f1rm4 11 Απριλίου 2011 #1 Share 11 Απριλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά! Την παρασκευη αγόρασα μια ριζα ξυλου για το ενυδρειο μου αλλα εκεινη δεν λεει να κατσει κατω στο ενυδρειο και ειναι στην επιφανεια.... Ξερει κανεις γιατι γινεται αυτο και τι πρεπει να κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bokostas 11 Απριλίου 2011 #2 Share 11 Απριλίου 2011 (edited) 'Ολα σχεδόν τα καινούρια ξύλα το κάνουν αυτό, θέλουν χρόνο για να μουλιάσουν και να βουλιάξουν (εκτός αν το πάρεις από χομπίστα που το είχε ήδη στο νερό). Tην πλακώνεις με μια πέτρα για να κάτσει κάτω και σε 2-3 βδομάδες που θα έχει ρουφήξει αρκετό νερό, βγάζεις την πέτρα και η ρίζα θα μείνει εκεί. Εναλλακτικά την αφήνεις μερικές βδομάδες μέσα σ' έναν κουβά γεμάτο νερό μέχρι να μουλιάσει και μετά την βάζεις στο ενυδρείο και βουλιάζει μόνη της. Εγώ προτιμώ την λύση του κουβά, γιατί με καθημερινές αλλαγές νερού, θα ξεφορτωθείς και την περισσότερη κιτρινίλα που αλλιώς θα βγάλει μέσα στο ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2011 - bokostas Link to comment Share on other sites More sharing options...
f1rm4 11 Απριλίου 2011 Author #3 Share 11 Απριλίου 2011 2-3 εβδομάδες??? πω πω... μου αρεσει που εδεσα ηδη τη μος και μια ανουμπια πανω... χΑΟχαΟχΑΟΧαο ε ρε τρελα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 11 Απριλίου 2011 #4 Share 11 Απριλίου 2011 Οπως λεει και ο φιλτατος bokostas, το ξυλο εν καιρο θα κατσει. Μπορεις ειτε να το βαλεις σε μια λεκανη με νερό ειτε μεσα στο ενυδρειο. Μολις μουλιασει θα βουλιαξει. Ειτε μπορεις να το πλακωσεις ειτε να το δεσεις με πετρες. Αν παντως δε βουλιαξει.... μπορεις να του κανεις και μήνυση του ξύλου!!! Υ.Γ. Εμενα παντως μου ετυχε ξυλοι που δε βουλιαξε ποτε!! Και ηταν στο νερο πάνω απο 6 μηνες. Απλα το συγκεκριμενο ξύλο ηταν πολυ συμπαγες. Δεν ηταν πορώδες δλδ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 11 Απριλίου 2011 #5 Share 11 Απριλίου 2011 'Ολα σχεδόν τα καινούρια ξύλα το κάνουν αυτό, θέλουν χρόνο για να μουλιάσουν και να βουλιάξουν (εκτός αν το πάρεις από χομπίστα που το είχε ήδη στο νερό). Tην πλακώνεις με μια πέτρα για να κάτσει κάτω και σε 2-3 βδομάδες που θα έχει ρουφήξει αρκετό νερό, βγάζεις την πέτρα και η ρίζα θα μείνει εκεί. Εναλλακτικά την αφήνεις μερικές βδομάδες μέσα σ' έναν κουβά γεμάτο νερό μέχρι να μουλιάσει και μετά την βάζεις στο ενυδρείο και βουλιάζει μόνη της. Εγώ προτιμώ την λύση του κουβά, γιατί με καθημερινές αλλαγές νερού, θα ξεφορτωθείς και την περισσότερη κιτρινίλα που αλλιώς θα βγάλει μέσα στο ενυδρείο. η κιτρινιλα δε βλαπτει σε κατι ισα-ισα που δινει και στο ενυδρειο ενα πιο φυσικο χρωμα εεε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 13 Απριλίου 2011 #6 Share 13 Απριλίου 2011 η κιτρινιλα δε βλαπτει σε κατι ισα-ισα που δινει και στο ενυδρειο ενα πιο φυσικο χρωμα εεε? κοίτα..στην ουσία η κιτρινίλα (ζουμιά)= μαλακώνει το νερό..εξαρτάται τι ψαρια εχεις μέσα και πόση σκληρότητα απαιτεί το είδος που υπάρχει. Επίσης αν σε ενοχλεί το χρώμα,κάνε συχνες αλλαγές νερού.. Επισεις τιν σκληροτιτα ομως δεν θα την επιρεασει πολυ ενα ξυλο μικρο σε μεγεθος νομιζω.. e.g Κιτρινίλα απο bogwood Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 14 Απριλίου 2011 #7 Share 14 Απριλίου 2011 κοίτα..στην ουσία η κιτρινίλα (ζουμιά)= μαλακώνει το νερό..εξαρτάται τι ψαρια εχεις μέσα και πόση σκληρότητα απαιτεί το είδος που υπάρχει. Επίσης αν σε ενοχλεί το χρώμα,κάνε συχνες αλλαγές νερού.. Επισεις τιν σκληροτιτα ομως δεν θα την επιρεασει πολυ ενα ξυλο μικρο σε μεγεθος νομιζω.. e.g Κιτρινίλα απο bogwood 2 oscar εχω μεσα ...με κατι στικακια που κανω μετρηση το νερο ειναι πολυ μαλακο βεβαια εχω και τεσσερις ριζες μεσα και εχω βαλει και μερικες anubia ph 6,8 KH το τεστ δειχνει καπου στο 3 GH ελαφρως πανω απο 7 τα Ν03 κοντα Ν02 ειναι συμφωνα με το χρωμα του τεστ μηδεν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος