Jump to content

Εριμητες με μπλε ποδια

Recommended Posts

Παιδια ειναι αληθεια οτι οι εριμητες με μπλε ποδια κανουν καταστροφες σε κοραλλια και ψαρια και τρωνε την κοραλινη με αποτελεσμα να νεκρωνουν τους βραχους;

Να νεκρώσει το βράχο πολύ δύσκολα... Πόσο να φάει πια για να υπερκαλύψει και την ανάπτυξη της κοραλίνης αλλά και της υπόλοιπης ζωής στο βράχο.

Κοράλια δεν τον τσάκωσα καθόλου να πειράζει, αλλά δεν έχω και μεγάλη εμπειρία μαζί τους.

Αλλά ότι είναι άτακτα παιδιά είναι. σε μένα το πρόβλημα ήταν ότι με το που μπήκαν τα σαλιγκάρια, ξεπάστρεψε 2 για τα καβούκια τους. Χωρίς να είναι και μεγαλύτερα, και είχα ήδη 3-4 κενά μέσα.

Όλο και κάτι θα τσαλαπατήσει στο πέρασμά του(ανάλογα το μέγεθός του), όχι για να τα φάει αλλά για να φτάσει εκεί που θέλει.

Έχω δύο μπλε 1-1,5εκ και δεν έχω δει ποτέ να πειράζουν κοράλια. Απλά να προσέχεις όταν δώσεις τροφή σε κοράλι μπορεί να ανεβεί επάνω του για να του πάρει το φαγητό :thumbup:

Κι εμένα μου έφαγε έναν σαλίγκαρο κι έναν κοκκινοπόδαρο κάβουρα, αλλά κοράλλια, ψάρια, γαρίδες κλπ δεν έχει πειράξει, βέβαια τον έχω μόνο 2 μήνες μέσα.

Και γω έχω 2 και είναι παλιοχαρακτιρες τσαλαπατανε πάνω στα κοραλλια για να τούς πάρουν την τροφή απο το στόμα . Και έτσι για την γεύση χαλαρά μου έφαγαν 4-5 σαλιγκάρια

οι κόκκινη είναι καλύτερα παιδάκια

αν έχεις χώρο στο sump βάλτους εκεί, πάλι δουλειά θα κάνουν

Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι ικανα να κανουν ζημια στο βραχο και στην κοραλινη,εκτος αν εχεις καμια 200ρια μεσα :thumbup:

Για τα κοραλια ισως μονο να τα ενοχλουν λιγο οταν περνανε απο πανω τους.Πολυ μικρο το κακο.

Μονο 2 θεματα να προσεχεις:

Εχουν ενα θεμα στις μεταξυ τους διαμαχες και κυριως εναντια στους κοκκινους.

Επισης αν δεν εχουν διαφορα αδεια κελυφη σαλιγκαριων σε μια ακρουλα για να αλλαζουν,σιγουρα θα σου σκοτωσουν καποιο σαλιγκαρι μονο και μονο για το καβουκι τους.

Οι κοκκινοι γενικα εχουν πολυ πιο ηπια συμπεριφορα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...