Jump to content

επισκευη εξωτερικου φιλτρου

Σπυριδων

Recommended Posts

γεια σε ολους τους φιλους του AZ. Εχω ενα εξωτερικο φιλτρο Tetratec ex 600 το οποιο ξαφνικα αρχισε να σταζει περιμετρικα απο το σημειο που κουμπωνει το καπακι. στην αρχη νομιζα οτι ηταν απο το λαστιχακι που υπαρχει γυρω απο αυτο αλλα τελικα πρεπει η διαρροη να ειναι εσωτερικη μεσα απο το καπακι οπου ειναι και η αντλια του φιλτρου! αν και το ελυσα δεν μπορεσα να καταλαβω που ειναι η αιτια της διαρροης. υπαρχει καποιος που να γνωριζει απο αυτα ή καποιο καταστημα που μπορω να το παω για επισκευη? :thumbup:

Καλησπέρα Σπυρίδων,το φίλτρο είναι εντός εγγύησης,απο που το αγόρασες?

Λαστιχάκι καινούργιο έβαλες και συνεχίζει να τρέχει νερό δλδ?

γεια σε ολους τους φιλους του AZ. Εχω ενα εξωτερικο φιλτρο Tetratec ex 600 το οποιο ξαφνικα αρχισε να σταζει περιμετρικα απο το σημειο που κουμπωνει το καπακι. στην αρχη νομιζα οτι ηταν απο το λαστιχακι που υπαρχει γυρω απο αυτο αλλα τελικα πρεπει η διαρροη να ειναι εσωτερικη μεσα απο το καπακι οπου ειναι και η αντλια του φιλτρου! αν και το ελυσα δεν μπορεσα να καταλαβω που ειναι η αιτια της διαρροης. υπαρχει καποιος που να γνωριζει απο αυτα ή καποιο καταστημα που μπορω να το παω για επισκευη? :thumbup:

Μαλλον απο την φλαντζα θα ειναι,αλλα τωρα βαλε φαρμακευτικη βαζελινη περιμετρικα σε ολο το λαστιχο να δουμε τι θα κανει και αλλαξε την φλαντζα. :P

Αν υποπτεύεσαι διαρροή από άλλο σημείο που δεν θα έπρεπε,απευθύνσου στο μαγαζί που το αγόρασες.

Έγινε επεξεργασία - FotisGt

Για αρχη ξεκινα βγαζωντας το απο τη πριζα, ανοιξε τη κεφαλη βγαλτη και ξανακουμπωσε τη.

Εχει ανοιχτο το ρυθμιστη ροης οταν το ξαναβαλεις στην πριζα.

Αν δεν γινει τιποτα, αλλαξε o-ring.

Μεχρι να βρεις βαλε το φιλτρο μεσα σε λακανη και αδειαζε τη καθε λιγο.

καλησπερα σε ολους και ευχαριστω για το ενδιαφερον! εγγυηση δεν υπαρχει για το φιλτρο καθως μου το χαρισε φιλος για να με βοηθησει να στησω το reef μου (μεσα εχω τις καλτσες με τον ανθρακα και τον αντιφοσφωρο). το πρωτο που σκεφτηκα ηταν το λαστιχακι (το οποιο δεν εχω καταφερει να βρω αντιστοιχο σε καποιο καταστημα ειτε πετ σοπ ητε σε καταστημα με υδραυλικα εξαρτηματα). προσθεσα ταινια (απο αυτη που χρησιμοποιουν οι υδραυλικοι) γυρω απο το λαστιχακι και παλι εσταζε. στη συνεχεια αυτο που παρατηρησα και μου εκανε μεγαλη εντυπωση γιατι δεν το ειχα ξαναδει ηταν οτι οταν ξεκουμπωνα το καπακι και ετσι οπως ηταν σε οριζοντια θεση το εγερνα να παρει μια μικρη κλιση, ετρεχε νερο απο τα σημεια που κουμπωνουν τα "αυτακια" οπου στο παρελθον δεν ετρεχε ποτε νερο απο κει :thumbup:

Αυτο το έπαθες όταν εκανες κάποια αλλαγή στο φίλτρο?

Το είχα παθει και εγω αυτο ακριβώς, σε ένα κινέζιλο, πριν κάνα 2μηνο, αλλα δεν θυμάμαι τελικά τι έκανα.

Απο οτι θυμάμαι κάτι είχα βάλει ανάποδα.

Ή τους σωλήνες είσόδου-εξόδου, ή είχα βάλει λάθος εσωτερικά τα καλαθάκια που μπαίνουν τα υλικά.

Ξεμόνταρε το όλο και ξεκίνα σιγα σιγα, ενα ενα τα βηματα

η διαρροη ξεκινησε ξαφνικα! οσες φορες το ειχα ανοιξει για να κανω αλλαγη στα υλικα μεσα, δεν ειχε σταξει ποτε. το ξεμονταρα αρκετες φορες μηπως δεν εχω τοποθετησει κατι σωστα, ελεγξα αν ειναι καπου βουλωμενο, αλλαξα και το λαστιχακι αλλα το προβλημα παραμενει! :)

Το θέμα μετακινήθηκε σε πιο σχετική κατηγορία

• 2 years later...

ξεθαύω το θέμα μιας και αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!!

καμιά ιδέα;

Το λαστιχάκι το κοίταξες; Εγω που είχα διαρροή σε ενα Fluval που πήρα μεταχειρισμένο, έβαλα στη φλάτζα βαζελίνη και λύθηκε το πρόβλημα. Προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχω πρόβλημα.

έχω βάλει βαζελίνη αλλά τίποτα ... η διαρροή είναι από τα κουμπώματα.

Σαν να τρέχει νερό από την κεφαλή και να γλείφει στα κουμπώματα μοιάζει....

Μάλλον το λάστιχο θα φταίει. Έχει μήπως κανένα σπάσιμο ή ράγισμα; Δε νομίζω. Με τεφλόν στο αυλάκι δοκίμασες για να μεγαλώσεις τη διάμετρο και να σφίξει καλύτερα στο κλείσιμο η κεφαλή;

θα πάω να πάρω και θα δοκιμάσω.... θα το διαλύσω να βάλω και στην είσοδο έξοδο στα εσωτερικά λάστιχα και βλέπουμε....

Τα γνήσια ανταλλακτικά τα βαράνε λίγο. Αν δε βρεις φλάτζα στις διαστάσεις αυτές που έχει το φιλτρο σου και χρειαστεί να το αλλάξεις. Πες μου τις διαστάσεις γιατι έχω ενα γνωστό που έχει πολλά τέτοια απο μικρά μέχρι μεγάλα λάστιχα και εμένα με έσωσε οταν χρειάστηκα μια φορα....κάτω του ενός €.

.....η λύση του τεφλόν ειναι προσωρινή.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

ξεθαύω το θέμα μιας και αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!!

καμιά ιδέα;

Βρε παλικαρι μου, συνεχεια εχεις θεματα ποιος σε εχει ματιασει.

Δεν κανεις ενα αγιασμο?

Τα γνήσια ανταλλακτικά τα βαράνε λίγο. Αν δε βρεις φλάτζα στις διαστάσεις αυτές που έχει το φιλτρο σου και χρειαστεί να το αλλάξεις. Πες μου τις διαστάσεις γιατι έχω ενα γνωστό που έχει πολλά τέτοια απο μικρά μέχρι μεγάλα λάστιχα και εμένα με έσωσε οταν χρειάστηκα μια φορα....κάτω του ενός €.

.....η λύση του τεφλόν ειναι προσωρινή.

ευχαριστώ μάλλον αύριο θα το ανοίξω και θα σε ενημερώσω

Βρε παλικαρι μου, συνεχεια εχεις θεματα ποιος σε εχει ματιασει.

Δεν κανεις ενα αγιασμο?

όταν αρχίζει και παλιώνει ο εξοπλισμός και δεν έχεις χρήμα αντικατάστασης με καινούργιο, αρχίζουν τα προβλήματα και οι πατέντες!!!

το έκανα βίδες έβαλα παντού βαζελίνη και έλεγξα για κανένα κομμένο o-ring.... αλλά αυτό συνεχίζει να τρέχει......

πιστεύω ότι φταίει αυτό http://www.ebay.co.uk/itm/TETRATEC-EX-400-600-700-TAP-UNIT-ADAPTER-T703361-TH30658-/191117518739?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2c7f7de793

ο άνθρωπος που μου έδωσε το φίλτρο (τζάμπα) έχει σε αχρηστία ένα ίδιο ακόμα ... θα το πάρω και εκείνο μπας και σε συνδυασμό ανταλακτικών δουλέψει ένα από τα δύο.....τελική λύση ένα ehaim 2213 αλλά δεν ήθελα να του το πάρω μπας και τον ξαναπιάσει μεράκι :)

Εμενα μου χαρισαν πριν καιρο ενα hydor prime 10 το εγλατσετησα και ειχα διαφορες διαρροες,για αρχη ραγισμενο καδο που φτιαχτηκε ευκολα με κολλα 2 συστατικων,διαρροη στα βανακια που και αυτο λυθηκε ευκολα ζεσταινοντας το λαστιχο και περνωντας το εξωτερικα στα σπειρωματα που θα βιδωναν τα βανακια κανονικα και μετα εβαλα βανακια υδρευσης ορειχαλκινα στα λαστιχα,μετα ειχα το προβλημα που αναφερθηκε παραπανω "διαρροη" απο την κεφαλη η οποια εβγαζε νερο στα κουμπωματα της,ε δεν κοιμομουν απτον φοβο μην γεμισει ο κουβας που το ειχα μεσα,τελικα πηρα ενα ολοκαινουριο fluval και κοιμαμαι ησυχος,με ρευμα και διαρροες δεν ειναι να παιζεις δυστηχως....

Τωρα εχεις κανενα εφεδρικο να κανεις τη δουλεια σου μεχρι να δεις τη θα κανεις?

έβαλα σε λειτουργία πάλι το βυθού, το έχω σαν εφεδρικό σύστημα και είμαι οκ!!

αύριο αρχίζουμε πάλι από την αρχή......

:bigemo_harabe_net-117: :bigemo_harabe_net-117: :bigemo_harabe_net-117:

Προσοχή πως θα το μεταχειρίζεσαι, είναι ευαίσθητα τα εξαρτήματα. Είμαι παθώς.......σα να είναι γατάκι!!!

πάντως στο άλλο που έχω το ίδιο δεν μασάει τίποτα.....

αλλάζω και σωληνώσεις με φαρδύ αλφαδολάστιχο καθώς και τα βανάκια - ταχυσυνδέσμους με ποτιστικούς και είμαι οκ!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...