gixxer 10 Απριλίου 2011 #1 Share 10 Απριλίου 2011 Σε ενα 30λιτρο έχω 2 goby okinawae .. Τα ψαρακια κυνηγιούνταν και ετσι αποφάσισα να δωσω το ένα. Εχω βαλει λοιπον αγγελια το gobακι και εχω κανονισει και παραλαβή για εχθες ... κάτι τυχαίνει στον παραλήπτη και αλλάζουμε μέρα... γυρίζω το βραδυ σπίτι και βλέπω τα gobακια να κοιμούνται διπλα διπλα πάνω από το φίλτρο... Ολα καλά ως εδώ σκέφτομαι τα καταφερα εγιναν ζευγαρι τα παρατηρώ σήμερα όλη μέρα και δεν κυνηγιούνται ... παρατηρώ όμως και κάτι άλλο... το μικρότερο αυτό που έτρωγε το κυνηγητό έχει φθαρμένη ουριτσα και πτερύγια Οι μετρήσεις (api εκτος του ΡΗ που ειναι JBL) έχουν ως εξής: ΡΗ 8 ΚΗ 11 Ca 380 Mg (δεν εχω μετρησει) PO4 0,5-1 ΝΟ3 0 ΝΗ4 0 Αλλαγή 5λτ μια φορά την εβδομάδα, Συμπληρώματα Nano code A kai B (brightwell aquatics) Πως μπορώ να βοηθήσω το ψαράκι να ανταπεξέλθει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κερασουλα 10 Απριλίου 2011 #2 Share 10 Απριλίου 2011 Μηπως αρπαξε τις δαγκωνιες του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 10 Απριλίου 2011 Author #3 Share 10 Απριλίου 2011 Μηπως αρπαξε τις δαγκωνιες του; Ειμαι σχεδον σίγουρη ότι δεν είναι αυτό. Το κυνηγούσε μεν αλλά δεν το είχε προλάβει ποτέ - και είναι φθαρμένα τα πτερύγια σαν ξεφτισμένα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 11 Απριλίου 2011 Author #4 Share 11 Απριλίου 2011 Καμια ιδέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 12 Απριλίου 2011 #5 Share 12 Απριλίου 2011 Καμια ιδέα; Βάλε καμιά φωτό... Τι άλλο έχεις μέσα στο ενυδρείο σου από ζωντανά, ασπόνδυλα, κτλ. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 12 Απριλίου 2011 Author #6 Share 12 Απριλίου 2011 Στο ενυδρείο υπάρχουν επίσης ένας ερημίτης με κόκκινα ποδαράκια και 2 peppermint. Οι φωτο ειναι οτι καλύτερο μπορουσα να κανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κερασουλα 12 Απριλίου 2011 #7 Share 12 Απριλίου 2011 Δαγκωνιτσες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 12 Απριλίου 2011 #8 Share 12 Απριλίου 2011 Δύσκολη περίπτωση. Πιθανότατα το άλλο ψαράκι να του την έκανε την ζημιά. Αν είχες καμιά hispidus γαρίδα θα σου έλεγα ότι μπορεί να το έκανε αυτή. Αλλά η peppermint μάλλον δύσκολο. Ειδικάαν το ψαράκι είναι καλά στην υγεία του. Τα πτερύγια και η ουρά αν δεν το ξαναπειράξουν θα μεγαλώσουν σύντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 12 Απριλίου 2011 Author #9 Share 12 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ !! Δεν έχει αλλάξει κάτι με το ψαρακι και τις συνήθειες του. Τρώει και κινείται κανονικά οπότε μάλλον έχετε δίκαιο. Το παρακολουθώ έτσι κι αλλιώς και για οποιαδήποτε μεταβολή θα ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Απριλίου 2011 #10 Share 12 Απριλίου 2011 Εαν υπάρχει μια μόνο σπηλιά και για τους 2 τότε τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα για τα ψάρια.Δύσκολα θα ησυχάσουν.Να παρακολουθήσεις την συμπεριφορά τους με σβηστά φώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 13 Απριλίου 2011 Author #11 Share 13 Απριλίου 2011 Εαν υπάρχει μια μόνο σπηλιά και για τους 2 τότε τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα για τα ψάρια.Δύσκολα θα ησυχάσουν.Να παρακολουθήσεις την συμπεριφορά τους με σβηστά φώτα. Το ειχα διαβάσει και είχα φτιάξει διαφορετικούς χώρους - οσο μπορείς να τις πεις σπηλιές στα 30λτ - για το καθένα. Τωρα εχει αλλάξει η διαμόρφωση αλλά πλεον κοιμούνται μαζί πάνω από το φιλτρο. Σκέψου ότι θελω να παρω εξωτερικο και το σκέφτομαι ... μην τους χαλασω το σπιτι ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 22 Απριλίου 2011 Author #12 Share 22 Απριλίου 2011 FYI το ψαρακι μου είναι πλέον εντελώς καλά δεν εμεινε τιποτα που να θυμίζει την περιπέτεια του. Συμβάλατε και εσείς σε αυτό καθώς με τις απαντήσεις σας απέφυγα σπασμωδικές κινήσεις (ζουμια κλπ) που μονο κακο θα έκαναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος