Jump to content

Eνυδρείο 270χ55χ70 τρόποι φίλτρανσης???

MIKE1

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.... όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω ποια ειναι καλύτερη μέθοδος για την φίλτρανση του υπο ανέγερση ενυδρειου μου που ειναι περίπου 1039 λίτρα......

θα ήθελα τισ απόψεις σας για τισ 3 περιπτώσεισ που έχω στο μυάλο μου...

α)χρηση εξωτερικών φίλτρων (και ποια προτείνετε σαν εμπειρότεροι)

β)σαμπ 120 λίτρων(θα ηθελα αν γινόταν να το αποφύγω αν και υπάρχει διαθέσημο ενυδρείο για την χρήση αυτή)

γ)να δημιουργούσα ενα χώρο 20χ55χ70 στο ενυδρείο για εσωτερικό φίλτρο ....περιπου δηλαδη 77 λιτρα για να βαλω οτι υλικο θελω με μαι δυτατή αντλια για την κυκλοφορία του νερου(αυτή ειναι και η λύση που εμένα μου έχει κολήσει περισσότερο.....)

Να σας πω οτι θα φιλοξενήσει κικλίδες αμερικης....καθωσ επιση πως θα υπαρχουν και 2 κυκλοφορητες ακομα κατα μηκος του ενυδρειο για την καλύτερη κυκλοφορια του νερου.....

Υ.Γ. αν επέλεγα το γ θα ήμουν καλημένος απο φιλτράνση με 77 λιτρα για να βάλω βιολογικά υλικά και να στηριχτώ σ αυτό??

ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Εχεις καποιο συγκεκριμμενο λογο που θελεις να αποφυγεις το sump καθως εγω στη θεση σου δεν θα σκεφτομουν καμια αλλη λυση για ενυδρειο τετοιου μεγεθους και μαλιστα ιδιοκατασκευη που σου επιτρεπει να κανεις τα παντα...

Καλησπέρα παιδιά.... όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω ποια ειναι καλύτερη μέθοδος για την φίλτρανση του υπο ανέγερση ενυδρειου μου που ειναι περίπου 1039 λίτρα......

θα ήθελα τισ απόψεις σας για τισ 3 περιπτώσεισ που έχω στο μυάλο μου...

α)χρηση εξωτερικών φίλτρων (και ποια προτείνετε σαν εμπειρότεροι)

β)σαμπ 120 λίτρων(θα ηθελα αν γινόταν να το αποφύγω αν και υπάρχει διαθέσημο ενυδρείο για την χρήση αυτή)

γ)να δημιουργούσα ενα χώρο 20χ55χ70 στο ενυδρείο για εσωτερικό φίλτρο ....περιπου δηλαδη 77 λιτρα για να βαλω οτι υλικο θελω με μαι δυτατή αντλια για την κυκλοφορία του νερου(αυτή ειναι και η λύση που εμένα μου έχει κολήσει περισσότερο.....)

Να σας πω οτι θα φιλοξενήσει κικλίδες αμερικης....καθωσ επιση πως θα υπαρχουν και 2 κυκλοφορητες ακομα κατα μηκος του ενυδρειο για την καλύτερη κυκλοφορια του νερου.....

Υ.Γ. αν επέλεγα το γ θα ήμουν καλημένος απο φιλτράνση με 77 λιτρα για να βάλω βιολογικά υλικά και να στηριχτώ σ αυτό??

ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Η χρήση εξωτερικών φίλτρων θα έλεγα οτι σε τέτοιου μεγέθους ενυδρείο είναι κρίμα.

Το sump είναι η μια και καλή λύση αλλά θα έλεγα οτι για το μεγέθος του ενυδρείου σου μήπως έπρεπε να ήταν πιο μεγάλο από αυτό που προτείνεις ,εκτός αν έχεις πρόβλημα χώρου.

Το εσωτερικό φίλτρο που γράφεις εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ ,θα το έφτιαχνα όμως μόνο αν είχα σοβαρούς λόγους να μην φτιάξω sump.

:thumbup:

φιλε Σωκράτη και φιλε zormpa 1 λογος ειναι ο χωρος και ενας αλλος ειναι οτι μ εχουν τρομαξει καποιες αποψεις φιλων οσων αφορα την καταναλωση ρευματοσ που θα εχω απο την αντλια του σαμπ......ο χωρος καπωσ παλευεται αν αποφασισω την λυση του σαμπ .....αλλα πρωσοπικα οπωσ ειπα αρεστηκα πολυ με την προταση ενος φιλου για την δημιουργια εσωτερικου χσεδον 80 λιτρων.....βεβαια απο το μ αρεσει μεχρι το νασ το κανω εχει αποσταση για αυτο και ρωταω εσας του εμπιεροτερους για την αποψη σας....

οκ τα εξωτερικα αποριπτονται....

το σαμπ σιγουρα εχει πολλα θετικα αν εξερεσεισ τον χωρο και την καταναλωση ρευματοσ για μια δυνατη αντλια οπως μου παν....

για το εσωτερικο βρισκεται καποια μειονεκτηματα????

θα ημουν καλυμενος η θα ρισκαρα αν πηγαινα σ αυτην την επιλογη???

σας ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας....

Φιλε ΜΙΚΕ welcome to America! :thumbup:

Καταρχας εάν εχεις σκοπο να φιλοξενησεις μεγαλους θηρευτες τυπου Oscar καταλαβαινεις φανταζομε πως θα εχεις πολλα αποβλητα και αν και χιλιαρι όταν μεγαλωσουν θα καταλαβεις πως και παλι θα μπορουσε να ηταν καλυτερα εαν το ενυδρειο σου ηταν και μεγαλυτερο για να νιωσουν ποιο ανετα αυτά τα ομορφα πλασματα. Από την άλλη βεβαια εάν δεν τα φιλοξενησεις εσυ με αυτά τα λιτρα τοτε τη να πω και εγω που τα εχω σε 500 λιτρα και το βλεπω πως είναι στριμοκολα.

Εάν εχεις σκοπο να πας σε ψαρια τυπου σκαλαρια, δηλαδη γενικος σε μικροτερα ψαρια τοτε η φιλτρανση σου θα είναι πολύ ποιο ευκολο θεμα μια που τα λιτρα σου είναι και πολλα.

Αν και το sump είναι η πρωτη λογικη επιλογη εγω για τους λογους μου τελως παντων στραφικα προς την λυση του εσωτερικου και εξωτερικου φιλτραρισματος ταυτοχρονα.

Ριξε μια ματια στην παρουσιαση μου αν και δεν μιλαω συγκεκριμενα για τα φιλτρα μπορεις να παρεις μια ιδεα και τα ξαναλεμε:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=367515

Μεγαλύτερη καταναλωση θα έχεις απο τους θερμοαστατες παρα απο την αντλία επιστροφης. Υπαρχουν καποιες καλές αντλίες οι οποίες καταναλωνουν απο 70-90watt.

Αναλογα με την επιλογή σου.

Παντως κι εγω ειμαι της αποψης του Σωκρατη. Αν δεν εχεις σοβαρους λόγους, καλό θα ηταν να κανεις samp. :thumbup:

Σας ευχαριστω ολουσ για την βοηθεια αλλα συνχωρεστεμαι αν δεν εχω καταλαβει καλα κατι....

σιγουρα με τα λεγομενα σας το σαμπ ειναι η πρωτη και καλυτερην επιλογη....

αλλα δεν καταλαβα αν τελικα στραφω στο εσωτερικο που αναφερω χωριτικοτηατας περιπου 80 λιτρων θα ειμαι καλημενος???η απλα θα ειναι μια λυση αναγκης που θα ταλαιπωρι τα ψαρια????επισης θα μπορουσα να ενισχυσω την φιλτρανση και με ενα εξωτερικο 1500λιτων/ωρα το ποιο εχω περισευουμενο.....

με συνχωρειτε αν γινομαι κουραστικος...

Ειναι κριμα να χασεις απο την προσωψη του ενυδρείου σου. Επίσης έχεις τον περιορισμό να προσθεσεις κι αλλα πραγματα αργότερα στο σαμπ. Επίσης Δε θα τα στριμώξεις σε 80λτρ με αποτελεμσα το ενδεχόμενο να μπουκωνουν ευκολα. ΘΑ εχεις ευκολότερη πρόσβαση στο σαμπ.

Να εχεις προβλημα με την βιολογια του ενυδρειου σου δεν τιθεται θεμα και με εσωτερικο, απλα οπως αναφερει και ο φιλος Nikoloutsos σου τρωει καποιο χωρο στο ενυδρειο και το sump σου δινει μεγαλυτερο χωρο και ευκολιες ως προς την χρηση φιλτρων. Επισης μπορεις να χρησημοποιεις και το εξωτερικο ταυτοχρονα σαν ενυσχηση γιατι ποτε δεν ξερεις, μπορει ενα απο τα δυο μοτερ να παρουσιαση προβλημα καποια στιγμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...