dimos 6 Απριλίου 2011 #1 Share 6 Απριλίου 2011 καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την χρηση αεραντλιας σε ελαφρως φυτεμενο ενυδρειο 4 φυτα anubia (αυτη τη στιγμη) και αργοτερα κανα δυο ακομα ευκολα φυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Απριλίου 2011 #2 Share 6 Απριλίου 2011 Δεν ειναι απαραιτητη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Απριλίου 2011 Author #3 Share 6 Απριλίου 2011 πρεπει να υπαρχει ομως αναταραξη στην επιφανεια απο το φιλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Απριλίου 2011 #4 Share 6 Απριλίου 2011 πρεπει να υπαρχει ομως αναταραξη στην επιφανεια απο το φιλτρο? Καλο ειναι να υπαρχει μια απαλη αναταραξη ποιο πολυ για να οξυγονωνεται το νερο και για να βοηθας την διασπαση των λιπων απο τις τροφες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Απριλίου 2011 Author #5 Share 6 Απριλίου 2011 Καλο ειναι να υπαρχει μια απαλη αναταραξη ποιο πολυ για να οξυγονωνεται το νερο και για να βοηθας την διασπαση των λιπων απο τις τροφες. ευχαριστω θα κοιταξω το ενα απο τα δυο εξωτερικα φιλτρα που εχω να χτυπαει λιγο την επιφανεια .μεσα στο ενυδρειο εχω δυο oscar και θελω να τα βλεπω ηρεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Απριλίου 2011 #6 Share 6 Απριλίου 2011 ευχαριστω θα κοιταξω το ενα απο τα δυο εξωτερικα φιλτρα που εχω να χτυπαει λιγο την επιφανεια .μεσα στο ενυδρειο εχω δυο oscar και θελω να τα βλεπω ηρεμα Εχω και εγω 2 οσκαρ στο 500αρι ενυδρειο μου. Αν τα βλεπεις να ανασαινουν με δυσκολια τοτε αυξησε την αναταραξη αλλα προταρχικα κοιτα να καθαριζεις καθε εβδομαδα τα σφουγγαρια σου συν την αλλαγη νερου και θα εισαι αρχηγος. Καλο ειναι να μην προσθεσεις αλλα ψαρια γιατι οσο μεγαλωνουν δεν τους χωραει ο τοπος και αυξανονται οι ρυποι και τα λιτρα σου δεν ειναι πολλα για αυτα τα ζωα. Εδω στο δικο μου και αισθανομε οτι τους πεφτει λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 7 Απριλίου 2011 Author #7 Share 7 Απριλίου 2011 Εχω και εγω 2 οσκαρ στο 500αρι ενυδρειο μου. Αν τα βλεπεις να ανασαινουν με δυσκολια τοτε αυξησε την αναταραξη αλλα προταρχικα κοιτα να καθαριζεις καθε εβδομαδα τα σφουγγαρια σου συν την αλλαγη νερου και θα εισαι αρχηγος. Καλο ειναι να μην προσθεσεις αλλα ψαρια γιατι οσο μεγαλωνουν δεν τους χωραει ο τοπος και αυξανονται οι ρυποι και τα λιτρα σου δεν ειναι πολλα για αυτα τα ζωα. Εδω στο δικο μου και αισθανομε οτι τους πεφτει λιγο. μεχρι τωρα δεν εχω τετοιο προβλημα εννοω στο να ανασαινουν περιεργα. την αναταραξη θα την κανω σιγουρα .οσο αφορα την φιλτρανση εχω δυο φιλτρα ενα eheim pro 3 με ροη 1050 l/h και ενα fluval 205 με ροη 680 l/h ειναι αρκετη πιστευω . παντως οντως τα λιτρα ειναι οριακα αλλα σε διαμερισμα μενω και δε χωραει μεγαλυτερο ασε που αλλα δυο μικρα ενυδρεια που ειχα τα εδωσα γιατι γκρινιαζε η γυναικα μου οτι εχω γεμισει το τοπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Απριλίου 2011 #8 Share 7 Απριλίου 2011 μεχρι τωρα δεν εχω τετοιο προβλημα εννοω στο να ανασαινουν περιεργα. την αναταραξη θα την κανω σιγουρα .οσο αφορα την φιλτρανση εχω δυο φιλτρα ενα eheim pro 3 με ροη 1050 l/h και ενα fluval 205 με ροη 680 l/h ειναι αρκετη πιστευω . παντως οντως τα λιτρα ειναι οριακα αλλα σε διαμερισμα μενω και δε χωραει μεγαλυτερο ασε που αλλα δυο μικρα ενυδρεια που ειχα τα εδωσα γιατι γκρινιαζε η γυναικα μου οτι εχω γεμισει το τοπο Φιλε μου σε καταλαβαινω απολυτα! Εγω τα ενυδρεια μου τα εχω στη δουλεια οποτε εκει εχω την ησυχια μου. Βεβαια καποια στιγμη θα φτιαξω και ενα μικρο για το σπιτι, δεν τη γλυτωνω την κρεβατομουρμουρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 10 Απριλίου 2011 #9 Share 10 Απριλίου 2011 έχω και εγώ 2 oscars σε 270L (μικρά είναι ακόμα) ..και η απορία μου είναι αν προσέξετε τίποτα δαγκώματα πάνω στις "ανουβιες" σας..Μου είπαν πως τα oscar μαζί με τα φυτά δεν πάνε πολύ καλά μαζί..Έχετε καμια εμπειρία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 10 Απριλίου 2011 Author #10 Share 10 Απριλίου 2011 έχω και εγώ 2 oscars σε 270L (μικρά είναι ακόμα) ..και η απορία μου είναι αν προσέξετε τίποτα δαγκώματα πάνω στις "ανουβιες" σας..Μου είπαν πως τα oscar μαζί με τα φυτά δεν πάνε πολύ καλά μαζί..Έχετε καμια εμπειρία? εμενα δεν τα εχουν πειραξει ακομα βεβαια και τα δικα μου μικρα ειναι αμα μεγαλωσουν δεν ξερω τι θα κανουν ας μας πει κανενας που εχει μεγαλα οσκαρ τι παιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 16 Απριλίου 2011 #11 Share 16 Απριλίου 2011 εμενα δεν τα εχουν πειραξει ακομα βεβαια και τα δικα μου μικρα ειναι αμα μεγαλωσουν δεν ξερω τι θα κανουν ας μας πει κανενας που εχει μεγαλα οσκαρ τι παιζει anyone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Απριλίου 2011 #12 Share 16 Απριλίου 2011 Εμενα ειναι καμια 30ρια εκατοστα σε μεγεθος και δεν τα πειραζουν. Αν εχω καμια δαγκωματια ειναι απο τον πλεκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 16 Απριλίου 2011 #13 Share 16 Απριλίου 2011 Εμενα ειναι καμια 30ρια εκατοστα σε μεγεθος και δεν τα πειραζουν. Αν εχω καμια δαγκωματια ειναι απο τον πλεκο. good good!! Αντε να Μεγαλωσει η ζουγκλα τοτε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Απριλίου 2011 #14 Share 16 Απριλίου 2011 good good!! Αντε να Μεγαλωσει η ζουγκλα τοτε!! Κοιτάξτε να δείτε, καλό είναι να βάζουμε μέσα κάποια εύκολα φυτά όπως τo Κερατοφυλλο, hygrofyla polisperma, Java fern, cryptocoryne, και κάποια σκληρόφυλλα όπως οι anubia. Από εκεί και πέρα μπορεί να συναντήσουμε κάποιες δυσκολίες μερικές φορές λόγο του ότι αν και δεν δείχνουν να ενοχλούνται από την παρουσία των φυτών μπορεί να μην θέλουν το τάδε φυτό σε μια συγκεκριμένη θέση του ενυδρείου ειδικά στο μέρος που έχουν επιλέξει να κοιμούνται και να περνανε τη μεγαλύτερη ώρα της ημέρας, οπότε το ξεριζώνουν, άλλες φορές κάνουν επίδειξη δύναμης και μπορεί καμία φορά να ξεριζώσουν κάποιο πάλι, ή όταν αποφασίσουν να ζευγαρώσουν και ψάχνουν για το κατάλληλο σημείο για να αποθέσουν τα αβγά τους μπορεί να αλλάξουν πάλι κάποια διαρρύθμιση σε αυτόν το χώρο. Σε γενικές γραμμές δεν ασχολούνται με τα φυτά αρκεί ο χώρος που θα τα τοποθετήσουμε να μην τους «χαλαει» για κάποιο λόγο και οπότε το ξεριζώνουν. Εγώ λόγο του ότι είναι δίμετρο το ενυδρείο έχω ένα κλαδί με κλωνάρια από κουμαριά στη μέση στο οποίο έχω δέσει αρκετές ανουμπιες και java fern και στην άμμο από κάτω από το κλαδί έχω φυτέψει κάποιες sagitaria και polisperma. Αυτός ο φυτεμένος όγκος στην μέση στην ουσία λειτουργεί σαν ζώνη φίλτρου μεταξύ της δεξιάς και αριστερής πλευράς του ενυδρείου και έτσι το flowerhorn με το παπαγαλοψαρο έχουν πάρει την θέση στα αριστερά και τα οσκαρ την δεξιά. Πρόσφατα γέννησε η παπαγαλινα και το ένα οσκαρ στις θέσης που σας ανέφερα, οπότε καταλαβαίνεται πως τα φυτά κατά κάποιο τρόπο βοήθησαν στο να δημιουργηθούν οι δυο ξεχωριστές καβατζες στα άκρα του ενυδρείου. Εκτός των μεγάλων ψαριών έχω και κάτι μικρότερα σεβερουμ και κίτρινες αφρικανές που είχα από το προηγούμενο ενυδρείο τα οποία κάθονται στην μέση και όταν αισθάνονται να απειλούνται χώνονται μέσα στα κλαριά με τα φυτά και οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να τα ακολουθησουν. Οπότε καταλαβαίνετε πως λειτουργούν και σαν καταφύγιο για τους μικρότερους φίλους. Έχω και μερικά φυτά στις γωνίες του ενυδρείου μια που και αυτά «δεν είναι μέσα στα πόδια τους» και να τους ενοχλούν. Ελπίζω να σας έδωσα μια γενική εικόνα, θέλει λίγο υπομονή μερικές φορές αλλά γίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 16 Απριλίου 2011 Author #15 Share 16 Απριλίου 2011 Κοιτάξτε να δείτε, καλό είναι να βάζουμε μέσα κάποια εύκολα φυτά όπως τo Κερατοφυλλο, hygrofyla polisperma, Java fern, cryptocoryne, και κάποια σκληρόφυλλα όπως οι anubia. Από εκεί και πέρα μπορεί να συναντήσουμε κάποιες δυσκολίες μερικές φορές λόγο του ότι αν και δεν δείχνουν να ενοχλούνται από την παρουσία των φυτών μπορεί να μην θέλουν το τάδε φυτό σε μια συγκεκριμένη θέση του ενυδρείου ειδικά στο μέρος που έχουν επιλέξει να κοιμούνται και να περνανε τη μεγαλύτερη ώρα της ημέρας, οπότε το ξεριζώνουν, άλλες φορές κάνουν επίδειξη δύναμης και μπορεί καμία φορά να ξεριζώσουν κάποιο πάλι, ή όταν αποφασίσουν να ζευγαρώσουν και ψάχνουν για το κατάλληλο σημείο για να αποθέσουν τα αβγά τους μπορεί να αλλάξουν πάλι κάποια διαρρύθμιση σε αυτόν το χώρο. Σε γενικές γραμμές δεν ασχολούνται με τα φυτά αρκεί ο χώρος που θα τα τοποθετήσουμε να μην τους «χαλαει» για κάποιο λόγο και οπότε το ξεριζώνουν. Εγώ λόγο του ότι είναι δίμετρο το ενυδρείο έχω ένα κλαδί με κλωνάρια από κουμαριά στη μέση στο οποίο έχω δέσει αρκετές ανουμπιες και java fern και στην άμμο από κάτω από το κλαδί έχω φυτέψει κάποιες sagitaria και polisperma. Αυτός ο φυτεμένος όγκος στην μέση στην ουσία λειτουργεί σαν ζώνη φίλτρου μεταξύ της δεξιάς και αριστερής πλευράς του ενυδρείου και έτσι το flowerhorn με το παπαγαλοψαρο έχουν πάρει την θέση στα αριστερά και τα οσκαρ την δεξιά. Πρόσφατα γέννησε η παπαγαλινα και το ένα οσκαρ στις θέσης που σας ανέφερα, οπότε καταλαβαίνεται πως τα φυτά κατά κάποιο τρόπο βοήθησαν στο να δημιουργηθούν οι δυο ξεχωριστές καβατζες στα άκρα του ενυδρείου. Εκτός των μεγάλων ψαριών έχω και κάτι μικρότερα σεβερουμ και κίτρινες αφρικανές που είχα από το προηγούμενο ενυδρείο τα οποία κάθονται στην μέση και όταν αισθάνονται να απειλούνται χώνονται μέσα στα κλαριά με τα φυτά και οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να τα ακολουθησουν. Οπότε καταλαβαίνετε πως λειτουργούν και σαν καταφύγιο για τους μικρότερους φίλους. Έχω και μερικά φυτά στις γωνίες του ενυδρείου μια που και αυτά «δεν είναι μέσα στα πόδια τους» και να τους ενοχλούν. Ελπίζω να σας έδωσα μια γενική εικόνα, θέλει λίγο υπομονή μερικές φορές αλλά γίνεται! καπως ετσι εχω δημιουργησει και γω ζωνες με τις ριζες και τους βραχους και ετσι ξερει το καθενα που θα παει να αποσυρθει οταν χρειαστει Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 18 Απριλίου 2011 #16 Share 18 Απριλίου 2011 Κοιτάξτε να δείτε, καλό είναι να βάζουμε μέσα κάποια εύκολα φυτά όπως τo Κερατοφυλλο, hygrofyla polisperma, Java fern, cryptocoryne, και κάποια σκληρόφυλλα όπως οι anubia. Από εκεί και πέρα μπορεί να συναντήσουμε κάποιες δυσκολίες μερικές φορές λόγο του ότι αν και δεν δείχνουν να ενοχλούνται από την παρουσία των φυτών μπορεί να μην θέλουν το τάδε φυτό σε μια συγκεκριμένη θέση του ενυδρείου ειδικά στο μέρος που έχουν επιλέξει να κοιμούνται και να περνανε τη μεγαλύτερη ώρα της ημέρας, οπότε το ξεριζώνουν, άλλες φορές κάνουν επίδειξη δύναμης και μπορεί καμία φορά να ξεριζώσουν κάποιο πάλι, ή όταν αποφασίσουν να ζευγαρώσουν και ψάχνουν για το κατάλληλο σημείο για να αποθέσουν τα αβγά τους μπορεί να αλλάξουν πάλι κάποια διαρρύθμιση σε αυτόν το χώρο. Σε γενικές γραμμές δεν ασχολούνται με τα φυτά αρκεί ο χώρος που θα τα τοποθετήσουμε να μην τους «χαλαει» για κάποιο λόγο και οπότε το ξεριζώνουν. Εγώ λόγο του ότι είναι δίμετρο το ενυδρείο έχω ένα κλαδί με κλωνάρια από κουμαριά στη μέση στο οποίο έχω δέσει αρκετές ανουμπιες και java fern και στην άμμο από κάτω από το κλαδί έχω φυτέψει κάποιες sagitaria και polisperma. Αυτός ο φυτεμένος όγκος στην μέση στην ουσία λειτουργεί σαν ζώνη φίλτρου μεταξύ της δεξιάς και αριστερής πλευράς του ενυδρείου και έτσι το flowerhorn με το παπαγαλοψαρο έχουν πάρει την θέση στα αριστερά και τα οσκαρ την δεξιά. Πρόσφατα γέννησε η παπαγαλινα και το ένα οσκαρ στις θέσης που σας ανέφερα, οπότε καταλαβαίνεται πως τα φυτά κατά κάποιο τρόπο βοήθησαν στο να δημιουργηθούν οι δυο ξεχωριστές καβατζες στα άκρα του ενυδρείου. Εκτός των μεγάλων ψαριών έχω και κάτι μικρότερα σεβερουμ και κίτρινες αφρικανές που είχα από το προηγούμενο ενυδρείο τα οποία κάθονται στην μέση και όταν αισθάνονται να απειλούνται χώνονται μέσα στα κλαριά με τα φυτά και οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να τα ακολουθησουν. Οπότε καταλαβαίνετε πως λειτουργούν και σαν καταφύγιο για τους μικρότερους φίλους. Έχω και μερικά φυτά στις γωνίες του ενυδρείου μια που και αυτά «δεν είναι μέσα στα πόδια τους» και να τους ενοχλούν. Ελπίζω να σας έδωσα μια γενική εικόνα, θέλει λίγο υπομονή μερικές φορές αλλά γίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος