Jump to content

My New Reef

tsap

Recommended Posts

Καλώς ήρθες στη θάλασσα και καλή συνέχεια... Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιο εύκολο και λίγο απαιτητικό ψαράκι όπως τα clown(Amphiprion Ocellaris). Άστα 4-5 μέρες να δεις πως θα πάνε και μετά, αφού κάνεις πάλι μετρήσεις, προχωράς και στην προσθήκη κάποιου άλλου κάτοικου. :)

:thumbup::thumbup:

• Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

To έντονο κόκκινο μου φαίνεται σαν κυανοβακτηρίδιο.

Πρόσεξε με τα φώτα, μή βιάζεσαι. Βεβαιώσου ότι έχεις καλή κυκλοφορία στο βράχο και ανενέωσε τον άνθρακα και τον αντιφώσφορό σου.

τι ειναι αυτο?ειναι κακο?

ετσι ηταν απο την αρχη ο βραχος

Από μόνο του κακό δεν είναι. Φαντάσου του σαν άλλη μια άλγη. Αλλά μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα, ακόμα και πάνω σε κοράλλια και να τα εμποδίσει να ανοίξουν σωστά.

Η ανάπτυξή του είναι συνήθως ένδειξη χαμηλής κυκλοφορίας.

Από μόνο του κακό δεν είναι. Φαντάσου του σαν άλλη μια άλγη. Αλλά μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα, ακόμα και πάνω σε κοράλλια και να τα εμποδίσει να ανοίξουν σωστά.

Η ανάπτυξή του είναι συνήθως ένδειξη χαμηλής κυκλοφορίας.

φιλε μου το ειχε απο την αρχη ο βραχος.ασε που εχω εναν κυκλοφοριτη κατευθυαν επανω του.νομιζω οτι ειναι ο βραχος ετσι

Ωραίο το ενυδρείο σου, απλά θα προτιμούσα να έβαζες λίγο live rock ακόμα για να υποστηρίξεις το σύστημά σου καλύτερα. Καλή συνέχεια...

Ωραίο το ενυδρείο σου, απλά θα προτιμούσα να έβαζες λίγο live rock ακόμα για να υποστηρίξεις το σύστημά σου καλύτερα. Καλή συνέχεια...

ευχαριστω!!!

περιμενω να παρω μερικα κιλα ακομα να βαλω

παιδια sos!!!!!!!!!!

μολις γυρισα σπιτι και το ενυδρειο εχει στην επιφανεια του νερο οταν το κοιτας απο κατω κατι σαν κοιλιδα(πως βλεπεις οταν πεφτει καυσιμο στο νερο) τετοιο αλλα διαφανει.

τι ειναι?ειναι κακο?

πως φευγει?

Φροντισε να εχεις αρκετα καλη αναταραξξ και θα φυγει....

παιδια σημερα πηρα και τεστ για mg και ca tropic marine.

τα εκανα αλλα αντιμετωπισα προβλημα.

εβαλα νερο απο το ενυδρειο,εκανα οτι λεγαν οι οδειγιες ,εγινε λιγο γαλαζιο το νερο.

αλλα δεν αλαζε χρωμα μετα .

τι σημενει αυτο?

δεν εχω mg kai ca καθολου?

τι μπωρο να κανω?

Πήγαινε σε χώρο που έχει καλό φώς και ξανα κάνε το τέστ. Το γαλάζιο της TM είναι κέρατο να το δείς πότε αλλάζει...

Δεν αλλάζει χρώμα, απλά γίνεται διάφανο

Έγινε επεξεργασία - dimkasta

Πήγαινε σε χώρο που έχει καλό φώς και ξανα κάνε το τέστ. Το γαλάζιο της TM είναι κέρατο να το δείς πότε αλλάζει...

Δεν αλλάζει χρώμα, απλά γίνεται διάφανο

η βλακεια μεσα λεει να βαλω στον δευτερο σωληνα νερο για συγκριση!!!!

μου εχει βγαλει την πιστη.

τις salifert ειναι ποιο ευκολο?

θα το δοκιμασω.και δεν τα παω καλα με τα χρωματα γαμωτο!!!!!χαχαχα

Nαι είναι λίγο μαντάρα οι οδηγίες :)

Αν το κάνεις κανα δυο φορές όμως το μαθαίνεις...

Nαι είναι λίγο μαντάρα οι οδηγίες :thumbup:

Αν το κάνεις κανα δυο φορές όμως το μαθαίνεις...

Εγω παντως δεν το καταφερα ποτε.Πηρα salifert και ησυχασε το κεφαλι μου. :)Να πω παντως οτι τα δυο τεστ μεταξυ τους ειχαν τεραστια διαφορα στις τιμες μεταξυ τους.(Των μετρησεων) :thumbup:

παιδια σημερα πηγα μεχρι την κοντινη παραλια και πηρα νερο για να κανω μετρησεις

και οι μετρησεις ειναι:

αλατοτητα = 1030

PH = 8

KH = 8

NO2 = 0

NO3 = 0

PO4 = 0

NH3-NH4 = 0

θερμοκρασια δεν μετρησα αλλα δεν ειναι σπουδαιο αφου θα την παω εκει που θελω!!!

τωρα πως σας φαινονται?

για να κανω αλαγες με τετοιο νερο θα πρεπει να παρω συσκευη uv για αποστειρωση η δεν χρειαζεται?

παιδια σημερα αναψα και τα φωτα για πρωτη φωτα για μια(1) ωρα.

Εγώ τους δίνω Ocean Nutrition Formula One flake... το τρώνε σα να μην υπάρχει αύριο...

Εγώ τους δίνω Ocean Nutrition Formula One flake... το τρώνε σα να μην υπάρχει αύριο...

φιλε μου ποσες φορες την μερα τα ταιζεις και ποση ποσοτητα?

με κλειστο σκιμμερ σηγουρα στο ταισμα,οι κυκλοφορητες να δουλευεουν?

Για τα δύο μικρά clown μου, 2 φορές τη μέρα τσιμπάω λίγα φυλλαράκια με τις άκρες των δαχτύλων μου και τα λιώνω λιγάκι για να χωράνε στο στόμα τους (αλλιώς το φτήνουν)

Ταΐζω με ανοιχτά τα πάντα. Απλά κοιτάω να ρίχνω την τροφή σε σημείο που δεν θα παρασυρθεί αμέσως και δεν τη ρίχνω όλη μαζί. Βρέχω το δάχτυλό μου, το βουτάω στην τριμμένη τροφούλα ώστε να κολλήσει λίγη και το βουτάω στο νερό ώστε να μην μείνει η τροφή στην επιφάνεια και την πάρει με τη μία η υπερχείλιση.

παιδια εχει κανενας ιδεα που μπωρο να βρω μαγνητες για τους κυκλοφορητες μου?

βρε παιδια μια ερωτηση!!!

εαν μια συσκευασια τροφης η ενα τεστ νερου εχει λιξει τα χρεισιμποιουμε?η θελουν πεταγμα?

ποιοντο ονομα του ψαριου χειρουργου για να ψαξω να βρω να παρω?

δες παρακατω...

http://www.liveaquaria.com/product/aquariu...ies.cfm?c=15+43

τα τεστ,ναι τα πετας.οσο για τις τροφες,μπορεις εανθελεις να ταισεις απλως οι τροφες δεν εχουν τα συστατικα τους οπως θα επρεπε,βιταμινες κλπ....

δες παρακατω...

http://www.liveaquaria.com/product/aquariu...ies.cfm?c=15+43

τα τεστ,ναι τα πετας.οσο για τις τροφες,μπορεις εανθελεις να ταισεις απλως οι τροφες δεν εχουν τα συστατικα τους οπως θα επρεπε,βιταμινες κλπ....

φιλε μου ευχαριστω για την πληροφορια σου αν και δεν εχω ιδεα ποιο ψαρι ψαχνω!!!!χαχαχα!!!!

ομως ολα τα ψαρια στο λινκ που εβαλες θελουν αλατοτητα 1020-1025.

εμεις με 1026 δεν τους διμιουργουμε προβλημα?

η αλατοτητα στα ριφ ενυδρεια κυμαινεται απο 1024-1026.το κρατας οπου εσυ θελεις. :thumbup:

η αλατοτητα στα ριφ ενυδρεια κυμαινεται απο 1024-1026.το κρατας οπου εσυ θελεις. :thumbup:

εγω εχω μεσα κατι μανιταρακια και δυο κλοουν για αρχη,3 εριμητες 2 μεγαλα σαλιγγαρια και 5 μικρα!!!!

θα βαλω κιαλλα ψαρακια αλλα αυτο που θελω αργοτερα ειναι ενα σαρκοφυτο.στο 1025 καλα θα ειμαι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...