BolseviquE 7 Απριλίου 2011 #1 Share 7 Απριλίου 2011 Με ένα πρόχειρο search δεν βρήκα παρόμοιο θέμα κ έτσι είπα να ανοιξω εγώ Αγόρασα 2 μύδια (freshwater mussels)σήμερα, μου είπαν ότι κάνουν για το pH 7,5 που έχω αλλά δεν έχω παραπάνω πληροφορίες.... Θέλουν κάποια ιδιαίτερη φροντίδα; Έχει κάποιος να μου πει κάποια γνώμη; Μια πιο παλια παρουσίαση του ενυδρείου μου είναι αυτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 8 Απριλίου 2011 #2 Share 8 Απριλίου 2011 Χρειάζονται, καλή κυκλοφορία και κάθε τόσο τροφή σε σκόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 8 Απριλίου 2011 #3 Share 8 Απριλίου 2011 Size: 20 cm Maximum ??????? γινονται 20 ποντους??? το διαβασα στο σαιτ που ποσταρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 9 Απριλίου 2011 Author #4 Share 9 Απριλίου 2011 Size: 20 cm Maximum ??????? γινονται 20 ποντους??? το διαβασα στο σαιτ που ποσταρες To site το βρήκα απο googlαρισμα του "freshwater mussel", δεν ξερω να σου πω αν η συγκεκριμένη ποικιλία φτάνει τόσο, απλά η φωτό είναι η ίδια με αυτά που πήρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 9 Απριλίου 2011 #5 Share 9 Απριλίου 2011 Είναι πολύ όμορφα είδη,αλλά εξαιρετικά δύσκολα στη συντήρηση όταν μεγαλώσουν. Για να τραφούν χρειάζεται να βρίσκουν σωματίδια στο νερό όπως άλγη και βακτήρια,πράγμα που σημαίνει οτι το νερό πρέπει να είναι επιβαρυμένο.Από την άλλη είναι ευαίσθητα σε ρύπους.Ο βυθός πρέπει να είναι αμμώδης και με μεγάλο πάχος ώστε να μπορούν να μπαίνουν σχεδόν ολόκληρα. Η κατάσταση που τα παίρνουμε από Pet shop δεν είναι ποτέ καλή με αποτέλεσμα αργά η γρήγορα να τα χάνουμε.Μεγάλη προσοχή θέλει αυτή η περίπτωση καθώς αν πεθάνουν μπορεί να επιβαρύνουν σημαντικά το νερό. Συντηρούσα 2 μεγέθους 10 εκατοστών για 4-5 μήνες αλλά δυστυχώς Το ένα από την τρίτη μέρα... Ελπίζω να σου πάνε καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 10 Απριλίου 2011 Author #6 Share 10 Απριλίου 2011 Είναι πολύ όμορφα είδη,αλλά εξαιρετικά δύσκολα στη συντήρηση όταν μεγαλώσουν. Για να τραφούν χρειάζεται να βρίσκουν σωματίδια στο νερό όπως άλγη και βακτήρια,πράγμα που σημαίνει οτι το νερό πρέπει να είναι επιβαρυμένο.Από την άλλη είναι ευαίσθητα σε ρύπους.Ο βυθός πρέπει να είναι αμμώδης και με μεγάλο πάχος ώστε να μπορούν να μπαίνουν σχεδόν ολόκληρα. Η κατάσταση που τα παίρνουμε από Pet shop δεν είναι ποτέ καλή με αποτέλεσμα αργά η γρήγορα να τα χάνουμε.Μεγάλη προσοχή θέλει αυτή η περίπτωση καθώς αν πεθάνουν μπορεί να επιβαρύνουν σημαντικά το νερό. Συντηρούσα 2 μεγέθους 10 εκατοστών για 4-5 μήνες αλλά δυστυχώς Το ένα από την τρίτη μέρα... Ελπίζω να σου πάνε καλά! Ευχαριστώ φίλε Από τα 2 το ένα ίσα που εξέχει απο το χαλίκι (είναι ψιλό με μεγάλο πάχος κ έχει θαφτεί μέσα). Το 2ο είναι έξω απο το χαλίκι αλλά ανοιγοκλείνει κανονικά. Ρίπους εννοείς τα περιττώματα των ψαριών ή κάτι άλλο; Γιατί αυτό δεν μπορώ να το αποφύγω. Παρακάτω είναι μερικές φώτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 10 Απριλίου 2011 #7 Share 10 Απριλίου 2011 Εννοώ αμμωνία,νιτρώδη και υψηλά νιτρικά. Με λίγη προσοχή στις μετρήσεις και σωστές ρουτίνες θα τους παρέχεις καλή διαβίωση.Μπορείς να ταΐζεις ψιλές τροφές με πιπέτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Απριλίου 2011 #8 Share 10 Απριλίου 2011 εγω παλι τα θεωρω αρκετα επικινδυνα καθως εαν πεθανουν δεν τα βλεπεις παρα μονο οταν ειναι αργα,και τοτε αμμωνια στο υπερπεραν.....εχει τουμπαρει ενυδρειο φιλου μου απο δαυτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 10 Απριλίου 2011 #9 Share 10 Απριλίου 2011 Ακριβώς αυτό γράφω πιο πάνω klaz.Είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για μικρά ενυδρεία... Αν υπάρχουν σαλιγκάρια-γαρίδες στο ενυδρείο μαζεύονται κοντά αν υπάρχει απώλεια οπότε πρέπει να ανησυχήσουμε.Ελπίζω βέβαια να μη συμβεί κάτι τέτοιο στο φίλο,αλλά οφείλουμε να ενημερώσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BolseviquE 10 Απριλίου 2011 Author #10 Share 10 Απριλίου 2011 Οπότε so far, so good... Ευχαριστώ πολύ για τις προειδοποιήσεις, θα έχω το νού μου. Μου είπαν ότι όταν ψοφήσουν ανοίγουν, σκεφτόμουν σε κάθε εβδομαδιαία αλλαγή να τα τσεκάρω με το χέρι (όπως έκανα κ σήμερα)... Η αληθεια έιναι πάντως ότι οι γαρίδες βοσκάν πάνω κ γύρω τους. Οι ρύποι μου πάντως είναι ΟΚ, NH3 0~0.5,NO2 0, NO3 5~10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος