Satum 12 Απριλίου 2011 #1 Share 12 Απριλίου 2011 Καλημερα παιδια εχω ενα προβλημα... Εχθες το πρωι πηρα 2 δισκους οι οποιοι ειναι πολυ στρεσαρισμενοι... Το απογευμα αρχισαν να κοβουν βολτες και τοτε ησυχασα λιγο... Αλλα μεχρι τοτε δεν ειχαν φαει τιποτα... Σημερα παλι τα ιδια... Ειναι κριμενα και δεν τρωνε τιποτα... Τα δισκακια ειναι μεγαλωμενα σε σκληρα νερα κοντα στις δικες μου σκληροτητες... αμμωνια ειναι στο 0 και το ενυδρειο ειναι 300 λιτρα καθαρα με 2 corydoras 1 ancistrus 5 red cherry και 4 kuhli loach... Τι φταει?? Πιστευω οτι τα δισκακια θα Δουνε τα ραδικια αναποδα... Απο τροφες εχω ριξει Blood worms, D-50 plus, D-vital plus, spirulina.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Απριλίου 2011 #2 Share 12 Απριλίου 2011 Θελουν τον χρονο τους,ισως στρεσαριστηκαν απο την προσαρμογη,ειδικα αν εγινε γρηγορα.Μην ταιζεις συνεχεια και πολυ,θα τιναξεις το ενυδρειο στον αερα.Τις γαριδες αργα ή γρηγορα θα σου τις φανε.Ξυλα εχει να κρυφτουν λιγο να χαλαρωσουν;Η θερμοκρασια που ειναι;Δωστους χρονο και παρατηρησε τα.Και μια φωτο του ενυδρειου θα βοηθαγε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #3 Share 12 Απριλίου 2011 Θελουν τον χρονο τους,ισως στρεσαριστηκαν απο την προσαρμογη,ειδικα αν εγινε γρηγορα.Μην ταιζεις συνεχεια και πολυ,θα τιναξεις το ενυδρειο στον αερα.Τις γαριδες αργα ή γρηγορα θα σου τις φανε.Ξυλα εχει να κρυφτουν λιγο να χαλαρωσουν;Η θερμοκρασια που ειναι;Δωστους χρονο και παρατηρησε τα.Και μια φωτο του ενυδρειου θα βοηθαγε λοιπον η θερμοκρασια που ηταν μεγαλωμενα ηταν 27 βαθμους και το εκανα 27,8... τα ψαρια ταξιδεψαν 2 ωρες με λεωφορειο... ναι αλλα τα μικρα πρεπει να τρωνε συχνα... οι γαριδες ειναι τερατα δεν τις φοβαμε θα τα βγαλουν περα... απο ξυλα εχω ενα μοπανι και περιμενω μια red moor απο μερα σε μερα... τα ψαρια κριβονται πισω απο τα φυτα και κατω απο την γεννηστρα...( μην ρωτησετε γιατι την εχω μεσα... εχει γινει ενα με το ενυδρειο και μεγαλωνει μεσα java moss σπιτι για τις γαριδες)... φωτο σε λιγο....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Απριλίου 2011 #4 Share 12 Απριλίου 2011 (edited) λοιπον η θερμοκρασια που ηταν μεγαλωμενα ηταν 27 βαθμους και το εκανα 27,8... τα ψαρια ταξιδεψαν 2 ωρες με λεωφορειο... ναι αλλα τα μικρα πρεπει να τρωνε συχνα... οι γαριδες ειναι τερατα δεν τις φοβαμε θα τα βγαλουν περα... απο ξυλα εχω ενα μοπανι και περιμενω μια red moor απο μερα σε μερα... τα ψαρια κριβονται πισω απο τα φυτα και κατω απο την γεννηστρα...( μην ρωτησετε γιατι την εχω μεσα... εχει γινει ενα με το ενυδρειο και μεγαλωνει μεσα java moss σπιτι για τις γαριδες)... φωτο σε λιγο....! Δεν διαφωνω,προσωρινα μιλησα,τι θα απογινει η τροφη μεσα στο ενυδρειο;Λογικα τα ψαρια στρεσαριστηκαν απο την μεταφορα.Και βασικα θαπρεπε τις πρωτες 2-3 μερες να τα αφησεις αταιστα καλυτερα. Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2011 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #5 Share 12 Απριλίου 2011 Να και φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #6 Share 12 Απριλίου 2011 ξεχασα να πω οτι η προσαρμογη στο ενυδρειο εγινες σε 1,30 ωρα... απο τροφη δεν μενει τιποτα καθως τα θυρια του βυθου τρωνε τα παντα... Σημειωση σημερα τα γατοψαρα μου εκαναν αυγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Απριλίου 2011 #7 Share 12 Απριλίου 2011 Καλο θα ηταν να σχηματισεις κρυψωνες με καποια κλαδια.Βαλε και μια αφισα στην πλατη,θα νοιωσουν μεγαλυτερη ασφαλεια τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #8 Share 12 Απριλίου 2011 (edited) Καλο θα ηταν να σχηματισεις κρυψωνες με καποια κλαδια.Βαλε και μια αφισα στην πλατη,θα νοιωσουν μεγαλυτερη ασφαλεια τα ψαρια. αφισα εχω μαυρη οσο για τα κλαδια σε καμια βδομαδα θα βαλω την red moor... ( να την πλυνω για κανα δυο τρεις μερες πρωτα..) Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2011 - Satum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #9 Share 12 Απριλίου 2011 οποτε να τα αφησω νιστηκα και 2 μερες μεχρι να ηρεμισουν? Γιατι ομως σταματησαν να κοβουν βολτες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 12 Απριλίου 2011 #10 Share 12 Απριλίου 2011 (edited) Καλο θα ηταν να σχηματισεις κρυψωνες με καποια κλαδια.Βαλε και μια αφισα στην πλατη,θα νοιωσουν μεγαλυτερη ασφαλεια τα ψαρια. Δεν υπάρχει καμιά κρυψώνα ουσιαστικά στο ενυδρείο. Ακόμα και τα φυτά είναι κοντά. Μου φαίνεται λίγο σκούρος ο δίσκος ή είναι από το φως; Σίγουρα πάντως θέλουν το χρόνο τους να προσαρμοστούν. Edit: Να προσθέσω ότι επειδή είναι κοπαδόψαρο θα τους ήταν πιο ευχάριστο αν ήταν περισσότεροι οι δίσκοι. Σκοπεύεις να προσθέσεις και άλλους; Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2011 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #11 Share 12 Απριλίου 2011 (edited) Δεν υπάρχει καμιά κρυψώνα ουσιαστικά στο ενυδρείο. Ακόμα και τα φυτά είναι κοντά. Μου φαίνεται λίγο σκούρος ο δίσκος ή είναι από το φως; Σίγουρα πάντως θέλουν το χρόνο τους να προσαρμοστούν. Edit: Να προσθέσω ότι επειδή είναι κοπαδόψαρο θα τους ήταν πιο ευχάριστο αν ήταν περισσότεροι οι δίσκοι. Σκοπεύεις να προσθέσεις και άλλους; οι δισκοι ειναι μικροι ακομα και αχρωμοι... ναι λεω να παρω αλλους 4... αλλα απο την αλλη βδομαδα... λογω χρηματων.. Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2011 - Satum Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Απριλίου 2011 #12 Share 12 Απριλίου 2011 Εγώ θα πρότεινα να φτιάξεις πρώτα τον διάκοσμο όπως σου είπαν οι φίλοι παραπάνω, με ξύλα και φυτά για να έχουν τα ψάρια κρυψώνες και μετά να μεγαλώσεις το κοπάδι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Απριλίου 2011 #13 Share 12 Απριλίου 2011 οι δισκοι ειναι μικροι ακομα και αχρωμοι... ναι λεω να παρω αλλους 4... αλλα απο την αλλη βδομαδα... λογω χρηματων.. Πρωτα να φτιαξεις τον διακοσμο.Το ενυδρειο πως το υποστηριζεις,δηλ φιλτρανση,αλλαγες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 12 Απριλίου 2011 #14 Share 12 Απριλίου 2011 οι δισκοι ειναι μικροι ακομα και αχρωμοι... ναι λεω να παρω αλλους 4... αλλα απο την αλλη βδομαδα... λογω χρηματων.. Ειδικότερα επειδή είναι μικροί πρόσεχε πολύ και την ποιότητα νερού και την ποικιλία τροφών, μόλις προσαρμοστούν και αρχίσουν να τρώνε. Όντως όπως είπε και ο ΚΩΣΤΗΣ φτιάξε πρώτα το ενυδρείο με αρκετά ξύλα και κρυψώνες και μετά βάλε και τους υπόλοιπους δίσκους για να μην τους στρεσάρεις περισσότερο. Τι σκληρότητες έχεις τώρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #15 Share 12 Απριλίου 2011 Πρωτα να φτιαξεις τον διακοσμο.Το ενυδρειο πως το υποστηριζεις,δηλ φιλτρανση,αλλαγες; φιλτο eheim professional 3 2075 και αλλαγες κοντα 100 λιτρα απο νερο σε βαρελι... βαζω και αλλες φωτο απο τα δισκακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #16 Share 12 Απριλίου 2011 Ειδικότερα επειδή είναι μικροί πρόσεχε πολύ και την ποιότητα νερού και την ποικιλία τροφών, μόλις προσαρμοστούν και αρχίσουν να τρώνε. Όντως όπως είπε και ο ΚΩΣΤΗΣ φτιάξε πρώτα το ενυδρείο με αρκετά ξύλα και κρυψώνες και μετά βάλε και τους υπόλοιπους δίσκους για να μην τους στρεσάρεις περισσότερο. Τι σκληρότητες έχεις τώρα; GH =10 Kh=15 και ph=7.6... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 12 Απριλίου 2011 #17 Share 12 Απριλίου 2011 Καλό θα ήταν να πέσουν. Είτε με τύρφη είτε με α/ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #18 Share 12 Απριλίου 2011 Ενα καλο ειναι οτι μολις μου ηρθαν οι ριζες και ενα κακο ειναι οτι τελειωσαν οι μπαταριες τις φωτογραφικης μηχανης... οι σκληροτητες γιατι να πεσουν? αφου τα ψαρια ειναι γεννημενα και μεγαλωμενα σε σκληρο νερο βρυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 12 Απριλίου 2011 #19 Share 12 Απριλίου 2011 Ενα καλο ειναι οτι μολις μου ηρθαν οι ριζες και ενα κακο ειναι οτι τελειωσαν οι μπαταριες τις φωτογραφικης μηχανης... οι σκληροτητες γιατι να πεσουν? αφου τα ψαρια ειναι γεννημενα και μεγαλωμενα σε σκληρο νερο βρυσης. Σε τι νερό ακριβώς; Το νερό του δικτύου δεν είναι παντού το ίδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #20 Share 12 Απριλίου 2011 Σε τι νερό ακριβώς; Το νερό του δικτύου δεν είναι παντού το ίδιο. Αυτος ειχε 7.5 ph 10 gh και 6-7 kh... μονο η ανθρακικη εχει διαφορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #21 Share 12 Απριλίου 2011 ναι και φωτο απο κινητο Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 12 Απριλίου 2011 #22 Share 12 Απριλίου 2011 (edited) Αυτος ειχε 7.5 ph 10 gh και 6-7 kh... μονο η ανθρακικη εχει διαφορα... Αναφέρεις GH10 και KH15. Δεν γίνεται η ολική σκληρότητα να είναι μικρότερη από την ανθρακική. Ξανά κάνε κανένα τεστάκι. Με τι μετράς; ναι και φωτο απο κινητο Καλές οι ρίζες. Θα βελτιώσουν αρκετά το ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2011 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 12 Απριλίου 2011 Author #23 Share 12 Απριλίου 2011 Αναφέρεις GH10 και KH15. Δεν γίνεται η ολική σκληρότητα να είναι μικρότερη από την ανθρακική. Ξανά κάνε κανένα τεστάκι. Με τι μετράς; Καλές οι ρίζες. Θα βελτιώσουν αρκετά το ενυδρείο. μετραω με υγρα τεστ της API αλλα και στα δυο μου βγαινουν πανω απο 10 σταγονες... μπορεις και να κανω λαθος ετσι οπως τα βγαζω.μετρησεις τωρα δεν μπορω να κανω γιατι θα φυγω στην δουλεια... Το βραδυ θα κανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 12 Απριλίου 2011 #24 Share 12 Απριλίου 2011 μετραω με υγρα τεστ της API αλλα και στα δυο μου βγαινουν πανω απο 10 σταγονες... μπορεις και να κανω λαθος ετσι οπως τα βγαζω.μετρησεις τωρα δεν μπορω να κανω γιατι θα φυγω στην δουλεια... Το βραδυ θα κανω. Πρέπει να μετρήσεις ακριβώς τις σταγόνες για να δεις πόσο έχεις. Πάντως έχω δει σε νερό δικτύου και gh20 και kh 15. Οπότε μιλάμε για αρκετά σκληρό νερό που μπορεί να την ακούσουν οι δίσκοι. Είναι μεγάλη διαφορά για παράδειγμα με το νερό που μεγάλωσαν οι δίσκοι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 12 Απριλίου 2011 #25 Share 12 Απριλίου 2011 (edited) Οι δίσκοι μου φαίνονται πολύ μικρά (κάτω των 6εκ), να ξέρεις ότι θέλουν πολύ περισσότερη αφοσίωση απο τα μεγάλα. Όσο για το τάισμα είναι φυσιολογικό/συνηθισμένο φαινόμενο οι δίσκοι να μη φάνε ακόμα και για εβδομάδες μετά απο προσαρμογή σε νέο ενυδρείο. edit: Για να αποφύγουμε τέτοια σκηνικά στο μέλλον να είσαι πιο επιλεκτικός με τους δίσκους όταν τα αγοράζεις. Μη διαλέγεις ψάρια που κρύβοντε, ή σε αποφεύγουν όταν πλησιάζεις την γυάλα. Βέβαια αν διαλέγεις όλα τα θαρραλέα έχεις περισσότερες πιθανόητες να αποκτήσεις πολλούς "αρχηγούς" και οι αψιμαχίες πάνε σύννεφο Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2011 - BiggBilly Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος