Jump to content

Φωσφορικά σε βράχο

giannispass

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους.

Σε κάποιο άρθρο στο RC διάβασα οτι αν υπάρχουν φωσφορικά στο ενυδρείο μας, αυτα μπορεί να αποροφούνται απο τον βράχο μας και οταν μετα απο καιρό, είτε με προσθήκη αντιφως ή με αλλαγές νερού, αρχίσουν τα Ρο4 και πέφτουν, τότε αρχίζουν και αποβάλλονται απο τον βράχο, με αποτέλεσμα αυτα να παραμένουν σταθερα στο νερό μας (και εμείς να τραβάμε τα μαλλιά μας...).

Έχετε υπόψην σας κάτι τέτοιο?

Ισχυει αλλα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.

Αν εχουμε πχ σταθερα 5ppm PO4 στο ενυδρειο μας,σταδιακα και ο βραχος και η αμμος θα απορροφουν μεχρι του σημειου να εχουμε ισορροπια μεταξυ ποσοτητας PO4 νερου και βραχου/αμμου

Αν πεσει η περιεκτικοτητα του νερου αρκετα, η μεγαλη διαφορα θα κανει τον βραχο/αμμο να αποβαλει μερος των φωσφορικων που εχει απορροφησει στο νερο (απο το νερο θα αφαιρεθει απο τον αντιφωσφορο) εως οτου εχουμε παλι ισορροπια μεταξυ νερου και βραχου/αμμου.

Το ιδιο ακριβως ισχυει και στη χρηση αντιφωσφορου.

Εχουμε 5 ppm στο νερο και 0 στο νεο αντιφωσφορο.Επειτα απο λιγο καιρο ο αντιφωσφορος εχει απορροφησει ενα μερος και εχουμε πχ 2 στο νερο και 2 στον αντιφωσφορο.Η απορροφηση απο τον αντιφωσφορο σταματα εδω,εκτος αν αναιβει και αλλο η περιεκτικοτητα στο νερο.

Αν αυτον τον αντιφωσφορο τον βαλουμε σε νερο με 0 PO4 ενα μερος θα επιστρεψει στο νερο.

Αυτον ειναι και ο λογος που πρεπει να χρησιμοποιουμε normal ποσοτητες αντιφωσφορου και να τις αλλαζουμε συχνα (καθε μηνα ειναι μια χαρα εφοσον δεν εχουμε θεμα αλγης).

Ισχυει αλλα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.

Αν εχουμε πχ σταθερα 5ppm PO4 στο ενυδρειο μας,σταδιακα και ο βραχος και η αμμος θα απορροφουν μεχρι του σημειου να εχουμε ισορροπια μεταξυ ποσοτητας PO4 νερου και βραχου/αμμου

Αν πεσει η περιεκτικοτητα του νερου αρκετα, η μεγαλη διαφορα θα κανει τον βραχο/αμμο να αποβαλει μερος των φωσφορικων που εχει απορροφησει στο νερο (απο το νερο θα αφαιρεθει απο τον αντιφωσφορο) εως οτου εχουμε παλι ισορροπια μεταξυ νερου και βραχου/αμμου.

Το ιδιο ακριβως ισχυει και στη χρηση αντιφωσφορου.

Εχουμε 5 ppm στο νερο και 0 στο νεο αντιφωσφορο.Επειτα απο λιγο καιρο ο αντιφωσφορος εχει απορροφησει ενα μερος και εχουμε πχ 2 στο νερο και 2 στον αντιφωσφορο.Η απορροφηση απο τον αντιφωσφορο σταματα εδω,εκτος αν αναιβει και αλλο η περιεκτικοτητα στο νερο.

Αν αυτον τον αντιφωσφορο τον βαλουμε σε νερο με 0 PO4 ενα μερος θα επιστρεψει στο νερο.

Αυτον ειναι και ο λογος που πρεπει να χρησιμοποιουμε normal ποσοτητες αντιφωσφορου και να τις αλλαζουμε συχνα (καθε μηνα ειναι μια χαρα εφοσον δεν εχουμε θεμα αλγης).

:thumbup:

Κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε ακόμα και μικρότερες ποσότητες από το νορμαλ με τακτικότερες αλλαγές.

Έγινε επεξεργασία - salamander

Γεια χαρά σε όλους.

Σε κάποιο άρθρο στο RC διάβασα οτι αν υπάρχουν φωσφορικά στο ενυδρείο μας, αυτα μπορεί να αποροφούνται απο τον βράχο μας και οταν μετα απο καιρό, είτε με προσθήκη αντιφως ή με αλλαγές νερού, αρχίσουν τα Ρο4 και πέφτουν, τότε αρχίζουν και αποβάλλονται απο τον βράχο, με αποτέλεσμα αυτα να παραμένουν σταθερα στο νερό μας (και εμείς να τραβάμε τα μαλλιά μας...).

Έχετε υπόψην σας κάτι τέτοιο?

αν διάβαζες πιο συχνά το aquazone θα το είχες μάθει :thumbup:

ναι, έτσι είναι :P

Πάντως τα φωσφορικά μου ακολουθούν σταθερά πορεια προς τα κάτω.

Αυτη την στιγμή, είμαι στο 0.12ppm στα 1000λτ ενυδρείο.

Χθες εβαλα καινούργιο υλικό στο fluidized reactor της water waves και σήμερα είμαι αρκετά κάτω.

Απο τις ελάχιστες φορές που είδα μείωση στα φωσφορικά μου.

Με την χρήση υλικού σε κάλτσα και τοποθέτηση στο σαμπ, μάλλον για γέλια είναι η κατάσταση.

Δεν ξέρω σε λίγα λίτρα, αλλα στα δικά μου, πάντα ειχα προβλημα με την συγκεκριμένη λύση στο σαμπ.

Σιγουρα υπολειτουργεί η ολη φάση.

Ενω τωρα με τον ριάκτορα, ειμαι σε πολύ καλό δρόμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...