ΚΟΥΜΑΝ 14 Απριλίου 2011 #1 Share 14 Απριλίου 2011 καλησπερα!, ειχα μια διαμαχη με της κιχλιδες μου και ο αρσενικος venustus χτυπιθικε στο ματι και ειναι πολυ χαλια, εχει ασπρισει πολυ το ματι και συμπεριφερεται σαν φοβισμενος . δεν τρωει δεν κανει τπτ. ειχα κατα καιρους παρομια χτυπιματα αλλα εκανα μια καλη αλαγη νερου με περισσοτερο αντιχλωριο και ολα καλα... το ιδιο εκανα και με αυτον αλλα τπτ, ειναι πολυ χαλια, υπαρχει καποιο φαρμακο που μπορω να ριξω? να το βάλω σε ενα ενυδρειο καραντινα? ευχαριστω για τον χρονο σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 14 Απριλίου 2011 #2 Share 14 Απριλίου 2011 καλησπερα,θα μποσουσες να τον βαλες μονο του σε ενα ενα ενυδρειο για καποιες ημερες και να δεις τι εξελιη θα εχει το ματι του.Το ψαρι θα χαλαρωσει και θα μπορεσεις να διακρινεις εαν το ματι του θα μπορεσει να επανελθει.Καταλαβαινεις εαν εχει απωλεια ορασης?? εαν μπορεσεις βαλε μια φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 14 Απριλίου 2011 Author #3 Share 14 Απριλίου 2011 ειναι ασπρο και εχει κατι σαν βαμβακι επανω.. ποσο σοβαρο ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 14 Απριλίου 2011 #4 Share 14 Απριλίου 2011 Πιθανα να γυρισει σε μυκητιαση,πιθανα να κανει τον κυκλο του και να φυγει χωρις θεραπεια,μονο με προσθηκη αντιχλωριου με αλοη.Εαν το ψαρι δεν απομονωθει και συνεχισει να δεχεται επιθεσεις,θα χασει την οραση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 14 Απριλίου 2011 Author #5 Share 14 Απριλίου 2011 δεν το χτυπανε τα αλλα. νομιζω πως εχει fungus. το εχει παθει καποιος εδω να μου πει πως αντιμετοπιζεται? υπαρχει καποιο φαρμακο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 14 Απριλίου 2011 #6 Share 14 Απριλίου 2011 Δοκιμασε θεραπεία με melafix..θα σε καλύψει και στις 2 περιπτώσεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 14 Απριλίου 2011 #7 Share 14 Απριλίου 2011 Δεν δημιουργείιται fungus (μυκητίαση όπως πολύ σωστά είπε o Nick) άμεσα λόγω χτυπήματος. Θέλει κάποιο χρόνο. Εκτός αν δεν είναι από χτύπημα από καυγά αλλά είναι απλά μυκητίαση ήδη. Να αφήσεις το ψάρι ήσυχο, αν δεν το χτυπάνε τα άλλα και έχει βρει μια γωνιά να αποτραβηχτεί και να το παρακολουθείς. Το ιδανικό θα ήταν να χωριστεί ώστε να γίνει αν χρειαστεί η θεραπεία με το γνωστό συνδυασμό melafix - pimafix. Αν δεν μπορείς να το χωρίσεις ρίξε στο μεγάλο ενυδρείο μία διπλή δόση αντιχλώριο με αλόη (πχ stress coat) όπως είπε ο Nick, θα του κάνει πάρα πολύ καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 18 Απριλίου 2011 Author #8 Share 18 Απριλίου 2011 τωρα την ειδα την απαντηση δυστηχος... το ψαρι το ειχα αφισει μεσα 1 βδομαδα,,, δεν το χτυπουσαν αλλα αυτο ηταν σε μια γωνια μονο του και δεν το εβλεπα ουτε να τρωει.. ειδα πως στο 1 απο τα 2 ματια ειχε κατι σαν βαμβακι και ανισηχισα.. μου ειπαν οτι αυτο ειναι fungus και προχορισα για θεραπεια με protozin. το ψαρακι μπηκε σε ενα 20αλιτρο φοριτο ψυγιακη που το χρεισημπποιησα σαν φαρμακειο.. δεν ειχα αλλο ενυδρειο.. εκει εβαλα αεραντλια και θερμοστατη. η θεραπεια ειναι στην 4 μερα .θα του κανω και την 6 μερα θεραπεια οπως μου λεει στης οδηγειες και μετα βλεπουμε. τωρα παντος που ειναι στην 4 μερα τα ματια του ειναι ακομη ασπρα,. το βαμβακι εχει φυγει απο την 1 μερα. αν ειναι οντος χτυπημα λεω να του συνεχεισω μετα θεραπεια για 3 μερες με myxazin. που ειναι καταληλο για χτυπηματα και θωλα ματια σαν του ψιαριου μου.... ο θεος βοηθος....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 19 Απριλίου 2011 #9 Share 19 Απριλίου 2011 Είχαμε κάτι νεότερο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 19 Απριλίου 2011 Author #10 Share 19 Απριλίου 2011 αυριο θα του κανω και την τελευτεα θεραπεια με το protozin και βλεπουμε!!! τα ματια του ειναι ακομη ασπρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 19 Απριλίου 2011 #11 Share 19 Απριλίου 2011 τωρα την ειδα την απαντηση δυστηχος... το ψαρι το ειχα αφισει μεσα 1 βδομαδα,,, δεν το χτυπουσαν αλλα αυτο ηταν σε μια γωνια μονο του και δεν το εβλεπα ουτε να τρωει.. ειδα πως στο 1 απο τα 2 ματια ειχε κατι σαν βαμβακι και ανισηχισα.. μου ειπαν οτι αυτο ειναι fungus και προχορισα για θεραπεια με protozin. το ψαρακι μπηκε σε ενα 20αλιτρο φοριτο ψυγιακη που το χρεισημπποιησα σαν φαρμακειο.. δεν ειχα αλλο ενυδρειο.. εκει εβαλα αεραντλια και θερμοστατη. η θεραπεια ειναι στην 4 μερα .θα του κανω και την 6 μερα θεραπεια οπως μου λεει στης οδηγειες και μετα βλεπουμε. τωρα παντος που ειναι στην 4 μερα τα ματια του ειναι ακομη ασπρα,. το βαμβακι εχει φυγει απο την 1 μερα. αν ειναι οντος χτυπημα λεω να του συνεχεισω μετα θεραπεια για 3 μερες με myxazin. που ειναι καταληλο για χτυπηματα και θωλα ματια σαν του ψιαριου μου.... ο θεος βοηθος....! Καλά, έφτιαξες αυτό το διαμάντι και δεν κόλλησες και ένα μικράκι για ώρα ανάγκης; Ax... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 20 Απριλίου 2011 Author #12 Share 20 Απριλίου 2011 μικρακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος