Jump to content

Διαρροη ενυδρειου...sos

Unkle

Recommended Posts

Καλησπερα.....πρόσφατα αγόρασα ενα ενυδρείο μαζί με την βάση του μάρκας ocean son 400lt...μεσα έβαλα dennerle χαλίκι και υπόστρωμα....3 ξύλα και μερικά φύτα....φίλτρο εξωτερικό eheim 600....eheim θερμοστάτη...οτι μου είπαν με λίγα λόγια αγόρασα και έκανα γιατι δεν ειχα γνώσεις(απο πολύ γνωστό μαγαζί)...το ενυδρείο λειτουργεί 2,5 μήνες...σήμερα διαπίστωσα διαρροή νερού πολύ μικρή μέχρι στιγμής..(αντε να δούμε)....ι διαρροή ειναι στο επιπλο του ευδρείου δλδ στον πάτο του,ετσι νομίζω

Θα ήθελα να με βοηθήσετε για το πως θα ενεργήσω αφου και να μου το αντικαταστήσουν(μακαρι) 20 ψαράκια που εχει μεσα και 15 φυτά τι θα τα κάνω???? Θα βρω το δίκιο μου???????????????? έχει πάθει κανείς κατι ίδιο???

μιλα πρωτα με το καταστημα.

στο μεταξυ, καλο θα ειναι να βαλεις τα ψαρια σου σε ενα βαρελι με το φιλτρο και το θερμαντηρα σε λειτουργια μεχρι να βρεις λυση. αν το αφησεις ετσι και εφοσον δεν βρεις τη διαρροη, υπαρχει παντα η πιθανοτητα να τρεχεις.

τα φυτα σε ενα κουβα και εξω στον ηλιο. καλοκαιριαζει σιγα σιγα και δεν νομιζω να παθουν κατι απο θερμοκρασια. το βραδυ ομως θα βαζεις το κουβα μεσα. αν εχεις μια λαμπα να βαλεις να φωτιζει το βαρελι και βαλε τα φυτα χυμα στο βαρελι.

ολα αυτα εφ'οσον εχεις διαρροη και δεν σου εχει τρεξει νερο απο δικη σου απροσεξια, πχ κατα την αλλαγη νερου να χυθηκε εξω ή να παραγεμισες το ενυδρειο σου.

μιλα πρωτα με το καταστημα.

στο μεταξυ, καλο θα ειναι να βαλεις τα ψαρια σου σε ενα βαρελι με το φιλτρο και το θερμαντηρα σε λειτουργια μεχρι να βρεις λυση. αν το αφησεις ετσι και εφοσον δεν βρεις τη διαρροη, υπαρχει παντα η πιθανοτητα να τρεχεις.

τα φυτα σε ενα κουβα και εξω στον ηλιο. καλοκαιριαζει σιγα σιγα και δεν νομιζω να παθουν κατι απο θερμοκρασια. το βραδυ ομως θα βαζεις το κουβα μεσα. αν εχεις μια λαμπα να βαλεις να φωτιζει το βαρελι και βαλε τα φυτα χυμα στο βαρελι.

ολα αυτα εφ'οσον εχεις διαρροη και δεν σου εχει τρεξει νερο απο δικη σου απροσεξια, πχ κατα την αλλαγη νερου να χυθηκε εξω ή να παραγεμισες το ενυδρειο σου.

το μόνο σύγουρο είναι οτι δεν ειναι απο απροσεξία δική μου...γιατί το παρακολούθώ απο το απογεύμα βαζώ ώσο μπορώ χαρτί απο κατω δλδ στην στο επιπλο και βλέπω στο χαρτι να γεμιζει... τι να κάνω??? ύπαρχει περίπτωση να κάνει κανα μπαμ και να σπασει ολο απο την πιεση??? να το αδείασω τώρα?? ολο το σπιτι μου ειναι με πατωμα κατω ξυλινο...έχω πελαγώσει ... και μια απλη θεωρητικη ερωτηση αν μπορεί να απαντηθει φυσικα... θα μου το αντικαταστήσουν??? η θα μου πουν οτι θα το επισκευασουν ....να δεχτώ επισευή???

απαντησεις που αφορουν το καταστημα δεν μπορω να σου πω.

αφαιρεσε λιγο νερο ωστε να πεσει η σταθμη του νερου 2-3 εκατοστα και παρακολουθησε το αν χανει παλι.

επειτα μιλαμε παλι.

στο μεταξυ εσυ αυριο μιλα με το καταστημα.

Φυσικά και πρέπει να το αδειάσεις εφόσον χάνει από τον πάτο.

Απορώ πως δεν το έχεις κάνει ακόμη

Εφόσον το ενυδρείο είναι καινούργιο μάλλον θα στο αντικαταστήσουν.

Όμως καλύτερα να συνεννοηθείς με το μαγαζί.

Έγινε επεξεργασία - lasal

το καταστημα μου είπε ακριβως ετσι''αν θες φέρτω εδώ ή αν θες υπαλληλος εκει με χρέωση 30e...διαλέγεις και πέρνεις'' και στην ερώτηση μου ολα αυτα που σας εχω πληρώσει φυτά ζώες μεσα τι θα τα κανω η απαντήση ήταν ''δεν με αφόρα''.... ΕΛΕΟΣ επαγγελματισμός ΜΗΔΕΝ..και σαν τελικο μου ειπαν και αν διαπιστωθει προβλήμα μιλας εσυ με τον αντιπροσωπο να σου φερει αλλο... να πληρώσω μεταφορική εγώ να τους το πάω (ενω μου το έφεραν αυτοί)..να κάνω τα ψάρια φυτά οτι να ναι...και να παρω εγω με τον αντιπροσώπο αφου μου παρουν αυτοι τα 30.....τέτοια συμπεριφορά απο μαγαζί που ασχολείται μονο με ενυδρέια δεν την περιμενα....

Δεν εχει πες του "διαλεγεις και παιρνεις

Το ενυδρειο εχει εγγυηση (εκτος κι αν εχεις κανει καποια παρεμβαση πχ αφαιρεση κολλημενου εσωτερικου φιλτρου, τοποθετηση σε λαθος βαση κλπ) και γιαυτο υπαρχουν νομοι*.

Φωναξε τους να ερθουν αμεσα να το ελεγξουν, να το παρουν και να φερουν αλλο.

Αν δεν θελουν να γινει ετσι, πες τους οτι θα επικοινωνησεις κατευθειαν με την εταιρεια του ενυδρειου και την προστασια καταναλωτη

Μαζεψε να εχεις ετοιμα τα χαρτια του ενυδρειου, αποδειξεις κλπ.

Βγαλε φωτογραφιες για να ειναι διαθεσιμες για καθε χρηση οπως αποστολη στο καταστημα για εξακριβωση το προβληματος αλλα και στην εταιρεια κατασκευης του.

*Παραδειγμα:

Ερωτηση: Αγόρασα ένα πλυντήριο το οποίο μέσα στον χρόνο της εγγύησης παρουσίασε πρόβλημα. Πρέπει να επιβαρυνθώ με έξοδα επίσκεψης του τεχνικού; Σε περίπτωση που πρέπει να επιδιορθωθεί το πλυντήριο θα επιβαρυνθώ με έξοδα αποστολής, μεταφοράς κ.λ.π.;

Απαντηση: Το άρθρο 540 Α.Κ. όπως αυτό τροποποιήθηκε από το Ν.3043/2002 ορίζει ότι σε περίπτωση ευθύνης του πωλητή για παράδοση ελαττωματικού προϊόντος ο αγοραστής δικαιούται να απαιτήσει από τον πωλητή τη δωρεάν διόρθωση του προϊόντος.

http://www.efpolis.gr/el/faq-sixnes-erotis...is-service.html

πληροφοριες

http://www.efpolis.gr/

http://www.synigoroskatanaloti.gr/index.html

http://www.inka.gr/

Έγινε επεξεργασία - delta66

Αν το συγκεκριμενο καταστημα εχει βημα στο φορουμ,ανοιξε θεμα στην κατηγορια του και χωστα!!!!!

Η συμπεριφορα που αναφερεις ειναι ανεπιτρεπτη.

ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.....απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια συμπεριφόρα...και μάλιστα σε τέτοια περιόδο και εννοώ περίοδο κρίσης....θα πάω σήμερα απο εκεί , 17:30 θα είμαι εκει....αν έχουν την ίδια συμπεριφορά και εκεί και μου πουν τα ίδια οπως τηλεφωνικά το πρώι .... είμαι διατεθιμένος να κάνω οτι μου είπατε ..MAIL στην εταιρεία στο εξωτερικο με φωτο και τι μου είπαν ....επικοινωνια με αντιπροσωπο εδω...και στην συνεχεια .... για http://www.efpolis.gr/el/faq-sixnes-erotis...is-service.html ..... και αναφορές παντού και οπού μπορώ...

Αν το συγκεκριμενο καταστημα εχει βημα στο φορουμ,ανοιξε θεμα στην κατηγορια του και χωστα!!!!!

Η συμπεριφορα που αναφερεις ειναι ανεπιτρεπτη.

Βρήκα το τηλέφωνο του αντιπροσωπου ο οποιος μου είπε οτι δεν φταέι αυτος σε τιποτα και δεν τον νοιαζει οτι για να διαπιστωθεί η βλάβη πρέπει να πληρώσω και χρήματα....και οτι αυτός δεν δίνει εγγυηση γι'αυτο εχει χαμηλές τίμες ....ενω το μαγαζι μου είπε ενα χρόνο εγγυηση (ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ)......& δεν εχει και ιδιο ενυδρείο να πάρω....μάλλον για να πάρω πίσω οτι λεφτά εδώσα θα δώσω τα διπλα σε κανα δικηγόρο ....

Βρήκα το τηλέφωνο του αντιπροσωπου ο οποιος μου είπε οτι δεν φταέι αυτος σε τιποτα και δεν τον νοιαζει

οτι για να διαπιστωθεί η βλάβη πρέπει να πληρώσω και χρήματα....και οτι αυτός δεν δίνει εγγυηση γι'αυτο εχει χαμηλές τίμες ....

Δε φταιει και δε τον νοιαζει και δε δινει εγγυηση? :) Πες μας τι μαρκα ειναι το ενυδρειο:thumbup:

ενω το μαγαζι μου είπε ενα χρόνο εγγυηση (ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ)......& δεν εχει και ιδιο ενυδρείο να πάρω....μάλλον για να πάρω πίσω οτι λεφτά εδώσα θα δώσω τα διπλα σε κανα δικηγόρο ....

Υπαρχει τιποτα στην αγορα χωρις εγγυηση?Ακομα και τα diy εχουν (το μαθα προσφατα).

Γιατι δε μας λες και το μαγαζι?Στα ισα.Τουλαχιστον να μη τη πατησει κανεις αλλος.

Παντως φιλε μου και για το γαμωτο της υποθεσης γιατι τον τελευταιο καιρο πανε να μας κανουν να τη "τρωμε" και να μη μιλαμε για να μη πω οτι πρεπει να λεμε και ευχαριστω να κινησεις το θεμα νομικα.Αν εχεις φιλο δικηγορο ας σε συμβουλεψει.Στειλε κανα "χαρτακι" να ψαρωσουν.Μη το αφησεις ετσι,θα το μετανιωσεις.

Και μη φοβασαι να απαιτεις.Μας εχουν κανει ολοι πλυση εγκεφαλου και ξεχασαμε τα δικαιωματα μας.

Μήπως να τσεκάρεις και την πιθανότητα να μην είναι διαρροή αλλά να τρέχει νερό που εξατμίζεται και "γλύφει" το πλαίσιο του καπακιού αν δεν εφαρμόζει καλά; Έχουν αναφερθεί τέτοιες "διαρροές", γι αυτό στο λέω...

Αν όντως πρόκειται για διαρροή, σαφώς και πρέπει να σου αντικαταστήσουν το ενυδρείο και υπάρχουν διάφορες οργανώσεις προστασίας του καταναλωτή που μπορούν να σε ενημερώσουν για το πως θα πρέπει να κινηθείς από νομική άποψη, για να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου:

www.kepka.org

www.synigoroskatanaloti.gr

www.inka.gr

www.efpolis.gr

Φίλε μου καλό είναι να το τσεκάρεις καλύτερα και να δεις από που προέρχεται η διαρροή. Όπως και να έχει θα πρέπει να μπεις στον κόπο κάποια στιγμή και να το αδειάσεις πριν σου ανοίξει και έχεις κανένα χειρότερο περιστατικό, 400 λίτρα είναι αυτά και η πίεση μπορεί να σου κάνει το δωμάτιο πισίνα. Εάν είναι κάποια κόλληση μικρό το κακό γιατί με λίγη σιλικόνη ξεμπέρδεψες, εάν είναι το τζάμι εκεί η υπόθεση γίνεται μπερδεγουεη! Το όλο θέμα μπορεί να έγινε και στην μεταφορά του, όσο για το κατάστημα δεν το σχολιάζω αλλά εάν θες να ξεμπερδεύεις αρχινα μην περεμένης άλλο και ενημέρωνε!

Καλο κουραγιο φιλε! :)

Έγινε επεξεργασία - Rik

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...