irongud 13 Απριλίου 2011 #1 Share 13 Απριλίου 2011 εχω ενα μηνα και κατι 4 αγγελοψαρα προσφορα φιλου συνχομπιστα. καποιος φιλος του ο οποιος ειχε τη γεννα επειδη ηταν παρα πολλα τα μικρα τα κρατουσε σε μια γλαστρολιμνη με φιλτρο θερμοστατη κλπ. λογω συνωστισμου επεφτε ξυλο με αποτελεσμα να εχουν φαγωμενα πτερυγια (εγω φοβηθηκα για φιν ροτ). το θεμα ειναι πως τα εχω πανω απο μηνα και δε βλεπω καμια βελτιωση. επισης κανενα αλλο ψαρι του ενυδρειου μου απο τοτε που εβαλα τα σκαλαρια μεσα δεν εχει κατι παρομοιο , πραγμα το οποιο με κανει να πιστευω πως δεν ειναι φιν ροτ το οποιο ειναι κολλητικο. μπορω να κανω κατι? ψαχνοντας τα πραγματα μου βρηκα pimafix. κανει να βαλω , να μην κανω τιποτα , περιμενω συμβουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 14 Απριλίου 2011 Author #2 Share 14 Απριλίου 2011 μην απαντατε ολοι μαζι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 14 Απριλίου 2011 #3 Share 14 Απριλίου 2011 μην απαντατε ολοι μαζι... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 .................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 14 Απριλίου 2011 #4 Share 14 Απριλίου 2011 μην απαντατε ολοι μαζι... Παντελή αν έβαζες και ένα χαμογελαστό ανθρωπάκι θα φαινόταν ότι χαριτολογείς, τώρα απλά φαίνεται ότι ειρωνεύεσαι και είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις τέτοια πρόθεση. Εν πάση περιπτώσει κι εσύ καλό θα ήταν να είχες συμπληρώσει και τη φόρμα να είχαμε καμιά συνολική εικόνα. Προς το παρόν το μόνο που απομένει να σου προταθεί είναι κλασικά συντηρητική φροντίδα με τα εξής στάδια ως προς τη σοβαρότητα Πρώτα αλλαγή νερού α) αντιχλώριο με αλόη (πχ stresscoat) β) o γνωστός συνδυασμός melafix - pimafix γ) άλλο φάρμακο για fin rot (αν είναι τελικά τέτοιο) έχε υπόψη ότι το βακτήριο που τελικά καταφέρνει να προκαλέσει το fin rot βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες stress (κυνηγητό υπερπληθυσμός) και κακής ποιότητας νερού. Συχνές αλλαγές νερού είναι η καλύτερη πρόληψη (αλλά και τώρα η καλύτερη ιδέα για πιθανή βελτίωση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 14 Απριλίου 2011 Author #5 Share 14 Απριλίου 2011 δε νομιζω να εχω δωσει ποτε στοιχεια ειρωνιας η τετοιας συμπεριφορας προς τους συνχομπιστες. απλα μερικες φορες μου τη σπαει που βλεπω 50 απαντησεις σε θεματα τυπου τσακ νορρις και καμια οταν αναρτω ενα προβλημα η μια απορια περι του ενυδρειου μου , και ιδιαιτερα οντας ενας χομπιστας που προσπαθει οποτε ξερει κατι να βοηθαει πιο νεους απο μενα . ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Σκαλαρια με φαγωμενα πτερυγια ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:250 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): eheim 2217 - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2 μηνες περιπου - Ψάρια (είδη και αριθμός):5 σκαλαρια , 12 ροδοστομοι , 7 κορυντορας , 2 ανσιστρους μωρα , 1 αρσενικο κριμπενσις - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα μια φορα τη μερα με flakes και ταμπλετες βυθου για τα γατακια ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7 - KH:5 - GH:~10 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):20 - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:ναι -Strips:ναι -Ηλεκτρονικά:ναι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:4 σκαλαρια - Ιστορικό Ψαριού:ειναι στο ενυδρειο μου ενα μηνα - Συμπτώματα που παρουσιάζει:φαγωμενα πτερυγια - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: τα φαγωματα στις ουρες δεν αυξηθηκαν το οποιο ενα μηνα μετα που τα πηρα ελπιζω να μην ειναι φιν ροτ. και δεν υπαρχει τιποτα παρομοι σε κανενα αλλο ψαρι του ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 14 Απριλίου 2011 #6 Share 14 Απριλίου 2011 Κατά τη γνώμη μου δεν είναι fin rot. Θα εφάρμοζα αλλαγές νερού και προσθήκη αντιχλώριου με αλόη για να το βοηθήσω να επουλωθεί. Αν θέλεις κάτι πιο δραστικό τότε melafix - pimafix και νομίζω θα πάει καλά. Θέλει χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 14 Απριλίου 2011 #7 Share 14 Απριλίου 2011 Παντελή αν δεις στις άκρες λευκό περίγραμμα τοτε ξεκίνα melafix,εως τοτε ακολουθησε τις οδηγίες του Ανδρέα,πολύ καλο αντιχλώριο για τη δουλεια που το θελείς ειναι της Tetra. Πάρε και Sera Sirulina σε ταμπλέτες και ταιζε μερα παρα μέρα,2 φορες την εβδομάδα τάιζε krill. Ομορφα ψάρια,μόλις πάρουν τα πάνω τους θα γίνουν ακομα πιο όμορφα Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 14 Απριλίου 2011 Author #8 Share 14 Απριλίου 2011 οχι δεν εχει λευκο περιγραμμα. δαγκωνιες ειναι... που θα βρω σπιρουλινα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 14 Απριλίου 2011 #9 Share 14 Απριλίου 2011 Σε ενυδρειακα καταστηματα θα βρείς σχετικά εύκολα, Είναι αυτές εδω κολλάνε και στο τζαμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Απριλίου 2011 #10 Share 14 Απριλίου 2011 Στις φωτο που αναρτησες τα ειχες μολις ταιση τα ψαρια σου ή ειναι συνεχεια πρησμενα; Προσεχε γιατι τα σκαλαρια οπως και οι δισκοι εχουν συχνα πικνα σκουλικακια, παρατηρησε και τα κοπρανα τους εαν ειναι κοκκινοπα ή σχεδον διαφανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 14 Απριλίου 2011 Author #11 Share 14 Απριλίου 2011 νομιζω ειναι σκουρο καφε οπως τα υπολοιπα ψαρια μου. δεν εχω παρατηρησει φουσκωμα η κατι αλλο. θα δω καλυτερα τα κοπρανα ομως. ολα αυτα τα σκαλαρια στη φωτο πριν μια εβδομαδα καναν γεννες. μου γιναν 2 ζευγαρια απο 5 ψαρια. http://www.akvaryum.com/sera_wels_chips_urunr_47_4794.asp αυτα ριχνω. θελω και σπιρουλινα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 16 Απριλίου 2011 #12 Share 16 Απριλίου 2011 Ίσε σίγουρος ότι μέσα στον μήνα που τα έχεις δεν μεγάλωσαν καθόλου τα πτερύγια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 16 Απριλίου 2011 Author #13 Share 16 Απριλίου 2011 (edited) Ίσε σίγουρος ότι μέσα στον μήνα που τα έχεις δεν μεγάλωσαν καθόλου τα πτερύγια τους. ναι δεν εχει αποκατασταθει καθολου το θεμα... α και τα κοπρανα τους ειναι κανονικα καφε σκουρο... Έγινε επεξεργασία 16 Απριλίου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 16 Απριλίου 2011 #14 Share 16 Απριλίου 2011 Προτείνω και εγώ να πάρεις σπιρουλίνα και κατεψυγμένη τροφή να τα ταϊζεις που και που. Τα ψάρια απ' οτι κατάλαβα είναι νεαρά σε ηλικία, οποτε μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες θα βοηθήσει στην αναδόμηση των πτερυγίων. Τροφές με σπιρουλίνα υπάρχουν πολλές στο εμπόριο, διάλεξε οποια θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 16 Απριλίου 2011 Author #15 Share 16 Απριλίου 2011 Προτείνω και εγώ να πάρεις σπιρουλίνα και κατεψυγμένη τροφή να τα ταϊζεις που και που. Τα ψάρια απ' οτι κατάλαβα είναι νεαρά σε ηλικία, οποτε μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες θα βοηθήσει στην αναδόμηση των πτερυγίων. Τροφές με σπιρουλίνα υπάρχουν πολλές στο εμπόριο, διάλεξε οποια θες. πηρα της σερα σπιρουλινα και εχω και κατεψυγμενη αρτεμια. επισης flakes και ταμπλετες βυθου για γατοψαρα. 4 διαφορετικες τροφες τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Μαίου 2011 #16 Share 3 Μαίου 2011 Εχουμε κάποια εξέλιξη ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 3 Μαίου 2011 Author #17 Share 3 Μαίου 2011 (edited) σε ευχαριστω για το ενδιαφερον φιλε σταματη. εκανα θεραπεια με πιμαφιξ το οποιο ειχα , και δινω και ολες τις τροφες τις οποιες εχω εναλλαξ και τα 2 απο τα 4 σκαλαρια τα οποια ειχαν μικροτερη ζημια στα πτερυγια ειναι τωρα τελειως καλα. τα αλλα 2 που ειχαν μεγαλη ζημια που εχω πανω στη φωτο ειναι λιγο καλυτερα αλλα εχουν ακομα μεγαλο μερος που λειπει. Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 3 Μαίου 2011 #18 Share 3 Μαίου 2011 Παντελή με τακτικές αλλαγές νερού,λέπια πτερύγια αναπτύσονται γρηγορότερα,πάντα εντός των πλαισίων σωστής διατροφής και ιδανικών συνθηκών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος