Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!!

Πριν λίγη ώρα το μεγαλύτερο μου apple snail έπιασε ένα μικρότερο και έχει βεντουζάρει πάνω του!!λόγω του οτι είναι και μεγαλύτερο είναι σαν να το έχει ρουφήξει!δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθεί να κάνει!υπάρχει περίπτωση να θέλει να το σκοτώσει;;Από αυτά που κάνει πάντως κάτι τέτοιο μου δείχνει! :thumbup::P:ninja:

Τα apple δεν τρώνε το ένα το άλλο, ψυχραιμία! :P Μπορεί να ζευγαρώνουν :thumbup:

Το ένα είναι γύρω στα 6εκ και το άλλο 3εκ!!παίζει να ζευγαρώνουν;;;άσε που το μεγάλο είναι το κλασικό κίτρινο και το μικρό είναι μπλε...τι σαλιγκαράκια θα βγουν;πράσινα;; :thumbup::P

Μεγαλο λάθος να βάλεις δύο διαφορετικές ποικιλίες του ιδιου είδους στο ενυδρείο! Αν υβριδίσουν, δεν ξέρεις τί μπορεί να βγει και τί προβλήματα υγείας θα έχει. Σου προτείνω να τα χωρίσεις άμεσα και αν δεις αυγά να τα πετάξεις και να μην τα αφήσεις να εκκολαφθούν.

Δηλαδή παίζει να ζευγαρώνουν;;Δεν περίμενα κάτι τέτοιο γιατί τα μπλε είναι πολύ μικρά ακόμα...

Η συμπεριφορά του βεντουζώματος συνήθως αυτό δείχνει. Μπορεί βέβαια και να έχει πεθάνει το ένα σαλιγκάρι και το άλλο να το τρώει.

Έγινε επεξεργασία - Astra

Οχι σίγουρα ήταν και τα 2 ζωντανά..αφού και το μικρό σαν να προσπαθεί να αντισταθεί!αν είναι ζευγάρωμα πότε θα δω αυγά και γενικώς δώσε μου πληροφορίες γιατί δεν ξέρω και πολλά για τα σαλιγκάρια... :thumbup::P

Εκτός ζευγαρώματος συνήθως τρώνε άλγη από το εσωτερικό του κελύφους του άλλου.

Τα σαλιγκάρια όπως πρότεινε η Astra πρέπει να χωριστούν άμεσα.

Φίλοι μου καλησπέρα(βασικά τέτοια ώρα,καλημέρα :P )

Τα apple γιατί πρέπει να διαχωριστούν επειδή είναι διαφορετικής ποικιλίας;μόνο για τις περιπτώσεις ζευγαρώματος;αν παρακολουθώ πότε γίνεται 'αταίριαστο' ζευγάρωμα και απομακρύνω τα αυγά τους..;;μιας και το ζευγάρωμα απότι είδα διαρκεί αρκετά,και τα αυγά απότι ξέρω είναι εμφανή και έξω απτο νερό..

Λέω κάτι παράλογο;; :thumbup:

Φίλοι μου καλησπέρα(βασικά τέτοια ώρα,καλημέρα :P )

Τα apple γιατί πρέπει να διαχωριστούν επειδή είναι διαφορετικής ποικιλίας;μόνο για τις περιπτώσεις ζευγαρώματος;αν παρακολουθώ πότε γίνεται 'αταίριαστο' ζευγάρωμα και απομακρύνω τα αυγά τους..;;μιας και το ζευγάρωμα απότι είδα διαρκεί αρκετά,και τα αυγά απότι ξέρω είναι εμφανή και έξω απτο νερό..

Λέω κάτι παράλογο;; :thumbup:

Όχι δεν λες κάτι παράλογο.

Ο λόγος είναι ότι προέρχονται από διαφορετικές ποικιλίες και θα μπλεχτούν τα αίματα.

Tα apple αποθηκεύουν σπέρμα και μπορεί να γεννήσουν γονιμοποιημένα αυγά και αφότου τα χωρίσεις και θέλεις να κάνεις μια αναπαραγωγή ενός απο τα δύο είδη. Υπάρχει κίνδυνος να βγουν υβρίδια από την γέννα λόγω του αποθηκευμένου σπέρματος.

Ειναι πραγματικά κρίμα για τα blue apple, που δεν υπάρχουν στο ελληνικό εμπόριο, να μην βγάλουν καθαρούς απογόνους.

Έχω 3 blue apple και 4 red apple..και ένα μεγάλο κλασικό κίτρινο που το έβαλα ήδη αγγελία!άρα ο διαχωρισμός πρέπει να γίνει γιατί αυτο που είπα εγω δεν είναι εφικτό αφού γίνεται αποθήκευση σπέρματος.. :thumbup:

Τώρα δεν ξέρω ποια να κράτησω στο nano cube και ποια να τα βάλω στο μεγάλο!γιατί δεν ξέρω αν συμβαίνει κ σε εσάς αλλα πιο πολυ ώρα χαζευω και παρατηρώ το 20λιτρο παρα το 230λ... :P

Tα apple αποθηκεύουν σπέρμα και μπορεί να γεννήσουν γονιμοποιημένα αυγά και αφότου τα χωρίσεις και θέλεις να κάνεις μια αναπαραγωγή ενός απο τα δύο είδη. Υπάρχει κίνδυνος να βγουν υβρίδια από την γέννα λόγω του αποθηκευμένου σπέρματος.

Ειναι πραγματικά κρίμα για τα blue apple, που δεν υπάρχουν στο ελληνικό εμπόριο, να μην βγάλουν καθαρούς απογόνους.

Και ομως υπαρχουν πια,οποτε μπορει να γινει και ανανεωση του "αιματος".

Και ομως υπαρχουν πια,οποτε μπορει να γινει και ανανεωση του "αιματος".

Υπαρχει τι? Blue apple snails sτην ελληνική αγορα?? Αν αυτό εννοεις, τοτε απλα να σου πω οτι ΟΛΑ οσα κυκλοφορουν τωρα ειναι από την ιδια γεννα.

Υπαρχει τι? Blue apple snails sτην ελληνική αγορα?? Αν αυτό εννοεις, τοτε απλα να σου πω οτι ΟΛΑ οσα κυκλοφορουν τωρα ειναι από την ιδια γεννα.

Δεν το νομιζω καθως μιλαω για γνωστη αλυσιδα καταστηματων που τα εφερε.

Να ρωτήσω..τα red apple snail θεωρούνται και αυτά τόσο σπάνια όσο τα blue apple;;ή υπάρχουν στην αγορά;; :thumbup:

Να ρωτήσω..τα red apple snail θεωρούνται και αυτά τόσο σπάνια όσο τα blue apple;;ή υπάρχουν στην αγορά;; :thumbup:

Red ή Rosa;

Και τα δύο (blue + rosa) έχουν έρθει από όσο ξέρω από εισαγωγή από γερμάνια μεταξύ χομπιστών..

Red ή Rosa;

Και τα δύο (blue + rosa) έχουν έρθει από όσο ξέρω από εισαγωγή από γερμάνια μεταξύ χομπιστών..

dsc04984m.jpg

Εσύ πες μου τι είναι... :P:thumbup:

Αpple snail rosa... δεν τα βρίσκεις στο ελληνικό εμπόριο, τυολάχιστον εγώ δεν τα έχω δει πουθενά.

Rosa. Μέχρι πριν 5 μήνες που έφερα από Γερμανία δεν υπήρχαν στην Ελλάδα.Τώρα δεν το γνωρίζω. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...