mathaios81 8 Απριλίου 2011 #1 Share 8 Απριλίου 2011 ΄Σε λιγο καιρό θα μετακομισω και θα μείνω με την κοπέλα μου σε δικο μας Σπιτι Όπως καταλαβαίνετε θα έρθει και το ενυδρειο μαζί μου έχω 4 δίσκους σε 200 λίτρα το ξέρω μπορεί να φωναξετε ότι είναι λίγα αλλα είναι στο προγραμμα του 2012 μια αλλαγή ενυδρειου. Έξοδα βλέπετε πολλά Στο ζητούμενο τώρα.....έτυχε κάποιες φορές να είναι μαζί στις αλλαγές νερού και φάνηκε μια σκέψη πάνω απο κεφάλι της αυτό θα γίνεται στο σαλόνι ....; Σκέφτηκα μήπως περάσω κάποια σωλήνα ώστε να φεύγει σε κάποια σωλήνα αποχέτευσης το νερό αλλα όπως το σκέφτηκα έτσι και το ξέχασα ....απλά δεν γίνεται!!! Έτσι σκέφτομαι να βρω ένα δοχείο χωρητικότητας 5λιτρων και να αφαιρω+προσθετο καθημερινά απο 5 λίτρα ώστε να περιορισω τον κούβα και το λάστιχο απο το σαλόνι. Είναι αρκετή αυτή η αλλαγή νερού η να την αύξηση στο διπλάσιο; Δεν σας κρύβω ότι το έχω αρχίσει ήδη....για να γίνει συνήθεια... Παρακαλώ τα φώτα σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 8 Απριλίου 2011 #2 Share 8 Απριλίου 2011 Εαν η φιλτρανση σου ειναι καλη, η αλλαγη μπορει να γινει ανετα καθε μηνα. Τωρα, εγω καταλαβαινω οτι η αλλαγη θελεις να ειναι μικρη για να μην υπαρχει "παντοφλα". Για να σε καθησυχάσω θα σου πω οτι δεν εισαι ο μονος. Παμε τωρα στο θεμα μας. Νομιζω οτι η καθημερινη αλλαγη και θα σε κουρασει, αλλα και δε θα μπορει να γινεται επ απειρο. Κυρίως στις διακοπές. Με ενα βαρέλι προετοιμασιας στο μπαλκονι και μια αντλία γινεται ευκολη και γρηγορη η δουλεια σου. Κι εγω ετσι το εκανα στις αρχες. Τωρα στηνω το 220λτρ στο σαλονι και κανω τη δουλεια μου. Οταν ομως γινεται αυτό..... στελνω τη μανα για καφέ ή εκδρομη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 8 Απριλίου 2011 #3 Share 8 Απριλίου 2011 Εαν η φιλτρανση σου ειναι καλη, η αλλαγη μπορει να γινει ανετα καθε μηνα. φαντάζομαι τι debate θα ακολουθήσει γι' αυτό... Τωρα, εγω καταλαβαινω οτι η αλλαγη θελεις να ειναι μικρη για να μην υπαρχει "παντοφλα". Για να σε καθησυχάσω θα σου πω οτι δεν εισαι ο μονος. Παμε τωρα στο θεμα μας. Νομιζω οτι η καθημερινη αλλαγη και θα σε κουρασει, αλλα και δε θα μπορει να γινεται επ απειρο. Κυρίως στις διακοπές. Αυτό είναι 100% σίγουρο! Ούτε σε γυάλα δεν θα έχεις όρεξη μετά από 4 μήνες να αλλάζεις νερό καθημερινά! Με ένα βαρέλι προετοιμασίας στο μπαλκόνι και μια αντλία γίνεται εύκολη και γρήγορη η δουλειά σου. Κι εγώ έτσι το έκανα στις αρχές. Τώρα στήνω το 220λτρ στο σαλόνι και κάνω τη δουλειά μου. Όταν όμως γίνεται αυτό..... στέλνω τη μάνα για καφέ ή εκδρομή!!! Και φαντάσου φίλε Ματθαίο τι έχει να γίνει με το καινούριο - μεγαλύτερο - ενυδρείο!! Θα πρέπει άμεσα να αγοράσεις είτε μεταχειρισμένα είτε καινούρια από χρωματοπωλείο 2 βαρέλια ένα για να αδειάζεις νερό από το ενυδρείο και ένα για να το φουλάρεις (το οποίο πρώτα θα έχεις προετοιμάσει), αν δεν μπορείς να εξασφαλίσεις απευθείας έξοδος προς την αποχέτευση. Την παντόφλα όμως δεν θα την γλιτώσεις να ξέρεις... κάποια μέρα.. θα γίνει η ζημιά! Οπότε προετοίμασε κατάλληλα το πεδίο και δείξε καλή διαγωγή... έτοιμος ο κουβάς και η σφουγκαρίστρα και η φράση... "Μην αγχώνεσαι ματάκια μου.... εγώ θα τα μαζέψω!" βέβαια πρέπει να είσαι έτοιμος και για την απάντηση... "Δεν κάνεις και το υπόλοιπο σπίτι;" και έτσι θα συνεχίσετε αγαπημένοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος