tsap 15 Απριλίου 2011 #1 Share 15 Απριλίου 2011 γεια σε ολους!!!! μετα απο ψαξιμο σχεδον ενος χρονου και αρκετο διαβασμα και ερωτησεις σε παιδια απο το forum(μερικους τους ζαλισα) ξεκινησα το θαλασσινο μου ενυδρειο. Εξοπλισμος: ενυδρειο juwel rio 400 sub 260 lt αντλια eheim 3000 compact για επιστροφη υπερχειληση tunze κρεμαστη(περιμενω μια των 5000 lt αμεσα) 2 θερμοστατες 300 watt skimmer tunze 9010 2 wave maker 5000 lt 1 wave maker 3000 lt εσωτερικο φιλτρο juwel 1000 lt a/o 190 lt/day φωτα 2 led weipro f-120 39 watt juwel μαμα με δυο λαμπες αλατι coral marine ζωντανος βραχος 17 κιλα νεκρος βραχος 30 κιλα 60 κιλα αραγωνιτη το ενυδρειο τρεχει εδω και 2 βδομαδες και εχω αυτες τις μετρησεις: θερμοκρασια = 26,3 αλατοτητα = 1026 PH = 8 KH = 11 NH3-NH4 = 0 NO2 = 0 NO3 = 0 PO4 = 0,03 CA = 420 MG = 1000(αν το διαβαζω καλα) και καποιες φωτογραφιες. ειναι ολες χωρις φωτα γιατι δεν το φωτιζω ακομα: και εχω και ενα ζωντανο: τωρα τα δυο κοκκινα φυτα δεν ξερω ονομα μου τα εδωσε ο φιλος ο fitos μαζι με τον ζωντανο βραχο οπως και το στρομπαρι οπως τα λεμε εμεις εδω. τα εχω σε καλη θεση η θελουν αλλαγη? το ζωντανο εχει κανεις ιδεα εαν θελει να του ριξω καποια τροφη η οχι?γιατι παει και χωνετε στην αμμο συνεχεια. φωτα ποτε να αρχισω να αναβω? αλλα ζωντανα κανει να βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 15 Απριλίου 2011 #2 Share 15 Απριλίου 2011 Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Εύχομαι καλή επιτυχία. Άντε να γινόμαστε περισσότεροι. Βασικά πιστεύω πως πρέπει να αλλάξεις τον βράχο σου και να κάνεις σπηλιές και περάσματα για να αναπνέει περισσότερο και να έχουν να παίξουν και να κρυφτούν τα ψαράκια. Καλό θα ήταν να τον σηκώσεις και λιγάκι. Στο φίλτρο σου τι υλικά έχεις? Μάλλον μπορείς να το βγάλεις και να βάλεις τα υλικά στο sub που έχεις για να μην σου τρώει λίτρα μέσα στο ενυδρείο αλλά και για αισθητικούς λόγους. Ουσιαστικά δενβ το χρειάζεσαι Το σκίμερ για πόσα λίτρα είναι. Δες το λιγάκι, μήπως είναι μικρό για τα λίτρα σου? Αν όντως οι τιμές σου είναι όπως τις λές, εγώ θα έβαζα σε καμιά εβδομάδα κανένα ΝΕΜΟ ή κανένα damsel να το χαζεύω και να δω πως θα πάει και θα άναβα και φώτα σταδιακά κάθε μέρα όλο και παραπάνω. Αυτά προς το παρών και είναι απλά δική μου γνώμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 15 Απριλίου 2011 Author #3 Share 15 Απριλίου 2011 ευχαριστω φιλε μου!!!δεν φαινεται καλα στις φωτο αλλα εχει πολλες τρυπες και περασματα. τωρα στο φιλτρο εχω σφουγγαρι,ανθρακα και αντιφωσφορο πως θα καταλαβω οτι ειναι οκ ο βραχος και τα παει καλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 15 Απριλίου 2011 #4 Share 15 Απριλίου 2011 Τα υλικά του φίλτρου μπορείς να τα βάλεις στο sub. Το σφουγγάρι δεν χρειάζεται να το βάλεςι εκτός αν το καθαρίζει πολύ συχνά δεδομένου ότι θα είναι πηγή νιτρικών. Ακόμη πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξεις το βράχο σου αλλά anyway. Τι ενοείς πως θα καταλάβεςι ότι ο βράχος παεί καλά ? Μετά από κάποιο καιρό θα αρχίσει να αποκτάει χρώματα και διάφορα είδη ζωης πάνω του που σίγουρα θα τα παρατηρήσεις. Βέβαια ο ψόφιος θα αργήσει σχετικά. Δες ενυδρειά μελών για να πάρεις ιδέες για το στήσιμο βράχου και κράτα και χώρους-θέσεις για να βάλεις κοράλια, τόσο στον αραγωνίτη όσο και στο βράχο σε διαφορετικά ύψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Απριλίου 2011 #5 Share 15 Απριλίου 2011 ευχαριστω φιλε μου!!!δεν φαινεται καλα στις φωτο αλλα εχει πολλες τρυπες και περασματα. τωρα στο φιλτρο εχω σφουγγαρι,ανθρακα και αντιφωσφορο πως θα καταλαβω οτι ειναι οκ ο βραχος και τα παει καλα? Kαλησπερα πατριωτη.Καλη συνεχεια σου ευχομαι.Απο τις μετρησεις σου.Κοιταξε το μαγνησιο σου.Εγω θα σου προτεινα να μην αναψεις ακομα το φωτισμο.Ψαρι να βαλεις σε 2 βδομαδες περιπου.Αστο το ενυδρειο οπως ειναι τωρα και δες απο τις μετρησεις σου πως θα παει.Ακαι που εισαι ΥΠΟΜΟΝΗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 15 Απριλίου 2011 Author #6 Share 15 Απριλίου 2011 θα δω τι θα κανω γιατι σκοπευω να βαλο κι αλλο λιγο ακομα ζωντανο. φωτα να ξεκινησω?ποσο χρονο για αρχη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 15 Απριλίου 2011 #7 Share 15 Απριλίου 2011 Να δεις και το skimmer σου. Εγώ φώτα θα άναβα σταδιακά αλλά λίγες ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Απριλίου 2011 #8 Share 15 Απριλίου 2011 Να δεις και το skimmer σου. Εγώ φώτα θα άναβα σταδιακά αλλά λίγες ώρες. Να το αφησεις λιγο ακομα και τα φωτα κρατησε τα κλειστα.Χωρις ζωντανους οργανισμους στο ενυδρειο δεν χρειαζεται να αναβουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 15 Απριλίου 2011 Author #9 Share 15 Απριλίου 2011 το skimmer ειναι αυτο http://www.marinedepot.com/Tunze_DOC_Prote...-TZ5333-vi.html και εχει αρχισει να βγαζει καφε αφρο και νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Απριλίου 2011 #10 Share 15 Απριλίου 2011 το skimmer ειναι αυτο http://www.marinedepot.com/Tunze_DOC_Prote...-TZ5333-vi.html και εχει αρχισει να βγαζει καφε αφρο και νερο Εφοσον δουλευει καλα το skimmer αυτα βγαζει.Απλα αυτο το skimmer δεν ξερω αν καλυπτει τα 600 λιτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 15 Απριλίου 2011 Author #11 Share 15 Απριλίου 2011 το δινει για πανω απο 1000 λιτρα. αλλιως εχω και ενα Aqua Medic Turboflotor 1000 Multi SL http://www.aquamasters.gr/index.php?page=s...1&Itemid=80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Απριλίου 2011 #12 Share 15 Απριλίου 2011 το δινει για πανω απο 1000 λιτρα. αλλιως εχω και ενα Aqua Medic Turboflotor 1000 Multi SL http://www.aquamasters.gr/index.php?page=s...1&Itemid=80 Στο δικο μου που ειναι γυρω στα 300 λιτρα καθαρα εχω βαλει ΑΥΤΟ.Αν δεν κανω λαθος εσυ θα χρειαστεις ενα πανω απο 1000 λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 15 Απριλίου 2011 Author #13 Share 15 Απριλίου 2011 δεν κανει κανενα απο αυτα που εχω λες?ουτε εαν τα συνδιασω?υπαρχει κανα υγρο να επυταχυνω την ζωη στους βραχους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 15 Απριλίου 2011 #14 Share 15 Απριλίου 2011 Να το αφησεις λιγο ακομα και τα φωτα κρατησε τα κλειστα.Χωρις ζωντανους οργανισμους στο ενυδρειο δεν χρειαζεται να αναβουν. Δηλαδή ο ζωντανός βράχος και ότι ζωή υπάρχει σε αυτόν για να συντηρηθεί και να επεκταθεί-αναπτυχθεί δεν χρειάζεται καθόλου φως ? Δεν συμφωνώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 15 Απριλίου 2011 Author #15 Share 15 Απριλίου 2011 δεν ξερω βρε παιδια γιαυτο και ρωταω!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 15 Απριλίου 2011 #16 Share 15 Απριλίου 2011 Δηλαδή ο ζωντανός βράχος και ότι ζωή υπάρχει σε αυτόν για να συντηρηθεί και να επεκταθεί-αναπτυχθεί δεν χρειάζεται καθόλου φως ? Δεν συμφωνώ. Η ζωή του βράχου δεν έχει πρόβλημα να διατηρηθεί για αρκετό καιρό χωρίς φώς. Απλά μπορεί να είναι αδρανής μέχρι να αναπτυχθεί η ανάλογη βακτηριδιακή ζωή και να ολοκληρωθεί ο κύκλος, οπότε και θα είναι ώρα να ανάψεις τα φώτα τα σου σιγά σιγά. Αν ανάψεις φώτα πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος, πρακτικά θα επιτρέψεις στις διάφορες άλγες να αναπτυχθούν και μάλιστα πολύ πιθανόν ανεξέλεγκτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 15 Απριλίου 2011 Author #17 Share 15 Απριλίου 2011 οποτε οχι φως ακομα.πως θα καταλαβω οτι ολοκληρωθηκε ο κυκλος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 16 Απριλίου 2011 #18 Share 16 Απριλίου 2011 επεισης μην βαλεις οποιοδηποτε ζωντανο πριν ολοκληρωσεις την ποσοτητα του βραχου που θες να εχεις γιατι η προσθηκη νεων κομματιων που δεν ειναι κουραρισμενα μπορει να σou ανεβασει αμμωνια και No2..... οπως ειπε και ο dsidir κουρασε λιγο ακομα το στησιμο.... ωραιο ειναι αλλα νομιζω οτι μπορεις να κανεις πολυ καλυτερο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 16 Απριλίου 2011 Author #19 Share 16 Απριλίου 2011 ολος ο βραχος που ηταν ζωντανος ειναι κουραρισμενος αυτος που εβαλα.ελπιζω να βρω και τον αλλο απο εδω και να ειναι και αυτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 16 Απριλίου 2011 #20 Share 16 Απριλίου 2011 ωραιο.....φαντασου τλειομενω ποσο ομορφο θα ειναι......... μπραβο!!να εισαι καλα κ να το χερεσε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 16 Απριλίου 2011 Author #21 Share 16 Απριλίου 2011 ωραιο.....φαντασου τλειομενω ποσο ομορφο θα ειναι......... μπραβο!!να εισαι καλα κ να το χερεσε! ευχαριστω φιλε μου να σε καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 17 Απριλίου 2011 Author #22 Share 17 Απριλίου 2011 γεια σας και παλι!!! μετα απο δυο βδομαδες λειτουργιας του ενυδρειου μου οι σημερινες μετρησεις ειναι θερμοκρασια = 25,2 αλατοτητα = 1026 PH = 8 KH= 9 NH3- NH4 = 0 PO4 = 0φαινονται καλες NO2 = 0 NO3 = 0 μου φαινονται καλες!!!!! τωρα μπωρο να αρχισω να αναβω τα φωτα σιγα σιγα και αν ναι ποσο? μπωρο να βαλω καποιο ψαρακι?αν ναι ποια ? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 17 Απριλίου 2011 #23 Share 17 Απριλίου 2011 Εγω λεω να το αφησεις ακομα μια εβδομαδα ετσι !! μην βιαζεσαι..... απλα αναψε τα φωτα αυριο το μεσημερακι για κανενα 2ωρο.Αν εχεις δυνατοτητα μην τα ναψεις ολα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 17 Απριλίου 2011 #24 Share 17 Απριλίου 2011 To έντονο κόκκινο μου φαίνεται σαν κυανοβακτηρίδιο. Πρόσεξε με τα φώτα, μή βιάζεσαι. Βεβαιώσου ότι έχεις καλή κυκλοφορία στο βράχο και ανενέωσε τον άνθρακα και τον αντιφώσφορό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xone_17 17 Απριλίου 2011 #25 Share 17 Απριλίου 2011 Καλώς ήρθες στη θάλασσα και καλή συνέχεια... Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιο εύκολο και λίγο απαιτητικό ψαράκι όπως τα clown(Amphiprion Ocellaris). Άστα 4-5 μέρες να δεις πως θα πάνε και μετά, αφού κάνεις πάλι μετρήσεις, προχωράς και στην προσθήκη κάποιου άλλου κάτοικου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος