Jump to content

Diy ΕΝΥΔΡΕΙΟ.ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ;ΕΙΝΑΙ ΟΚ;

panos_d7

Recommended Posts

Καλησπερα,

πριν λιγες μερες ειδα σε diy ενυδρειο φιλου που το ειχε φτιαξει μαγαζι τα παρακατω και ειπα να τα ανεβασω για να μου πειτε τι πιστευετε.Σαν να μην υπαρχει αρκετη σιλικονη κει και εχει παρει νερο?

Διαροη δεν εχει.Το εχει γεμισει 2 φορες και το εχει αφησει ωρες.Υπαρχει περιπτωση να ανοιξει στο μελλον;Φυσικα απο τη στιγμη που το κανε "επαγγελματιας" δεν υπαρχει περιπτωση να μπλεξουμε μεις με σιλικονη κτλ.Αν ειναι προβλημα να το στειλει πισω.Περιμενω γνωμες απο τους πιο εμπειρους.Ευχαριστω.

γεματο ενυδρειο

φωτο1

φωτο2

ειναι φυσαλιδες απο αερα σιγουρα αυτη που ειναι ψηλα δεν ειναι προβλημα.... το θεμα ειναι αισθητικο......

αρκει ομως να μην εχει και πιο χαμηλα φυσαλιδες.....

σας εχει δωθει εγγυηση?

Εγγυηση σε diy υπαρχει; Δεν ειναι προβλημα,μπορω να το παω εγω και θα μου δωσουν σιγουρα.......εγγυση.αν με πιανεις. :P

Πιο χαμηλα αν υπαρχουν μπορει να διμιουργηθει θεμα στο μελλον;Ειναι ψιλοσοβαρο.Φαντασου να γυρισεις μια μερα και να δεις το σαλονι πισινα και τα ψαρακια στο καναπε να βλεπουν τηλεοραση. :thumbup:

Θα ξαναπαω και θα ανεβασω και αλλη μια φωτο απο κατω γιατι κατι δε μου αρεσει στο ματι.

Και μετα λενε γιατι δεν εμπιστευονται τα diy.

Δεν ειμαι ικανος να σου απαντησω για τη φυσαλίδα αν θα δημιουργησει πρόβλημα, αλλα μπορω να σου πω οτι ορισμενοι δινουν και στα ενυδρεια που κατασκευαζουν οι ιδιοι.

Εγω προσωπικα πήρα εγγυηση για τις κολλησεις του ενυδρειου.

Το κακο ειναι οτι ανελαβα εγω ολη την ευθυνη του στησιματος και δε θελω να εκτεθω.Ειπα να μυησω στο χομπι φιλο.

Δε μου ειναι πολυ ευκολο να το γυρισω πισω λογω αποστασης και λογω οτι θα φοβηθει ο αλλος και με το δικιο του.Και εγω αν ηταν το 1ο ενυδρειο μου και μου λεγαν οτι μπορει να μην ειναι αξιοπιστο θα ξενερωνα.

Δε το εχει ξαναδει καποιος αυτο το φαινομενο με τις φυσαλιδες?Υπαρχει περιπτωση απο τη στιγμη που εδω και μερικεςμερες δεν εχει διαροες καποια μερα να σπασει ολο?Αυτο φοβαμαι,την ολικη καταστροφη,οχι καμια ψιλοδιαροη.

Το πολυ πολυ να το παρω εγω στο τελος το ενυδρειο.Η φιλια ειναι πιο βασικη απο μερικα δεκαδες ευρω.

Φίλε μου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή του ενυδρείου και να τον ρωτήσεις και φυσικά αν σου δίνει γραπτή εγγύηση για το ενυδρείο και αν σε περίπτωση καταστροφής θα σε αποζημιώση για ότι υλική ζημιά πάθεις. Δεν έγραψες καθόλου τα λίτρα και το ύψος του ενυδρείου. Αν έχει αρκετό μήκος και μεγάλο ύψος η υδροστατική πίεση στο κάτω μέρος του γυαλιού θα είναι μεγαλύτερη. Αν είναι αρκετή για να σου προξενήσει πρόβλημα μάλλον δεν θα μπορέσει να σου απαντήσει κανείς (θέλει αρκετή μελέτη και πειραματισμό). Αλήθεια κόντρες δεν έχει βάλει;

10αρια τζαμια ειναι.Κοντρες οχι δεν εχει βαλει.ΑΣε που δεν ηθελα και εγω,ειδικα πανω.Νομιζω οτι δε χρειαζονται κιολας για τα λιτρα του και με τοσο παχος τζαμιου.

Μηκος 1 μετρο,πλατος 40 και υψος 50.Λιτρα καμια 200αρια.Κατω απο οτι ειδα δεν εχει ουτε φυσαλιδες ουτε καποιο "κενο" στη σιλικονη.

Διαροες μηδεν.........μεχρι τωρα.

Φίλε μου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή του ενυδρείου και να τον ρωτήσεις και φυσικά αν σου δίνει γραπτή εγγύηση για το ενυδρείο και αν σε περίπτωση καταστροφής θα σε αποζημιώση για ότι υλική ζημιά πάθεις. Δεν έγραψες καθόλου τα λίτρα και το ύψος του ενυδρείου. Αν έχει αρκετό μήκος και μεγάλο ύψος η υδροστατική πίεση στο κάτω μέρος του γυαλιού θα είναι μεγαλύτερη. Αν είναι αρκετή για να σου προξενήσει πρόβλημα μάλλον δεν θα μπορέσει να σου απαντήσει κανείς (θέλει αρκετή μελέτη και πειραματισμό). Αλήθεια κόντρες δεν έχει βάλει; Βάλε δυο κόντρες στον πάτο με μπόλικη σιλικόνη και ησύχασες

Οι φυσαλιδες που βλεπεις ειναι απο το "τεντωμα" της σιλικονης καθως απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν κοντρες, ολες τις πιεσεις τις περνει το τζαμι.........

Για να ανοιξει αμεσα δεν νομιζω οτι παιζει. Απλα σιγουρα μειωνεται ο χρονος ζωης.

Γνωμη μου ειναι να βαλεις (Εσυ ή ο κατασκευαστης) τις κοντρες πανω κατω περιμετρικα και τελειωσες ........

Οι φυσαλιδες που βλεπεις ειναι απο το "τεντωμα" της σιλικονης καθως απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν κοντρες, ολες τις πιεσεις τις περνει το τζαμι.........

Για να ανοιξει αμεσα δεν νομιζω οτι παιζει. Απλα σιγουρα μειωνεται ο χρονος ζωης.

Γνωμη μου ειναι να βαλεις (Εσυ ή ο κατασκευαστης) τις κοντρες πανω κατω περιμετρικα και τελειωσες ........

Φιλε Νινταλ ευχαριστουμε για την απαντηση. :P

Η δικη σου αποψη στο συγκεκριμενο θεμα νομιζω μετραει. :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso

Μπλεξαμε δηλαδη.Πανω δε μου αρεσουν οπτικα.Θα δω τωρα τι θα γινει με τον πατο.

Οταν λεμε μειωνεται ο χρονος ζωης φιλε nidal τι ενοουμε;Θα κρατησει κανενα χρονο;Θα αρχιζει να εχει διαροες πρωτα ή θα κανει μπαμ με τη μια;

Ta diy εχουν καποια χρονια ζωης;Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον.

Παντως ευχαριστω για τη βοηθεια και την ανταποκριση.Αντε τωρα εγω να βγαλω το φιδι απο τη τρυπα.

Μπλεξαμε δηλαδη.Πανω δε μου αρεσουν οπτικα.Θα δω τωρα τι θα γινει με τον πατο. Αλλο το οπτικο, αλλο το λειτουργικο. Και εμενα δεν μου αρεσουν οι κολλονες στη μεση του σπιτιου, αλλα δεν μπορω να τις βγαλω......

Οταν λεμε μειωνεται ο χρονος ζωης φιλε nidal τι ενοουμε;Θα κρατησει κανενα χρονο;Θα αρχιζει να εχει διαροες πρωτα ή θα κανει μπαμ με τη μια; Συνηθως ολα αρχιζουν με μικροδιαρροη. Σχεδον ποτε δεν ανοιγει ενα ενυδρειο με τη μια...

Ta diy εχουν καποια χρονια ζωης;Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον. Αναλογα τα υλικα και τον κατασκευαστη...

Παντως ευχαριστω για τη βοηθεια και την ανταποκριση.Αντε τωρα εγω να βγαλω το φιδι απο τη τρυπα.

:thumbup:

Αυτο που σου ειπε ο νινταλ κοινως σημαινει οτι δεν ανοιγουν αμεσως αλλα αρχιζουν με προειδοποιησεις δηλαδη μικροδιαροοες κτλ...

Επεισης για τον χρονο αντοχης του εκει που θα αντεχε 15 χρονια (αναλογα και την σιλικονη και την κατασταση που θα το κρατησες) ισως χασει 1-2-3 χρονια....

Δεν πιστευω οτι εχεις καποιο θεμα ειδικα αν οι φυσαλιδες ειναι μονο σε ψηλα σημεια αλλα οπως ειπε και ο νινταλ που ειναι κατασκευαστης(που δινει και 10ετη εγγυηση) αν μπορεις να βαλεις κοντρες ακομα καλυτερα....για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

Οι σιλικόνες γενικά εχουν ημερομινία λήξης... οπότε όλα τα ενυδρεία όχι μονο τα diy

Εαν ήταν να κάνει μπαμ θα το είχε κάνει ήδη πιστέυω

σε αυτές τις αναλογίες η κατασκευή θα μπρουσε να γίνει και με 8αρι γυαλί χωρίς κόντρες

σε αυτές τις αναλογίες η κατασκευή θα μπρουσε να γίνει και με 8αρι γυαλί χωρίς κόντρες

Χμμμμμμ!

Με 8αρι θα μπορουσε ανετα αλλα χωρις κοντρες ισως...αναλογα την ποιοτητα του τζαμιου...

Καποιες ποιοτητες θα χρειαζοντουσαν κοντρες για να μη κουρμπαρουν η πλατη και η φατσα...

Έγινε επεξεργασία - chris z3

Εφοσον με 8αρι ισως δε θελει κοντρες αρα με το 10αρι ακομα καλυτερα.Σωστα;

Αν μιλαμε για 10 χρονια ρε παιδια δε το συζητω.Τα 2-3 φοβαμαι.

Σε 10 χρονια τα βγαλε τα λεφτα του.Δε μιλαμε και για καμια 500αρια λιτρα που μπορει να το εχεις και μια ζωη.

Τωρα θα δω τι μπορω να κανω με τις κοντρες στο πατο αν και ηθελα να αποφυγω το ψαξε-γυρευε τζαμια-σιλικονες κτλ.Για αυτο το ανεθεσα και σε καποιον που φτιαχνει χρονια τετοιες κατασκευες.Αλλιως το κατσκευαζα και μονος μου.

Λογω οτι καθε εμπιστοσυνη προς τον συγκεκριμενο τεχνιτη που εφτιαξε το συγκεκριμενο ενυδρειο χαθηκε θα τις βαλω εγω τις κοντρες.Θα παω να παρω τζαμια και σιλικονη.

Ερωτηση τωρα.Τα τζαμια πρεπει να ειναι απαραιτητα 10αρια και αυτα?Πρεπει να τις βαλω οπωσδηποτε περιμετρικα?

Πανω δε θα βαλω αν και ξερω οτι ο nidal θα με φωναζει. :thumbup:

Αν ξερει και κανεις απο θσ/νικη που βρισκω σιλικονη ειδικη για ενυδρεια ας μου πει.Leroy,praktiker?

Αντε και ο θεος βοηθος............

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...