Jump to content

Java Moss

alexander

Recommended Posts

Οι φωτογραφίες νομίζω είναι πιο κατανοητές από να το περιγράψω. Ποιο είναι το κόλπο για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα? Είναι θέμα κλαδέματος η χρειάζομαι διαφορετική moss ?

Αυτό το αποτέλεσμα θέλω

post-17403-1303146339_thumb.jpg

Αυτό έχω καταφέρει

post-17403-1303146361_thumb.jpg

Κουρεμα αλα Cisse`Φιλε μου! :)

Χαχαχα ωραίος. Ξέρεις που κουρεύεται να πάω και εγώ με το ξύλο μου? άμα σου πω ότι έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά ψαλίδια και κανένα δεν την κόβει, απλά ‘τσακίζεται’. Το μονό που έχω βρει είναι ξεμάλλιασμα αλλά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά έτσι. Φαίνεται και στο αποτέλεσμα άλλωστε. Θα δοκιμάσω με κανένα ξυράφι να δω τι θα γίνει.

Πιστευω πως με ψαλιδακι μικρο για τα νυχια θα κανεις δουλεια, παντως εαν εχεις την δυνατοτητα να βγαλεις εξω το ξυλο με την moss και να το κουρεψεις μεσα σε μια λεκανη με νερο και θα ειναι ποιο ευκολη η ολη διαδικασια και δεν θα σου σκορπισουν ολα τα κλαδακια μεσα στο ενυδρειο. Επισης καθαρα πληροφοριακα μην βαλεις SAE ή κανενα πλεκο γιατι θα στην κανουν αλα Collina! :)

Ναι το ξέρω, μάλιστα ήταν ένας από τους λόγους που τα αγόρασα, κλάδεμα στον αυτόματο. Έκανα ένα χοντρό κλάδεμα πριν, ψιλό αποτυχία το αποτέλεσμα, σαν γάτα βρεγμένη έγινε, άσε που έβγαλε φουλ βρώμα. Μακάρι να μπορούσα να το βγάλω το ξύλο θα ήταν ιδανικά αλλά είναι jenga η κατάσταση. Αύριο θα κόψω την πετονιά να δω τι θα γίνει.

Να ρωτήσω κάτι άλλο, Hydrocotyle leucocephala έχει δοκιμάσει κάνεις να την τυλίξει γύρο από κλαρί ρίζας?

Εχω την εντυπωση οτι στην πρωτη φοτογραφια δεν μιλαμε για java moss, αλλα για καποιο αλλο ειδος, moss.....

Αυτό έβλεπα και εγώ τώρα. Άρα java moss όσο και να την κλαδεύω πάντα θα πετάει πιο μακριά ‘κλαριά’? Ενώ απ ότι βλέπω στις φωτογραφίες η flame moss δεν πετάει τόσο πολύ.

Εδώ βρήκα ένα λινκ με όλες της moss

Ναι οντως ειναι flame, ειχα δωσει βαση στο περι κουρεματος! Σιγουρα το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο.

Ναι οντως ειναι flame, ειχα δωσει βαση στο περι κουρεματος! Σιγουρα το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο.

:):thumbup:

:thumbup::thumbup:

Το σωστο να λεγεται! :)

Οι φωτογραφίες νομίζω είναι πιο κατανοητές από να το περιγράψω. Ποιο είναι το κόλπο για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα? Είναι θέμα κλαδέματος η χρειάζομαι διαφορετική moss ?

Αυτό το αποτέλεσμα θέλω

post-17403-1303146339_thumb.jpg

Μόνον........που δεν είναι moss

Βασικά καμία moss

Θα αφήσω ένα 24ωρο να δω αν το βρεί κανείς

:)

Έγινε επεξεργασία - lasal

Δείξε βρε Γιάννη (lasal) καμιά φώτο και καμιά συμβουλή για το πως κουρεύεται η moss και τι αποτελέσματα μπορείς να πετύχεις αν έχεις ατελείωτη υπομονή! :)

------------------

Να συμπληρώσω SAE vs moss : 1 - 0 :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - theodor72

Μπορεις να κάνεις κάτι τέτοιο........

post-46-1303164640_thumb.jpg

ή κάτι τέτοιο..........

post-46-1303164673_thumb.jpg

ή οτι σε φωτίσει ο Θεός

:)

Πω πω!!! Lasal ειναι απιθανα! :)

Πάντως δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα το κούρεμα εκτός νερού......

Βγάλτε το ξύλο με τη moss έξω από το νερό και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Λίγο - λίγο και συχνά θα έλεγα είναι καλύτερα.

Πιστευω πως με ψαλιδακι μικρο για τα νυχια θα κανεις δουλεια, παντως εαν εχεις την δυνατοτητα να βγαλεις εξω το ξυλο με την moss και να το κουρεψεις μεσα σε μια λεκανη με νερο και θα ειναι ποιο ευκολη η ολη διαδικασια και δεν θα σου σκορπισουν ολα τα κλαδακια μεσα στο ενυδρειο. Επισης καθαρα πληροφοριακα μην βαλεις SAE ή κανενα πλεκο γιατι θα στην κανουν αλα Collina! :)

Πάντως δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα το κούρεμα εκτός νερού......

Βγάλτε το ξύλο με τη moss έξω από το νερό και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Λίγο - λίγο και συχνά θα έλεγα είναι καλύτερα.

το Cladophora sp μοιάζει καθόλου με τις moss ball-algae ball (marimo) ?

ξερει κανεις?

βρήκα αυτο! καποιος κατω κατω στα σχόλια αναφέρει οτι αυτο το είδος αλγης μπορει να θρέψει γαριδες και sae.. :)

http://www.aquatic-eden.com/2009/04/cladophora-algae.html

Συγνώμη, Rik, δεν είδα τη σημαντική δευτερεύουσα πρόταση :) !!!! Βάλει κι εσύ κανένα κόμμα ρε παιδί μου !

Ακριβώς, το κούρεμα πάντα μέσα σε νερό (είτε ενυδρείο είτε λεκάνη) !

Συγνώμη, Rik, δεν είδα τη σημαντική δευτερεύουσα πρόταση :thumbup: !!!! Βάλει κι εσύ κανένα κόμμα ρε παιδί μου !

Ακριβώς, το κούρεμα πάντα μέσα σε νερό (είτε ενυδρείο είτε λεκάνη) !

:):thumbup::hysterical::rasp:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...