Spike 13 Απριλίου 2011 #1 Share 13 Απριλίου 2011 Έχω εδώ και καιρό αποφασίσει να αλλάξω το υπόστρωμα στο μικρό(γεννήστρα)μου ενυδρείο...με κάτι τέτοιο Seachem Onyx Sand 7 kg Seachem Flourite Black Sand 7 kg ο λόγος κυρίως διότι η άμμος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι της τάξης του <=0,2Κοκκομετρία οπότε όπως καταλαβαίνεται δημιουργούνται αναερόβιες περιοχές. Κυρίως ο λόγος που ανοίγω το θέμα είναι για το τι θα πρέπει να προσεχθεί σε μία τέτοια αλλαγή. Να υπενθυμίσω πως στο ενυδρείο μέσα υπάρχουν τα παρακάτω φυτά τα οποία είναι άκρως αναπτυγμένα Echinodorus bleheri(bleherae) (x1) Limnophila sessiliflora(x1) Vallisneria americana(natans)(x1) Cryptocoryne wendtii’Tropica’(x1) Microsorum pteropus’Windeløv’(x1) Cryptocoryne parva(x1) και έχει ως κατοίκους φυσικά το "θηρίο"μαζί με τη φίλη του και τα 8 μικρά μου λαμόγια Botia sidthimunki. ευχαριστώ εκ των προτέρων Spike Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spike 13 Απριλίου 2011 Author #2 Share 13 Απριλίου 2011 (edited) από ότι διάβασα στο site της Seachem το Onyx προορίζεται περισσότερο σαν υπόστρωμα για κυχλίδες αλλά θα αφήσω να μιλήσετε εσείς καλύτερα πρώτη επιλογή ήταν και είναι το "Seachem Flourite Black Sand" Έγινε επεξεργασία 13 Απριλίου 2011 - Spike Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spike 13 Απριλίου 2011 Author #3 Share 13 Απριλίου 2011 τι διάολο κανείς καμιά διαφορετική πρόταση ή κάτι να γίνει κουβέντα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 13 Απριλίου 2011 #4 Share 13 Απριλίου 2011 ΑΝ και ειμαι αρχαριος...θα σου πω την γνωμη μου ...πιστευω πως η πρωτη αμμος ειναι καλυτερη (και εγω αυτο σκεφτομαι να βαλω σε ενα 100ρι μου)...Προσοπικη αποψη βεβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Απριλίου 2011 #5 Share 15 Απριλίου 2011 Η δημιουργεια αναεροβιων στην ψιλη αμμο οφειλεται περισσοτερο στην ελλειψη καλης κυκλοφοριας πανω στο βυθο. Ο συνδυασμος αυτου και του οτι τα ψαρια σου αρεσκονται στην καλη κυκλοφαρια του βυθου με κανει να σου προτεινω να κρατησεις την αμμο και να βαλεις 1 (ισως και 2) κυκλοφορητη αναλογης ροης και αναλογα το μεγεθος του ενυδρειου. Αν τοποθετηθει σωστα και εξυπνα, δεν θα σηκωνει την αμμο απο κατω αλλα θα σπρωχνει τα σκουπιδακια κλπ στην εισοδο του φιλτρου και ετσι δεν θα εισχωρουν μεσα στο βυθο δημιουργωντας οποια επιπλεον προβληματα. Εναλλακτικα, μπορεις να προχωρησεις και σε πιο προχωρημενες πατεντες για βυθοψαρα και κυκλοφορια βυθου. http://www.loaches.com/articles/water-move...-loach-aquarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spike 15 Απριλίου 2011 Author #6 Share 15 Απριλίου 2011 (edited) διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά ο τύπος στη φωτογραφία έχει συνδέσει την εισαγωγή με τις αντλίες...οπότε να υποθέσω ότι τα "Τ" δεν επικοινωνούν μεταξύ του και αναφέρομαι σε αυτά που εφάπτονται στο σωλήνα προς την είσοδο του φίλτρου...με την λογική ότι οι δύο πρώτες κάνουν εισαγωγή στους κυκλοφορητές και με τη σειρά τους αυτοί σπρώχνουν τη ροή στην είσοδο προς το φίλτρο? έτσι? εκτός αυτού το σφουγγαράκι που έχει στην εισαγωγή των PVC είναι σφουγγαράκι άνθρακα? το ενυδρείο είναι το Juwel Record 800(110 λίτρα) και παίζει με εξωτερικό φίλτρο sera bioactive 130 μαζί με λάμπα UV Έγινε επεξεργασία 15 Απριλίου 2011 - Spike Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος