ROBIN 12 Απριλίου 2011 #1 Share 12 Απριλίου 2011 Καλημέρα Εχω ένα ενυδρείο boju 140 lt το οποίο έχει το φίλτρο στο καπάκι με δύο κυκλοφορητές στις δύο άκκρες του καπακιου και δύο σραυ μπαρ που ρίχνουν νερό σε ένα αυλάκι όπου μπαίνουν τα βιολογικά υλικά. Γέμισα το αυλάκι με siporax και πήρε περίπου ένα λίτρο. Μου αρέσει σαν ιδέα η λειτουργία ενός τέτοιου φίλτρου όμως δεν ξέρω αν θα δουλέψει σωστά. Εσείς τι λέτε θα είμαι καλυμμένος ή θα χρειαστώ και άλλο φίλτρο. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bokostas 12 Απριλίου 2011 #2 Share 12 Απριλίου 2011 Έχω ένα παρόμοιο boju στα μισά λίτρα με το φίλτρο στο καπάκι με 1 κυκλοφορητή και 1 spraybar, το οποίο δουλεύει άψογα κι απροβλημάτιστα εδώ κι ένα χρόνο, χωρίς ποτέ να έχω πρόβλημα στις μετρήσεις. Το φίλτρο είναι σούπερ, το μόνο ανησυχητικό είναι η μικρή ποσότητα του βιολογικού υλικού, γιατί 1 λίτρο siporax είναι λίγο για τα λίτρα σου, ίσως αν έβαζες substrat pro ή matrix που έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια... Βέβαια αυτά στην θεωρία, γιατί στην πράξη αν μπολιάσεις και το τρέξεις λίγο καιρό και δεν έχεις πρόβλημα με τις μετρήσεις, τότε δεν βρίσκω λόγο να αλλάξεις τίποτε στα υλικά ή να προσθέσεις δεύτερο φίλτρο. Και φυσικά παίζει ρόλο και το πόσα και τι είδους ψάρια θα βάλεις, πόσο πυκνοφυτεμένο θα το έχεις, πόσο θα ταΐζεις και πόσο τακτικός θα είσαι στις ρουτίνες αλλαγής νερού και καθαρισμού του φίλτρου και του βυθού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 12 Απριλίου 2011 #3 Share 12 Απριλίου 2011 Πολύ διαδεδομένος τύπος φίλτρου στα κινέζικα. Μην ανησυχείς, το συνιστούν 1,5 δισεκατομμύριο Κινέζοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 12 Απριλίου 2011 #4 Share 12 Απριλίου 2011 Απλα απο δικια μου εμπειρια τραβαει πολυ τις νεογενιτες γαριδες οποτε αν εχεις σκοπο να βαλεις γαριδες βαλε τουλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 12 Απριλίου 2011 #5 Share 12 Απριλίου 2011 Πολύ διαδεδομένος τύπος φίλτρου στα κινέζικα. Μην ανησυχείς, το συνιστούν 1,5 δισεκατομμύριο Κινέζοι δουλευω ενα παρομειο φυλτρο......... καλυπτει(για μικρες απετησεις) αλλα σιγουρα με τοσο λιγη βιολογια θα ειναι επικηνδινα τα πραγματα....το παραμικρο λαθος θα στοιχιζει..... εγω θα εβαζα και δευτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 13 Απριλίου 2011 #6 Share 13 Απριλίου 2011 το ενα λιτρο σιποραξ αρκει για 200 λιτρα νερου.ετσι γραφει στο κουτι του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Απριλίου 2011 #7 Share 13 Απριλίου 2011 το ενα λιτρο σιποραξ αρκει για 200 λιτρα νερου.ετσι γραφει στο κουτι του. Για 200 λιτρα με τι ψαρια και ποσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος