αεραντλία μπαταρίας και βέβαια όταν έιναι και πολύωρη η διακοπή το νερό που μένει στα εξωτερικά φίλτρα στάσιμο είναι πρόβλημα ,ο beteranos έδωσε μια λύση ,εγώ κάνω κάτι άλλο αδειάζω το στάσιμο νερό και βάζω νερο από το ενυδρείο.

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...