Jump to content

τι παιζει στο ενυδρειο μου?

losage

Recommended Posts

εχω βαλει 23 γκαπυς και 2 ξιφοφορους τα 12 ειναι θυληκα και τα 11 αρσενικα (προσπαθω να φτιαξω την αναλογια 3θυλικα με 1 αρσενικο )...

το θριλερ ξεκιναει οταν πριν απο μια βδομαδα εχασα 3 θηλυκα (ηταν κακοδιαθετα αρκετεσ μερες ωσπου μας αφησαν χρονο... :rasp: )

την επομενη μερα ειδα κακοδιαθετο το πιο ωραιο ψαρι του ενυδρειου μου και το βραδυ ειχε εξαφανιστει εψαξα παντου πισω απο τα φυτα μεσα σε καραβια μεσα στο φιλτρο ... τιποτα ... πουθενα!!

σημερα ειδα αλλο ενα ψαρι φαγωμενο στην ραχη του να ειναι στα τελευταια του και το περιμενω να παιθανει :helpsmilie:

γιατι ολα αυτα τι λετε να παιζει ρε παιδια γκαπυ ειναι οχι πιρανχας... :P

εχω βαλει 23 γκαπυς και 2 ξιφοφορους τα 12 ειναι θυληκα και τα 11 αρσενικα (προσπαθω να φτιαξω την αναλογια 3θυλικα με 1 αρσενικο )...

το θριλερ ξεκιναει οταν πριν απο μια βδομαδα εχασα 3 θηλυκα (ηταν κακοδιαθετα αρκετεσ μερες ωσπου μας αφησαν χρονο... :rasp: )

την επομενη μερα ειδα κακοδιαθετο το πιο ωραιο ψαρι του ενυδρειου μου και το βραδυ ειχε εξαφανιστει εψαξα παντου πισω απο τα φυτα μεσα σε καραβια μεσα στο φιλτρο ... τιποτα ... πουθενα!!

σημερα ειδα αλλο ενα ψαρι φαγωμενο στην ραχη του να ειναι στα τελευταια του και το περιμενω να παιθανει :helpsmilie:

γιατι ολα αυτα τι λετε να παιζει ρε παιδια γκαπυ ειναι οχι πιρανχας... :P

Φιλε σε ποσα λίτρα υπάρχουν αυτά τα ψαράκια??

Από όσο έχω μάθει με την πήρα μου στα guppies δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά σε μικρό ενυδρείο.

και η αναλογια 3 θηλυκά με 1 αρσενικό ,δεν την πέτυχες από όσο καταλαβαίνεις.

Επίσης αν το ενυδρείο σου είναι μικρό σε λίτρα χρειάζεσαι καλο φίλτρο γιατί ο αριθμός τον "ψαριων" σου είναι ψηλός.

Αλλα γενικότερα τώρα το θέμα με το φάγωμα το αποδίδω 100% στο overstocking(πολλα ψαρια) και χωρίς αν ξέρω ποσα λίτρα ενυδρείο εχεις

Συμφωνώ..από ότι καταλαβαίνουμε είχες βάλει πολλά ψάρια σε λίγα λίτρα..επίσης πιστεύω ότι πρέπει ειδικά σε τέτοια ψάρια να φτιάχνουμε οπωσδήποτε χαρεμακι.. Φίλε διάβασε το προφίλ των γκαπυς..

για να βαλεις 23 γυππυ μεσα σε ενα ενυδριο πρεπει να ειναι τουλαγιστον 160 λιτρα.....και βαλε.....εσυ ποσο εχεις???

To ενυδρειο σου πόσο καιρό τρέχει?

Πόσα λίτρα είναι? Είναι στρωμένο?

Μετρήσεις έχεις κάνει? Βάλε μας και καμια φωτό..

Συγνωμη παιδια παραβλεψη μου εχω ενα ενυδρειο 270 λιτρα πιστευω οτι ειναι αρκετα τα λιτρα αν ισχυει ο κανονας που μου εχουν πει 1 εκατοστο ψαριου ανα λιτρο.... οντως δεν πετυχα την αναλογια γιατι εψαχνα ομορφα guppies και επαιρνα συνεχεια πολυχρωμα ... αλλα μολις εμαθα την αναλογια σταματησα και προσπαθω να το φτιαξω..

οσον αφορα κανω περιπου 2 φορες την βδομαδα μετρησεις και ειμαι σε πολυ καλο επιπεδο... το ενυδρειο το ειχα 1 μηνα χωρις ψαρια για να στρωσει.. και τα εβαζα σιγα σιγα max 3 ψαρακια ανα βδομαδα... εχω ενα εξωτερικο φιλτρο της eheim που μεχρι τωρα πιστευω οτι ειναι καλο σε φιλτρανση του νερου...

απλα, δεν φανταζομουν ποτε τα guppies να ειναι επιθετικα και δεν μπορω να καταλαβω τον λογο χαθηκαν 2 πολυ εντυποσιακα μεγαλα σε μεγεθος ψαρια με πολυ ωραια χρωματα!!!

Χαλάρωσε και θα το λύσουμε το πρόβλημα.Τα λίτρα σου είναι μια χαρά για τα ψάρια που έχεις αλλά καλό θα ήταν να μας αναφέρεις και τη φίλτρανση που διαθέτεις.Γράψε μας αναλυτικά τις μετρήσεις σου και αν βλέπεις κάποιο εξωτερικό σύμπτωμα ασθένειας συμπλήρωσε τη Φόρμα Διάγνωσης Ασθένειας ανοίγοντας νέο θέμα εδώ.

Χαλάρωσε και θα το λύσουμε το πρόβλημα.

Φώτη λες να παίζει με το θέμα που θέλουν τα guppies αλάτι?

Τσάμπα ταλαιπωρία.Τα guppy που αγοράζουμε έχουν να δουν σωστές συνθήκες από πέρσι...

Πολλα αρσενικα και αρα πολυ στρες για τα θυληκα.Επιθετικα δεν ειναι αυτα τα ψαρια.Μηπως υπαρχει και κανενα θεμα και με το ταισμα;Τρωνε μονο τα κυριαρχα ή ολα;

Οσα εχεις χασει ειναι θυληκα;

Περιεργα πραγματα.............

καλημερα. φιλε φωτη θα κανω τισ μετρησεις το βραδυ και θα σας πω!

ξεχασα να προσθεσω εχω ανεβασει και την αλατοτητα ενα 3% εριξα 3 μικρες κουταλιες του γλυκο αλατι που προμηθευτηκα απο πετ σοπ επηδει μου ειπαν οτι τα guppies καλο θα ειναι να εχουν λιγο πιο υψηλα την αλατοτητα...

οσο για το ταισμα τα ταιζα αρκετα ωσπου ανακαλυψα τροφη στον πατο και φανταζομαι οτι δεν κανει γιατι μπορει να μεινει αρκετο καιρο εκει και μετα να την φανε και να εχουν θεμα οποτε τους ριχνω μια φορα την ημερα λιγη τροφη για να μην πεφτει στον πατο απ οσο κοιταω ολα τρωνε και απο λιγο γιατι τα ταιζω συγκεκριμενη ωρα με το που αναψω το φως και ανεβαινουν ολα και περιμενουν φαγητο...

οσον αφορα το θεμα κυριαρχια, εχουν πεθανει 3 θυληκες και εχουν φαγωθει 2 αρσενικα τα οποια ηταν τα τελευταια που ειχα βαλει στο ενυδρειο μου αλλα βεβαια ηταν πολυ ομορφα με μεγαλες ουρες και πλουσια χρωματα...

θα προσπαθησω να βαλω και αλλες θυληκες αλλα δεν θελω να ξεπερασω τα 30 ψαρια μην εχω κανενα προβλημα με την χημεια του νερου

Μμμμ.....μια λυση ειναι να ασχολιθης με το ενυδριο σου...και να δεις ποιο ειναι επιθετικο.....γτ αποκλιετε να επιτιθοντε ολα μαζι.....πες μας λιγο ποσο ειναι το Ph σου!!!

Να κάνεις και μετρήσεις φίλε μου σύντομα μήπως δεν είναι εκεί που πρέπει οι τιμές (ΝΟ3, ΝΟ2, ΝΗ3/ΝΗ4)

εκανα τις μετρησεις μου και ανοιξα νεο θεμα στο ασθενειες θεραπειες που ειπε πιο πανω ο φιλος φωτης!!!

Το μόνο που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι δεν επιτίθεται το ένα στο άλλο. Τα ψαράκια σου είτε είναι άρρωστα είτε έχεις ακόμα αμωνία στο ενυδρείο σου. Από εκεί που πήρες τα αρσενικά έκατσες να τα παρατηρήσεις πριν τα πάρεις;

δεν εχω κατι να μετρησω την αμμωνια... γιατι τι μπορει να προκαλεσει η αμμωνια? δεν εχω ιδεα ... πριν παρω ενα ψαρι παντα το παρατηρω να δω αν ειναι ζωηρο και εχει ζωντανα χρωματα το παιρνω αλλιως δεν το επιλεγω.... ! φιλε μπαμπι εχω ανεβαζει και στις ασθενειεσ καποια συμπτωματα αν μπορει να με βοηθησει καποιος θα το εκτιμουσα.... σας ευχαριστω ολους παντως για τις συμβουλες σας..

καλησπερα παιδια ! μετρησα και την αμμωνια και βρισκεται οριακα στα πρασινα μεταξυ 0,1και 0,2 .. βεβαια στο συνολο σε διαστημα λιγοτερο απο ενα μηνα εχω χασει 9 guppies... ενα πραγμα που μαλλον φταιω ειναι οτι παλια τα ταιζα πολυ οποτε πηγαινε τροφη στον πατο μηπως και δηλητηριαστικαν με καμια σαπια τροφη.... πηρα μια σκουπα να καθαρισω τον πατο αλλα φοβαμαι οτι δεν θα μπορω να συμπληρωσω αλλο νερο γιατι προσφατα αλλαξα το 20 % του νερου ... τι λετε να κανω???

καλησπερα παιδια ! μετρησα και την αμμωνια και βρισκεται οριακα στα πρασινα μεταξυ 0,1και 0,2 .. βεβαια στο συνολο σε διαστημα λιγοτερο απο ενα μηνα εχω χασει 9 guppies... ενα πραγμα που μαλλον φταιω ειναι οτι παλια τα ταιζα πολυ οποτε πηγαινε τροφη στον πατο μηπως και δηλητηριαστικαν με καμια σαπια τροφη.... πηρα μια σκουπα να καθαρισω τον πατο αλλα φοβαμαι οτι δεν θα μπορω να συμπληρωσω αλλο νερο γιατι προσφατα αλλαξα το 20 % του νερου ... τι λετε να κανω???

βλεπεις στο βυθο να εχει τροφη?? φαινεται συνηθως

βασικά στον βυθο φαινεται σε καποα σημεια λιγο πρασινο σαν μουχλα.. επισης δεν φαινεται πολυ καλα γιατι ο βυθος αποτελειται απο αμμο με μικρα χαλικακια οποτε πρεπει να βαλλεις μεγενθυντικο εκει μεσα... αλλα τι αλλο μπορει να ειναι ... οι μετρησεις μου ειναι ολες σωστες τα ψαρια δεν εχουν καποιο συμπτωμα ευδιακριτο ωστε να δω οτι υπαρχει καποια αρρωστια και το πρωι ειναι μια χαρα και το βραδυ παιθενουν ανα 2 ... :thumbup: μονο χθες μου την γλιτωσανε και δεν ειχα απωλειες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...