Jump to content

ποσα Watt σε φυτεμενο?

vasilios

Recommended Posts

ποσες 20watt λαμπες των 6400κελβιν (1000lm) χρειαζομαι σε 240 λιτρα ενυδρειο για υψηλων απετησεων φυτα!!

διοξιδιο θα χρειαστω?

Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου?

Το καπάκι θα είναι ιδιοκατασκευή?

Διοξείδιο και λιπάσματα......απαραίτητα

ειναι 120-35-60,

ναι ιδιοκατασκευη ειναι θαχει τζαμι και πανω απο το τζαμι θα κρεμονται οι λαμπες!

Πώς να υπολογίσουμε τον φωτισμό που χρειαζόμαστε.

Αν δεν γνωρίζουμε τα Lumen της λάμπας τότε έχουμε:

0.3 W/Lt - Πολύ χαμηλός ως Χαμηλός φωτισμός

0.3-0.6 W/Lt - Μέτριος ως υψηλός φωτισμός

0.6-0.9 W/Lt – Υψηλός ως Πολύ υψηλός

>1 W/Lt - Πολύ υψηλός (έως ακατάλληλος)

Αν γνωρίζουμε τα Lumen τότε πιο σωστά είναι:

Έως 30 Lumen/Lt Πολύ χαμηλός ως Χαμηλός φωτισμός

30-50 Lumen/Lt Μέτριος ως υψηλός φωτισμός

50-70 Lumen/Lt Υψηλός ως Πολύ υψηλός

>70 Lumen/Lt - Πολύ υψηλός (έως ακατάλληλος)

η πληροφορίες είναι απο εδω.

Μια λάμπα τ8 ας πούμε στα 15 βατ στα 1000Κ μηπως γνωρίζεις Χρήστο πόσα λουμεν βγάζει;;

ειναι 120-35-60,

ναι ιδιοκατασκευη ειναι θαχει τζαμι και πανω απο το τζαμι θα κρεμονται οι λαμπες!

Εφόσον εχεις μήκος 120 και πλάτος 35 αν τοποθετήσεις 4 λάμπες Τ8 των 30W θα εχεις 0.5 Watt στο λίτρο

Με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ένα κενό 5 εκατοστά ανάμεσα τους να μπουν και ανακλαστήρες.

Αν θέλεις περισσότερα watt ανά λίτρο δηλαδή περισσότερο απο 0.6 Watt στο λίτρο τότε πας αυτόματα στις Τ5

Για παράδειγμα

Αν τοποθετήσεις 4 λάμπες Τ5 των 54W θα εχεις 0.8 Watt στο λίτρο

Οι Τ8=30W έχουν μήκος 92 εκατοστά

Οι Τ5=54W έχουν μήκος 118 εκατοστά

(Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος)

Συμβουλέψου των πίνακα του Χρήστου και αποφάσισε αρχικά πόσα watt θέλεις ανά λίτρο

Μετά θέλει και λίγο διάβασμα σε ποιες λάμπες θα καταλήξεις

ΥΓ.

Ο φωτισμός είναι λιγότερος όσο μεγαλώνει το ύψος του ενυδρείο και αυτό πρέπει να το λάβεις υπόψιν σου.

Μια λάμπα τ8 ας πούμε στα 15 βατ στα 1000Κ μηπως γνωρίζεις Χρήστο πόσα λουμεν βγάζει;;

Τ8 με Τ8 εχουν διαφορετικά Lumen απο εταιρία σε εταιρία με τα ίδια watt

Ο ποιο σωστός τρόπος θα ήταν αν μπορούσαμε να μετρήσουμε lux

Όμως αυτό προϋποθέτει αρκετά πράγματα και γιαυτό παίρνουμε αρχικά σαν μπούσουλα το watt ανα λίτρο

:thumbup:

Έγινε επεξεργασία - lasal

Το ξέρω Γιάννη, αλλά επιδή πρώτη φορά είδα αυτό με τα λουμεν ηθελα να κανω μια δοκιμή. Τώρα εχω 2 15w 2700K με συνολο κοντα στα 600 λουμεν. Παρα πολυ λίγα, οπότε έλεγα να δοκίμαζα μια 2700 και μία στα 10000Κ για να ανεβάσω τα λουμεν

Το ξέρω Γιάννη, αλλά επιδή πρώτη φορά είδα αυτό με τα λουμεν ηθελα να κανω μια δοκιμή.

Και γιατί δεν βάζεις κατευθείαν Τ5?

Αλλο να πληρώσεις 5-10 ευρο και αλλό να αλλαξεις όλο τον εξοπλησμό σου :thumbup:

Το ξέρω Γιάννη, αλλά επιδή πρώτη φορά είδα αυτό με τα λουμεν ηθελα να κανω μια δοκιμή. Τώρα εχω 2 15w 2700K με συνολο κοντα στα 600 λουμεν. Παρα πολυ λίγα, οπότε έλεγα να δοκίμαζα μια 2700 και μία στα 10000Κ για να ανεβάσω τα λουμεν

Πιθανότατα η 10000Κ να έχει λίγα παραπάνω lumens από την 2700Κ αλλά σίγουρα όχι τόσα, όση η διαφορά τους στη θερμοκρασία του χρώματος (Kelvin).

Βασιλη να ξερεις οτι αν θα εχεις αρκετο φωτισμο δηλαδη πανω απο 0,5 ανα λιτρο θα πρεπει να λιπαινεις συνεχως και διοξειδιο σιγουρα. Αλλιως πολλα φυτα θα σου μαυρισουν........

Βασιλη να ξερεις οτι αν θα εχεις αρκετο φωτισμο δηλαδη πανω απο 0,5 ανα λιτρο θα πρεπει να λιπαινεις συνεχως και διοξειδιο σιγουρα. Αλλιως πολλα φυτα θα σου μαυρισουν........

ετσι οπως τα βλεπω εκει στα 0,5 θα μινω χωρις πολλα πολλα!

στα 0,5 μπορω να γεμισω το μισω ενυδρειο φυτα χωρις ναχω προβληματα?

Και με χαμηλότερο φωτισμό μπορείς όχι το μισό αλλά όλο το ενυδρείο να το γεμίσεις με φυτά. Το μυστικό είναι να κάνεις την σωστή επιλογή φυτών που ανταποκρίνονται καλύτερα στον χαμηλό φωτισμό.

Ας μου πει και εμενα παρακαλω ποσα βατ εχω σε αναλογια με τα λιτρα μου? ενυδρειο 130-60-65 υψωςκαι φως 4Χ54W 2Χ Τ5 Arcadia Plant Pro 2X sylvania Grolux.ευχαριστω :thumbup:

Ας μου πει και εμενα παρακαλω ποσα βατ εχω σε αναλογια με τα λιτρα μου? ενυδρειο 130-60-65 υψωςκαι φως 4Χ54W 2Χ Τ5 Arcadia Plant Pro 2X sylvania Grolux.ευχαριστω :thumbup:

ξεχασα να πω οτι εχω και ανακλαστιρες της γιουβελ,και εχω και σαμπ 100 λιτρα αν αυτο παιζει ρολο στον ογκο του ενυδρειου..

Τα λιτρα σου τα καθαρα αν δεν κανω λαθος ειναι 430 απ οτι μου βγαλε αυτο εδω

http://www.aquazone.gr/index.php?pid=15

και τα watt Σου ειναι 216 συνολο

αρα κυμαίνεσαι στα 0.5 ανα λιτρο...

Έγινε επεξεργασία - retard20

ευχαριστω φιλε μου.εχω δηλαδή 0.3-0.6 W/Lt - Μέτριος ως υψηλός φωτισμός, οπως εχει γραψει ο χρηστος παραπανω???

ευχαριστω φιλε μου.εχω δηλαδή 0.3-0.6 W/Lt - Μέτριος ως υψηλός φωτισμός, οπως εχει γραψει ο χρηστος παραπανω???

Ναι ναι εκει κυμαίνεσαι εχεις καλο φωτισμο!! τωρα αν κανω καποιο λαθος γιατι οπως ανεφερες εχεις σαμπ που δεν νομιζω οτι παιζει καποιο ρολο ας με διορθώσει καποιος

Και με χαμηλότερο φωτισμό μπορείς όχι το μισό αλλά όλο το ενυδρείο να το γεμίσεις με φυτά. Το μυστικό είναι να κάνεις την σωστή επιλογή φυτών που ανταποκρίνονται καλύτερα στον χαμηλό φωτισμό.

σκευτομαι να βαλω ενα ειδος Cabomba,anubia,polysperma,moss,valissneria.

αυτα προς το παρον και μπορει και κανα δυο ακομα λιγο πιο απετιτηκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...