crash1990 5 Απριλίου 2011 #1 Share 5 Απριλίου 2011 Σε ενυδρείο 100 λίτρων με αληθινά φυτά τι λάμπα προτίνεται να βάλω? Πόσα Watt?τι χρώμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 5 Απριλίου 2011 #2 Share 5 Απριλίου 2011 Κατ' αρχάς τα watt στις λάμπες είναι ανάλογα με το μήκος τους.Το ενυδρείο έχει φωτιστικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
crash1990 5 Απριλίου 2011 Author #3 Share 5 Απριλίου 2011 Μήκος ενυδρείου 75cm. Όχι δεν έχει φωτιστικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros4 5 Απριλίου 2011 #4 Share 5 Απριλίου 2011 (edited) εχω το ιδιο προβλημα για το ενυδρειο που θα κατασκευασω.....και ειμαι στις ιδιες διαστασεις..... Έγινε επεξεργασία 5 Απριλίου 2011 - petros4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crash1990 5 Απριλίου 2011 Author #5 Share 5 Απριλίου 2011 Ταινια led μπορώ να βάλω?υπαρχει περίπτωση να επηρεασει την ανάπυξη των φυτών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crash1990 8 Απριλίου 2011 Author #6 Share 8 Απριλίου 2011 Κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Απριλίου 2011 #7 Share 8 Απριλίου 2011 για τα led δεν υπαρχει ακομα καποια σιγουρη απαντηση απ οτι εχω διαβασει και εγω τωρα πρεπει να μας πεις και τι φυτα θες αναλογα την δυσκολια τους και γενικα χρειαζονται 2 λαμπες 2 φασματων μια daylight και μια coulor πχ αν πας σε anubia και αλλα 2 -3 ευκολα φυτα δε νομιζω να θες αλλαγη εξαρταται απο τα φυτα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
crash1990 8 Απριλίου 2011 Author #8 Share 8 Απριλίου 2011 (edited) Δεν έχω επιλέξει φυτά ακόμα αλλά είμαι ανάμεσα σε αυτά: Echinodorus Bleheri Myriophyllum matogrossense Myriophyllum matogrossense (red) Ceratophyllum Demersum Sagittaria platyphylla Hygrophylla rosanervis Vallisneria asiatica Anubias barteri var. coffeefolia Anubias barteri var. nana Cryptocoryne balansae Cryptocoryne tonkinensis Aponogeton crispus Crinum thaianum Διάβασα κάπου οτι ειναι ευκολα φυτά και οτι δεν χρειάζονται ιδιαίτερο φωτισμό? Ισχύει κάτι τέτοιο??? Έγινε επεξεργασία 8 Απριλίου 2011 - crash1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Απριλίου 2011 #9 Share 8 Απριλίου 2011 Δεν έχω επιλέξει φυτά ακόμα αλλά είμαι ανάμεσα σε αυτά: Echinodorus Bleheri Myriophyllum matogrossense Myriophyllum matogrossense (red) Ceratophyllum Demersum Sagittaria platyphylla Hygrophylla rosanervis Vallisneria asiatica Anubias barteri var. coffeefolia Anubias barteri var. nana Cryptocoryne balansae Cryptocoryne tonkinensis Aponogeton crispus Crinum thaianum Διάβασα κάπου οτι ειναι ευκολα φυτά και οτι δεν χρειάζονται ιδιαίτερο φωτισμό? Ισχύει κάτι τέτοιο??? Φιλε Crash εαν εξαιρεσουμε το Myriophyllum matogrossense (red) τα υπολοιπα ειναι απο λιγο εως μετριου φωτησμου, οποτε υπολογισε χοντρικα 0,5 Watt ανα λιτρο συν ανακλαστηρες και θα εισαι οκ. Οσο για τα led ειναι το μελλον σιγουρα στον φωτησμο αλλα η αγορα αποτελεσματικων φωτιστικων για την ωρα ειναι ακομα πολυ ακριβα και γενικος δεν υπαρχει και μεγαλη εμπειρια χρηστων. http://www.hydroponics.eu/lighting-c-24/la...t-90w-8827.html http://www.led-grow-master.com/AquaBar.html http://www.aquatic-eden.com/2009/09/led-pl...ing-part-1.html http://ledgrowlights.com/why_leds_make_bet...lant_lights.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
crash1990 8 Απριλίου 2011 Author #10 Share 8 Απριλίου 2011 Τελικά επέλεξα φυτά για το ενυδρείο μου (μήκος 75εκ. πλάτος 35εκ. και ύψος 40εκ.) υπολόγισαα όπως ανέφερες φίλε Rik και βγαίνει 50 watt!!Μου φαίνεται οτι είναι πολλά τα watt για το ενυδρείο μου!!20 Watt δεν είναι αρκετά??? Πρώτη φορά θα φυτέψω και δεν γνωρίζω τι γίνεται με το φως.συγχορέστε με αν κάνω λάθος... Τα φυτά που επέλεξα: Myriophyllum matogrossense (red) Ceratophyllum Demersum Sagittaria platyphylla Vallisneria asiatica Anubias barteri var. nana Cryptocoryne balansae Σε 3-4 μέρες θα έχω ετοιμο το ενυδρείο και δεν ξέρω ακόμα τι λάμπα να βάλω!!!γι αυτό παιδια χρειάζομαι τη βοήθεια σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Απριλίου 2011 #11 Share 8 Απριλίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=56782 διαβασε αυτο σε περίπτωση που δεν το χεις κανει ήδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 8 Απριλίου 2011 #12 Share 8 Απριλίου 2011 Οι λάμπες των 24watt παίζουν κοντά στα 55εκ. μήκος (για τ5 μιλώντας). Με δύο τέτοιες θα σαι οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
crash1990 8 Απριλίου 2011 Author #13 Share 8 Απριλίου 2011 Παιδια ευχαιστώ πολυ γι τη βοήθεια σας!!!Φίλε retard είπεσ πιο πάνω οτι μπορω να βάλω δύο λαμπες οπου η μία να ειναι colour. Τι χρώμα δηλαδή να βάλω? *Ευχαριστώ και για το link t το οποιό δεν είχα διαβάσει μεχρι τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Απριλίου 2011 #14 Share 8 Απριλίου 2011 Ετσι ειναι η ονομασια της υπαρχουν πολλα ειδη αν διαβασεις το λινκ καθε εταιρεία εχει Colour που ειναι το φως που ροζιζει και μια daylight δε ξερω τωρα σε ποια εταιρεία θα πας εγω προσωπικά εχω την nature και την Colour της juwel http://www.juwel-aquarium.co.uk/images/Juw..._tube_offer.jpg τωρα αυτο ειναι θεμα του καθενος μπορεις να παρεις διαφορες γνωμες πανω σ αυτο εχω ακουσει για τις glorux καπως ετσι οτι κανουν καλη δουλεια και ειναι πιο φθηνες Δεν κανει τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue 9 Απριλίου 2011 #15 Share 9 Απριλίου 2011 να ρωτησω και εγω κατι [αω στιςλαμπεσ?????? αν εχεισ σκοπο να βαλεις 4 λαμπες πανε δυο και δυο ???(δυο ασπρες και δυο ροζ πχ ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 9 Απριλίου 2011 #16 Share 9 Απριλίου 2011 ότι συνδυασμό θες βάζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 2 Απριλίου 2012 #17 Share 2 Απριλίου 2012 παιδιά αν μπορεί να μου πει κάποιος... έχω ένα ενυδρείο με 2 φυτά μέσα και από την αρχή αυτό είχε μια λάμπα daylight... πρέπει να την αλλάξω με μια που ροζίζει;;; παίζει ρόλο για την υγεία των φυτών... αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 2 Απριλίου 2012 #18 Share 2 Απριλίου 2012 Μπορειτε να ριξεται και μια ματια εδω. Το θεμα ειναι οτι περαν του φωτισμου θα πρεπει να εισαγεται στο ενυδρειο σας και μια πηγη ανθρακα, ειτε DIY co2, ειτε μπουκαλα, ειτε οργανικο ανθρακα συν μια ισορροπημένη λιπανση αναλογα την φυτομαζα και τις απαιτησεις των φυτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος