Jump to content

Κιχλιδες - Zebra Snails

GiwrgosK

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους. Εχω ενα ενυδρειο 270 λιτρα με κιχλιδες malawi, mbuna κυριως και σκεφτηκα να βαλω μερικα σαλιγκαρια. Βεβαια δεν εχω ιδιαιτερα προβληματα αλγης απλα μου αρεσουν. Εχω διαβασει και αλλοι

μου εχουν πει οτι μερικες φορες επιζουν και καποιες οι κιχλιδες τα σκοτωνουν κυριως οταν ειναι μικρα.

Τα apple snails ειναι πιο μ****α απο κατω, σε σχεση με τα αλλα ειδη, οπως τα zebra η τα nerite snails.

Θα θελα λοιπον να μαθω αν και ποιο ειδος μπορω να βαλω στο ενυδρειο μου. :P

Σας ευχαριστω εκ των προτερων :thumbup:

Μόνο zebra nerite snails φίλε μου..και αυτό γιατί δεν αφήνουν εκτεθειμένη πολλή μαλακιά επιφάνεια όπως τα apple snails με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα τραυματίσουν-σκοτώσουν οι κιχλίδες...

Μόνο zebra nerite snails φίλε μου..και αυτό γιατί δεν αφήνουν εκτεθειμένη πολλή μαλακιά επιφάνεια όπως τα apple snails με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα τραυματίσουν-σκοτώσουν οι κιχλίδες...

Και οχι μονο γι αυτο :thumbup:

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ παιδιά για τις πληροφορίες που μου δώσατε.Να στε καλά :thumbup::P:ninja:

Συγνωμη αλλα ξεχασα να ρωτησω κατι ακομα. Μεσα στο ενυδρειο εχω μερικα φυτα. Anubia nano και valisneria, λετε να γινουν τροφη για τα σαλιγκαρια?

Σαs ευχαριστω και παλι !!!

Να σε προειδοποιήσω πάντως ότι μπορεί (λέμε μπορεί) να έρθει η στιγμή που θα θέλεις να τα διώξεις γιατί δεν πρόκειται να αφήσουν άλγη για άλγη ούτε αυτή που θα ήθελες να είχες (και δεν είναι ωραίο πράγμα οι ωραίες καφέ σου πέτρες μέσα σε ένα βράδυ να είναι πάλι άσπρες !)

:thumbup:

Δεν ηξερα οτι ειναι τοσο μεγαλοι καθαριστεs αλγηs. Σκεφτομουν να βαλω τρια σαλιγκαρια αλλα μαλλον πρεπει να το ξανασκεφτω. Επισηs δεν γνωριζω αν τρωνε τα φυτα.

ευχαριστω και παλι !!!

Εμένα valissneria και anubia δεν έχουν πειράξει ποτέ...κάποιο άλλο φυτό δεν έχω... :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...