Jump to content

Lilaeopsis Mauritius

Recommended Posts

kαλησπερα παιδια ,εχω ενα νεοστημενο ενυδρειακι με ψιλοκοκκο χαλικι ,θελω να φυτεψω αυτα τα φυτα ,αν βαλω καμια ταμπλετα βυθου θα τα βοηθησει η οχι (δεν υπαρχει υποστρωμα )!

καλο φωτισμο,διοξειδιο,λιπανση εχεις....?

καλο φωτισμο,διοξειδιο,λιπανση εχεις....?

kαλησπερα κωστα ,φωτισμο εχω 2 λαμπεσ 15w σε 35 καθαρα λιτρα( μετρημενο )διοξειδιο χρησιμοποιω την μπουκαλιτσα τησ tetra(ειπα να παρω κανονικη μπουκαλα με τα ολα τησ αλλα σε καποιουσ εδω φανηκε (και ειναι)υπερβολη, ειπα να Do It Yourself αλλα με την μπουκαλιτσα νομιζω οτι ειμαι καλα )οσο για λιπανση εχω τα παντα αλλα τι να ριξω δεν ξερω ακομα τι χρειαζεται ?ρωταω γιατι καποια φυλλαρακια ειναι κιτρινα !(Λαμπεσ 1 sylvania grolux kai 1 arcadia fresh water.)

Το φυτό είναι "γρασιδοειδές", δεν θα έχει ιδιαίτερο όφελος από ταμπλέτα (που χρησιμοποιείται σε φυτά με ρίζωμα). Φως έχεις καλό σχετικά (θέλουν φως για να μην ψηλώνουν πολύ τα φυλλαράκια). Έχεις και διοξείδι, μία γενική υγρή λίπανση και ίσως που και που σίδηρο και κάλιο θα έριχνα.

ωχ!ωχ!παιδια μια βοηθεια ακομη ,μετα απο διακοπη ρευματοσ καηκαν οι λαμπεσ μου παει η arcadia ωχ!με την grolux δεν εχω προβλημα εχω πολυ στοκ,η ερωτηση μου ειναι η εξησ ,(φοβαμαι να βαλω δυο grolux ειχα και ειδα οτι γεμιζω αλγεσ)μεχρι να μου στειλουν την arcadia μπορω για λιγεσ μερεσ να τισ βαλω και τισ δυο ροζ και μετα να αλλαξω παλι ?το ενυδρειο οπωσ προειπα ειναι νεοστημενο και εχω μεσα αυτα τα mauritius που χρειαζονται πολυ φωσ δεν μπορω να τα αφησω με μια λαμπα γιατι ειναι λιγο ταλαιπωρημενα και θελουν βοηθεια .....Απιστευτο ρε παιδια ειμαι πολυ γκαντεμησ...

καντο,αλλα να ξερεις πως κατα τη γνωμη μου παλι ειναι λιγο το φως καθως εχεις τ8 και οχι τ5 λαμπες.το γρασιδι θεωρητικα δεν θα το χασεις αλλα θα ψηλωνει και ισως να μην σου αρεσει οπτικα.....

ωραια σε ευχαριστω κωστα ,αλλα γιατι λεσ οτι εχω λιγο φωσ αφου εχω 30w se 35, 36 λιτρα δηλαδη 0,8 περιπου χρειαζομαι κι αλλο?και ποσεσ ακομα? μπορω να το κανω ετσι και αλλιωσ το καπακι ειναι do it yourself θα κανω αλλο καινουριο.

:):thumbup::thumbup: και κατι αλλο να ρωτησω αυτο το tetra optimat κανει φυσαλιδεσ γιατι το εχω καμια εβδομαδα και δεν .............................η τρομαρα μου θελω και φυσαλιδεσ?καποιοσ που το εχει η ξερει ασ μου απαντησει ρε παιδια,ευχαριστω

to tetra εκτος του οτι ειναι χειροκινητο(δηλαδη πρεπει να προσεχεις ποτε αδειαζει ο πρασινος θαλαμος και να τον γεμιζεις με διοξειδιο),βρωμιζει πολυ ευκολα η σιτα του και θελει συχνα καθαρισμα.καλυτερα σε τοσο μικρο ενυδρειο φτιαξε ενα μειγμα μονος σου απο ζαχαρη και μαγια για παρασκευη διοξειδιου.

για τα φωτα και εφοσων πιανουν τα χερια σου φτιαξε παροχη για 3-4 λαμπες τ5 και οχι τις απαρχαιομενες τ8.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...