losage 7 Απριλίου 2011 #1 Share 7 Απριλίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :κατι γινετε στο ενυδρειο μου και τρωγονται τα γκαπυ μου ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥγλυκου νερου - Λίτρα: 270 λιτρα - Φίλτρανση ανακυκλωση 1000 λιτρα/ ημερα " eheim eco pro" αποτελειται απο σφουγγαρι , mechanical biological filter medioum, bio filter medioum, πλαστικα ελατηρια..: - Ιστορικό 3 μηνες ειναι ο χρονος λειτουργειας ενα μηνα στρωσιμο εχει ανοιχτει το φιλτρο και εχει καθαριστει το σφουγγαρι επιλεον χημικα που εχω ριξει ειναι αλατι 3% stress zyme+ (αντιχλωριο) (stress coat +) : - Ψάρια 2 θυλικες ξιφοφορινες 12 θυληκα guppies 11 αρσενικα guppies: - Ρουτίνες 1 φορα την ημερα ταισμα με φιλαρακια και σκουλικια σε πολυ μικρη ποσοτητα εχω αλλαξει το 25% του ενυδρειου πριν απο μια βδομαδα γιατι ειχε πεσει τροφη στον πατο και την μαζεψα: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥολα ειναι στο πρασσινο οριακα - PH: 7.6>ph<8 ειναι αναμεσα - KH: 3d - GH: 7d>gh<14d - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 0: - ΝΟ3 25: - Θερμοκρασία:26 βαθμους κελσιου ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: strips "jbl easy test 5 in 1 -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: guppies - Ιστορικό Ψαριού:ηρεμο κοινωνικοτατο ψαρι θυληκο απεβιωσε - Συμπτώματα που παρουσιάζει: ειχε κιτρινισει η ουρα του - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:οχι ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η πρωτη εκδοχη που πιστευω ειναι αυτη που μου ειπατε και στο θεμα οτι πρεπει να φτιαξω χαρεμι αλλα τοσο σημαντικο ρολο παιζει ? δεν ξερω γιατι τρωγωνται τα αρσενικα και οσο το παρατηρω υπαρχει μεγαλη ηρεμια δεν βλεπω καποιο ψαρι να επιτιθεται.... ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
losage 7 Απριλίου 2011 Author #2 Share 7 Απριλίου 2011 sorry για το λαθος : " Ρουτίνες 1 φορα την ημερα ταισμα με φιλαρακια" εννοουσα " Ρουτίνες 1 φορα την ημερα ταισμα με φυλλαρακια " Ρουτίνες 1 φορα την ημερα ταισμα με φιλαρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 7 Απριλίου 2011 #3 Share 7 Απριλίου 2011 Εχεις προσέξει συμπτώματα σε κάποια ψάρια ή απλά εξαφανίζονται; Επιθετικότητα μεγάλη σίγουρα υπάρχει μέσα στο ενυδρείο με τέτοια αναλογία αρσενικών-θυληκών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losage 7 Απριλίου 2011 Author #4 Share 7 Απριλίου 2011 (edited) δεν βλεπω καποια συμπτωματα συγκεκριμενα εχασα στην αρχη 3 θυληκα τα οποια ηταν πολυ κακοδιαθετα και ηταν στον πατο συνεχεια την επομενη μερα ενα αρσενικο ειχε πεσει πισω απο ενα καραβι που ειχα και το βραδυ ειχε εξαφανιστει (ανοιξα φιλτρα εψαξα παντου και δεν βρηκα τιποτα) προχθες ειδα ενα δευτερο αρσενικο να ειναι φαγωμενο στην ραχη και απο το βραδυ δεν το ξανα ειδα... οσο τα παρατηρω παντως δεν βλεπω καποια επιθετικοτητα ειναι ολα πολυ ηρεμα ουτε κυνηγιουνται μονο διπλα διπλα πανε και αν την πεσει κανενα αρσενικο σε καμια θυληκια... μεχρι εκει Έγινε επεξεργασία 7 Απριλίου 2011 - losage Link to comment Share on other sites More sharing options...
losage 7 Απριλίου 2011 Author #5 Share 7 Απριλίου 2011 μολις βρηκα αλλο ενα αρσενικο νεκρο κατω απο ενα φυτο αυτο πρεπει να εγινε σημερα!!! το εχουν φαει λιγο στο κεφαλι κοντα στα βραγχια και εχει λιγο μπλε την κοιλια του... δεν μπορω να καταλαβω μηπως φταιει η αναλογια θυληκων αρσενικων??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 7 Απριλίου 2011 #6 Share 7 Απριλίου 2011 μολις βρηκα αλλο ενα αρσενικο νεκρο κατω απο ενα φυτο αυτο πρεπει να εγινε σημερα!!! το εχουν φαει λιγο στο κεφαλι κοντα στα βραγχια και εχει λιγο μπλε την κοιλια του... δεν μπορω να καταλαβω μηπως φταιει η αναλογια θυληκων αρσενικων??? Τα ψαράκια σου είναι άρρωστα, δεν τρώγονται τα γκάπυς για την πλάκα. Είναι σύνηθες μόλις πεθάνουν να τρώγονται. Μην σε ανησυχεί η επιθετικότητα. Το μόνο κακό είναι για τα θηλυκά που στρεσάρωνται. Στα ψαράκια σου κάνεις προσαρμογή όταν τα βάζεις στο νερό; Τα ρίχνεις μέσα με το νερό της σακούλας; Αλλαγές καθε πότε κάνεις; Κανονικά πρέπει να αλλάζεις 20-30% την εβδομάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losage 8 Απριλίου 2011 Author #7 Share 8 Απριλίου 2011 βρηκα αλλο ενα θυληκο πεθαμμενο και ενα αρσενικο χαροπαλευει εχει κατσει πανω στο καραβι και μια πεφτει με το πλαι μια κανει το σωμα οτυ σαν καμπυλη ..... παρατηρω οτι καποια βγαζουν κοκκινα κακα επισεις καποια θυληκα ειναι με πλυγες στα μαγουλα. το ενυδρειο το εστρωσα αρκετα καλα, περιπου ενα μηνα και κατι. αρχισα να βαζω μεσα ψαρια στη αρχη 3 την βδομαδα και στο τελος μεχρι 5 ανα βδομαδα. κανονικη προσαρμογη στην σακουλα και προσθετα νερο απο το ενυδρειο μου ανα 10 λεπτα για μιση ωρα και μετα εβαζα μεσα στο ενυδρειο μονο τα ψαρια, το νερο το πεταγα στους 3 μηνες που το εχω εχω αλλαξει προσφατα το νερο (30%) και καθαρισα και το φιλτρο... δεν μπορω να καταλαβω τι αρρωστια μπορει να εχουν και αν κινδυνευουν και τα υπολοιπα ενα κοινο στοιχειο ειναι οτι τα περισσοτερα ψωφια ειναι λιγο πρισνεβα στην κοιλια.... τι να κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
losage 8 Απριλίου 2011 Author #8 Share 8 Απριλίου 2011 καλημερα. θα παρω να κανω ενα τεστ για αμμωνια να δουμε τι παιζει και εκει πριν μια βδομαδα εψαχνα το πρωτο αρσενικο που ειχα χασει και αναγκαστικα κοιταξα μεσα στο φιλτρο .. μιας και το ανοιξα καθαρισα μονο τα σφουγγαρια του και αυτα με νερο δεν εκανα κατι αλλο βεβαια πως να κατεστρεψα την βιολογια του αφου οι υπολοιπες μετρησεις ειναι απωλητα φυσιολογικες και θα ελεγα οτι ειναι και ιδανικες για την διαβιωση των γκαπυς... οξυγονο εχω αρκετο στο ενυδρειο φευγουν απο 5 σημεια φυσαλιδες. αναταραχες , εχω η αληθεια ειναι αυτη! 1ον σε καποια φαση αναγκαστηκα να ανακατεψω την αμμο και τα χαλικια γιατι ειχε στον πατο τροφες... και 2 ον μαζευει μια μεγαλη φουσκα αερα στο καραβι που εχω και ακουγεται ενας ηχος οταν ανεβαινει στην επιφανεια αναπνοη: παρατηρησα οτι οσα ψαρια ηταν ετοιμα να ψοφησουν ανοιγοκλειναν το στομα τους γρηγορα...δεν ξερω αν αυτο ειναι λαχανιασμα!!! ερωτηση? μηπως τα στικς δεν ειναι αξιοπιστα ? μηπως δεν δειχνουν σωστες τις μετρησεις? δεν ξερω τι να πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 8 Απριλίου 2011 #9 Share 8 Απριλίου 2011 Μπορεις να μας βάλεις ένα λιινκ απο το βιολογικό υλικό που χρησιμοποιείς ή έστω μια φωτό την συσκευασία του. Καλά θα κάνεις που θα πάρεις ένα τεστ αμμωνίας να μην βαδίζουμε στα τυφλά. Τα στικς οντως δεν θεωρούνται πολύ αξιόπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losage 8 Απριλίου 2011 Author #10 Share 8 Απριλίου 2011 http://www.arkpetsonline.co.uk/images/prod...-biomech-2l.jpg http://www.amazonios.gr/images/720686250697C.jpg και στο κατω μερος του εχει κατι πλαστικα ελατηρια... στο πανω μερος εχει ενα σφουγγαρι και στην μεση 2 ακομα μ****α σφουγγαρια (απο αυτα τα υλικα συνοδευοταν το φιλτρο μου ειναι ενα εξωτερικο της eheim δεν θυμαμαι πιο μοντελο) τι μου προτεινεται για τεστ.. επηδει ειμαι αρχαριος και δεν ξερω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 8 Απριλίου 2011 #11 Share 8 Απριλίου 2011 Υγρα τεστ για την αμμωνία υπάρχουν απο πολλές εταιρίες. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ της sera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losage 9 Απριλίου 2011 Author #12 Share 9 Απριλίου 2011 καλησπερα παιδια ! μετρησα και την αμμωνια και βρισκεται οριακα στα πρασινα μεταξυ 0,1και 0,2 .. βεβαια στο συνολο σε διαστημα λιγοτερο απο ενα μηνα εχω χασει 9 guppies... ενα πραγμα που μαλλον φταιω ειναι οτι παλια τα ταιζα πολυ οποτε πηγαινε τροφη στον πατο μηπως και δηλητηριαστικαν με καμια σαπια τροφη.... πηρα μια σκουπα να καθαρισω τον πατο αλλα φοβαμαι οτι δεν θα μπορω να συμπληρωσω αλλο νερο γιατι προσφατα αλλαξα το 20 % του νερου ... τι λετε να κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 9 Απριλίου 2011 #13 Share 9 Απριλίου 2011 καλησπερα παιδια ! μετρησα και την αμμωνια και βρισκεται οριακα στα πρασινα μεταξυ 0,1και 0,2 .. βεβαια στο συνολο σε διαστημα λιγοτερο απο ενα μηνα εχω χασει 9 guppies... ενα πραγμα που μαλλον φταιω ειναι οτι παλια τα ταιζα πολυ οποτε πηγαινε τροφη στον πατο μηπως και δηλητηριαστικαν με καμια σαπια τροφη.... πηρα μια σκουπα να καθαρισω τον πατο αλλα φοβαμαι οτι δεν θα μπορω να συμπληρωσω αλλο νερο γιατι προσφατα αλλαξα το 20 % του νερου ... τι λετε να κανω??? Καλο ειναι να παρεις και τα υπολοιπα υγρα τεστ για να κανεις μετρησεις. Απ οτι καταλαβα το φιλτρο σου εχει μεσα μονο τα πλαστικα ελατηρια και σφουγγαρια?Βιολογικο υλικο δεν εχει? Η αμωνια πρεπει να ειναι 0 οπως και το no2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losage 10 Απριλίου 2011 Author #14 Share 10 Απριλίου 2011 το φιλτρο μου απο βιολογικο υλικο εχει τα 2 παρακατω link http://www.arkpetsonline.co.uk/images/prod...-biomech-2l.jpg http://www.amazonios.gr/images/720686250697C.jpg τωρα δεν ξερω πως λεγοντται αυτα τα ειχε μεσα στην συσκευασια... εκανα αλλαγη νερου μετα απο την σκουπα μηπως και πεσει η αμμωνια.. ξερει κανεις πως αλλιως μπορω να ριξω την αμμωνια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 10 Απριλίου 2011 #15 Share 10 Απριλίου 2011 το φιλτρο μου απο βιολογικο υλικο εχει τα 2 παρακατω link http://www.arkpetsonline.co.uk/images/prod...-biomech-2l.jpg http://www.amazonios.gr/images/720686250697C.jpg τωρα δεν ξερω πως λεγοντται αυτα τα ειχε μεσα στην συσκευασια... εκανα αλλαγη νερου μετα απο την σκουπα μηπως και πεσει η αμμωνια.. ξερει κανεις πως αλλιως μπορω να ριξω την αμμωνια? Η πρώτη φωτό δεν φαίνετε, στη δεύτερη φωτό το υλικό ονομάζεται eheim substrat pro και είναι πολύ καλό βιολογικό υλικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losage 12 Απριλίου 2011 Author #16 Share 12 Απριλίου 2011 (edited) καλησπερα παιδια συγνωμη για την καθυστερηση με τις απαντησεις μου... ειχα προβλημα με την συνδεση! φιλε δημοσθενη διαβασα το αρθρο σχετικα με τον κυκλο του αζωτου ... οντως πρεπει να εχει γινει μεγαλο λαθος με το νερο το κακο ειναι οτι συνεχιζω να χανω ψαρια και αρσενικα και θυληκα .. μερα παρα μια χανω και 2 ψαρια... παρατηρω οτι η κοιλια τους ασπριζει περιεργα σε μεγαλο μηκος του σωματος τους συνηθως πριν πεθανουν παρατηρω περιεργες κινησεις οπως να κανουν ανεβαινουν στην επιφανεια και μετα να σκανε στον βυθο στριφογυρνωντας και με δυναμη.. σημερα ειδα σε 2 νεκρα ψαρια κατι μαυρα σημαδια στην ουρα τους και παρατηρω σε ενα θυληκο σαν να εχει ανοιξει το δερμα του πανω στο πτεριγιο του λες και το εχουν τραβηξει ... δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει πραγματικα!! ισως να φταιει και η χημεια του νερου αλλα μπορει να ειναι και καμια αρρωστια αυριο θα κανω και τα τεστ παλι να δουμε φιλε αλφα το 1ο υλικο αν διαβαζω στο κουτι καλα ειναι το biomech της eheim.. Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2011 - losage Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος