Jump to content

Δισκοι

Satum

Recommended Posts

Αναφέρεις GH10 και KH15. Δεν γίνεται η ολική σκληρότητα να είναι μικρότερη από την ανθρακική. Ξανά κάνε κανένα τεστάκι. :thumbup:

Με τι μετράς;

Καλές οι ρίζες. Θα βελτιώσουν αρκετά το ενυδρείο.

σημερα ξανα εκανα τεστ για την σκληροτητα και προσεξα πολυ μην κανω λαθος...

και μου βγηκαν GH=14 KH=12

ειναι λιγο ψηλα.εχεις παρατηρησει τιποτα αλλο στους δισκους?καμμια βελτιωση?

σημερα ξανα εκανα τεστ για την σκληροτητα και προσεξα πολυ μην κανω λαθος...

και μου βγηκαν GH=14 KH=12

και πάλι έχεις απόκλιση από το νερό που μεγάλωσαν. Αν δεν έχεις α/ο καλό είναι να δουλέψεις και με τύρφη ως πιο οικονομική λύση να μαλακώσεις λίγο το νερό. Όχι να μηδενίσεις ΚΗ κλπ απλά να προσεγγίσεις τις τιμές μεγαλώματος κάπως.

Τις ρίζες τις έβαλες μέσα; Οι δίσκοι πως είναι;

και πάλι έχεις απόκλιση από το νερό που μεγάλωσαν. Αν δεν έχεις α/ο καλό είναι να δουλέψεις και με τύρφη ως πιο οικονομική λύση να μαλακώσεις λίγο το νερό. Όχι να μηδενίσεις ΚΗ κλπ απλά να προσεγγίσεις τις τιμές μεγαλώματος κάπως.

Τις ρίζες τις έβαλες μέσα; Οι δίσκοι πως είναι;

Tις ριζες της εβαλα εχθες το βραδυ και πριν λιγο τελειωσα με την συνταγη της καρδιας... οι δισκοι εχθες το βραδυ παλι εκοβαν βολτες αλλα σημερα παλι κρυβονται πισω απο τα φυτα... απο την καρδια ποσο να ριχνω??? μπορει να με βοηθησει καποιος?

Να προσθεσω οτι εριξα και ενα ζουμι της easy-life...

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1524

Έγινε επεξεργασία - Satum

Tις ριζες της εβαλα εχθες το βραδυ και πριν λιγο τελειωσα με την συνταγη της καρδιας... οι δισκοι εχθες το βραδυ παλι εκοβαν βολτες αλλα σημερα παλι κρυβονται πισω απο τα φυτα... απο την καρδια ποσο να ριχνω??? μπορει να με βοηθησει καποιος?

Να προσθεσω οτι εριξα και ενα ζουμι της easy-life...

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1524

Την έφτιαξες μόνος σου; Περίπου όση μπορούν να φάνε σε 2 με 3 λεπτά.

Θα επανλαβω το ιδιο,τα ψαρια ειναι τομαγμενα ακομη,γιαυτο κρυβονται οταν εχεις φως.(πως φωτιζεις:PΑστα να παρουν τον δρομο τους και μην τα κακομαθαινεις αμεσως με καρδια.

Τα ξυλα τα εβαλες; :thumbup:

Θα επανλαβω το ιδιο,τα ψαρια ειναι τομαγμενα ακομη,γιαυτο κρυβονται οταν εχεις φως.(πως φωτιζεις:PΑστα να παρουν τον δρομο τους και μην τα κακομαθαινεις αμεσως με καρδια.

Τα φωτα αναβουν απο τις 4 μεχρι τις 12... αλλα μονο το ενα φως...σημερα την εφτιαξα την τροφη λογικα αυριο θα ριξω... εχθες και σημερα δεν εχω ριξει τιποτα απο τροφη.. Κατι ασχετο... Το χρωμα της τροφης μου βγηκε πρασινο.... και εχω στραγγηξει καλα τον κυμα για να φιγει το αιμα... καλα εκανα?? Τα ξυλα τα εβαλα αλλα δεν βυθιστηκαν ακομα.

συμφωνω .αστα λιγο να ηρεμησουν.

Να και φωτο!!!

post-30850-1302694937_thumb.jpg

post-30850-1302694952_thumb.jpg

κατι παραξενο που παρατηρησα μολις τωρα... Ο ενας δισκος αναπνεει μονο απο την μια πλευρα... :thumbup::P

Τελικα τσαμπα το ανχος το δικο μου..... Το δισκακι αναπνεει κανονικοτατα και η καρδια κανει θαυματα... εριξα ενα μικρο κομματακι μεσα και εφαγαν και τα δυο.... :thumbup::P:ninja:

θα στροσουν τα δισκακια σου οπος σου ειπαν και τα παιδια.........

μονο κλεισε το κοπαδι σου,οσο πιο γρηγορα μπορεις.....

οσο για καρδια θα ταϊζεις μονο αυτο?

θα στροσουν τα δισκακια σου οπος σου ειπαν και τα παιδια.........

μονο κλεισε το κοπαδι σου,οσο πιο γρηγορα μπορεις.....

οσο για καρδια θα ταϊζεις μονο αυτο?

οχι εχω και blood worms, D-50 plus,D-vital plus, spirulina...

Τι έβαλες στην τροφή που έφτιαξες? Αναφέρεις "κιμά" πιο πάνω....

Τι έβαλες στην τροφή που έφτιαξες? Αναφέρεις "κιμά" πιο πάνω....

εβαλα καρδια μοσχαρισια περασμενη απο την μηχανη του κιμα....

επισης εβαλα σπιρουλινα, αρακα, βιταμινες,λιγη παπρικα,σκορδο..παντως τους αρεσει παρα πολυ... το κακο ειναι ειναι οτι τρωνε μονο αυτο και δεν ακουμπανε τις αλλες τροφες..

εβαλα καρδια μοσχαρισια περασμενη απο την μηχανη του κιμα....

επισης εβαλα σπιρουλινα, αρακα, βιταμινες,λιγη παπρικα,σκορδο..παντως τους αρεσει παρα πολυ... το κακο ειναι ειναι οτι τρωνε μονο αυτο και δεν ακουμπανε τις αλλες τροφες..

Μην τα μαθαίνεις έτσι. Δίνει πιο αραιά την καρδιά για να μάθουν να τρώνε και τις άλλες. Θα πεινάσουν και θα φάνε :)

Μην τα μαθαίνεις έτσι. Δίνει πιο αραιά την καρδιά για να μάθουν να τρώνε και τις άλλες. Θα πεινάσουν και θα φάνε :)

μακαρι ρε παιδια αλλα πχ σημερα δεν εφαγαν τιποτα... τα λυπαμαι!!! και στην επιφανεια δεν πολυ πανε.... δεν ξερω γιατι...

να ρωτησω κατι ασχετο σε τι ηλικια βγαζουν χρωμα στο σωμα τους???

αν και δεν εχω ακουσει ποτε συμβιωση δισκων με τα κουλι λοτς καλο θα ηταν κατα την προσωπικη μου αποψη αλλα και σιγουρα κατα την προτιμηση των δισκων γενικοτερα να τους παρεχεις ενα περιβαλλον(ποσο μαλλον τωρα που ειναι και μικροι) οπου αυτοι θα ειναι οι πραγματικοι κυριαρχοι του ενυδρειου....στο λεω αυτο γιατι τοτε θα δεις(αν τους εχει μονους τους με ενα κοπαδι κορυς και κανα δυο ανσιστρους πχ) τον πραγματικο τους χαρακτηρα οπου οχι καρδια και τροφες...το χερι σου θα βαζεις μεσα και αυτοι θα σου τριβονται και θα σε τσιμπουν(με την καλη εννοια)....βεβαια το θεμα ειναι τι αρεσει σε εσενα αλλα αμα εξημερωθουν και γινουν κοπαδι(και μεγαλωσουν), η θα ειναι πολυ φοβισμενοι η θα δεις πως τα υπολοιπα ζωντανα και σιγουρα πρωτες οι γαριδες θα αποτελσουν στοχοι επιθεσης....

παντος δικο σου το ενυδρειο δικες σου οι επιλογες οπως και να εχει...

ΥΓ:το χρωμα ειναι αναλογο του ψαριου και της αναπτυξης του...δηλαδη μπορει ενα ψαρι να αργησει αρκετα να βγαλει τα χρωματα του η και να τα βγαλει απο πολυ μικρο...σιγουρα παιζουν ρολο και οι συνθηκες διαβιωσης οπως σου ειπα αλλα και η ποιοτητα του νερου(η οποια δεν πρεπει να ειναι απλα ιδια με αυτην του μαγαζατορα γιατι δεν σημαινει πως επειδη ειναι μαγαζι τους παρεχει και σωστες συνθηκες...ψαξε τις ιδανικες συνθηκες νερου κι οχι τις παρομοιες με αυτες ενος μαγαζιου) :)

αν και δεν εχω ακουσει ποτε συμβιωση δισκων με τα κουλι λοτς καλο θα ηταν κατα την προσωπικη μου αποψη αλλα και σιγουρα κατα την προτιμηση των δισκων γενικοτερα να τους παρεχεις ενα περιβαλλον(ποσο μαλλον τωρα που ειναι και μικροι) οπου αυτοι θα ειναι οι πραγματικοι κυριαρχοι του ενυδρειου....στο λεω αυτο γιατι τοτε θα δεις(αν τους εχει μονους τους με ενα κοπαδι κορυς και κανα δυο ανσιστρους πχ) τον πραγματικο τους χαρακτηρα οπου οχι καρδια και τροφες...το χερι σου θα βαζεις μεσα και αυτοι θα σου τριβονται και θα σε τσιμπουν(με την καλη εννοια)....βεβαια το θεμα ειναι τι αρεσει σε εσενα αλλα αμα εξημερωθουν και γινουν κοπαδι(και μεγαλωσουν), η θα ειναι πολυ φοβισμενοι η θα δεις πως τα υπολοιπα ζωντανα και σιγουρα πρωτες οι γαριδες θα αποτελσουν στοχοι επιθεσης....

παντος δικο σου το ενυδρειο δικες σου οι επιλογες οπως και να εχει...

ΥΓ:το χρωμα ειναι αναλογο του ψαριου και της αναπτυξης του...δηλαδη μπορει ενα ψαρι να αργησει αρκετα να βγαλει τα χρωματα του η και να τα βγαλει απο πολυ μικρο...σιγουρα παιζουν ρολο και οι συνθηκες διαβιωσης οπως σου ειπα αλλα και η ποιοτητα του νερου(η οποια δεν πρεπει να ειναι απλα ιδια με αυτην του μαγαζατορα γιατι δεν σημαινει πως επειδη ειναι μαγαζι τους παρεχει και σωστες συνθηκες...ψαξε τις ιδανικες συνθηκες νερου κι οχι τις παρομοιες με αυτες ενος μαγαζιου) :)

φιλε αποστολη ευχαριστω για το ενδιαφερον και πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου... αυτην την στιγμη κυριαρχο ψαρι στο ενυδρειο ειναι ο ancistrus που πλακωνεται συνεχεια με το θυληκο cory για την τροφη... τα kuhli δεν εμφανιζονται και πολυ την ημερα μοναχα οταν πεφτει τροφη. οποτε δεν γινονται και πολυ αντιληπτα απο τα δισκακια... μακαρι αυτα τα δισκακια να τρωνε απο το χερι μου μια μερα, το ευχομαι και το ελπιζω αλλα τωρα μολις με βλεπουν τρεχουν να κρυφτουν... ισως ειναι νωρις ακομα, ισως γιατι δεν ειναι ολοκληρομενο το κοπαδι, ισως και απο τος συνθηκες... τα δισκακια ειναι απο συνχομπιστα οποτε περισσοτερο προσεγμενα.. την δευτερα θα ερθει το υπολοιπο κοπαδι και την τριτη η οσμωση... απο την τεταρτη που θα κανω αλλαγη νερου θα τους ριξω λιγο τις σκληροτητες... αλλα σιγα σιγα.. αυτες οι μαθρες λοριδες για το στρες που εχουν μονο στο κεφαλι φενεται... το υπολοιπο σωμα ειναι αρχωμο... αυτο κατα την γνωμη μου ειναι καλο σημαδι βελτιωσης.. εαν εχεις να προσθεσης κατι ή να κανεις καμια παρατηρηση καλοδεχουμενη οσο αυτηρη και να ειναι... αλωστε ετσι γινομαστε καλυτεροι..

εαν θες τελος παντων κατι που θα εκανε και στο ματι και στους δισκους καλο θα ηταν να κανεις πιο τρισδιαστατες τις ριζες (μπορει να χρειαστει και καμια αλλη), ωστε και οι δισκοι να εχουν τον χωρο τους αναμεσα στις διακλαδωσεις...επισης θα χρειαστει να βυθηστουν στο νερο και οχι να επιπλεουν(απο οτι εχω καταλαβει)...ειναι μικρα τα δισκακια σου και θεωρω πως αν μεγαλωσουν και πανε γυρω στα 8 με 9 εκατοστα τοτε ειναι που θα τα ευχαριστηθεις...εχω δει εμπειρικα παντος πως οσο ωραιο κι αν ειναι να μεγαλωνεις απο πολυ μικρα τα δισκακια σου τοσο πιο δυσκολο και τοσο πιο πολλη υπομονη θελει για να αρχισουν να σε πορωνουν...γι αυτο κι εγω επειδη δεν μπορω να περιμενω και πανω απο πεντε μηνες για χαρες και πανηγηρια τους πηρα του πρωτους μου στο μεγεθος 7-8-9εκ...

οτι και να γινει καλη τυχη παντος :)

εαν θες τελος παντων κατι που θα εκανε και στο ματι και στους δισκους καλο θα ηταν να κανεις πιο τρισδιαστατες τις ριζες (μπορει να χρειαστει και καμια αλλη), ωστε και οι δισκοι να εχουν τον χωρο τους αναμεσα στις διακλαδωσεις...επισης θα χρειαστει να βυθηστουν στο νερο και οχι να επιπλεουν(απο οτι εχω καταλαβει)...ειναι μικρα τα δισκακια σου και θεωρω πως αν μεγαλωσουν και πανε γυρω στα 8 με 9 εκατοστα τοτε ειναι που θα τα ευχαριστηθεις...εχω δει εμπειρικα παντος πως οσο ωραιο κι αν ειναι να μεγαλωνεις απο πολυ μικρα τα δισκακια σου τοσο πιο δυσκολο και τοσο πιο πολλη υπομονη θελει για να αρχισουν να σε πορωνουν...γι αυτο κι εγω επειδη δεν μπορω να περιμενω και πανω απο πεντε μηνες για χαρες και πανηγηρια τους πηρα του πρωτους μου στο μεγεθος 7-8-9εκ...

οτι και να γινει καλη τυχη παντος :)

οντως οι ριζες δεν εχουν βυθιστει ακομα αλλα την μια την εχω δεσει σε πετρα και ειναι στον βυθο... λογω πολλων εξοδων τωρα τελευταια θα αργυσει λιγο η επομενη ριζα...

οντως οι ριζες δεν εχουν βυθιστει ακομα αλλα την μια την εχω δεσει σε πετρα και ειναι στον βυθο... λογω πολλων εξοδων τωρα τελευταια θα αργυσει λιγο η επομενη ριζα...

Πόσο τις πήρες τις ρίζες? Απο μαγαζί της Καβάλας? Ψάχνω και γω στην Θεσσαλονίκη εδω και καιρό και δεν βρίσκω τίποτα καλό.

Πόσο τις πήρες τις ρίζες? Απο μαγαζί της Καβάλας? Ψάχνω και γω στην Θεσσαλονίκη εδω και καιρό και δεν βρίσκω τίποτα καλό.

πλακα κανεις??? Για μενα ενα ειναι το καλυτερο μαγαζι... petcumulus... 16 ευρω το κιλο... ειναι στην λητη... πρεπει να εχουν πολυ πραγμα.. στην καβαλα το κιλο εχει 23 ευρω.

ΥΓ.. Με κατι πραξεις που εκανα θα αλλαξω τις συθηκες στο ενυδρειο...

Θα τις παω σε 6.8 ph 7 gh 28 C (kh δεν ξερω ποσο θα κατεβει)

Έγινε επεξεργασία - Satum

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...