calpinos 17 Απριλίου 2011 #1 Share 17 Απριλίου 2011 (edited) το ενυδρείο είναι 100Χ30Χ40 περίπου 115 λίτρα καθαρά και τρέχει εδω και 15 μήνες καταρχήν να ρωτήσω ρε παιδιά αυτό το ενυδρείο που γέμισε με valisneria (εκτός απο τις γωνίες) είναι φυσιολογικό μήπως θα έπρεπε να κάνω κάτι??? η anubia στα δεξιά την έδεσα πριν απο 6½ μήνες και όπως την έβαλα ετσι έμεινε είναι φυσιολογικό??? ενω η άλλη βγάζει φύλλο κάθε 20 μέρες αλλά και σαπίζουν σιγά σιγά τα παλιά φύλλα απο λίπανση δεν εχω υπόστρωμα και το μόνο λίπασμα είναι seacheim flourish 1 ml κάθε 15 ημέρες μετά την αλλαγή του νερού και αυτό επειδή είναι εύκολα φυτά φωτισμό άλλαξα και έβαλα GROLUX Τ8 25W και ανάβει 8½ ώρες την ημέρα αν έχετε κάτι να επισυμάνετε ή οχι θα περιμένω την γνώμη σας http://img696.imageshack.us/i/dsc00104af.jpg/ Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2011 - calpinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Απριλίου 2011 #2 Share 17 Απριλίου 2011 ομορφο δειχνει φιλε μηπως δεν ειναι valisneria και ειναι saggitaria subulata ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 17 Απριλίου 2011 Author #3 Share 17 Απριλίου 2011 (edited) ομορφο δειχνει φιλε μηπως δεν ειναι valisneria και ειναι saggitaria subulata ? [/quot πρέπει να είναι valisneria θα βάλω μια φώτο απο το ξεκίνημα που φαίνετε καλύτερα http://img29.imageshack.us/i/dsc00111go Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2011 - calpinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Απριλίου 2011 #4 Share 17 Απριλίου 2011 ειναι αυτο που εχει απλωθει σε ολο σχεδον το χαλικι ?η valisneria μεγαλωνει και φτανει στην επιφανεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 17 Απριλίου 2011 Author #5 Share 17 Απριλίου 2011 (edited) ειναι αυτο που εχει απλωθει σε ολο σχεδον το χαλικι ?η valisneria μεγαλωνει και φτανει στην επιφανεια επιτέλους το κατάφερα με την φώτο Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2011 - calpinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 17 Απριλίου 2011 #6 Share 17 Απριλίου 2011 Με valisneries μοιάζουν αλλά γιατί είναι τόσο κοντές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 17 Απριλίου 2011 Author #7 Share 17 Απριλίου 2011 Με valisneries μοιάζουν αλλά γιατί είναι τόσο κοντές? ενω όταν τις φύτεξα ήταν ψηλές στην συνέχεια κόντιναν και άρχησαν να απλόνονται σε όλο το ενυδρείο ετσι ήταν στην αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 17 Απριλίου 2011 #8 Share 17 Απριλίου 2011 Βασικά τώρα που το βλέπω καλύτερα έχω το ίδιο θέμα με εσένα. Εβαλα βαλισνέριες οι οποίες μέσα σε λιγότερο από 3 εβδομάδες έβγαλαν αμέτρητους δρομείς και γέμισε όλο το ενυδρείο αλλά δεν είχαν καθόλου ύψος, μέχρι που έφτασα σε σημείο να πιστεύω ότι είναι subulata. Αλλά τώρα τελευταία αρχίζουν και ψηλώνουν μερικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 18 Απριλίου 2011 Author #9 Share 18 Απριλίου 2011 Βασικά τώρα που το βλέπω καλύτερα έχω το ίδιο θέμα με εσένα. Εβαλα βαλισνέριες οι οποίες μέσα σε λιγότερο από 3 εβδομάδες έβγαλαν αμέτρητους δρομείς και γέμισε όλο το ενυδρείο αλλά δεν είχαν καθόλου ύψος, μέχρι που έφτασα σε σημείο να πιστεύω ότι είναι subulata. Αλλά τώρα τελευταία αρχίζουν και ψηλώνουν μερικές. πάντως εγω το άφησα να γίνει η ζούγκλα που ονειρευόμουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Απριλίου 2011 #10 Share 19 Απριλίου 2011 Εγω ειχα ενα ειδος valsineria που εμενε κοντη.Παντως αυτο που ειδα ειναι οτι εχεις τιγρακια μαζι με γκουραμι.Τα τιγρακια αν δεν κανω λαθος συνηθιζουν να τσιμπουν μεγαλες ουρες των αλλων ψαριων και τα γκουραμι μου μπορει να εχουν προβλημα γιατι θα τους τσιμπουν τις κεραιες που εχουν.Επεισης δεν ξερω αν αυτα τα 2 ειδη ταιριαζουν και απο αποψη παραμετρων νερου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 19 Απριλίου 2011 Author #11 Share 19 Απριλίου 2011 Εγω ειχα ενα ειδος valsineria που εμενε κοντη.Παντως αυτο που ειδα ειναι οτι εχεις τιγρακια μαζι με γκουραμι.Τα τιγρακια αν δεν κανω λαθος συνηθιζουν να τσιμπουν μεγαλες ουρες των αλλων ψαριων και τα γκουραμι μου μπορει να εχουν προβλημα γιατι θα τους τσιμπουν τις κεραιες που εχουν.Επεισης δεν ξερω αν αυτα τα 2 ειδη ταιριαζουν και απο αποψη παραμετρων νερου.. πάντος είναι και τα δύο Ασιατικά το κακό άρχησε απο την αρχή που ήμουν άσχετος και καλά πήρα τα τιγράκια πρώτα μετά έψαχνα άλλο είδος για να βάλω και μετά απο ερωτήσεις στο forum κατέληξα στα Pearl gourami όσο για την συνύπαρξη απο καμιά φορά γίνεται και το τσιμπολόγημα της ουράς το νερό εδώ στις Σέρρες είναι μόνο για Αφρικάνικο ενυδρείο αλλά το παλεύουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος