καπτεν χουκ 2 17 Απριλίου 2011 #1 Share 17 Απριλίου 2011 καλησπερα παιδια θα ηθελα και την βοηθεια σας σε ενα θεμα που εχει να κανει με το νεο προφιλ ενος ενυδρειου ειμαι απο τους κατοχους ενυδρειου της παλιας σχολης (με πλακακι βυθου και κυκλοφορητες) το ενυδρειο μου ειναι 140* 40* 60 σαν διασταση ,αλλα ουσιαστικα με ωφελιμο ογκο νερου γυρω στα 230λιτρα αν δεν κανω λαθος ,και με ενα φιλτρο fluval 403 φιλοξενει αφρικανες Acei mculi και Labidochromis Yellow ,ο βυθος εχει ψιλο χαλικι και καποιες πετρες και αυτο που θελω να κανω λοιπον ειναι το εξης: α)κατ αρχην να του δωσω οψη Αφρικανικου βυθου με αμμο και πετρες οσο γινεται πιο λιτο το θεμα της αμμου τωρα (για τους πιο εμπειρους η ερωτηση)να ειναι Αραγινιτης,(μπεζ κατα προτιμηση)απο καποιο καταστημα,η να βρω αμμο θαλασσης καπως χοντοκοκη η μηπως να τα αναμιξω και τα δυο για καποιο λογο; επειδη δεν υπαρχει η εμπειρια στο θεμα της αμμου φοβαμαι μηπως μου πετρωσει! β)τα βραχια που θα μπουν μεσα δεν θα παιζουν καθοριστικο ρυθμιστικο ρολο για την σκληροτητα του νερου διοτι ειναι ηδη αρκετα σκληρο ,ομως θα μου αρεσε να ειναι ενα πετρωμα που θα εχει προοπτικη και να το κανει αυτο αλλα κυριως να μπορεσω να δημιουργησω τις καταλληλες φωλιες (παντα αν υπαρχει) δεν θα ηθελα τη λυση των μεγαλων βοτσαλων που εχουν ογκο και βαρος γ)λογο μηκους του ενυδρειου θα πρεπει να υπαρχει καποιος κυκλοφορητης η δεν ειναι απαραιτητο πλεον; δ)το φοντο της πλατης σκεφτομαι να ειναι αφρολεξ διαμορφομενο αλλα μου αρεσε μια ιδεα ενος φιλου που εκανε κατι με ενα υλικο σαν πολυουρεθανη,δεν ειναι τοξικο αυτο; υπαρχει καποιο συγκεκριμενο υλικο; ε)και κατι τελευταιο ,η βαση του ενυδρειου εχει μεταλλικο σκελετο και ειναι ντυμενο με μελαμινη ετσι ωστε να εξηπηρετει ενα ντουλαπι, της αναγκες του ενυδρειου και ενα ντουλαπι σαν αποθηκευτικος χωρος. Η ερωτηση ειναι η εξης: σκεφτομαι να του βαλω ροδακια(αναλογα για το βαρος του φυσικα)ωστε να μπορω να το μετακινω αν χρειαστει,θελω την γνωμη σας. ευχαριστω εκ των προτερων Διονυσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 17 Απριλίου 2011 #2 Share 17 Απριλίου 2011 Φίλε Διονύση δεν θα τα έβαζα, είναι μεγάλο το βάρος. Η παραμικρή μετακίνηση φέρνει άμεσο κίνδυνο μεγάλης ζημιάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 17 Απριλίου 2011 #3 Share 17 Απριλίου 2011 (edited) καλησπερα παιδια θα ηθελα και την βοηθεια σας σε ενα θεμα που εχει να κανει με το νεο προφιλ ενος ενυδρειου ειμαι απο τους κατοχους ενυδρειου της παλιας σχολης (με πλακακι βυθου και κυκλοφορητες) το ενυδρειο μου ειναι 140* 40* 60 σαν διασταση ,αλλα ουσιαστικα με ωφελιμο ογκο νερου γυρω στα 230λιτρα αν δεν κανω λαθος ,και με ενα φιλτρο fluval 403 φιλοξενει αφρικανες Acei mculi και Labidochromis Yellow ,ο βυθος εχει ψιλο χαλικι και καποιες πετρες και αυτο που θελω να κανω λοιπον ειναι το εξης: α)κατ αρχην να του δωσω οψη Αφρικανικου βυθου με αμμο και πετρες οσο γινεται πιο λιτο το θεμα της αμμου τωρα (για τους πιο εμπειρους η ερωτηση)να ειναι Αραγινιτης,(μπεζ κατα προτιμηση)απο καποιο καταστημα,η να βρω αμμο θαλασσης καπως χοντοκοκη η μηπως να τα αναμιξω και τα δυο για καποιο λογο; Είναι θέμα κόστους, ο αραγονίτης ακριβός αλλά ό,τι πρέπει, η άμμος πολύ καλή αλλά δωρεάν. Πολλοί επιλέγουν μια μέση λύση για να κατέβει το κόστος και τα αναμιγνύουν. επειδη δεν υπαρχει η εμπειρια στο θεμα της αμμου φοβαμαι μηπως μου πετρωσει!Αν βάλεις έστω και μισό αραγωνίτη δεν θα έχεις πρόβλημα. β)τα βραχια που θα μπουν μεσα δεν θα παιζουν καθοριστικο ρυθμιστικο ρολο για την σκληροτητα του νερου διοτι ειναι ηδη αρκετα σκληρο ,ομως θα μου αρεσε να ειναι ενα πετρωμα που θα εχει προοπτικη και να το κανει αυτο αλλα κυριως να μπορεσω να δημιουργησω τις καταλληλες φωλιες (παντα αν υπαρχει) δεν θα ηθελα τη λυση των μεγαλων βοτσαλων που εχουν ογκο και βαρος. ΟΚ αν έχεις σκληρό νερό και ασβεστολιθική άμμο, προχώρα. γ)λογο μηκους του ενυδρειου θα πρεπει να υπαρχει καποιος κυκλοφορητης η δεν ειναι απαραιτητο πλεον Αν την έξοδο του φίλτρου την τοποθετήσεις κατάλληλα, δεν χρειάζεται. δ)το φοντο της πλατης σκεφτομαι να ειναι αφρολεξ διαμορφομενο αλλα μου αρεσε μια ιδεα ενος φιλου που εκανε κατι με ενα υλικο σαν πολυουρεθανη,δεν ειναι τοξικο αυτο; Στα DIY θα βρείς πολλές ιδέες για πλάτες υπαρχει καποιο συγκεκριμενο υλικο; ε)και κατι τελευταιο ,η βαση του ενυδρειου εχει μεταλλικο σκελετο και ειναι ντυμενο με μελαμινη ετσι ωστε να εξηπηρετει ενα ντουλαπι, της αναγκες του ενυδρειου και ενα ντουλαπι σαν αποθηκευτικος χωρος. Η ερωτηση ειναι η εξης: σκεφτομαι να του βαλω ροδακια(αναλογα για το βαρος του φυσικα)ωστε να μπορω να το μετακινω αν χρειαστει,θελω την γνωμη σας. ευχαριστω εκ των προτερων Διονυσης Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2011 - MIHALHS Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Απριλίου 2011 #4 Share 18 Απριλίου 2011 Καλώς ήλθες στην Αφρική! Συμφωνώ στα παραπάνω με τον φίλο Μιχάλη. ΕΔΩ μπορεις να πάρεις ιδέες για το στήσιμο καθώς και σε όλο το θεματικό της Αφρικής! ΕΔΩ είναι η κατηγορία που μπορεις να δεις αρκετες DΙΥ κατασκευές για την πλάτυ του ενυδρείου, όπως σου ανέφερε και ο Μιχάλης. Για οτι χρειαστείς μην διστάσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 18 Απριλίου 2011 #5 Share 18 Απριλίου 2011 περιμενουμε εξελιξη! καλη συνεχεια απο μενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος