BiggBilly 16 Απριλίου 2011 #1 Share 16 Απριλίου 2011 Λοιπόν, μετά απο δύο μέρες κατάφερα και γέμισα το ενυδρείο με νερό Ζεστάθηκε το νεράκι και πήρε μπρος το φίλτρο για στρώσημο. Το νερό είναι 100% Α/Ο και όπως είναι λογικό το pH είναι στο 6.4, και kH=0.2dKH. Έχω ένα προιόν της Kent, το 'R/O Right', το οποίο υποστηρίζει ότι δίνει σκληρότητα. Έριξα την δοσολογία που αναλογή στα λίτρα μου και δεν είδα διαφορά σε kH (δεν έχω τεστ για gH). Να ρίξω κι΄αλλο ή να περιμένω μερικές ώρες ακόμη? Υπάρχει περίπτωση να ανεβάζει μόνο gH, είναι εφικτό αυτό? Θέλω να αποφύγω την μίξη με νερό βρύσεις για λόγους σταθερότητας-διακυμάνσεις στης αλλαγές νερού. Αν έχετε καλύτερη εμπειρία σε κάποιο άλλο προιον είμαι όλος αυτιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 16 Απριλίου 2011 #2 Share 16 Απριλίου 2011 ολα ειναΙ θεμα ρουτινας και καθε ενυδρειο εχει την δικη του.μεχρι να βρεις που το θελεις θα περασει λιγος χρονος.μην βιαζεσαι,και κατα τη γνωμη μου προμηθευσου και ενα τεστ ολικης σκληροτητας. οσο για τα προιοντα,εγω στην θεση σου και αφου θα κανεις αλλαγες νερου μονο απο α/ο,θα χρησιμοποιουσα μαγειρικη σοδιτσα φαγητου για να ανεβαζω την σκληροτητα και καποιο καλο προιον για ιχνοστοιχεια-ηλεκτρολυτες σε καθε μου αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 16 Απριλίου 2011 #3 Share 16 Απριλίου 2011 δωσε βασει σε αυτο που λεει ο klaz θα αποφυγεις τρυπες στο κεφαλι....... αφου εχεις επιλεξει μονο α\ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 16 Απριλίου 2011 Author #4 Share 16 Απριλίου 2011 klaz, ευχαριστώ για το γρήγορο reply! Τεστ gH οπωσδήποτε, το ξέρω πάω λίγο στα τυφλά με μόνο μπούσουλα την kH. Ηλεκτρολύτες έβαλα με το συγκεκριμένο προιόν "R/O Right" και ιχνοστοιχία "Discus Essential Elements". Υπάρχει περίπτωση να ανεβάζει το "R/O Right" μόνο gH χωρίς να επιδρά στην kH? Πέρασε 2 ώρες, πάω να ξαναμετρίσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 18 Απριλίου 2011 Author #5 Share 18 Απριλίου 2011 Μετά απο επικοινωνία με την Kent Marine για το προιόν R/O Right λύθηκαν αρκετές απορίες μου. Πρώτα απο όλα το R/O Right δεν ανεβάζει ανθρακική σκληρότητα, γιαυτό και θεωρείται ότι δεν μεταβάλει το pH. Δεύτερον ανεβάζει γενικά την σκληρότητα αλλά μου είπαν ότι δύσκολα θα φανεί με τεστ GH γιατί τα τεστ αυτά μετρούν κυρίως το ασβέστιο-μαγνήσιο. Το R/O Right δίνει TDS. Αληθεύει αυτό που μου απάντησαν, το ότι αυτό που πρέπει να παρακολουθούμε είναι το TDS και όχι απλά GH/KH? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 18 Απριλίου 2011 #6 Share 18 Απριλίου 2011 Μετά απο επικοινωνία με την Kent Marine για το προιόν R/O Right λύθηκαν αρκετές απορίες μου. Πρώτα απο όλα το R/O Right δεν ανεβάζει ανθρακική σκληρότητα, γιαυτό και θεωρείται ότι δεν μεταβάλει το pH. Δεύτερον ανεβάζει γενικά την σκληρότητα αλλά μου είπαν ότι δύσκολα θα φανεί με τεστ GH γιατί τα τεστ αυτά μετρούν κυρίως το ασβέστιο-μαγνήσιο. Το R/O Right δίνει TDS. Αληθεύει αυτό που μου απάντησαν, το ότι αυτό που πρέπει να παρακολουθούμε είναι το TDS και όχι απλά GH/KH? Η GH ειναι μεσα στο ΤDS αλλα αυτο (τds) ειναι τα συνολικα διαλυτα στο νερο, ενω η GH ειναι η συνολική σκληρότητα του νερού οφείλεται στα διαλυμένα σε αυτό άλατα (χλωριούχα, θεϊκά, ανθρακικά κ.λ.π.) και είναι το άθροισμα μόνιμης και παροδικής σκληρότητας Πχ αν ριξεις αλατι στο ενυδρειο το tds θα ανεβει στο θεο. Θελεις ομως αλατι ή ασβαστιο μαγνησιο για τα ψαρια? Μπορει δλδ να εχεις 500 tds αλλα καθολου ασβεστιο. http://en.wikipedia.org/wiki/Total_dissolved_solids Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 24 Απριλίου 2011 Author #7 Share 24 Απριλίου 2011 Εδώ και περίπου μια εβδομάδα φιλοξενώ τρία Julii Corys. Κάθε μέρα άλλαζα 20lt για καθάρισμα βυθού (προετοιμάζομαι για τους Δίσκους ) περισσότερο γιατί έριχνα παραπάνω τροφή για να φτιάξω βιολογία και έγινε ένα 40% αλλαγή προχθες. Τελικά επέλεξα να βάζω Α/Ο με βρύση για το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι pH 6.4, 2.9dKH και 4dGH. Αυτό βγήκε με αναλογία 62% Α/Ο και 38% βρύση (ναι είμαι ψύρας, έχω και log απο την διαδικασία). Θα τα ξεκινήσω με αυτούς τους παραμέτρους και αν δω κάποια προβλήματα λόγου έλλειψεις στοιχείων νερού μπορεί σταδιακά να αυξήσω την σκληρότητα του νερού. Περισσότερο εκεί κολλάω, διαβάζω ότι για καλή ανάπτυξη θέλουν ουδέτερο νερό. Η απορία μου είναι στην φύση που ζούνε με pH κάτω του 6 πως μεγαλώνουν? Το Αμαζόνιο έχει απο τα πιο φτωχά νερά στον κόσμο, ένα δέντρο θέλει το τριπλάσιο χρόνο να μεγαλώσει λόγου "καθαρού" νερού. Μπορεί να έχει μια λογική ότι το πλούσιο νερό έχει γρήγορη ανάπτυξη αλλά μήπως είναι καλύτερο το αργά και σταθερά? Μήπως ανησυχώ χωρίς λόγο? Οι Δίσκοι που θα μπουν θα είναι των 6-7εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος