panospan 16 Απριλίου 2011 #1 Share 16 Απριλίου 2011 Καλησπερα, Ενδιαφερομαι για την κατασκευη μιας λιμνης στον κηπο μου. Θα ήθελα τα φώτα σας για τα εξαρτηματα που θα χρειαστω καθως και για το κοστος αυτων(χαλεποι καιροι βλεπεται). Μεχρι στιγμης εχω βρει liner στο Leroy Merlin στα 119€ 4mX5m. Πανω σε αυτες τις διαστάσεις θα γινει και η κατασκευη της λιμνης με το απαραιτητο βαθος (1 μετρο περιπου). θα χρειαστω φιλτρο( μπορω να κανω κατι μονος μου?). αντλια? γενικοτερα θελω τη βοηθεια σας για τα εξαρτηματα που ια χρειαστω,το κοστος τους και τι απο αυτα μπορς να κανω μονος μου. Να επισημανω πως υπαρχουν διαθεσιμα ολα τα απαραιτητα εργαλεια για οποιαδηποτε εργασια χρειαζεται. ευχαριστω και περιμενω τη βοηθεια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 16 Απριλίου 2011 #2 Share 16 Απριλίου 2011 Μπορείς να σχεδιάσεις την λίμνη σου και να μετρήσεις τα λίτρα ? Αναλόγως πως θα βάλεις και liner θα μπορεί να σου βγεί είτε 5.000λτ είτε 2.000λτ. Αναλόγως τα λίτρα τις λίμνης θα πάρεις και την αντίστοιχη αντλία. Καλό θα είναι να μπορεί να γυρίσει 2 με 3 φορές το νερό σου την ώρα… Το φίλτρο φτιάχτω μόνος σου. Αυτά που πουλάνε στην αγορά είναι πολύ μικρά… αν βρεις μεγάλο είναι πολύ ακριβό. Οπότε βρες ένα μεγάλο βαρέλι (+50λτ θα πρότεινα), βάζεις ένα σφουγγάρι, ελαφρόπετρες, και είσαι έτοιμος. Όταν το είχα ψάξει για μένα είχα βρεί 4 διαφορετικούς τρόπους υλοποίησης του φίλτρου. Πάρε καμιά ιδέα πως μπορείς να το φτιάξεις. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=526363 Άλλα έξοδα στο χέρι σου είναι να τα μικρύνεις… όπως οι πέτρες που θα βάλεις γύρο-γύρο, το πώς θα φτιάξεις τον καταρράκτη, τα φυτά κτλ. Όρεξη να έχεις και ιδέες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panospan 16 Απριλίου 2011 Author #3 Share 16 Απριλίου 2011 Φιλε μου ευχαριστώ πρώτα απο Όλα για την άμεση απάντηση σου. Πέτρες για στολισμό και δημιουργία καταρακτη υπάρχουν παρά πολες καθώς και τεχνητής να τα κατασκευάσει δωρεάν ( Πεθερος ) . Κόστος αντλίας και σχεδιο για το πως θα τοποθετηθούν αντλία φιλτρο καταρακτης;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 16 Απριλίου 2011 #4 Share 16 Απριλίου 2011 (edited) Θα σου πρότεινα πρώτα να μελετήσεις αυτό το project με τις άπειρες εικόνες http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=19211 Και μετά να διαβάσεις εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=23 Έγινε επεξεργασία 16 Απριλίου 2011 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
panospan 17 Απριλίου 2011 Author #5 Share 17 Απριλίου 2011 Τα έχω μελετήσει φίλε μου. Απλά ζητάω και τη βοήθεια σας για να κάνω σίγουρα βήματα με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη. Με liner 4x5 και με τις καταληλες ζώνες περίπου ποσά λίτρα θα βγει η λίμνη ;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 17 Απριλίου 2011 #6 Share 17 Απριλίου 2011 Τα έχω μελετήσει φίλε μου. Απλά ζητάω και τη βοήθεια σας για να κάνω σίγουρα βήματα με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη. Με liner 4x5 και με τις καταληλες ζώνες περίπου ποσά λίτρα θα βγει η λίμνη ;;;; Ανάλογα το σχήμα, το βάθος, δεν είναι τόσο απλό Εμένα περίπου με τα ίδια μέτρα μου βγήκε 1,600-1,800 λίτρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panospan 17 Απριλίου 2011 Author #7 Share 17 Απριλίου 2011 Μέγεθος βαρελιού σε αυτά τα λίτρα;; Κυκλοφοριτης και Κόστος του;;;; Αριθμός ψαριών ;; Κυρίως koi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 17 Απριλίου 2011 #8 Share 17 Απριλίου 2011 Μέγεθος βαρελιού σε αυτά τα λίτρα;; Κυκλοφοριτης και Κόστος του;;;; Αριθμός ψαριών ;; Κυρίως koi Βαρέλι για φίλτρο; Όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο... Για κυκλοφορητή υπάρχουν πολλές λύσεις από κινεζικό μέχρι γερμανικό, ανάλογα πάει το κόστος.. Κοι; 4 το πολύ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 17 Απριλίου 2011 #9 Share 17 Απριλίου 2011 Οταν αναφερόμαστε σε πληθυσμό των ΚΟΙ που μπορουμε να βαλουμε συνηθως οι απαντησεις ειναι σε κιλα. Ο λογος ειναι επειδη το μεγεθος του ψαριου ειναι ο κυριος παραγωντας για τη σωστη λειτουργια και της λιμνης αλλα και της ζωης του ψαριου. Ο φιλος Πανος αναφερόμενος στο τελικο μεγεθος των ΚΟΙ, που παλι εξαρταται απο τη ζωη που κανει το ψαρι, αναφερει τον αριθμο 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος