Jump to content

Seachem Purigen

Recommended Posts

Καλησπερα.Σκεφτομαι να βαλω στο φιλτρο μου το Seachem Purigen για ριξω κι αλλο το ΝΟ3.

http://www.seachem.com/Products/product_pages/Purigen.html

Εχει κανεις εμπειρια σχετικα με το συγκεκριμενο προιον?

Επιρεαζει καποια αλλη παραμετρο του νερου ?

Αξιζει τον κοπο ?

Ευχαριστώ

Καλησπέρα Μάριε. Πόσο είναι τα νιτρικά σου, πόσο πέφτουν μετά από τις αλλαγές που κάνεις, πόσο συχνά κάνεις αλλαγές;

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι πιο φυσικοί για να ρίξεις τα νιτρικά σου και επίσης ανέξοδοι.

:thumbup:

Καλησπερα Κωστη.

Ειμαι περιπου στα 40 mg/l .

Κανω αλλαγη 20-30 % καθε 10 μερες και πανε περιπου στα 20.Δεν ειχα καθολου φυτα και σημερα εβαλα μια μεγαλη gigantea .

To ενυδρειο μου ειναι ~450 καθαρα λιτρα.Δεν εχω εμπειρια απο φυτα και δεν γνωριζω καθολου τον ρυθμο αποροφισης των νιτρικων απο αυτα.Χρειαζονται κι αλλα ?

Εκτος απο τα φυτα και αλλαγες νερου υπαρχουν αλλοι τροποι ?

Ευχαριστω για την βοηθεια !

Μάριος

Κάνε τις αλλαγές σου εβδομαδιαίες 30% και παρακολούθησε τα νιτρικά που θα κάτσουν. Αν δεν έχεις φυτοφάγα ψάρια (πχ mbuna) βάλε και κερατόφυλλο που ρουφάει τα νιτρικά. Αν έχεις καιρό να ανοίξεις τα φίλτρα σου, κάνε μια συντήρηση και τσέκαρε το ενυδρειακό βαμβάκι μήπως έχει μαζέψει πολύ βρωμιά.

Καλησπερα.Σκεφτομαι να βαλω στο φιλτρο μου το Seachem Purigen για ριξω κι αλλο το ΝΟ3.

http://www.seachem.com/Products/product_pages/Purigen.html

Εχει κανεις εμπειρια σχετικα με το συγκεκριμενο προιον?

Επιρεαζει καποια αλλη παραμετρο του νερου ?

Αξιζει τον κοπο ?

Ευχαριστώ

Το Purigen το χρησιμοποιώ για 4 χρόνια περίπου. Η χρήση του δεν επιφέρει σημαντική - ουσιαστική μείωση των νιτρικών. Ως βασική του ιδιότητα έχει την απορρόφηση οργανικών ενώσεων. Το θεωρώ ως τον κορυφαίο απορροφητή οργανικών, ανώτερο όλων των ενεργών ανθράκων. Η μόνη χημική παράμετρος που επηρεάζει, η συνεχής χρήση του, είναι το redox, όπου επιφέρει μία μικρή αύξηση. Ωστόσο είναι αρκετά ακριβό προϊόν.

Έγινε επεξεργασία - MakChem

Η μόνη χημική παράμετρος που επηρεάζει, η συνεχής χρήση του, είναι το redox, όπου επιφέρει μία μικρή αύξηση. Ωστόσο είναι αρκετά ακριβό προϊόν.

για να μη σε κουραζω,αν μπορεις γραψε λιγα για ridox,φιλικα gianni zym.

Αγαπητέ Μάριε ακολούθησε τις οδηγίες του Κωστή και μην φοβάσαι αν ανεβάσεις και λίγα νιτρικά.

Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και αφηνω το purigen στην ακρη.

Πηρα και ξεχωριστο ΝΟ3 τεστ για να εχω καλυτερη εικονα.

Σας ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...