crash1990 18 Απριλίου 2011 #1 Share 18 Απριλίου 2011 Γεια σας παιδιά έχω επιλέξει να βάλω αυτά τα φυτά στο 100λιτρο ενυδρειο μου. Επειδη είμαι αρχαριος και είναι η πρώτη φορα που θα κάνω φυτεμένο θέλω να ρωτήσω αν χρειάζεται να βάλω υπόστρωμα λιπάσματος ή μονο υγρο ή και τα δυο για να μεγαλωσουν τα φυτά!!! Σε ένα petshop που ρώτησα που είπαν ότι μπορώ να βάζω υγρό μονο!!! Τι λέτε και εσείς? Myriophyllum matogrossense (red) Ceratophyllum Demersum Sagittaria platyphylla Anubias barteri var. nana Cryptocoryne balansae *Υπάρχει και παροχή DIY CO2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crash1990 18 Απριλίου 2011 Author #2 Share 18 Απριλίου 2011 (edited) Επίσης θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να δέσω τη var. nana πάνω στη ρίζα που έχω? Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2011 - crash1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 18 Απριλίου 2011 #3 Share 18 Απριλίου 2011 Γεια σας παιδιά έχω επιλέξει να βάλω αυτά τα φυτά στο 100λιτρο ενυδρειο μου.Επειδη είμαι αρχαριος και είναι η πρώτη φορα που θα κάνω φυτεμένο θέλω να ρωτήσω αν χρειάζεται να βάλω υπόστρωμα λιπάσματος ή μονο υγρο ή και τα δυο για να μεγαλωσουν τα φυτά!!! Σε ένα petshop που ρώτησα που είπαν ότι μπορώ να βάζω υγρό μονο!!! Τι λέτε και εσείς? Myriophyllum matogrossense (red) Ceratophyllum Demersum Sagittaria platyphylla Anubias barteri var. nana Cryptocoryne balansae *Υπάρχει και παροχή DIY CO2 Ούτως ή άλλως το Ceratophyllum Demersum μπορει απλά να επιπλέει ή να δεθεί από κάπου και η Anubias πρέπει να δεθεί και να ριζώσει πάνω σε ένα ξύλο ή πέτρα. Με υγρό είναι ΟΚ. Το Cryptocoryne balansae είναι ένα σχετικά εύκολο φυτό που με υγρό λίπασμα και καμιά ταμπλέτα θα πάει καλά. Το θέμα είναι τα άλλα δύο, το Sagittaria platyphylla το οποίο είναι χαμηλό φυτό που απλώνεται για μπροστά και θα μπορούσε να ωφεληθεί από υπόστρωμα (δεδομένου βέβαια ότι έχεις ψιλόκοκκο χαλίκι για βυθό). Θέλει και σχετικά καλύτερο φωτισμό όπως και σίδηρο. Το Myriophyllum matogrossense είναι σχετικά πολύ πιο δύσκολο από τα άλλα που διάλεξες και στο φωτισμό που απαιτεί και στη λίπανση. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι ίσως δεν χρειάζεσαι υπόστρωμα αλλά στη θέση σου θα έβαζα ταμπλέτες για αυτά που φυτεύονται και ένα συντηρητικό πρόγραμμα λίπανσης που να περιέχει και σίδηρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crash1990 18 Απριλίου 2011 Author #4 Share 18 Απριλίου 2011 (edited) Ευχαριστώ για τη βοήθεια...ναι έχω ψιλίκοκκο χαλίκι!!! 1-2mm Έχεις να μου προτίνεις κάποιο άλλο φυτό σαν το Sagittaria platyphylla που να μην χρειάζεται υπόστρωμα για να είμαι σίγουρος οτι θα πιάσει??? Επίσης έχεις να μου προτίνεις ταμπλέτα? Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2011 - crash1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crash1990 19 Απριλίου 2011 Author #5 Share 19 Απριλίου 2011 καποιος??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 19 Απριλίου 2011 #6 Share 19 Απριλίου 2011 καποιος??? Και το sagittaria θα πιάσει. Εγώ με τα γρασίδια δεν ήμουν ποτέ τυχερός Αρκεί να μην είναι όπως είπαμε χοντρό το χαλίκι. Εναλλακτικά: echinodorus tenelus Ταμπλέτες της seachem. Ακριβές αλλά καλύτερες. Όχι για τη sagittaria όμως (δεν έχει νόημα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος