Xlapatsas 15 Απριλίου 2011 #1 Share 15 Απριλίου 2011 Διαβάζοντας στο forum ανάλογες περιπτώσεις νομίζω πως η άλγη που έχω εδώ και ένα μήνα περίπου είναι κυανοβακτήριο.Έχω κάνει συσκότιση για 4 μέρες όμως δεν υποχώρησε καθόλου.Ελπίζω οι φωτογραφίες να είναι καθαρές.Τα λίτρα μου είναι 180 μεικτά και οι φωτοπερίοδος 7 ώρες από 2 Τ8 των 30Watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 15 Απριλίου 2011 #2 Share 15 Απριλίου 2011 Έτσι μοιάζει. Ακολούθησες τη μεθοδολογία σωστά ? 1. Μεγάλη αλλαγή νερού 2. αφαίρεση με το χέρι 3. οξυζενέ όπου μπορείς 4. ΠΛΗΡΗΣ συσκότιση και όχι τάϊσμα 5. Τέσσερις μέρες συχνά δεν επαρκούν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xlapatsas 15 Απριλίου 2011 Author #3 Share 15 Απριλίου 2011 Έτσι μοιάζει. Ακολούθησες τη μεθοδολογία σωστά ? 1. Μεγάλη αλλαγή νερού 2. αφαίρεση με το χέρι 3. οξυζενέ όπου μπορείς 4. ΠΛΗΡΗΣ συσκότιση και όχι τάϊσμα 5. Τέσσερις μέρες συχνά δεν επαρκούν Αλλαγή νερού δεν έκανα πριν τη συσκότιση.Αφαίρεσα με το χέρι όση μπορούσα και μετά σκέπασα όλο ενυδρείο με κουβέρτα για 4 μέρες χωρίς να ταΐζω.Οξυζενέ δεν μπορώ να ρίξω στο χαλίκι,θα πρέπει να αδειάσω όλο το νερό.Πόσες μέρες μπορώ να κάνω συσκότιση χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα στα ψάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 15 Απριλίου 2011 #4 Share 15 Απριλίου 2011 Αλλαγή νερού δεν έκανα πριν τη συσκότιση.Αφαίρεσα με το χέρι όση μπορούσα και μετά σκέπασα όλο ενυδρείο με κουβέρτα για 4 μέρες χωρίς να ταΐζω.Οξυζενέ δεν μπορώ να ρίξω στο χαλίκι,θα πρέπει να αδειάσω όλο το νερό.Πόσες μέρες μπορώ να κάνω συσκότιση χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα στα ψάρια? Οξυζενέ θα ρίξεις επάνω σε ξύλα και πέτρες αν έχουν και εφόσον εξέχουν με το άδειασμα της αλλαγής. Μην ανακατεύεις την άμμο-χαλίκι, θέλει προσοχή όταν έχει επάνω κυανοβακτηρίδιο αν είναι λεπτόκοκκο τότε απλά χειροτερεύεις τα πράγματα Θα έλεγα ότι και μια βδομάδα να κάνεις είναι ΟΚ. Απλά τάισε μια μέρα καλά, κάνε αλλαγή νερού την επόμενη και μετά προχώρησε σε πλήρη συσκότιση (δηλαδή κλείνεις φώτα, καλύπτεις τζάμια με αδιαφανές υλικό πχ χαρτόνι γκοφρέ από σιδηρικά - εργαλεία και γενικά να μην περνάει ούτε μία αμυδρή ακτίνα φωτός......σαν είναι σε κρίση κάπως, όπως η ελληνική οικονομία άσχετο αλλά μου βγήκε έτσι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xlapatsas 16 Απριλίου 2011 Author #5 Share 16 Απριλίου 2011 Θα ξανακάνω τότε συσκότιση αφού πρώτα κάνω μεγάλη αλλαγή νερού και θα την κρατήσω για μια εβδομάδα.Τώρα που το σκέφτομαι την προηγούμενη φορά ίσως είχα αφήσει κάποιες χαραμάδες φωτός.Θα προσπαθήσω να το κλείσω τελείως από παντού. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xlapatsas 29 Απριλίου 2011 Author #6 Share 29 Απριλίου 2011 Δυστυχώς το κυανοβακτήριο δεν υποχώρησε καθόλου!Έκανα συσκότιση για μια εβδομάδα.Το σκέπασα με κουβέρτα γύρω γύρω και έκλεισα όλα τα πατζούρια του σπιτιού, οπότε δεν το έβλεπε καθόλου φως για μια εβδομάδα.Χτες όμως που επέστρεψα σπίτι και άναψα τα φώτα βρήκα το κυανοβακτήριο όπως το άφησα.Τί άλλο μπορώ να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
myaquarium 29 Απριλίου 2011 #7 Share 29 Απριλίου 2011 -Φρέσκο άνθρακα στο φίλτρο σου και αντιφώσφορο επίσης. - -Τσέκαρε την καταλληλότητα του φωτισμού σου ( φασμα και παλαιότητα λαμπτήρων). - Η συσκότηση βοηθάει αλλα μπορει να σοκάρει τα φυτά σου.. Αλλή επιλογή για να μην σοκάρεις τα φυτα σου είναι η μείωση της φωτοπεριόδου σου, δηλαδη λίγότερες ώρες αναμένα φώτα ή αφαίρεσε τον ένα λαμπτήρα. -Χτυπάει το ενυδρείο σου ηλιακό φως? Αν ναι θα δυσκολευτέις λίγο παραπάνω. -Συνεχισε τις αλλαγές νερου με προσοχή να μην στρεσσάρεις τα ψαρακια και την βιολογία του ενυδρείου σου. (Εχε τον νου σου σε αμμονία και νιτρικά). - Προσεκτικό τάισμα και καλή ποιότητα τροφής. - η χρήση οξυζενέ κατά την γνώμη μου μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβληματα -Το νερο του δικτύου είναι πάντα ένα θεμά. Συχνά μεταφέρει παράγοντες που ευνοουν κυανοβακτήρια και άλγες.Αν δεν κάνεις δουλεία με τα παραπάνω επομενη λυση είναι η αντιστροφή οσμωση. -Υπομονή, υπομονή , υπομονή και συνδοιασμός των παραπάνω. Καλη επιτυχία Σπύρος MYAQUARIUM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xlapatsas 29 Απριλίου 2011 Author #8 Share 29 Απριλίου 2011 -Φρέσκο άνθρακα στο φίλτρο σου και αντιφώσφορο επίσης. - -Τσέκαρε την καταλληλότητα του φωτισμού σου ( φασμα και παλαιότητα λαμπτήρων). - Η συσκότηση βοηθάει αλλα μπορει να σοκάρει τα φυτά σου.. Αλλή επιλογή για να μην σοκάρεις τα φυτα σου είναι η μείωση της φωτοπεριόδου σου, δηλαδη λίγότερες ώρες αναμένα φώτα ή αφαίρεσε τον ένα λαμπτήρα. -Χτυπάει το ενυδρείο σου ηλιακό φως? Αν ναι θα δυσκολευτέις λίγο παραπάνω. -Συνεχισε τις αλλαγές νερου με προσοχή να μην στρεσσάρεις τα ψαρακια και την βιολογία του ενυδρείου σου. (Εχε τον νου σου σε αμμονία και νιτρικά). - Προσεκτικό τάισμα και καλή ποιότητα τροφής. - η χρήση οξυζενέ κατά την γνώμη μου μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβληματα -Το νερο του δικτύου είναι πάντα ένα θεμά. Συχνά μεταφέρει παράγοντες που ευνοουν κυανοβακτήρια και άλγες.Αν δεν κάνεις δουλεία με τα παραπάνω επομενη λυση είναι η αντιστροφή οσμωση. -Υπομονή, υπομονή , υπομονή και συνδοιασμός των παραπάνω. Καλη επιτυχία Σπύρος MYAQUARIUM Ευχαριστώ για τις συμβουλές.Μήπως φταίει που οι λάμπες μου (2ΧΤ8 30W) έχουν κλείσει χρόνο?Το κυανοβακτήριο εμφανίστηκε τον τελευταίο μήνα.Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.Γιατί και συχνές αλλαγές κάνω και το ενυδρείο είναι μακριά από τον ήλιο.Ο αντιφώσφορος στο φίλτρο σε τι χρησιμεύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 29 Απριλίου 2011 #9 Share 29 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ για τις συμβουλές.Μήπως φταίει που οι λάμπες μου (2ΧΤ8 30W) έχουν κλείσει χρόνο?Το κυανοβακτήριο εμφανίστηκε τον τελευταίο μήνα.Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.Γιατί και συχνές αλλαγές κάνω και το ενυδρείο είναι μακριά από τον ήλιο.Ο αντιφώσφορος στο φίλτρο σε τι χρησιμεύει? Μέθοδος με 100%-100% επιτυχία. Το δικό μου καθάρισε σε 4 μέρες και σε 7 δεν υπήρχε ίχνος… http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry356888 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 29 Απριλίου 2011 #10 Share 29 Απριλίου 2011 Εγώ γιατί αμφιβάλλω πως πρόκειται για κυανοβακτήριο; Αν μπορείς ανέβασε σε παρακαλώ μια πιο κοντινή φωτογραφία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
myaquarium 29 Απριλίου 2011 #11 Share 29 Απριλίου 2011 (edited) Ευχαριστώ για τις συμβουλές.Μήπως φταίει που οι λάμπες μου (2ΧΤ8 30W) έχουν κλείσει χρόνο?Το κυανοβακτήριο εμφανίστηκε τον τελευταίο μήνα.Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.Γιατί και συχνές αλλαγές κάνω και το ενυδρείο είναι μακριά από τον ήλιο.Ο αντιφώσφορος στο φίλτρο σε τι χρησιμεύει? Η απόδοση των λαμπτήρων προσδιορίζεται με φωτόμετρο. Ενδεχομένως να φταίνε και οι λάμπες. Τα προβλήματα των αλγών και του κυανοβακτηρίου συχνά οφείλονται σε παραπάνω από μία αιτία. Τα μέτρα αντιμετόπισης είναι κοινά. Ξεκίνα με αντιφωσφορο, ανθρακα και μια αλλαγή νερου με σιφωνάρισμα. Επειτα δωσε λιγο χρόνο στο ενυδρείο σου για να δεις αποτελεσματα.Αν επιμεινει τοτε κοιτα τις λάμπες και τελος την αντιστροφή όσμωση. Αυτά πρότείνω με κριτήριο την τσέπη και το στρες των οργανισμών του ενυδρείου. Ο αντιφώσφορος βοηθάει στην απομάκρυνση των φωσφορικών ιόντων από το ενυδρείο. Τα φωσφορικά είναι ''τροφή'' για τις αλγες. Δημιουργουνται μεταξυ άλλων από την αποσύνθεση οργανικών ουσιών ( τροφή, κοπρανα ψαριών, φυλλα που σαπιζουν) αλλα κάποιες φορές το νερο της βρύσης κουβαλαέι φωσφορικά. Οπότε οσες αλλαγες νερου και να κάνεις τα φωσφορικά δεν προκειται να μειωθουν πέρα απο κάποια συγκέντρωση. Φωσφόρικά αποροφούν και τα φυτά με την αναπτυξή τους. Αν βαζεις στο νερό καποιο λίπασμα σταματησε την χορήγηση του για κάποιο διαστημα. Τελος η μεθοδος της αντιβιωσης είναι αποτελεσματική. Ομως να κραταμε κατα νου πως παντα με τα ξερα καιγονται και τα χλωρά. Φιλικά Σπύρος MYAQUARIUM Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2011 - myaquarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 29 Απριλίου 2011 #12 Share 29 Απριλίου 2011 - η χρήση οξυζενέ κατά την γνώμη μου μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβληματα Καλη επιτυχία Σπύρος MYAQUARIUM Σπύρο αν θέλεις μπορείς να μας λίγα περισσότερα από την εμπειρία σου με οξυζενέ ? Θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε αν υπάρχουν και αρνητικές εμπειρίες για τη χρήση του υλικού αυτού. (σε μένα πάντως δούλεψε καλά και μιλάω πάντα για άλγη όλων των τύπων πάνω σε πέτρες και όχι σε φυτά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
myaquarium 29 Απριλίου 2011 #13 Share 29 Απριλίου 2011 Σπύρο αν θέλεις μπορείς να μας λίγα περισσότερα από την εμπειρία σου με οξυζενέ ? Θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε αν υπάρχουν και αρνητικές εμπειρίες για τη χρήση του υλικού αυτού. (σε μένα πάντως δούλεψε καλά και μιλάω πάντα για άλγη όλων των τύπων πάνω σε πέτρες και όχι σε φυτά). Το οξυζενέ εκτός νέρου ( οχι πάνω σε φυτά) παρουσιάζει καυστική δράση. Βοηθα στον καθαρισμό των αλγών απο πετρες ξυλα κλπ. Γενικά αποφεύγω την χρήση του για τους εξής λόγους: -Επιρρεάζει την 'χημεία' του νερου απότομα. -Εχουν παρατηρηθεί απώλειες ψαριών μετα την χρηση του εντος ενυδρείου. -Η δοσολογία του δεν είναι σαφής - Μπορεί να κάνει κακό στην οφέλιμη βιολογία του ενυδρείου. Παντως μου αρέσει να αποφεύγω την χρήση φαρμάκων όταν υπάρχουν πιο ήπιες λύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και αυτά δεν απότελούν διέξοδο. Φιλικά Σπυρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 29 Απριλίου 2011 #14 Share 29 Απριλίου 2011 Εγώ γιατί αμφιβάλλω πως πρόκειται για κυανοβακτήριο; Αν μπορείς ανέβασε σε παρακαλώ μια πιο κοντινή φωτογραφία... Θα συνφωνησω με τον Theodor72. Μοιαζει με πρασινοκιτρινη παρα με πρασινο μπλε. Ανεβασε καμια καλυτερη φωτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xlapatsas 5 Μαίου 2011 Author #15 Share 5 Μαίου 2011 Ελπίζω με αυτές τις φωτογραφίες να φαίνεται καλύτερα το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xlapatsas 11 Μαίου 2011 Author #16 Share 11 Μαίου 2011 Τελικά είναι ή δεν είναι κυανοβακτήριο?Ας βοηθήσει κάποιος γιατί έχει αρχίσει να εξαπλώνεται παντού στο υπόστρωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Μαίου 2011 #17 Share 11 Μαίου 2011 Νομιζω ειναι κυανοβακτηριο. Δοκιμασε να βγαλεις λιγο με το χερι σου,και δες αν μυριζει εντονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 11 Μαίου 2011 #18 Share 11 Μαίου 2011 Τελικά είναι ή δεν είναι κυανοβακτήριο?Ας βοηθήσει κάποιος γιατί έχει αρχίσει να εξαπλώνεται παντού στο υπόστρωμα Φιλε Xlapatsas καταρχας δοκιμασε αυτο που σου λειει ο Διας και εσυ που το βλεπεις απο κοντα ειναι σαν γλυτσα ή ειναι σαν πολυ λεπτες ινες μπλεγμενες μεταξυ τους σαν το filterwool στο περιπου που χρησημοποιουμε στα φιλτρα μας; Παντως εγω θα το αφαιρουσα με την αποχη σιγα σιγα μια που ειναι συγκεντρωμενη σε ενα σημειο. Δηλαδη θα εβγαζα το επιφανειακο στρωμα αμμου φτιαριζοντας σιγα σιγα για να μην ανακατευτη και εξαπλωθει σε ολο τον πυθμενα και θα προσθετα λιγη καθαρη καινουργια αμμο. Οπως και να εχει κοιτα να δεις εαν στο συγκεκριμενο σημειο εχεις καλη ροη γιατι θεωρω πως ειναι βασικος παραγοντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 11 Μαίου 2011 #19 Share 11 Μαίου 2011 Μοιαζει μαζι με το κυανοβακτηριο να εχεις και καποιο αλλο ειδος αλγης ( μαλλον bba). Διαφωνω με το συστημα της αποχης...θα σπασει και θα διασκορπιστουν μικρα μερη σε ολο το ενυδρειο. Διαφωνω επισης με την χρηση αντιβιωτικου ως πρωτη λυση, και απορριπτω κι εγω το οξυζενε. Εχω αντιμετωπισει κυανοβακτηριο 3 φορες σε νεοστημενα ενυδρεια. Εφυγε εντελως και πολυ ευκολα ,επειτα απο καλο καθαρισμα σε συνδυασμο με αναρροφηση και σκουπα βυθου, αυξηση της κυκλοφοριας, και αυξηση νιτρικων. Τα νιτρικα δεν πρεπει να ειναι μηδενικα ή πολυ χαμηλα. Το κυανοβακτηριο εχει την ικανοτητα να συνθετει μονο του αζωτο κατι που δεν μπορουν να κανουν τα φυτα και με αυτο τον τροπο αποκτα προβαδισμα στην εκμεταλλευση του φωτος. Η δευτερη λυση ειναι η συσκοτιση και μονο ως τελευταια και υστατη λυση, η καταφυγη στην ερυθρομυκινη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xlapatsas 12 Μαίου 2011 Author #20 Share 12 Μαίου 2011 Έβγαλα λίγο χτες και το μύρισα.Δεν μπορώ να πω ότι μύριζε άσχημα.Δεν έχει τη μορφή γλίτσας, είναι σαν ένα κουβάρι από ίνες μπλεγμένες μεταξύ τους.Δοκίμασα με σκούπα βυθού να την αφαιρέσω αλλά επειδή είναι μπλεγμένη με το χαλίκι δεν καθαρίζει.Ίσως θα μπορούσα να βγάλω και να καθαρίσω το χαλίκι που έχει το πρόβλημα.Τα νιτρικά μου είναι μεταξύ 10 και 15.Θεωρούνται χαμηλά?Συσκότιση έκανα 2 φορές.Μία για 4 μέρες και μία για 7,αλλά δεν είδα καμιά βελτίωση.Σκέφτομαι να κάνω και έναν καθαρισμό στο φίλτρο μου γιατί παρατηρώ τελευταία μειωμένη ροή.Σε ένα χρόνο λειτουργίας του ενυδρείου δεν έχω καθαρίσει το φίλτρο.Μόνο υαλοβάμβακα αλλάζω και καθαρίζω το σφουγγάρι μια φορά το μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 12 Μαίου 2011 #21 Share 12 Μαίου 2011 (edited) Μαλλον παιζει να ειναι cladophora, ή green brush ή hair algea. οπως και να εχει με συφωναρισμα λιγα πραγματα θα καταφερεις μια που δεν ξεκολλαει ευκολα απο την επιφανεια την οποια ειναι προσκολημενη η αλγη και το μονο που θα καταφερεις ειναι να ανακατεψεις τον βυθο. Οσο για τα φαρμακα και εγω ειμαι κατα μια που πιστευω μπορουν να σου δημηουργησουν περισσοτερα προβληματα απο οτι οφελει στο μελλον. Εγω σου ανεφερα τον τροπο που θα ενεργουσα και αν το δοκιμασεις καλο ειναι να σταματισεις την αντλια για να μην σκορπισουν τα μικροτερα υπολειματα. Εφοσον την αφαιρεσης αφησε καμια μερα το ενυδρειο να δουλεψει και την επομενη κανε και εναν καλο καθαρισμο του φιλτρου, μεγαλη αλλαγη νερου και βαλε καινουργιο filter wool. Πιθανοτατα θελεις καινουργιες λαμπες και φυσικα πανω απο ολα προσεχε τα θρεπτικα και αν δεν εχεις co2 βαζε οργανικο ανθρακα. Ριξε μια ματια στο παρακατω λινκ: http://www.aquahobby.com/articles/e_freshwater_algae.php Έγινε επεξεργασία 12 Μαίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xlapatsas 12 Μαίου 2011 Author #22 Share 12 Μαίου 2011 (edited) Μαλλον παιζει να ειναι cladophora, ή green brush ή hair algea. οπως και να εχει με συφωναρισμα λιγα πραγματα θα καταφερεις μια που δεν ξεκολλαει ευκολα απο την επιφανεια την οποια ειναι προσκολημενη η αλγη και το μονο που θα καταφερεις ειναι να ανακατεψεις τον βυθο. Οσο για τα φαρμακα και εγω ειμαι κατα μια που πιστευω μπορουν να σου δημηουργησουν περισσοτερα προβληματα απο οτι οφελει στο μελλον. Εγω σου ανεφερα τον τροπο που θα ενεργουσα και αν το δοκιμασεις καλο ειναι να σταματισεις την αντλια για να μην σκορπισουν τα μικροτερα υπολειματα. Εφοσον την αφαιρεσης αφησε καμια μερα το ενυδρειο να δουλεψει και την επομενη κανε και εναν καλο καθαρισμο του φιλτρου, μεγαλη αλλαγη νερου και βαλε καινουργιο filter wool. Πιθανοτατα θελεις καινουργιες λαμπες και φυσικα πανω απο ολα προσεχε τα θρεπτικα και αν δεν εχεις co2 βαζε οργανικο ανθρακα. Ριξε μια ματια στο παρακατω λινκ: http://www.aquahobby.com/articles/e_freshwater_algae.php Κι εγώ έτσι όπως τη βλέπω από το Link που έδωσες μάλλον για cladophora μου κάνει.Για CO2 μπορώ προσωρινά να βάζω το Seachem Flourish Excel?Επειδή δεν έκανα ξανά καθαρισμό του φίλτρου, πως πρέπει να τον κάνω?Αν βγάλω όλο το βιολογικό υλικό, το ξεπλύνω και το βάλω ξανά μέσα θα είναι εντάξει?Γιατί σκέφτομαι πως αν καθαρίσω αυτή τη μαυρίλα που έχουν τα μακαρόνια μου θα καταστρέψω τη βιολογία.Ή δεν ισχύει αυτό? Υ.Γ. Λάμπες άλλαξα πριν λίγες μέρες στα ίδια watt με πριν.Απλά τώρα πήρα μια λευκή και μια ροζέ.Πριν είχα και τις δύο λευκές. Έγινε επεξεργασία 12 Μαίου 2011 - Xlapatsas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 12 Μαίου 2011 #23 Share 12 Μαίου 2011 Κι εγώ έτσι όπως τη βλέπω από το Link που έδωσες μάλλον για cladophora μου κάνει.Για CO2 μπορώ προσωρινά να βάζω το Seachem Flourish Excel?Επειδή δεν έκανα ξανά καθαρισμό του φίλτρου, πως πρέπει να τον κάνω?Αν βγάλω όλο το βιολογικό υλικό, το ξεπλύνω και το βάλω ξανά μέσα θα είναι εντάξει?Γιατί σκέφτομαι πως αν καθαρίσω αυτή τη μαυρίλα που έχουν τα μακαρόνια μου θα καταστρέψω τη βιολογία.Ή δεν ισχύει αυτό? Υ.Γ. Λάμπες άλλαξα πριν λίγες μέρες στα ίδια watt με πριν.Απλά τώρα πήρα μια λευκή και μια ροζέ.Πριν είχα και τις δύο λευκές. Ναι να βαζεις excel. Για να καθαρισεις τα φιλτρα βγαλτα ολα εξω, βαλε καονουργιο filter wool και πλυνε τα υπολοιπα με νερο απο το ενυδρειο η νερο που εχεις σε καποιο δοχειο και το εχεις αφησει τουλαχιστον καμια μερα για να φυγει το χλωριο. Οταν τα ξαναβαλεις μεσα εαν θες βαλε και λιγα βακτηρια τυπου nitrivec ή οοιας αλλης εταιριας θες. Το θεμα με τις λαμπες μπορει και αυτος να ειναι ενας λογος λογο της αποτομης αλλαγης του φωτησμου, πρωσοπικα θα εβγαζα την ροζ και θα εβαζα μετα απο κανα δυο εβδομαδες μια στα 4200Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xlapatsas 12 Μαίου 2011 Author #24 Share 12 Μαίου 2011 Ναι να βαζεις excel. Για να καθαρισεις τα φιλτρα βγαλτα ολα εξω, βαλε καονουργιο filter wool και πλυνε τα υπολοιπα με νερο απο το ενυδρειο η νερο που εχεις σε καποιο δοχειο και το εχεις αφησει τουλαχιστον καμια μερα για να φυγει το χλωριο. Οταν τα ξαναβαλεις μεσα εαν θες βαλε και λιγα βακτηρια τυπου nitrivec ή οοιας αλλης εταιριας θες. Το θεμα με τις λαμπες μπορει και αυτος να ειναι ενας λογος λογο της αποτομης αλλαγης του φωτησμου, πρωσοπικα θα εβγαζα την ροζ και θα εβαζα μετα απο κανα δυο εβδομαδες μια στα 4200Κ. Τις λάμπες τις άλλαξα αφού εμφανίστηκε το πρόβλημα και επειδή είχαν συμπληρώσει χρόνο.Οπότε ξεκινάω με καθαρισμό του υποστρώματος με κλειστή την αντλία για να μην γεμίσει παντού προσθήκη υγρού CO2 (Excel) Καθαρισμός των υλικών του φίλτρου με νερό ενυδρείου και αλλαγή υαλοβάμβακα Ευχαριστώ για τις συμβουλές!Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 12 Μαίου 2011 #25 Share 12 Μαίου 2011 Τις λάμπες τις άλλαξα αφού εμφανίστηκε το πρόβλημα και επειδή είχαν συμπληρώσει χρόνο.Οπότε ξεκινάω με καθαρισμό του υποστρώματος με κλειστή την αντλία για να μην γεμίσει παντού προσθήκη υγρού CO2 (Excel) Καθαρισμός των υλικών του φίλτρου με νερό ενυδρείου και αλλαγή υαλοβάμβακα Ευχαριστώ για τις συμβουλές!Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση. Οπότε έχουμε και λέμε: 1. Βγάζεις τα πάντα από το ρεύμα. 2. Καθαρισμός του υποστρώματος (Βάζεις την απόχη Κανά εκατοστό μέσα στην άμμο και σιγά σιγά την προχώρα αφαιρώντας την άλγη στην περιοχή). 3.Μετα κάνουμε μια επιφανειακή σκούπα για να μαζέψουμε τυχών κατάλοιπα 4. Προσθέτουμε καθαρή άμμο στο σημείο για να γεμίσουμε το κενό 5. Βάζεις τα πάντα πάλι στο ρεύμα για μερικές ώρες μέχρι να ξεθωλωση 6. Αφαιρούμε τα φίλτρα και τα ρίχνουμε ένα καλό καθάρισμα και πετάμε το filterwool 7.Κανε μια καλή αλλαγή της τάξεως του 50% Γενικές Ρουτίνες: Προσθήκη οργανικού άνθρακα κάθε μέρα ή μέρα πάρα μέρα, ανάλογα με τις οδηγίες χρήσεως του σκευάσματος Προσθήκη γενικού λιπάσματος, μια ή δυο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις οδηγίες χρήσεως του σκευάσματος (τον πρώτο καιρό άρχισε με μικρότερες δόσης και βλέπεις πως πάει) Εβδομαδιαία αλλαγή νερού Εβδομαδιαίος καθαρισμός Filterwool και σφουγγαριού ( Βοηθάς στην συγκράτηση σε λογικά πλαίσια τις τιμές των φωσφορικών, των παθογόνων μικροοργανισμών, και της σωστής λειτουργίας της αντλίας.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος