Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 #1 Share 10 Απριλίου 2011 Χαιρετω ολους τους συνχομπιτες.Εχω ενα ενυδριο 30 λιτρων κι εχω μεσα ενα χρυσοψαρο(δεν θυμαμαι την ρατσα γαμωτο).Εχω βαλει μεσα καποια ψευτικα κοραλια, ενα εσωτερικο φιλτρο κι ενα σωληνακι που βγαζει οξυγονο.Μου παν να αλλαζω καθε 2 βδομαδες το 1/3 του νερου και να ριχνω μεσα 5μλ αντιχλωριο και ενα κουταλακι αλατι.Απο κει και περα πηγα χθες σ ενα μαγαζι με ενυδρεια για να παρω ενα χρυσοψαρο και μου δωσαν κατι πετρουλες σαν στραγαλια και μου παν να τις βαλλω μεσα στο φιλτρο κοβωντας παραλληλα το μισο σφουγγαρακι του φιλτρου καθως επισης κι ενα microbe-lift(κατι για βακτηρια νομιζω μ παν οτι ειναι αλλα δεν θυμαμαι καθολου) το οποιο θα πρεπει να ριχνω μια φορα τη βδομαδα.Επισης μου παν να παρω το καινουργιο ψαρι μετα απο λιγες μερες ωστε να μην υπαρξει προβλημα με την αλλαγη λειτουργιας του φιλτρου.Στον πυθμενα του ενυδρειου εχω αμμο(καλα εκανα κι εβαλα Πως θα καθαρισω μεσα-εξω το τζαμι του ενυδρειου; Παιδια δωστε μου τα φωτα σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Απριλίου 2011 #2 Share 10 Απριλίου 2011 Καλησπερα φιλε μου και καλος μας ηρθες στην ομορφη παρεα μας. Πρεπει να ξερεις οτι ποτε δεν βαζουμε σε αστρωτο ενυδρειο κανενα ψαρι.Το ψαρι που εχεις και μεγαλωνει ,αλλα και λερωνει πολυ,οποτε το ενυδρειο σου ειναι μικρο.Οποτε σε συμβουλευω να το δωσεις πισω το ψαρακι,να στρωσεις το ενυδρειο και μετα αποφασιζεις τι θα βαλεις μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 Author #3 Share 10 Απριλίου 2011 Καλησπερα φιλε μου και καλος μας ηρθες στην ομορφη παρεα μας. Πρεπει να ξερεις οτι ποτε δεν βαζουμε σε αστρωτο ενυδρειο κανενα ψαρι.Το ψαρι που εχεις και μεγαλωνει ,αλλα και λερωνει πολυ,οποτε το ενυδρειο σου ειναι μικρο.Οποτε σε συμβουλευω να το δωσεις πισω το ψαρακι,να στρωσεις το ενυδρειο και μετα αποφασιζεις τι θα βαλεις μεσα Μα το ενυδρειο και το ψαρι τα χω πανω απο ενα μηνα!Το μονο που εκανα χθες ηταν να προσθεσω αυτα τα στραγαλια στο φιλτρο.Τιποτα αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Απριλίου 2011 #4 Share 10 Απριλίου 2011 Μα το ενυδρειο και το ψαρι τα χω πανω απο ενα μηνα!Το μονο που εκανα χθες ηταν να προσθεσω αυτα τα στραγαλια στο φιλτρο.Τιποτα αλλο. Τα στραγαλακια που λες καλος τα εβαλες,ειναι για αναπτυσσονται τα βακτιρια,αλλα και παλι λογικα το ενυδρεο σου δεν ειναι στρωμενο.Πεσμας τι μετρισεις εχεις.Αλλα και παλι το ψαρακι σου δεν κανει για τοσο μικρο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 Author #5 Share 10 Απριλίου 2011 Τα στραγαλακια που λες καλος τα εβαλες,ειναι για αναπτυσσονται τα βακτιρια,αλλα και παλι λογικα το ενυδρεο σου δεν ειναι στρωμενο.Πεσμας τι μετρισεις εχεις.Αλλα και παλι το ψαρακι σου δεν κανει για τοσο μικρο ενυδρειο Δεν εχω κανει μετρησεις.Δεν ξερω,πως να κανω;Ενα ενυδρειο 30 λιτρων θεωρειται μικρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Απριλίου 2011 #6 Share 10 Απριλίου 2011 Δεν εχω κανει μετρησεις.Δεν ξερω,πως να κανω;Ενα ενυδρειο 30 λιτρων θεωρειται μικρο; Ολα ειναι σχετικα,για το ψαρακι που εχεις ειναι μικρο,αν ειχες ενα μονομαχο ,θα ηταν αρκετο. Τωρα για τις μετρησεις.Πρεπει να παρεις τα τεστ για νιτρικα ,αμμωνια,νιτρωδη και ΡΗ.Αυτα ειναι που πρεπει να ξερεις οπωσδηποτε,για να ξερεις σε τι περιβαλον ειναι το ψαρακι σου.Κανε μια αναζητηση για να ξερεις τι πμορει να παθει το ψαρακι.Διαβασε για το προφιλ του ψαριουσου να δεις σε τι συνθηκες πρεπει να ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 Author #7 Share 10 Απριλίου 2011 Ολα ειναι σχετικα,για το ψαρακι που εχεις ειναι μικρο,αν ειχες ενα μονομαχο ,θα ηταν αρκετο. Τωρα για τις μετρησεις.Πρεπει να παρεις τα τεστ για νιτρικα ,αμμωνια,νιτρωδη και ΡΗ.Αυτα ειναι που πρεπει να ξερεις οπωσδηποτε,για να ξερεις σε τι περιβαλον ειναι το ψαρακι σου.Κανε μια αναζητηση για να ξερεις τι πμορει να παθει το ψαρακι.Διαβασε για το προφιλ του ψαριουσου να δεις σε τι συνθηκες πρεπει να ειναι Αυτα τα τεστ ειναι μια κι εξω;Δλδ το κανεις και μετα πρεπει να κανεις αλλο τεστ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Απριλίου 2011 #8 Share 10 Απριλίου 2011 Αυτα τα τεστ ειναι μια κι εξω;Δλδ το κανεις και μετα πρεπει να κανεις αλλο τεστ; Ολα αυτα που σου ανεφερα ειναι δηλητηρια,αλλα πολυ επικινδυνα ,αλλα λιγοτερο επικινδυνα,εκτος το ΡΗ που σου δειχνει την αλκαλικοτητα η οχι του νερου.Και τα κανουμα καθε εβδομαδα περιπου πριν κανουμε αλλαγη νερου (20%).Ολο αυτο προυποθετει να ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου.Γιαυτο πρεπει να κανεις αμεσως τα τεστ για να ξερουμε που εισαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 Author #9 Share 10 Απριλίου 2011 Ολα αυτα που σου ανεφερα ειναι δηλητηρια,αλλα πολυ επικινδυνα ,αλλα λιγοτερο επικινδυνα,εκτος το ΡΗ που σου δειχνει την αλκαλικοτητα η οχι του νερου.Και τα κανουμα καθε εβδομαδα περιπου πριν κανουμε αλλαγη νερου (20%).Ολο αυτο προυποθετει να ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου.Γιαυτο πρεπει να κανεις αμεσως τα τεστ για να ξερουμε που εισαι. Aλλαγη νερου καθε ποτε πρεπει να κανω.Μου χουν πει ανα 15 μερες και να βγαζω το 1/3 του νερου.Παρεπιπτοντως παρατηρω οτι ανα τρεις-τεσσερις μερες πεφτει λιγο η σταθμη του νερου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 10 Απριλίου 2011 #10 Share 10 Απριλίου 2011 Ανεξαρτήτως τεστ και οτιδήποτε, το ότι είναι άστρωτο το ενυδρείο είναι σίγουρο, δεν πιστεύω οτι ο φίλος θα πρέπει να προμηθευτεί τεστάκια από τώρα. Kαταρχάς πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να δημιουργηθεί μια αποικία βακτηρίων μέσα στο φίλτρο σου για να ισσοροπήσει το ενυδρείο. Σε αυτό θα σε βοηθήσει το μicrobe-lift που σου έδωσαν. Πάνω στο μπουκαλάκι του πρέπει να αναφέρει πόσο χρειάζεται να ρίξεις ανά λίτρο ενυδρείου. Αρχισε να ρίχνεις αυτό για μία εδβομάδα και μετά μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τις αλλαγές νερού σου οπως τις κάνεις μέχρι τώρα. Πρώτα προσθέτεις το αντιχλώριο στο νερό και μετά το προσθέτεις στο ενυδρείο. Καλή αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Απριλίου 2011 #11 Share 10 Απριλίου 2011 Aλλαγη νερου καθε ποτε πρεπει να κανω.Μου χουν πει ανα 15 μερες και να βγαζω το 1/3 του νερου.Παρεπιπτοντως παρατηρω οτι ανα τρεις-τεσσερις μερες πεφτει λιγο η σταθμη του νερου.. Γιαυτο ειναι τα τεστ,πρωτα θα κανεις τα τεστ,θα δουμε τι εχεις,γιατι στα μικρα ενυδρεια ειναι πολυ ευκολο να αλλαξουν η παραμετροι του νερου.Το να σου πω καθε τοσο να κανεις αλλαγη ειναι ανευθυνο τωρα αν δεν ξερω τι εχεις στο νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Απριλίου 2011 #12 Share 10 Απριλίου 2011 Ανεξαρτήτως τεστ και οτιδήποτε, το ότι είναι άστρωτο το ενυδρείο είναι σίγουρο, δεν πιστεύω οτι ο φίλος θα πρέπει να προμηθευτεί τεστάκια από τώρα. Kαταρχάς πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να δημιουργηθεί μια αποικία βακτηρίων μέσα στο φίλτρο σου για να ισσοροπήσει το ενυδρείο. Σε αυτό θα σε βοηθήσει το μicrobe-lift που σου έδωσαν. Πάνω στο μπουκαλάκι του πρέπει να αναφέρει πόσο χρειάζεται να ρίξεις ανά λίτρο ενυδρείου. Αρχισε να ρίχνεις αυτό για μία εδβομάδα και μετά μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τις αλλαγές νερού σου οπως τις κάνεις μέχρι τώρα. Πρώτα προσθέτεις το αντιχλώριο στο νερό και μετά το προσθέτεις στο ενυδρείο. Καλή αρχή. Ο φιλος ανεφερε οτι τρεχει ενα μηνα το ενυδρειο,νομιζω καλο θα ηταν να κανει ενα τεστ για να δουμε τι εχει,και μηπως χρειαστει μεγαλυτερη αλλαγη νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 10 Απριλίου 2011 #13 Share 10 Απριλίου 2011 (edited) Εννοείται πως τα τεστ είναι πολύ χρήσιμα και δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου. Το τεστ αμμωνίας όμως θεωρώ την παρούσα στιγμή το μόνο απαραίτητο Αφενός όμως οπως και να το κάνουμε τα τεστ είναι ένα καποιο έξοδο για κάποιον που θέλει απλά να έχει ένα ενυδρείο και να το χαίρεται και όχι να μπει πιο βαθιά στα χομπιστικά νερά (οπως εμείς οι καμμένοι ) Η λογική μου μου λέει πως στην παρούσα στιγμή πιο σωστη θα ήταν η επένδυση χρημάτων απο πλευράς του φίλου σε κάποιο καλό φίλτρο ή κάποιο επώνυμο βιολογικό υλικό, παρά στα τεστ (μακαρι να τα χαμε όλα αλλα στους καιρούς που ζούμε...) Φιλε Vito πρέπει να αρχίσεις άμεσα το στρώσιμο του φίλτρου σου με το microbe-lift όπως προανέφερα Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2011 - Astra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 Author #14 Share 10 Απριλίου 2011 Ανεξαρτήτως τεστ και οτιδήποτε, το ότι είναι άστρωτο το ενυδρείο είναι σίγουρο, δεν πιστεύω οτι ο φίλος θα πρέπει να προμηθευτεί τεστάκια από τώρα. Kαταρχάς πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να δημιουργηθεί μια αποικία βακτηρίων μέσα στο φίλτρο σου για να ισσοροπήσει το ενυδρείο. Σε αυτό θα σε βοηθήσει το μicrobe-lift που σου έδωσαν. Πάνω στο μπουκαλάκι του πρέπει να αναφέρει πόσο χρειάζεται να ρίξεις ανά λίτρο ενυδρείου. Αρχισε να ρίχνεις αυτό για μία εδβομάδα και μετά μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τις αλλαγές νερού σου οπως τις κάνεις μέχρι τώρα. Πρώτα προσθέτεις το αντιχλώριο στο νερό και μετά το προσθέτεις στο ενυδρείο. Καλή αρχή. Μου δειξε ποσο να βαλω αυτος στο καταστημα.. 1) Ποτε θα στρωσει το ενυδρειο; 2) Πως να το καθαρισω; 3) Επρεπε να βαλω χαλικι αντι για αμμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 10 Απριλίου 2011 #15 Share 10 Απριλίου 2011 (edited) Δεν υπαρχει πρόβλημα με την άμμο, μην ανυσηχείς καθόλου. Το ενυδρείο θα στρώσει οταν τα επίπεδα αμμωνίας και νιτρώδων φτάσουν στο μηδέν. Αυτό κανονικά παίρνει αρκετό καιρό για να γίνει, με την προσθήκη ομως ζωντανών βακτηρίων (οπως το microbe-lift) επιταχύνουμε την διαδικασία. Αν το ψαράκι σου είναι μικρό σε μέγεθος και το ταϊζεις με προσοχή όχι πολύ συχνά και όχι αρκετή ποσότητα (δεν πρέπει να μένει τροφή κάτω) τοτε σε μία εδβομάδα μπορείς να θερωρήσεις το φίλτρο "στρωμένο" . Αν προσθέσεις και δευτερο ψάρι τα πράγματα αλλάζουν. Θα σου πρότεινα να μην βάλεις άλλο ψάρι οπως αναφερεις στο 1ο ποστ, τα λίτρα είναι λίγα για 2ο χρυσόψαρο. Μπορεί να σου φαίνεται άδειο τώρα, τα χρυσόψαρα όμως γίνονται μεγάλα σε μέγεθος με τον καιρό. Το καθαρισμό των τζαμιών εσωτερικά μπορείς να το κάνεις με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το τί θες να αφαιρέσεις. Τί βρωμιά έχει πιάσει το τζάμι; πράσινη, καφέ, σαν τριχούλες, τι; Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2011 - Astra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 10 Απριλίου 2011 #16 Share 10 Απριλίου 2011 Το πότε θα στρώσει το ενυδρείο θα σου το δείξουν οι μετρήσεις σου. Η άμμος είναι οκ, αφού στα χρυσόψαρα τους αρέσει να σκάβουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 Author #17 Share 10 Απριλίου 2011 Δεν υπαρχει πρόβλημα με την άμμο, μην ανυσηχείς καθόλου. Το ενυδρείο θα στρώσει οταν τα επίπεδα αμμωνίας και νιτρώδων φτάσουν στο μηδέν. Αυτό κανονικά παίρνει αρκετό καιρό για να γίνει, με την προσθήκη ομως ζωντανών βακτηρίων (οπως το microbe-lift) επιταχύνουμε την διαδικασία. Αν το ψαράκι σου είναι μικρό σε μέγεθος και το ταϊζεις με προσοχή όχι πολύ συχνά και όχι αρκετή ποσότητα (δεν πρέπει να μένει τροφή κάτω) τοτε σε μία εδβομάδα μπορείς να θερωρήσεις το φίλτρο "στρωμένο" . Αν προσθέσεις και δευτερο ψάρι τα πράγματα αλλάζουν. Θα σου πρότεινα να μην βάλεις άλλο ψάρι οπως αναφερεις στο 1ο ποστ, τα λίτρα είναι λίγα για 2ο χρυσόψαρο. Μπορεί να σου φαίνεται άδειο τώρα, τα χρυσόψαρα όμως γίνονται μεγάλα σε μέγεθος με τον καιρό. Το καθαρισμό των τζαμιών εσωτερικά μπορείς να το κάνεις με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το τί θες να αφαιρέσεις. Τί βρωμιά έχει πιάσει το τζάμι; πράσινη, καφέ, σαν τριχούλες, τι; Δεν εχει πιασει καποια απ τις βρωμιες που προανεφερες απλα ειναι λιγο θαμπο και σ ορισμενα σημεια ειναι σαν να χει αλατα..Κατσε θα προσπαθησω να ανεβασω 2 φωτο για να δειτε και το ψαρι ακι το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 10 Απριλίου 2011 #18 Share 10 Απριλίου 2011 (edited) Σου είπαν να βάζεις αλάτι;Τι αλάτι; Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2011 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 Author #19 Share 10 Απριλίου 2011 Σου είπαν να βάζεις αλάτι;Τι αλάτι; Ναι, Acquarium salt, Api λεγεται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 Author #20 Share 10 Απριλίου 2011 Στις πρωτες φωτο ειναι το ψαρακι μου και στην τελευταια το ενυδρειο μου...Τωρα του χω βαλει και το μηχανημα για το οξυγονο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 10 Απριλίου 2011 Author #21 Share 10 Απριλίου 2011 Στις πρωτες φωτο ειναι το ψαρακι μου και στην τελευταια το ενυδρειο μου...Τωρα του χω βαλει και το μηχανημα για το οξυγονο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 10 Απριλίου 2011 #22 Share 10 Απριλίου 2011 Το αλάτι κόψε το, δεν έχει νόημα να το χρησιμοποιείς. Ξεκίνα με τα βακτήρια, και ό,τι άλλο θες τα ξαναλέμε! Τα τεστ κοστίζουν γυρω στοα 12-13 ευρώ το κουτάκι και είναι για πολλές χρήσεις. Οποτε έχεις περίσσευμα χρηματων τα παίρνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος