Jump to content

Αλλαγή υλικών σε φίλτρο

john33

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Σε φίλτρο της Juwel Bioflow 3.0 θέλω να αλλάξω το cirax και να βάλω fluval biomax. Κατά τα άλλα έχει μέσα το φίλτρο 2 Juwel Filter sponge coarse Compact, 1 Juwel Filter sponge fine Compact, 2 Juwel Nitrate filter sponge Compact και υαλοβάμβακα σε διπλή ποσότητα.

Καλά θα κάνω ή όχι;

Και κάτι ακόμα: τι διαφορά έχει το fluval biomax με το fluval pre-filter;

Το pre filter είναι μηχανική φίλτρανση.

Το biomax είναι βιολογικό, είναι 2 διαφορετικά υλικά.

δηλαδή το pre filter δεν κανει μαζι με τα υπόλοιπα σφουγγαρια. Έτσι δεν είναι;

To pre filter μπαίνει πριν το βιολογικό για να το κρατάει καθαρό και να μην βουλώνει.

Τώρα δεν ξέρω αν θα κάνεις καλά, καθώς το cirax δεν το εχω χρησιμοποιήσει αλλά από ότι διάβασα είναι κι αυτό βιολογικό υλικό.

Το biomax το έχω χρησιμοποιήσει και το χρησιμοποιώ και τώρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη βιολογία μου.

δηλαδή το pre filter δεν κανει μαζι με τα υπόλοιπα σφουγγαρια. Έτσι δεν είναι;

Από τη στιγμή που έχεις τα σφουγγάρια που κι αυτά κάνουν μηχανική φίλτρανση τότε γιταί να βάλεις και το fluval? Πάντως μπορείς να το βάλεις. Απλά το κεραμικό μηχανικό θα κρατάει τα πιο χοντρά.

δηλαδή σε περίπτωση που το γυρίσω σε fluval θα ήταν καλύτερα να είχα κάτω κάτω το pre filter, μετά το biomax και μετά τα σφουγγάρια;

Μπορείς να βάλεις κάτω κάτω το pre filter, μετά σφουγγάρια, μετα βιολογικό και τέλος ένα κομμάτι ενυδρειακό βαμβάκι.. Ετσι θα έχεις πεντακάθαρο το βιολογικό σου.

Βέβαια τόση μηχανική φίλτρανση μπορει και να μην σου χρειάζεται, εξαρτάται από ιχθυοφόρτηση κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...