Jump to content

επιλογη καταληλης φιλτρανσης

piranha3

Recommended Posts

καλησπερα συνχομπιστες...κατευθειαν στο ψητο εχω ενα ενυδρειο (480 λιτρα μικτα) 420 καθαρα..εχω σκοπο να το κανω βιοτοπικο αμαζονιου με 10 μωρακλες red belly!!δεν εχω σκοπο να τα ταιζω με κατεψυγμενη τροφη!!

και εχω ηδη ενα Dolphin c-1000 me 1000l/h και αγνωστη ικανοτητα λιτρων ενυδρειου (αν γνωριζει καποιος ας ενημερωσει) και σκεφτομαι να βαλω για 2 φιλτρο και ενα eheim 2217 !!!!εσεις τι λετε? υπερβολικο?θα μπορουσα να βαλω κατι μικροτερο?η ειναι σωστη η σκεψη μου!!!

ευχαριστω... :P

Έγινε επεξεργασία - piranha3

καλησπερα συνχομπιστες...κατευθειαν στο ψητο εχω ενα ενυδρειο (480 λιτρα μικτα) 420 καθαρα..εχω σκοπο να το κανω βιοτοπικο αμαζονιου με 10 μωρακλες red belly!!δεν εχω σκοπο να τα ταιζω με κατεψυγμενη τροφη!!

και εχω ηδη ενα Dolphin c-1000 me 1000l/h και αγνωστη ικανοτητα λιτρων ενυδρειου (αν γνωριζει καποιος ας ενημερωσει) και σκεφτομαι να βαλω για 2 φιλτρο και ενα eheim 2217 !!!!εσεις τι λετε? υπερβολικο?θα μπορουσα να βαλω κατι μικροτερο?η ειναι σωστη η σκεψη μου!!!

ευχαριστω... :P

οσο περισσοτερο φιλτρανση εχεις τοσο το καλυτερο ετσι κι αλλιως ενα φιλτρο πρεπει να γυριζει το νερο του ενυδρειου επι τρια το ελαχιστο και σε ενυδρεια με μεγαλη ιχθυοφορτιση επι πεντε και επι εξι.

εγω εχω 250 λιτρα καθαρο και εχω ενα φιλτρο εξωτερικο με 1050 l/h και θα βαλω και δευτερο

θελεις σιγουρα αλλο ενα σαν αυτο που εχεις κ με 10 red συχνες αλλαγες νερου.

το 2217 ειναι μια καλη επιλογη.

επισης σκεφτικα και το fluval 405 αντι για το eheim 2217 !!! εσεις τι λετε ??πρεπει να κατασταλαξω καπου μεχρι την δευτερα...βοηθηστεεεε.....περιμενω και αλλες προτασεις και απο εσας... :thumbup::P

επισης σκεφτικα και το fluval 405 αντι για το eheim 2217 !!! εσεις τι λετε ??πρεπει να κατασταλαξω καπου μεχρι την δευτερα...βοηθηστεεεε.....περιμενω και αλλες προτασεις και απο εσας... :thumbup::P

τα fluval σε σχεση με eheim εχουν ενα καρο λεφτα διαφορα . εγω εχω και απο τα δυο

Eheim external filter 2217 + 2 Βανάκια 129,19 € fluval 405 135,00 € πιστεύω ότι καλύτερο είναι 2217....

Eheim external filter 2217 + 2 Βανάκια 129,19 € fluval 405 135,00 € πιστεύω ότι καλύτερο είναι 2217....

να θυμασαι οτι το fluval ειναι μαζι με τα υλικα του και απο προσωπικη εμπειρια ειναι πιο ευχρηστο .

επαναλαμβανω εγω εχω και eheim kai fluval η διαφορα ειναι οτι το eheim που εχω εγω ειναι με ευκολο γεμισμα ενω τα κλασικα eheim παρολο τα βανακια που εχουν θα σου βγαλουν τη πιστη εχω παθει και τα λεω

Αν ειναι να παρεις eheim να προτιμησεις απο την σειρα pro 3

δηλαδη τι προβλημα εχουν τα eheim???τι σε πεδεψε!!!!???

δηλαδη τι προβλημα εχουν τα eheim???τι σε πεδεψε!!!!???

Όχι όλα τα eheim μόνο αυτά που δεν έχουν βαλβίδες πληρωσεις και εξαερωσης η σειρά pro 3 είναι τζαμι

πιο fluval εχεις???τι γνωμη εχεις?ποσο καιρο το εχεις??εχει κανενα κουσουρι?

πιο fluval εχεις???τι γνωμη εχεις?ποσο καιρο το εχεις??εχει κανενα κουσουρι?

Έχω το 205 απροβληματιστο το έχω πολυ καιρο επίσης έχω και το eheim pro3 2073 αρκετό καιρο και τα δυο είναι πολυ καλα φίλτρα

εσυ δηλαδη μου προτεινεις το fluval 405 αντι το eheim 2217!!!!!???????

εσυ δηλαδη μου προτεινεις το fluval 405 αντι το eheim 2217!!!!!???????

Εγώ θα έπαιρνα το fluval ΕΣΥ τι θα κανεις είναι δική σου επιλογή

καποιος αλλος ????εχει κανενας αποψη για το θεμα???

Μεγαλο ενυδρειο και πολλοι ρυποι.

Εγω θα εβαζα ενα eheim 2080 εκτος απο αυτο που εχεις και στην πορεια θα το αλλαζα με ενα δευτερο 2080.

Εγω θα εβαζα ενα eheim 2080 εκτος απο αυτο που εχεις και στην πορεια θα το αλλαζα με ενα δευτερο 2080.

φιλε μου πιστευω εισαι υπερβολικος!!!ειναι τεραστια η φιλτρανση η οπια προτεινεις!!!

Κυκλοφορία νερού: 1700 λίτρα/ώρα.

Μανομετρικό: 2,8 μέτρα.

Χωρητικότητα κάδου: 12 + 1 λίτρα.

Κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι 1200 λίτρα.

Κατανάλωση ρεύματος: 20 watt. χ2 και το καλυτερο 299Ευρω εκαστω...

πιστευω ειναι υπερπαραγωγη η φιλτρανση που προτεινεις!!!! :thumbup::P:ninja:

ειμουν ετοιμος να παραγκειλω το 2217 αλλα οταν το ειδα απο κοντα παρατηρησα οτι ο καδος με την κεφαλη πιανετε με κατι γατζακια τις πλακας!!επισης αυτα τα βανακια που χρειαζονται εξτρα συνδεση(που σημαινει μεγαλητερη πιθανοτητα διαροης)δεν ξερω τι να αποφασισω...ειδα και το fluval405 αλλα αυτες οι σωληνες του ειναι λες και ειναι ηλεκτρολογικο σπιραλ καλοδιων!!πολυ ψεφτικα..ειναι και χαμηλοτερα τα λιτρα ενυδρειου που καλυπτει απο το eheim 2217!!!!καποιος να προτεινει ακομα μια αποψη!!!γιατι αυριο πρεπει να παραγκειλω δεν με περνει αλλο ο χρονος!!!! :thumbup::P:ninja:

Αυτα τα γαντζακια της "πλακας", βρισκονται πανω σε classic eheim που λειτουργουν εδω και 30 χρονια συνεχως.

Οπως και τα βανακια.

Απο την αλλη τα classic δεν ειναι φιλτρα για αρχαριους που δεν ξερουν να τα χειριζονται και θελουν ανεσεις με αυτοματο priming και σωληνες που κουμπωνουν ευκολα με εννιαιο εξαρτημα που απασφαλιζει με ενα κλικ, καλαθακια για ευκολη μεταφορα υλικων (που κοβουν ομως χωρο στον καδο) κλπ, και που εχουν τα μοντερνα φιλτρα της eheim και γενικα τα μοντερνα φιλτρα πολλων εταιρειων.

Απο classic φιλτρα τo eheim 2260 θα ηταν καταλληλο μονο μαζι με ακομα ενα γιατι παντα προτιμω να υπαρχουν δυο φιλτρα ιδιως σε μεγαλο ενυδρειο (κατα την υπεβολικη αποψη μου).

Αυτα τα γαντζακια της "πλακας", βρισκονται πανω σε classic eheim που λειτουργουν εδω και 30 χρονια συνεχως.

Οπως και τα βανακια.

Απο την αλλη τα classic δεν ειναι φιλτρα για αρχαριους που δεν ξερουν να τα χειριζονται και θελουν ανεσεις με αυτοματο priming και σωληνες που κουμπωνουν ευκολα με εννιαιο εξαρτημα που απασφαλιζει με ενα κλικ, καλαθακια για ευκολη μεταφορα υλικων (που κοβουν ομως χωρο στον καδο) κλπ, και που εχουν τα μοντερνα φιλτρα της eheim και γενικα τα μοντερνα φιλτρα πολλων εταιρειων.

Απο classic φιλτρα τo eheim 2260 θα ηταν καταλληλο μονο μαζι με ακομα ενα γιατι παντα προτιμω να υπαρχουν δυο φιλτρα ιδιως σε μεγαλο ενυδρειο (κατα την υπεβολικη αποψη μου).

(φιλε)delta66 μιλας λες και εισαι αντιπροσοπως της eheim στην ελλαδα!! :ninja: το αν ειμαι αρχαριος και δεν μπορω να ανταποκριθω στις δυσκολες λειτουργιες ενος eheim classic ειναι δικο μου θεμα.επισης το πως θελω να ειναι ενα φιλτρο (μοντερνο και με ανεσεις)οπως λες εσυ..ειναι παλι δικο μου θεμα..και οποιος εχει αντιθετη αποψη μαζι σου δεν σημαινει οτι ειναι και λαθος...βαλε λιγο νερο στο κρασι σου να βαλω και εγω και ας τελειωνει αυτη η συντομη κουβεντουλα μας..

φιλικα παντα γιαννης :thumbup::P

2* jbl cristal profi e1500

φιλε μου ωραιο φιλτρακι...μπηκα και ειδα τα χαρακτηριστικα του στο internet..γνωριζεις που μπορω να το βρω?και σε τι τιμη?ευχαριστω

(φιλε)delta66 μιλας λες και εισαι αντιπροσοπως της eheim στην ελλαδα!! :D το αν ειμαι αρχαριος και δεν μπορω να ανταποκριθω στις δυσκολες λειτουργιες ενος eheim classic ειναι δικο μου θεμα.επισης το πως θελω να ειναι ενα φιλτρο (μοντερνο και με ανεσεις)οπως λες εσυ..ειναι παλι δικο μου θεμα..και οποιος εχει αντιθετη αποψη μαζι σου δεν σημαινει οτι ειναι και λαθος...βαλε λιγο νερο στο κρασι σου να βαλω και εγω και ας τελειωνει αυτη η συντομη κουβεντουλα μας..

φιλικα παντα γιαννης :thumbup::P

Να βαλω νερο στο κρασι μου γιατι?

Οπως εχουν τα πραγματα ειπα.

Δεν ξερεις το φιλτρο, ειδες τα γαντζακια και εβγαλες συμπερασμα οτι ειναι της πλακας.

Εγω ως "αντιπροσωπος" της eheim :ninja: ενημερωσα οτι τα γατζακια αυτα λειτουργουν σε φιλτρα επι 30 συναπτα ετη και ετσι δεν μπορει να ειναι της πλακας.

Το ιδιο με τα βανακια με διαρροες κλπ.

Ολα φυσικα τα πραγματα χαλανε, αλλα μιλαμε για το το γινεται στην πλειοψηφεια και συγκριτικα αναμεσα στα φιλτρα.

Συγνωμη για την ενοχληση.

Καλη συνεχεια.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Να βαλω νερο στο κρασι μου γιατι?

Οπως εχουν τα πραγματα ειπα.

Δεν ξερεις το φιλτρο, ειδες τα γαντζακια και εβγαλες συμπερασμα οτι ειναι της πλακας.

Εγω ως "αντιπροσωπος" της eheim :thumbup: ενημερωσα οτι τα γατζακια αυτα λειτουργουν σε φιλτρα επι 30 συναπτα ετη και ετσι δεν μπορει να ειναι της πλακας.

Το ιδιο με τα βανακια με διαρροες κλπ.

Ολα φυσικα τα πραγματα χαλανε, αλλα μιλαμε για το το γινεται στην πλειοψηφεια και συγκριτικα αναμεσα στα φιλτρα.

Συγνωμη για την ενοχληση.

Καλη συνεχεια.

:P:ninja: δεν ενοχλεις καθολου... απλα στην πρωτη απαντηση σου ησουν λιγο υπεροπτης και γιαυτο απαντησα ετσι...

piece NO war... :D

Δεν εγραψα υπεροπτικα αλλα πρακτικα.

Οπως σου απαντησα και στο ΠΜ, δισκους βαζουν αλλοι και εχουν μεγαλυτερα και πιο πολλα φιλτρα γεματα βιολογια.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...