jimmis1974 6 Απριλίου 2011 #1 Share 6 Απριλίου 2011 επειδη σκεφτομαι σε λιγο καιρο να δημιουργισω ενα sump για το ενυδρειο μου (210 λιτρα fish only) και δεν σκαμπαζω σχεδον τιποτα περι sump θα ηθελα την βοηθεια σας. Ο χωρος που ειναι στην βαση μπορει να χωρεσει ενα ενυδρειο καπου στα 80 λιτρα και επειδη εχω διαθεσιμο ενα καρφουρισιο 80X30X40 μου ερχετε μια χαρα. Εφοσον κανω τα διαμερισματα, θα ηθελα την γνωμη σας για την υπερχιληση ποσα λιτρα δηλαδη θα χρειαστω και ποσα λιτρα αντλια επιστροφης . Στο ebay υπαρχουν αρκετες υπερχειλίσεις , τι προτεινετε ? Βεβαιως στο ενυδρειο δεν υπαρχει τρυπα και γιαυτο παω σε υπερχείλιση. Τι διαφορα εχει η κανονικη υπερχείλιση με την durso , πια ειναι πιο ασφαλες ωστε να μην εχω τιποτε πλημμύρες και πια ειναι αθορυβη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 11 Απριλίου 2011 #2 Share 11 Απριλίου 2011 Η αντλια επιστροφης εξαρτατε απο την υπερχειληση και τα ποσα λιτρα σου κατεβαζει!! Οσο για το συστημα durso εχει εφαρμοφη σε ενυδρεια με τρυπα....Τωρα απο ηχο σε ολες εχεις ενα μικρο ακουστικο εφε αλλα ειναι μερος της ομορφιας και αυτο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 18 Απριλίου 2011 Author #3 Share 18 Απριλίου 2011 να ρωτησω κατι αλλο , βρηκα υπερχείλιση tunze η οποια καταιβαζει max 1200 λιτρα , οποτε θα βαλω και μια αντλια για επιστροφη απο το σαμπ στο ενυδρειο καπου 1000 με 1200 λιτρα. Με καληπτει η κυκλοφορια αυτη ???? το ενυδρειο ειναι 208 λιτρα , αντε αν αφερεσουμε 25 με 30 κιλα βραχο και τον αραγονιτη να χουμε καθαρα καπου στα 160 με 170 λιτρα νερο. Το sump ειναι στα 70 λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 18 Απριλίου 2011 #4 Share 18 Απριλίου 2011 αν παρεις την 1074 παρτην με 2 σωληνες υ και αντλια eheim 3000 compact και 16/22 λαστιχο σε εμενα δουλευει μια χαρα χωρις προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 18 Απριλίου 2011 Author #5 Share 18 Απριλίου 2011 (edited) αν παρεις την 1074 παρτην με 2 σωληνες υ και αντλια eheim 3000 compact και 16/22 λαστιχο σε εμενα δουλευει μια χαρα χωρις προβλημα φιλε kostas χαχα μεσα επεσες !! την εχει την tunze φιλος πατρινος και μου την δηνει σε καλη τιμη οποτε δεν παω σε καινουργια , αλλωστε δεν βρησκω εδω πατρα οποτε παραγγελια και φασαριες... Ειναι αβρεχτη και ειναι η Τunze 1074 οπως ειπες , και μου πε εχει και δευτερο σωληνα U με προεκταση για να αποροφα και απο βαθυτερα στρωματα του ενυδρειου. Εχει επεισης αβρεχτη και την exeim 3000 compact , αλλα μου πε υπαρχει διαφορα στα λιτρα υπερχειλισης - αντλιας και δεν θα συνεργαστουν σωστα. Εκτος αν μειωσω την ροη της exeim , αλλα μηπως ειναι καλητερο να βρω καπια αλλη αντλια σε λιγοτερα λιτρα και watt ? γιατι να καιω τα 55 της 3000 αφου δεν θα την εχω στο maximum ??? Ο δευτερος U σωληνας της tunze τι θα αποδωσει?? θα κατεβασει η Τunze παραπανω απο 1200 λιτρα που λενε οι προδιαγραφες?? (μαλλον απο οτι καταλαβα ισως θα την ανεβασουν στα 1500 λιτρα/ωρα , οποτε καλο ειναι τοτε να παω στην exeim compact 2000...? τι λες ?) Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2011 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 27 Μαίου 2011 Author #6 Share 27 Μαίου 2011 λοιπον η υπερχειλιση αγοραστηκε και την εχω στα χερια μου , ειναι αυτη Κατεβαζει 3000 λιτρα και εφοσον η eheim 3000 στο μανομετρικο 1μετρο+ θα μου ανεβασει καπου στα 2000 λιτρα θα βαλω βανα στον σωληνα επιστροφης της υπερχ και θα την κλησω τοσο.....οσο να ερθει στα ισα με την eheim. Σωστα ??????? για το sump κανα λινκ πως να κανω τα χωρισματα ??? (ειναι καπου στα 70 λιτρα). Οταν ειμαι ετοιμος και βαλω την υπεχρ και το σαμπ ποσο νερο πρεπει να βαλω στο σαμπ η θα αφησω την υπεχειλιση να τρεξει σε αδειο σαμπ μεχρι να σταματησει να κατεβαζει (στη σταθμη της) και οσο σαμπ αδειο μηνει να το γεμησω με extra νερακι ??????? και μετα να βαλω μπρος την eheim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 27 Μαίου 2011 #7 Share 27 Μαίου 2011 κοιτα στο δικο μου για να καταλαβεις το δουλευω με 2 χ eheim 3000 με 2 χ tunze1074 με διπλο υ και οι 2 το υψος που ανεβαζουν οι αντλιες ειναι 1,20 μετρα και οι αντλιες ειναι στο τερμα οι δε υπερχυλισεις το κατεβαζουν για πλακα το νερο, χωρις βανες το δουλευω εκτος απο το κελαρισμα του νερου δεν παρατηρω καπιο αλλο θεματακι. αν θυμαμαι καλα το σκιμμερ δεν θα το εχεις μεσα στο σαμπ ε; για να δουμε τα χωρισματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 28 Μαίου 2011 #8 Share 28 Μαίου 2011 H Eheim έχει στο σώμα της βανακι για στραγγαλισμο, οπότε δεν χρειάζεται να παρεμβαλεις εσυ βανα στο λάστιχο για να μειώσεις την ροή της Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 28 Μαίου 2011 Author #9 Share 28 Μαίου 2011 (edited) το σκιμερ οχι δεν θα μπει μεσα στο σαμπ παρα μονο η αντλια του , θα ναι κρεμαστο εξω απο το σαμπ , σαν να ειναι σε κανονικο ενυδρειο κρεμαστο , απλα επειδη το σαμπ δεν εχει δα και κανα χονδρο τζαμι θα του φτιαξω μια βασουλα να πατησει το σκιμερ μην στιριζεται κρεμαστα στο πλαινο τζαμι του σαμπ, (καλα δεν ειναι το θεμα το σκιμερ , αυτο φιαχνεται) Οποτε στο σαμπ θα ναι μεσα μονο η αντλια του σκιμερ η οποια λογικα θα ναι στο πρωτο χωρισμα εκει που θα ερχεται το νερο απο την υπερχ , (αφου στο αλλο ακρο του σαμπ θαναι η eheim που θα ανεβαζει το νερο) Αυτα τα βασικα που θελω ειναι να χω ενα χωρο για chaeto , για ανθρακα και αντιφως και κανα σφουγγαρακι , αντε να βαλω και κανα βραχακι στο τελευταιο διαμερισμα που θαναι η eheim. Δεν θελω περιπολακα πρταγματα. φιλε giannispass δεν ειπα για βανα στην eheim που θα επιστρεφει το νερο (αλλωστε στο full θα δουλεψει η exeim γιατι υπαρχει και μανομετρικο μεχρι το πανω μερος του ενυδρειου καπου στο 1,40 μετρο ) ,,, αλλα στον σωληνα καθοδου του νερου απο την υπερχ, γιατι η υπερχ κατεβαζει 3000 λιτρα και η eheim θα μου ανεβασει καπου 2000, οποτε στραγγαλιζω λιγο την υπερχ να κατεβαζει στο περιπου 2000 λιτρα. Το σαμπ ειναι ακριβως 60μηκος Χ 35πλατος Χ 35υψος καπου στα 73 λιτρα. Εχω δει οτι στο πρωτο διαμερισμα που πεφτει το νερο απο την υπερχ βαζουν κατι σαν σακουλα η κατι αλλο που να βγανει ευκολα και να καθαριζεται για να μαζευει ολες τις βρωμιες που κατεβαζει η υπερχ. (ΠΧ φυλαρακια απο τροφες κ.α. .......) Έγινε επεξεργασία 28 Μαίου 2011 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 28 Μαίου 2011 #10 Share 28 Μαίου 2011 Jimy αυτα τα χωνια μην τα σκεφτεσαι γιατι ανα δυο μερες θελουν καθαρισμα και μονο βασανο ειναι .το νερο θα κατεβαινει απο την υπερχ. Την οποια οσο νερο θα της ανεβαζεις τοσο θα κατεβαζει αυτο που σου λεει ο γιαννης ειναι αν θες να βαλεις μια βανα λιγο πριν φτασει το νερο στο σαμπ να την εχεις λιγο κλειστη για να ειναι γεματη η σωληνα με νερο και να μην ακουγετε καθως κατεβαινει Στο διαμερισμα του σκιμμερ στην συνεχεια το νερο θα περασει κατω απο το πρωτο τζαμι και πανω απο το δευτερο στο δευτερο διαμερισμα οπου θα εχεις τους 15ποντους αραγωνητη και την σαετο στην συνεχεια το νερο θα περασει πανω απο το τριτο τζαμι μεσα απο ανθρακα και αντιφ. Αν βαλεις και μετα κατω απο το τελευταιο τζαμι στην αντλια θα σου ποσταρω ενα σχεδιο το βραδυ για να καταλαβεις ακριβως το πώς το εννοω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 28 Μαίου 2011 #11 Share 28 Μαίου 2011 ____.bmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 28 Μαίου 2011 Author #12 Share 28 Μαίου 2011 (edited) κατι λοιπον σαν το σχεδιο που εκανα , τωρα οι αποστασεις των τζαμιων δεν νωμηζω να παιζουν κανα ρολο, στα κουτουρου θα τα βαλω λογικα , το νερο θα κανει τον κυκλο του του ανεξαρτητως αποστασης, δηλαδη η αποσταση του Α με Β και η αποσταση του Γ με Δ , το Α και το Δ θα τερματησουν μεχρι το πανω μερος του σαμπ? ποση αποσταση να εχουν απο τον πατο του ενυδρειου . Το Β και Γ μεχρι ποσο να τα σηκωσω ? Για το αντιφως και τον ανθρακα δεν εχω σκεφτει που θα τον βαλω , λογικα χυμα μεσα στο Γ - Δ ας μην πιανει ολο το πλατος του σαμπ ο αντιφως και ο ανθρακας. το τλευταιο διαμερισμα της eheim να το κανω λιγο μεγαλο , και να βαλω λιγο βραχο μεσα η να κανω το διαμερισμα της chaeto μεγαλο και να βαλω εκει βραχο , χχχμμ αν στην chaeto αναπτυσω κοπιποδες μπορω να βαζω βραχους του κυριως ενυδρειου να μπαινουν μεσα και μετα να τους βαζω παλι στο ενυδρειο για να φτιαχτει αποικια και στο ενυδρειο και να μπει κανας μανδαρινος στο μελλον. Έγινε επεξεργασία 28 Μαίου 2011 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 29 Μαίου 2011 #13 Share 29 Μαίου 2011 ιδιο σχεδιο εχουμε κανει σου εχω βαλει και τις αποσταστασεις μεταξυ των τζαμιων το ειδες το σχεδιακι καλα; τα β και γ θα φτανουν μεχρι την επιφανεια του νερου απλα αν τα γ και δ εχουν μεγαλη αποσταση μεταξυ τους το νερο δεν θα περναει μεσα απο τα χημικα αλλα γυρο τους και ασε που χανεις χωρο απο το σαμπ χωρις λογο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 29 Μαίου 2011 Author #14 Share 29 Μαίου 2011 λοιπον μετα απο μετρησεις εκανα τα σχεδια πανω στο ενυδρειο sump οποτε να κοψω να κολησω τα χωρισματα, Με τα κοκκινα ειναι τα χωρισματα , και οι αποστασεις απο ολα τα σημεια του σαμπ , μεταξυ τους τα χωρισματα εχουν 4cm (πηστευω ειναι καλα να χωρεσει και ο θερμοστατης ) και τα πιο ψηλα εχουν απο την επιφανια του sump μια αποσταση 6 cm μου παν για αποφυγη ξεχυλισματος του sump , Ετσι οπω το εχω η σταθμη του νερου που θα ειναι ? Αν καποιος εχει να διωρθωσει κατι προς τις αποστασεις ας πει, εκει που θα μπει ο ανθρακας και αντιφως θα μπει τζαμακι καθετα στα χωρισματα με σχαρουλα απο κατω να στριμοχτουν τα υλικα, γιατι δεν ειναι δυνατον να τα βαλω σε δυχτι και να πιασουν ολο το πλατος του σαμπ (35εκ) (δεν στεκει να απλωθουν 100γρ αντιφως σε τοσο πλατος) εδω φενονται καπια σχεδια για σαμπ , μηπως δεν χρειαζεται το πρωτο χωρισμα απο την μερια που ειναι η καθοδος του νερου απο την υπερχ. ? Μηπως χρειαζεται περισσοτερο χωρος στο διαμερισμα που ειναι η eheim επιστροφης ωστε ναχει περισσοτερο νερο η δεν παιζει ρολο. Σορυ για τι πολλες ερωτησεις αλλα πρωτη φορα φτιαχνω sump και θελω να πετυχει ωστε να μην χρειαστη να σφουγγαριζω νερα καμια μερα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 29 Μαίου 2011 #15 Share 29 Μαίου 2011 τα α και δ χωρισματα φερτα μεχρι επανω γιατι σε σταματημα της αντλιαςτο νερο που θα γυρισει θα τα σκεπασει και οτι ειναι στο ref θα μπορει να παει οπου θελει στο σαμπ, το τελευταιο χωρισμα δεν χρειαζεται , αα και μην νομζεις οτι θα γλυτωσεις απο την σφουγγαριστρα κανεις δεν γλυτωνει απο αυτην παντος οσον αφορα τα χημικα ο ανθρακας δουλευει μια χαρα ετσι γιατι τον απλωνεις σε ολο το μηκος αλλα τον αντιφ καλυτερα να τον δουλεψεις σε ριακτορα ή σε φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 29 Μαίου 2011 Author #16 Share 29 Μαίου 2011 ok , αν και δεν θα βγουν πανω πανω στο χειλος του σαμπ γιατι εχει κοντρες γυρω γυρω, θα αφησω το τελευταιο χωρισμα και θα κανω μια ομοιομορφη κατανομη των χωρησματων , οτι χωρο εχει δηλαδη το μερος της εισοδου και σκιμερ να χει και το μερος της αντλια επιστροφης , και φυσικα στην μεση το μερος για την χαετο. Αν και πολλα σαμπ δεν τα εχουν πανω πανω τα χωρησματα, αλλα τα εχουν . Γιατι ντε και καλα να πλημμύρισω ? Εκει που εχω καταλαβει οτι υπαρχει θεμα ειναι στο γεγονος οταν σταματησει η αντλια επιστροφης και συνεχιζει η υπερχ να κατεβαζει , πρεπει δηλαδη να υπαρχει αδειος χωρος στο σαμπ τοσο ...οσος χρειαζεται ωστε να ξενερωσει η υπερχ και να μην γεμησει το σαμπ. Καλα τα λεω ?? Δηλαδη να αφησω το σαμπ να δουλευει με μια χαμηλη σταθμη ... ετσι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 29 Μαίου 2011 Author #17 Share 29 Μαίου 2011 (edited) Αν και δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο πως μπορει να πλημμυρίσει το σαμπ και να ξεχειλίσει. Οταν βαλω το σαμπ κατω απο το ενυδρειο αδειο τελειως , θα θεσω σε λειτουργια την υπερχ και θα κατεβασει νερο μεχρι να ξενερωσει , και ας πουμε οτι το νερο αυτο ειναι 25 με 30 λιτρα , θα συμπληρωσω εξτρα νερο μετα στο σαμπ ας πουμε αλλα 30 (το σαμπ ειναι 73λιτρα) και θα βαλω την exeim μπροστα , πως στο καλο λοιπον μπορει να εχω καποια πλυμηρα εφοσον οταν σταματησει η αντλια (απο διακοπη ρευματος ας πουμε) θα ξενερωσει η υπερχ και θα σταματησει να κατεβαζει , και σε εκεινο το σημειο εφοσον ηταν μετρημενα τα λιτρα δεν θα χει γεμησει το σαμπ ??? Έγινε επεξεργασία 29 Μαίου 2011 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 30 Μαίου 2011 #18 Share 30 Μαίου 2011 πλακα σου κανω ,δεν θα πλυμηρισεις σιγουρα , αλλα επειδη παντα πεφτουν νερα απο δω και απο εκει με τις δουλειες στο ενυδρειο εγω εχω παντα την μαπα επομου δεν εχεις καπου λαθος καλα το πας μονο να προσεξεις την σωληνα που θα ανεβαζει το νερο πανω να την εχεις σχεδον στην επιφανεια γιατι αν σταματησει η αντλια το νερο θα κινηθει αναποδα στην σωληνα και αναλογος με το ποσο βυθισμενη ειναι τοσο νερο θα επιστρεψει πισω στο σαμπ, ενας λογος που σου εδωσα ετσι τις διαστασεις των χωρισματων στο σαμπ ειναι επειδη σκεφτεσαι να βαλεις dsb αυτο για να κανει την δουλεια του την απονιτροποιηση χρειαζεται 12-15 ποντους υψος αραγωνιτη οποτε για αυτο σου ειπα να τα τερματησεις τα χωρισματα μεχρι επανω ,επιπλεον τις κοντρες αφαιρεσε τες θα σε δυσκολευουν σε οτι δουλεια θελεις να κανεις και θεμα ασφαλειας δεν θα υπαρξει γιατι τα χωρισματα που θα κολησεις θα το κανουν μπετο το σαμπ , καλα τα πας, συνεχιζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 30 Μαίου 2011 Author #19 Share 30 Μαίου 2011 Οκ φιλε Κωστα ... (αααα σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου) , εννοειτε οτι δεν θα ειναι η εξοδος της αντλιας μεσα στο νερο γιατι θα κανει αναροφηση , ειπαμε δεν σκαμπαζουμε απο sump αλλα στα αλλα ειμαστε ΟΚ. ελα ρε τοσο πολυ αραγωνιτη 12 με 15 εκ , αααα αγου το λες θα βαλω τοσο καπου 12, να βαλω και ενα κοματακι αφρολεξ λεπτο στο πάτο και μετα πανω τον αραγωνιτη ? (για ασφαλια) Ναι με τις κοντρες βλεπω δυσκολια , θα τις ξυλωσω, ασε που στις πλαινες ειναι λιγο μεγαλες και θα πρεπει να αφησω μεγαλητερο διαμερισμα γιατι δεν θα μποω να βαλω τις ανλτιες μεσα , ειδικα η eheim compact ειναι λιγο χοντρουλα ,,,,, οποτε ξυλωμα , θα παρω λιγακι παραπανω πιο χονδρο τζαμακι καπου στο 6αρι και μπολικι σιλικονι θυα γηνει τανκς. Δεν ειμαι για πλυμηρα αλλη γιατι μια φορα μου σπασε το πισω τζαμι απο ενυδρειο με δισκους μεσα και πλημυρησαν 3 δωματια ,τα χαλιά γηναν μουσκιδια , τραβαγαμε πραγματα δυο μερες. Οποτε δεν ειμαι για αλλο τιποτα γιατι θα παρω το ενυδρειο επ'ωμου και θα φυγω απο το σπιτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 30 Μαίου 2011 #20 Share 30 Μαίου 2011 την εξοδο του νερου επανω ,μεσα στο νερο θα την εχεις ,απλα να ειναι λιγο κατω απο την σταθμη για να μην κατεβασει πολυ νερο οταν θα σταματαει η αντλια,το φελιζολακι κατω απο τον αραγωνιτη δεν χρειαζεται ,αυτο που θες ειναι το στρωμα του αραγωνιτη να ειναι τοσο ωστε τα βακτηριδια στην βαση του να μεγαλωνουν με ελαχιστο οξυγονο για να τρωνε νιτρικα αν βαλεις το φελιζολ το χανεις αυτο το υψος που θες, αν το υψος δεν ειναι αρκετο δεν δουλευει το συστημα ,μολις το βαλεις μπροστα το σαμπακι θα δεις οτι θα σου λυσει τα χερια και οτι δεν ηταν και κατι το τρομερο προχωρα το Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 15 Ιουνίου 2011 Author #21 Share 15 Ιουνίου 2011 (edited) να ρωτήσω κατι , το διαμερισμα που θα εχει την αντλια επιστροφης νερου (eheim compact 3000) μου βγηκε καπου 17 λιτρα. Εχω κίνδυνο να ξενερωσει η αντλια, γιατι νομίζω στο διαμέρισμα που ειναι η αντλια επιστρ η σταθμη ειναι χαμηλότερη απο ολα τα αλλα διαμερισματα, οποτε επειδη η αντλια ειναι καπως δυνατη μηπως τα 17 λιτρα διαμερισμα ειναι λιγα και δεν προλαβαίνουν να γεμίσουν και ξενερώσει η αντλια ??? Βεβαια η υπερχείλιση θα ρίχνει τα λιτρα που ανεβαζει η επιστροφη και ισως και παραπανω. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές η eheim compact 3000 στο μανομετρικο μου θα ανεβάσει καπου στα 1800 λιτρα στο περιπου. Η υπερχείλιση κατεβαζει 3000 λιτρα , θα στραγγαλιστη να ρηχνει στα 2000 περιπου. Έγινε επεξεργασία 15 Ιουνίου 2011 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 8 Οκτωβρίου 2011 Author #22 Share 8 Οκτωβρίου 2011 λιγα πραγματα ακομη θελω και το sump θαναι ετοιμο να μπει σε λειτουργια....... και ο θεος βοηθος !!! (θα χω για καλο και για κακο την σφουγγαριστρα επο'μου !! ) Συντομα και φωτο να μου πειτε την γνωμη σας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 9 Οκτωβρίου 2011 #23 Share 9 Οκτωβρίου 2011 λιγα πραγματα ακομη θελω και το sump θαναι ετοιμο να μπει σε λειτουργια....... και ο θεος βοηθος !!! (θα χω για καλο και για κακο την σφουγγαριστρα επο'μου !! ) Συντομα και φωτο να μου πειτε την γνωμη σας . Εαν δεν κάνω λάθος η eheim compact 3000 έχει διακοπτάκι που ρυθμιζεις τη "δύναμη" της αντλίας. Μπορείς να παίξεις με το διακοπτάκι μέχρι να βρεις τη σωστή ροή. Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 9 Οκτωβρίου 2011 #24 Share 9 Οκτωβρίου 2011 κατι λοιπον σαν το σχεδιο που εκανα , τωρα οι αποστασεις των τζαμιων δεν νωμηζω να παιζουν κανα ρολο, στα κουτουρου θα τα βαλω λογικα , το νερο θα κανει τον κυκλο του του ανεξαρτητως αποστασης, δηλαδη η αποσταση του Α με Β και η αποσταση του Γ με Δ , το Α και το Δ θα τερματησουν μεχρι το πανω μερος του σαμπ? ποση αποσταση να εχουν απο τον πατο του ενυδρειου . Το Β και Γ μεχρι ποσο να τα σηκωσω ? Για το αντιφως και τον ανθρακα δεν εχω σκεφτει που θα τον βαλω , λογικα χυμα μεσα στο Γ - Δ ας μην πιανει ολο το πλατος του σαμπ ο αντιφως και ο ανθρακας. το τλευταιο διαμερισμα της eheim να το κανω λιγο μεγαλο , και να βαλω λιγο βραχο μεσα η να κανω το διαμερισμα της chaeto μεγαλο και να βαλω εκει βραχο , χχχμμ αν στην chaeto αναπτυσω κοπιποδες μπορω να βαζω βραχους του κυριως ενυδρειου να μπαινουν μεσα και μετα να τους βαζω παλι στο ενυδρειο για να φτιαχτει αποικια και στο ενυδρειο και να μπει κανας μανδαρινος στο μελλον. φιλε το σαμπ αυτο ειναι λαθος ετσι οπως ειναι φτιαγμενο, Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 9 Οκτωβρίου 2011 Author #25 Share 9 Οκτωβρίου 2011 φιλε το σαμπ αυτο ειναι λαθος ετσι οπως ειναι φτιαγμενο, Δηλαδη τι λαθος υπαρχει σε αυτο το sump , εχω δει πολλα σχεδια σαν αυτο το sump , που λοιπον ειναι το λαθος????? Καταρχην εχει αφερεθει το χωρισμα Δ δεν εξυπερετουσε σε τιποτα, και το Γ εχει μεταφερθει ωστε να αυξηθουν τα λιτρα του χωρου της επιστροφης να αποφυγω τυχον ξενερωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος