Jump to content

Ετοιμάζουνε φωλιά;

paralias

Recommended Posts

Έχω 4 Pelvicachromis pulcher 2 αρσενικές και 2 θυλικές. Το πιο μεγάλο αρσενικό και το πιο όμορφο θυλικό από τη πρώτη στιγμή που τα έβαλα στο ενυδρείο παρατήρησα πως είχανε μια συμπάθεια το ένα με το άλλο και μάλλον είναι ζευγάρι. Από τη στιγμή που κάνανε παρέα συνέχεια μπαινοβγαίνανε κάτω από πέτρες και σκάβανε την άμμο γενικά σε όλο το βυθό... αλλά σήμερα μόλις ήρθα από τη δουλειά πρόσεξα πως έχουνε σκάψει την άμμο ανάμεσα από 2 μεγάλες πέτρες (το πρωί στις 11 δεν ήτανε έτσι) που στη κορυφή τους ενώνονται ενώ μέσα στην άμμο έχουνε απόσταση μεταξύ τους. Έχουνε κάνει μία τρύπα όπου συνέχεια τραβάνε άμμο προς τα έξω και μπαινοβγαίνουν συνέχεια (καμία σχέση με ότι συνήθειζαν τόσο καιρό). Και επίσεις το θυλικό κάθετε για αρκετή ώρα μέσα στην τρύπα όποτε μπαίνει. Μήπως ήρθε η ώρα να ετοιμαστώ για γέννες;

Δείτε φωτογραφείες από την τρύπα και του ζευγαριού και πείτε μου τη γνώμη σας.

Το ζευγάρι:

http://s1195.photobucket.com/albums/aa385/...nt=IMG_0087.jpg

http://s1195.photobucket.com/albums/aa385/...nt=IMG_0085.jpg

Η τρύπα: Έχει μέγεθος όπου χωράει και γυρνάει κιόλας ο αρσενικός που είναι 4 εκατοστά.

http://s1195.photobucket.com/albums/aa385/...nt=IMG_0074.jpg

http://s1195.photobucket.com/albums/aa385/...nt=IMG_0073.jpg

Ο αρσενικός:

http://s1195.photobucket.com/albums/aa385/...nt=IMG_0081.jpg

Η θυληκιά:

http://s1195.photobucket.com/albums/aa385/...nt=IMG_0051.jpg

και βεβαια ηρθε η ωρα....αντε και να μας κερασεις και πουρα....τωρα που πηρανε μπροστα θα δεις κουνελια....

προσοχη ομως αν ετοιασουν και δευτερη γεννα στην πορεια,οσα μωρα υπαρξουν απο την πρωτη γεννα κινδυνευουνε αμεσα....

και βεβαια ηρθε η ωρα....αντε και να μας κερασεις και πουρα....τωρα που πηρανε μπροστα θα δεις κουνελια....

προσοχη ομως αν ετοιασουν και δευτερη γεννα στην πορεια,οσα μωρα υπαρξουν απο την πρωτη γεννα κινδυνευουνε αμεσα....

Για πιο λόγο κυνδινεύουνε; Τα σκοτώνουν για να κάνουν τα επόμενα; Και επίσεις... είναι ζωοτόκα ή οωτόκα; Και δε θα υπάρχει πρόβλημα (σε περίπτωση που είναι οωτόκα) να σκεπάσει η άμμος τα αυγά;

Μακάρι να γεννηθούνε με το καλό και να ζήσουν να μεγαλώσουν και σας κερνάω και πούρα και μωρά και τα πάντα!!!!

Και κάτι ακόμα... Θα ήθελα όποιος έχει αναλυτικές πληροφορίες για την γέννα και το μεγάλωμα να μου τις δώσει για να μην κάνω καμία χαζομάρα και τα χάσω από λάθος μου. Μπορώ να διαθέσω και ενυδρείο 30 λίτρων με θερμοστάτη και φίλτρο άν χρειάζετε να ζήσουν και να μεγαλώσουν μόνα τους.

Ευχαριστώ!!!!!!!!!

Για πιο λόγο κυνδινεύουνε; Τα σκοτώνουν για να κάνουν τα επόμενα;και βεβαια,ειδικα ο αρσενικος!! Και επίσεις... είναι ζωοτόκα ή οωτόκα;ωοτοκα ειναι Και δε θα υπάρχει πρόβλημα (σε περίπτωση που είναι οωτόκα) να σκεπάσει η άμμος τα αυγά;οχι κανενα.ξερουν οι γονεις ακριβως τι να κανουν.μην ανυσηχεις.

Μακάρι να γεννηθούνε με το καλό και να ζήσουν να μεγαλώσουν και σας κερνάω και πούρα και μωρά και τα πάντα!!!!

Και κάτι ακόμα... Θα ήθελα όποιος έχει αναλυτικές πληροφορίες για την γέννα και το μεγάλωμα να μου τις δώσει για να μην κάνω καμία χαζομάρα και τα χάσω από λάθος μου. Μπορώ να διαθέσω και ενυδρείο 30 λίτρων με θερμοστάτη και φίλτρο άν χρειάζετε να ζήσουν και να μεγαλώσουν μόνα τους.

Ευχαριστώ!!!!!!!!!

γενικως αν τα βρει το ζευγαρι δεν χρειαζεται να κανεις σχεδον τιποτε.εαν δεις επαναλαμβανω μετα απο καποιο καιρο να ξαναεξαφανιθζονται οι γονεις,απομακρυνε τον γονο γιατι θα κινδυνευει απο τους γονεις που ετοιμαζουν την επομενη γενια.το 30λιτρο ενυδρειο ειναι μονο για πολυ-πολυ λιγο γιατι σαν κιχλιδες και καθως μεγαλωνουν θα υπαρχει πολυ ξυλο.....

καλη συνεχεια...

Επισης αν θες να δεις μωρα,βγαλε το κτηνος το συνοδοντη :thumbup:

Τον "καρχαρία" γατόψαρο εννοείς; είναι 14 εκατοστά... δεν έχω που να τον βάλω.........

Τον "καρχαρία" γατόψαρο εννοείς; είναι 14 εκατοστά... δεν έχω που να τον βάλω.........

ιδιαιτερα τις νυχτερινες ωρες τα μωρα σου θα κινδυνευουν .....πρεπει να τον διωξεις....

ιδιαιτερα τις νυχτερινες ωρες τα μωρα σου θα κινδυνευουν .....πρεπει να τον διωξεις....

Λες να βολευτεί στο 30αρι;;;; χχαχαχααχαχχαχαχχχαχαχα

Πόσο καιρό έχω να του βρώ σπίτι να τον φιλοξενήσει; Δηλαδή πόσο καιρό θα κάνουν να γενίσουν οι pulcher; Από ότι φαίνετε μάλλον θα πάει να φιλοξενηθεί ή στο πετ-σοπ ή στον θείο μου στο 120αρι...

Εγώ θα σου προτείνω να βγάλεις την γέννα μετά απο μια βδομάδα.

Πάνω απο 2 βδομάδες αδυνατούν να τα προστατέψουν οι γονείς

Εγώ θα σου προτείνω να βγάλεις την γέννα μετά απο μια βδομάδα.

Πάνω απο 2 βδομάδες αδυνατούν να τα προστατέψουν οι γονείς

Να τα προστατέψουνε από το γατόψαρο εννοείς;;; Ή να τα προστατέψουνε γενικά χωρίς το γατόψαρο στα πόδια τους;

Το γατόψαρο είναι το εξής:

http://s1195.photobucket.com/albums/aa385/...current=034.jpg

Να τα προστατέψουνε από το γατόψαρο εννοείς;;; Ή να τα προστατέψουνε γενικά χωρίς το γατόψαρο στα πόδια τους;

Να τα προστατέψεις απο άλλα ψάρια ή και από κανιβαλισμό

Εμένα σε κάθε γέννα μετά απο λίγες μέρες τα τρώει το αρσενικό κριμπένσις

Σημειώνω οτι

δεν υπάρχουν αλλα ψάρια εκτός απο τους γονείς.

Να τα προστατέψεις απο άλλα ψάρια ή και από κανιβαλισμό

Εμένα σε κάθε γέννα μετά απο λίγες μέρες τα τρώει το αρσενικό κριμπένσις

Σημειώνω οτι

δεν υπάρχουν αλλα ψάρια εκτός απο τους γονείς.

Έγινε φίλε μου θα προσέξω πολύ.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ελπίζω όλα να πάνε καλά και σε λίγο καιρό να βλέπουμε φωτογραφίες με μικρές ουρίτσες και μεγάλα ματάκια!!!!!

Επαναλαμβάνω πως εάν έχει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για την διαδικασία πριν και μετα την γέννα ας μου στείλει πμ με κείμενο η' με λικν. Οποιαδήποτε βοήθεια, ακόμα και άσχετο να είναι, θα φανεί χρήσημη.

Ευχαριστώ πολύ, Δημήτρης!

• 3 weeks later...

Το θάυμα του πάσχα έγινε και η χαρά της ζωής γέμισε το ενυδρείο μου με 11 μικρά κριμπένσις!!!!!!!!!

Τις τελευταίες 11 μέρες πήγα στο πατρικό μου για να περάσω τις μέρες του πάσχα και έτσι για αυτό το διάστημα το ενυδρείο έμεινε μόνο του στο σπίτι. Όταν επέστρεψα σήμερα κάθησα (ανυποψίαστος ακόμα) να δώ εάν όλα πήγανε καλά το διάστημα που έλειπα (είχα μια απώλεια ενός Kuhli Loach). Στην αρχή δεν πρόσεξα τίποτα απολύτως, αλλά έτσι όπως καθόμουν και παρατηρούσα ένα ένα όλα τα ψάρια (για να ελένξω την υγεία τους) ξαφνικά γύρο από την θυλικιά πρόσεξα πολλές μικρές γκριζοδιάφανες κουκίδες να κολιμπάνε δεξιά και αριστερά....!!!! Κοντοστέκομαι και σκέφτομαι... "Πλάκα θα έχει να είναι αυτό που νομίζω"... και αστραπιέα κολλάω το κεφάλι μου πάνω στο τζάκι και κοιτάζω σαν παιδί που κοιτάει παιχνίδια μέσα από βιτρίνα μαγαζιού..... και.... ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!! ΕΊΝΑΙ ΜΙΚΡΆ ΚΡΙΜΠΈΝΣΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό που ήθελα, από τότε που ξεχώρισε το ζευγάρι, πραγματοποιήθηκε!!!!!

Τελικά, δεν έχει νόημα να έχεις απλά ένα ενυδρείο με ψάρια... Σκοπός είναι να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις έναν πραγματικό κύκλο ζωής μέσα σε αυτόν τον μικρό κόσμο που κρατάς στα χέρια σου. Εκεί βρήσκεις την πραγματική ικανοποιήση!!!!

εγω απο την πρωτη γεννα των κριμπς μου ενα ΕΝΑ ολοκληρο μωρο! βεβαια ειναι κοινωνικο με σκαλαρια και διαφορα αλλα. μεσα στη φωλια ομως με φακο ειδα 3 ζωντανα μωρα προφανως επειδη η μαμα ειναι πολυ νεα δεν ειχε πολλα στην κοιλιτσα. τωρα τους βλεπω και προστατευουν σαν τρελοι το νεμο τους. αντε καλους μας οπογονους :)

εγω απο την πρωτη γεννα των κριμπς μου ενα ΕΝΑ ολοκληρο μωρο! βεβαια ειναι κοινωνικο με σκαλαρια και διαφορα αλλα. μεσα στη φωλια ομως με φακο ειδα 3 ζωντανα μωρα προφανως επειδη η μαμα ειναι πολυ νεα δεν ειχε πολλα στην κοιλιτσα. τωρα τους βλεπω και προστατευουν σαν τρελοι το νεμο τους. αντε καλους μας οπογονους :)

Σου εύχομαι να σου ζήσει και να μεγαλώσει!!! Εγώ πάντος ήδη ετοιμάζομαι για να τα βγάλω από μέσα σε καμία εβδομάδα και να τα βάλω σε ένα άλλο ενυδρείο ώστε να μεγαλώσουνε με ασφάλεια. Και το επόμενο βήμα μου θέλω να είναι να καταφέρω να ζευγαρώσουνε οι φαϊερμαουθ!!!

Τελικά, δεν έχει νόημα να έχεις απλά ένα ενυδρείο με ψάρια... Σκοπός είναι να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις έναν πραγματικό κύκλο ζωής μέσα σε αυτόν τον μικρό κόσμο που κρατάς στα χέρια σου. Εκεί βρήσκεις την πραγματική ικανοποιήση!!!!

+100000

ενα εκ των δυο ζευγαριων μου απο τα σκαλαρια αεριζουν αυγα σημερα για δευτερη φορα στους 2.5 μηνες που τρεχει το ενυδρειο. την πρωτη φορα φαγωθηκαν αντε να δουμε :)

Για σου ΠΑΝΤΕΛΗ.

Τα σκαλαρια εκαναν την δουλεια.

Αν ξαναγεννησουν τα κριπενσις παρε απο την φωλια μ ενα ποτηρι τα μικρα και στην γεννηστρα.

πετρος :)

Σου εύχομαι να σου ζήσει και να μεγαλώσει!!! Εγώ πάντος ήδη ετοιμάζομαι για να τα βγάλω από μέσα σε καμία εβδομάδα και να τα βάλω σε ένα άλλο ενυδρείο ώστε να μεγαλώσουνε με ασφάλεια.

Δεν είναι απόλυτη ανάγκη να πάρεις τα μικρά απ'τους γονείς. Απλώς ρίχνε μια ματιά κάθε μέρα και αν όλα είναι οκ, μην κάνεις τίποτα. Τα δικά μου προσέχουν τα μωρά τους μέχρι και 3 μήνες (εφόσον δεν αποκτήσουν άλλα).

Παίρνοντας τα μικρά, είναι ρίσκο επειδή: Οι γονείς θα τσακωθούν επειδή ο ένας θα νομίζει ότι ο άλλος ευθύνεται για την εξαφάνιση! Πιθανότητα 50% να συμβεί σπάσιμο του ζευγαριού.

Επίσης αν τα μικρά δεν έχουν προλάβει να μεγαλώσουν τουλάχιστον στο 0,5 εκ, οι πιθανότητες επιβίωσης χωρίς τους γονείς τους, είναι 50% περίπου.

Θα έπαιρνα τα μικρά ΜΟΝΟ αν έβλεπα εχθρική συμπεριφορά από τους γονείς ή αδυναμία προστασίας από εισβολείς. Και όχι όλα τα μικρά. Θα άφηνα λίγα με τους γονείς και πάλι.

Δεν είναι απόλυτη ανάγκη να πάρεις τα μικρά απ'τους γονείς. Απλώς ρίχνε μια ματιά κάθε μέρα και αν όλα είναι οκ, μην κάνεις τίποτα. Τα δικά μου προσέχουν τα μωρά τους μέχρι και 3 μήνες (εφόσον δεν αποκτήσουν άλλα).

Παίρνοντας τα μικρά, είναι ρίσκο επειδή: Οι γονείς θα τσακωθούν επειδή ο ένας θα νομίζει ότι ο άλλος ευθύνεται για την εξαφάνιση! Πιθανότητα 50% να συμβεί σπάσιμο του ζευγαριού.

Επίσης αν τα μικρά δεν έχουν προλάβει να μεγαλώσουν τουλάχιστον στο 0,5 εκ, οι πιθανότητες επιβίωσης χωρίς τους γονείς τους, είναι 50% περίπου.

Θα έπαιρνα τα μικρά ΜΟΝΟ αν έβλεπα εχθρική συμπεριφορά από τους γονείς ή αδυναμία προστασίας από εισβολείς. Και όχι όλα τα μικρά. Θα άφηνα λίγα με τους γονείς και πάλι.

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές!!!! Ωραία αν είναι έτσι τα πράγματα τα μωρά θα μείνουν μέσα το περισσότερο δυνατό. Τώρα αυτό που μου λείπει είναι μια καλή τροφή σε σκόνη για να τα ταϊζω, έχω βέβαια αρτέμια αποξηραμένη την οποία πρόσεξα πως την μασάνε οι γονείς και και την φτύνουν για να φάνε τα μικρά, αλλά με τη σκόνη πιστεύω θα είμαι πιο σίγουρος.

ΑΝΟΙΓΩ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ(αλλα εχει αμμεση σχεση)!

Εχω και εγω ενα αρσενικο και ενα θυλικο kribensis σε 60λτ ενυδρειο , στην αρχη ειχα και μια ακομα θυληκια, αυτη η θυληκια λοιπον δεχοταν πολυ αγριες επιθεσεις κ απο την αλλη θυληκια αλλα και απο τον αρσενικο, σε σημειο που δεν ειχε σχεδον ουρα(την χωρισα ,ξαναεβγαλε την ουρα της κανονικα και την εδωσα στον ξαδερφο μου) αρα υπεθεσα πως τα 2 αλλα ψαρια εγιναν ζευγαρι.Τα 2 ψαρια δεν μαλωνουν μεταξυ τους και η θυληκια μπαινει συχνα σε μια καρυδα απο τις 2 που εχω.Αυτο γινεται για κανα μηνα και ψαρακια δεν βλεπω...!

Ο αρσενικος μπαινει πολυ σπανια στην φωλια και αν μπει θα κατσει για ελαχιστο χρονο.

Μηπως τελικα δεν ειναι ζευγαρι??

Κάνε υπομονή... εφόσον δε σου τσακώνονται είναι σε καλό δρόμο. Πολλές φορές έχω προσέξει να κάνουν φωλιά και να προσέχουν το "κενό".

Υποθέτω πως είναι δοκιμαστικό τεστ των επιδόσεων τους!! Και μετά το τεστ, ακολουθεί η γέννα συνήθως :Ρ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...