baggos777777 18 Απριλίου 2011 #1 Share 18 Απριλίου 2011 στο υπόστρωμα μου εχω πρασινη αλγη μονο εκει που φωτιζεται,στα σημια που εχει σκεια ειναι ο.κ. οτοκικλους εχω αλλα δεν βλεπω να την ακουμπαν καθολου.8-9 ωρες εχω τα φωτα μου, τι να κανω να βαλω και ενα αγγιστρους η θα μου τρωι και τα φυτα μαζι?απο φωτα εχω 4Χ54W 2Χ Τ5 Arcadia Plant Pro 2X sylvania Grolux με ανακλαστιρες σατο 130-60-65 υψως.φωτο δυστιχως δεν μπορω προς το παρον.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 18 Απριλίου 2011 #2 Share 18 Απριλίου 2011 είναι κάπως έτσι? http://www.aquariumslife.com/algae-control/blue-green-algae/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 18 Απριλίου 2011 Author #3 Share 18 Απριλίου 2011 είναι κάπως έτσι? http://www.aquariumslife.com/algae-control/blue-green-algae/ οχι δεν ειναι ετσι,να ειναι λετε ο φωτισμός μου πολλης?δεν νομιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Απριλίου 2011 #4 Share 18 Απριλίου 2011 Νομιζω φιλε οτι αν δεν βαλεις μια φωτο να δουμε τι ακριβως αλγη εχεις δεν μπορουμε να σου πουμε ουτε τι φταιει ουτε τι να κανεις..δοκιμασε να βγαλεις μια Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 18 Απριλίου 2011 Author #5 Share 18 Απριλίου 2011 δεν εχω ρε παιδια μηχανη τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 18 Απριλίου 2011 #6 Share 18 Απριλίου 2011 δεν εχω ρε παιδια μηχανη τωρα με κινητο μηπως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 18 Απριλίου 2011 Author #7 Share 18 Απριλίου 2011 φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 18 Απριλίου 2011 Author #8 Share 18 Απριλίου 2011 φωτο και απο το φυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 18 Απριλίου 2011 Author #9 Share 18 Απριλίου 2011 αυτα τα 2 προβλήματά που εχω στης φωτο αντιμετωπίζω τωρα, τι να κανω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 18 Απριλίου 2011 #10 Share 18 Απριλίου 2011 Μήπως έχεις μετρήσεις από PO4 και ΝΟ3; Διοξείδιο έχεις; Εxcel; Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 19 Απριλίου 2011 Author #11 Share 19 Απριλίου 2011 Μήπως έχεις μετρήσεις από PO4 και ΝΟ3; Διοξείδιο έχεις; Εxcel; καλημερα σας διοξειδιο εχω με καμια 130+ φυσαλιδες το λεπτο,απο μετρησεις εχω κανενα μηνα γιατι εχω δωσει τα τεστ ενος φιλου μου αλλαγες κανω καθε 15 μερες 120 λιτρα απο οσμοση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Απριλίου 2011 #12 Share 19 Απριλίου 2011 Εχω την εντιπωση οτι αυτο στο χαλικι σου ειναι κυανοβακτιριο(bga).Εγω το αντιμετοπισα με 4ημερη συσκοτιση.Παντως πρεπει να κανεις κατι γιατι εξαπλωνεται γρηγορα.Μηπως δεν εχεις καλη κυκλοφορια σ αυτα τα σημεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 19 Απριλίου 2011 Author #13 Share 19 Απριλίου 2011 Εχω την εντιπωση οτι αυτο στο χαλικι σου ειναι κυανοβακτιριο(bga).Εγω το αντιμετοπισα με 4ημερη συσκοτιση.Παντως πρεπει να κανεις κατι γιατι εξαπλωνεται γρηγορα.Μηπως δεν εχεις καλη κυκλοφορια σ αυτα τα σημεια? απο κυκλοφορια εχω την επιστροφή απο το σαμπ 3000 λιτρα την ωρα,αν όντως χρειζομαι συσκοτιση τι πρεπει να κανω? να κλεισω μονο τα φωτα η να σκεπασω το ενυδρειο?τα φυτα την παλεβουν η θα εχω και απωλειες? τα ψαρια να τα ταιζω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 19 Απριλίου 2011 #14 Share 19 Απριλίου 2011 απο κυκλοφορια εχω την επιστροφή απο το σαμπ 3000 λιτρα την ωρα,αν όντως χρειζομαι συσκοτιση τι πρεπει να κανω? να κλεισω μονο τα φωτα η να σκεπασω το ενυδρειο?τα φυτα την παλεβουν η θα εχω και απωλειες? τα ψαρια να τα ταιζω?? Ταΐζεις την προηγούμενη μέρα σχετικά καλά Την επόμενη μέρα κάνεις μεγάλη αλλαγή νερού Καθαρίζεις ό,τι μπορείς με το χέρι Κλείνεις τα πάντα και σκεπάζεις το ενυδρείο με κάτι αδιαφανές τα φυτά δεν θα έχουν πρόβλημα δεν ταΐζεις Το αφήνεις τουλάχιστον ένα πενθήμερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Απριλίου 2011 #15 Share 19 Απριλίου 2011 απο κυκλοφορια εχω την επιστροφή απο το σαμπ 3000 λιτρα την ωρα,αν όντως χρειζομαι συσκοτιση τι πρεπει να κανω? να κλεισω μονο τα φωτα η να σκεπασω το ενυδρειο?τα φυτα την παλεβουν η θα εχω και απωλειες? τα ψαρια να τα ταιζω?? Εγω ταισα τα ψαρια και σκεπασα το ενυδρειο με κουβερτα για 4 μερες και δεν το ανοιξα για κανενα λογο.Μετα απο αυτο παπαλα η bga..Τα φυτα θα την παλεψουν μια χαρα Απλα μετα τη συσκοτιση θα κανεις μια καλη αλλαγη νερου περιπου 50%,σκουπα βυθου για να τραβιξεις τη νεκρη bga και αλλαγη στο ενυδρειακο σου βαμβακι στο φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 19 Απριλίου 2011 Author #16 Share 19 Απριλίου 2011 λοιπον αδελφια μόλις τωρα σκεπασα καλα το ενυδρειο μου με μια κουβερτα και εβαλα 24 την uv απο 8 ωρες που την ειχα.το σαββατο θα την βγαλω να κανω αλλαγη να δω και τα αποτελεσματα.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ παιδια χαίρομαι που εχω ανθρωπους διπλα μου που αγαπουν και αυτη το χομπι αυτο ο ΘΕΟΣ να σας εχει καλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 19 Απριλίου 2011 #17 Share 19 Απριλίου 2011 λοιπον αδελφια μόλις τωρα σκεπασα καλα το ενυδρειο μου με μια κουβερτα και εβαλα 24 την uv απο 8 ωρες που την ειχα.το σαββατο θα την βγαλω να κανω αλλαγη να δω και τα αποτελεσματα.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ παιδια χαίρομαι που εχω ανθρωπους διπλα μου που αγαπουν και αυτη το χομπι αυτο ο ΘΕΟΣ να σας εχει καλα... Το Σάββατο είναι νωρίς ακόμη. Μη βιάζεσαι ! Εγώ μετά το Πάσχα (κυριολεκτικά) θα το αποκάλυπτα. Και πρόσεξε η κουβέρτα να ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ να περάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 19 Απριλίου 2011 Author #18 Share 19 Απριλίου 2011 αντρεα ποια μερα λες?τα ψαρια να μην τα ταιζω τοσες μερες?σκεφτομαι για 200 λιτρα αλαγη καλα ειναι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 19 Απριλίου 2011 #19 Share 19 Απριλίου 2011 Γι αυτό έγραψα πιο πάνω : Πρώτη μέρα καλό τάισμα και την επόμενη μέρα αλλαγή νερού και συσκότιση. Ώστε να είναι χορτασμένα. Τα ψάρια δεν έχουν πρόβλημα με μια νηστεία ακόμη και μια βδομάδα στο κάτω κάτω το έχουν και οι μέρες αν όμως σε ανησυχεί κράτα το για πέντε μέρες δηλαδή τάισε σήμερα καλά αύριο αλλαγή, συσκότιση και αποκάλυψη Δευτέρα αλλαγή 50% καλή είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 20 Απριλίου 2011 Author #20 Share 20 Απριλίου 2011 Γι αυτό έγραψα πιο πάνω : Πρώτη μέρα καλό τάισμα και την επόμενη μέρα αλλαγή νερού και συσκότιση. Ώστε να είναι χορτασμένα. Τα ψάρια δεν έχουν πρόβλημα με μια νηστεία ακόμη και μια βδομάδα στο κάτω κάτω το έχουν και οι μέρες αν όμως σε ανησυχεί κράτα το για πέντε μέρες δηλαδή τάισε σήμερα καλά αύριο αλλαγή, συσκότιση και αποκάλυψη Δευτέρα αλλαγή 50% καλή είναι. αντρεα την πρωτη μερα που θα βγαλω την κουβερτα να εχω τα φωτα μου κανονικά αναμενα8-9 ωρες??δεν ειχα νερο απο οσμοση τοσο και δεν εκανα αλλαγη εχθες αλλα ξεκινισα την συσκοτιση λες να μην εχω αποτελεσμα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Απριλίου 2011 #21 Share 20 Απριλίου 2011 Εγω δεν εκανα αλλαγη πριν την συσκοτιση απ οτι θυμαμαι παρα μονο μετα ενα 50% μαζι με σκουπα βυθου.Τα φωτα τα αναψα καπακι για 9 ωρες,οπως τα ειχα και πριν δηλαδη.Παντως μετα την συσκοτιση εξαφανιστικαν και αλλα ειδη αλγης που ειχα οπως η τριχοειδη που με ταλαιπορουσε για αρκετο καιρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 20 Απριλίου 2011 Author #22 Share 20 Απριλίου 2011 Εγω δεν εκανα αλλαγη πριν την συσκοτιση απ οτι θυμαμαι παρα μονο μετα ενα 50% μαζι με σκουπα βυθου.Τα φωτα τα αναψα καπακι για 9 ωρες,οπως τα ειχα και πριν δηλαδη.Παντως μετα την συσκοτιση εξαφανιστικαν και αλλα ειδη αλγης που ειχα οπως η τριχοειδη που με ταλαιπορουσε για αρκετο καιρο ευχαριστω φιλε μου rastafarian,ασε δεν μπορω να το βλεπω ετσι τοσες μερες και φευγω σε λιγο για το χωριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Απριλίου 2011 #23 Share 20 Απριλίου 2011 Dont worry,be happy..δεν ειναι τιποτα και θα περασει.οταν γυρισεις και θα κανεις την αποκαλυψει θα το δεις πεντακαθαρο!Απλα κανε και μια σκουπα βυθου να παρεις οτι εχει απομεινει απο την νεκρη bga οπως και να αλλαξεις το ενυδρειακο βαμβακι του φιλτρου σου γιατι αν μεινουν αυτα θα εξαπλωθουν παλι και θα εχεις προβλημα ξανα. ΥΓ Οταν κανεις την αποκαλυψη θα δεις την νεκρη bga μαυρη και οχι πρασσινοπη Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 24 Απριλίου 2011 Author #24 Share 24 Απριλίου 2011 χρονια μας πολλα ,εχθες εκανα την αποκαλυψη και εφυγε το 80% απο την αλγη,μαλλον ηθελε 2 μερες ακομα αλλα το φοβήθηκα εκανα και την αλλαγη μου,τωρα λιπασμα να βαλω?? αν ναι ποτε??σκεφτομαι να βαλω και μερικα απλ σαλιγκάρια θα κανουν δουλεια?? εχω μεσα οτοκυκλους αλλα δεν βοηθαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 24 Απριλίου 2011 #25 Share 24 Απριλίου 2011 χρονια μας πολλα ,εχθες εκανα την αποκαλυψη και εφυγε το 80% απο την αλγη,μαλλον ηθελε 2 μερες ακομα αλλα το φοβήθηκα εκανα και την αλλαγη μου,τωρα λιπασμα να βαλω?? αν ναι ποτε??σκεφτομαι να βαλω και μερικα απλ σαλιγκάρια θα κανουν δουλεια?? εχω μεσα οτοκυκλους αλλα δεν βοηθαν Βιάστηκες λιγάκι......άκου τους "παλιούς" Άσε και το λίπασμα προς το παρόν, να δούμε πρώτα τι θα γίνει με την υπόλοιπη άλγη η οποία μπορεί και να υποχωρήσει πια. Προς το παρόν μην προσθέτεις άλλους οργανισμούς. Μια εβδομάδα υπομονή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος