dimkasta 18 Απριλίου 2011 #1 Share 18 Απριλίου 2011 Επειδή μου έχει χρειαστεί αρκετές φορές και αναγκάστηκα να κάνω δουλειά με άλλα εργαλεία με άσχημα αποτελέσματα, αποφάσισα να αγοράσω μια σέγα. Όσοι έχετε σχετική εμπειρία θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο εργαλείο ή τέλος πάντων να μου υποδείξετε κάποια χαρακτηριστικά που έχουν νόημα. Από μια πρώτη ματιά, έχει αρκετή σημασία σε μένα να υπάρχει κάποιο βοήθημα για κοπή σε ευθεία (laser ή κάποιος οδηγός) Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 18 Απριλίου 2011 #2 Share 18 Απριλίου 2011 Εγώ είχα πάρει μια φτηνή από το Praktiker (Budget) η οποία έχει και laser (πολύ χρήσιμο το βρήκα). Αν και φτηνή δεν με κρέμασε και έχω κόψει τα πάντα (μέχρι και καυσόξυλα ). Καλό είναι να έχει και έξοδο για σύνδεση με σωλήνα απορρόφησης αν είναι να δουλέψεις και σε χώρο που δεν θέλεις να γεμίσεις με πριονίδια και σκόνες. Πιθανώς άσχετο: Αν είναι για μικροδουλειές πάντως και χομπίστικα κοψίματα τότε ίσως να σκεφτείς να πάρεις dremel (αν δεν έχεις) που είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να κάνεις θάυματα σε μικρο επίπεδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Απριλίου 2011 #3 Share 18 Απριλίου 2011 Εγώ είχα πάρει μια φτηνή από το Praktiker (Budget) η οποία έχει και laser (πολύ χρήσιμο το βρήκα). Αν και φτηνή δεν με κρέμασε και έχω κόψει τα πάντα (μέχρι και καυσόξυλα ). Καλό είναι να έχει και έξοδο για σύνδεση με σωλήνα απορρόφησης αν είναι να δουλέψεις και σε χώρο που δεν θέλεις να γεμίσεις με πριονίδια και σκόνες. Πιθανώς άσχετο: Αν είναι για μικροδουλειές πάντως και χομπίστικα κοψίματα τότε ίσως να σκεφτείς να πάρεις dremel (αν δεν έχεις) που είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να κάνεις θάυματα σε μικρο επίπεδο. Εγω χρησιμοποιω ενα bosch το οποιο τα τελευταια 15 χρονια που αασχολουμε το έχουμε. Το dremmel κατω απο 100€ δε θα το βρεις. Αλλα ειναι οντως μαγικο εργαλειο!! Οτι πρεπει για μικρο δουλειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 18 Απριλίου 2011 Author #4 Share 18 Απριλίου 2011 Dremmel έχω. Λέτε να ψάξω εξάρτημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Απριλίου 2011 #5 Share 18 Απριλίου 2011 Dremmel έχω. Λέτε να ψάξω εξάρτημα? Οχι. Παρε μια σεγα. Αναλογα με την τσεπη σου κοιτα και την αγορα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 18 Απριλίου 2011 Author #6 Share 18 Απριλίου 2011 Έτσι κι αλλιώς και τα εξαρτήματα για dremmel δεν τα λές και φτηνά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Απριλίου 2011 #7 Share 18 Απριλίου 2011 Έτσι κι αλλιώς και τα εξαρτήματα για dremmel δεν τα λές και φτηνά... Δε διαφωνω. Παντως αυτες τι μερες ειδα κτι προσφορες στα πρακτικερ. Μπορεις να πεις του νονου σου να σου παρει λαμπαδα με.... σεγα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 18 Απριλίου 2011 #8 Share 18 Απριλίου 2011 Θελω και γω μια ηλεκτροκοληση αν πεις στο νονο σου!! Παντως για σεγες πολυ φτηνα στο e-shop ναι καλα ακουσατε στο eshop!! Πλεον εχει και εργαλεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 18 Απριλίου 2011 #9 Share 18 Απριλίου 2011 (edited) Επειδή μου έχει χρειαστεί αρκετές φορές και αναγκάστηκα να κάνω δουλειά με άλλα εργαλεία με άσχημα αποτελέσματα, αποφάσισα να αγοράσω μια σέγα. Όσοι έχετε σχετική εμπειρία θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο εργαλείο ή τέλος πάντων να μου υποδείξετε κάποια χαρακτηριστικά που έχουν νόημα. Από μια πρώτη ματιά, έχει αρκετή σημασία σε μένα να υπάρχει κάποιο βοήθημα για κοπή σε ευθεία (laser ή κάποιος οδηγός) Ευχαριστώ εκ των προτέρων Εχω 6 εργαλεία κοπής και τα εκμεταλλεύομαι όλα με διαφορετικό τρόπο Ένα σωστό εργαλείο μπορεί να σε παρακινήσει να κάνεις πολλά πράγματα Το θέμα ξεκινάει από το τι θέλεις να κόψεις. Και πόσα θα έδινες για να πάρεις το εργαλείο κοπής. Παρεμπιπτόντως είμαι χομπίστας Απάντησε στα ερωτήματα και θα σε οδηγήσω στο σωστό εργαλείο Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2011 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος