Jump to content

Τι '' ζωντανό '' βράχο να βάλω;

Recommended Posts

Είμαι ένα βήμα πριν απο το ''γέμισμα'' του θαλασσινού ενυδρείου που ετοιμάζω εδώ και αρκετό καιρό ( only fish ) και την αρχή της λειτουργίας του και αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ποιός είναι ο κατάλληλος ''ζωντανός'' βράχος για να τοποθετήσω σε αυτό, σε ένα συγκεκριμένο pεt shop που πηγαίνω μου πρότειναν διάφορους τύπους βράχου απο 8 έως και 25 ευρώ, τι να πάρω τον φθηνό ή τον ακριβό, υπάρχει κάποια ουσιώδης διαφορά ή μόνο στην τιμή; :P:rasp:

Προφανώς ο φτηνός θα είναι μάλλον νεκρός και ζωντανός ίσως λίγο υπερτιμημένος (αλλά εξαρτάται και από την ποιότητά του).

Με τον νεκρό θα έχεις ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλων που θα αργήσει όμως να γίνει (ο κύκλος του αζώτου), έναντι της επιλογής του ζωντανού που όλα θα γίνουν πιο γρήγορα, πιο καλά, πιο ακριβά και με τον κίνδυνο να κουβαλήσεις στο ενυδρείο σου και ανεπιθύμητους οργανισμούς (αλλά και πολλούς επιθυμητούς).

Οι τιμές που μου είπαν είναι για ζωντανό βράχο και στις δύο περιπτώσεις αλλά κατά λέξη μου είπε ότι η τιμη με τα 8 ευρώ είναι ο βράχος τσιμέντο και η τιμη με τα 25 ευρώ το κιλό ο καλύτερος που έχει και σε χρώματα και σε ποιότητα, τελικά αξίζει όμως να πληρώσω την τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή;

25€ φίλε για βράχο είναι πολλά λεφτά και επιτέλους τα μαγαζιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρισκόμαστε στον μεσαίωνα.Μου φαίνεται πραγματικά αστείο το ποσό καθώς για 4 κιλά θες 100€.Θα σου έλεγα να μην πάρεις ούτε με 8 ευρώ καθώς είναι σαν να σε κοροϊδεύουν όταν λένε είναι σαν τσιμεντόπλακα.

Πάρε μια ποσότητα ζωντανού βράχου(Σε αναλογία 1προς 3)και τον υπόλοιπο ψόφιο.Πρόσεξε τα κομμάτια του ζωντανού να είναι καθαρά.Μπορείς να βάλεις και κάποια αγγελία για να ζητήσεις βράχο η να ψάξεις σε κάποιες που υπάρχουν.

Αυτά από εμένα καλή αρχή εύχομαι.

Πραγματικά, κοίτα σε αγγελίες ή άνοιξε εσύ μία και ζήτα μερικά κιλά από συνχομπύστες. Και καθαρότερος θα είναι (πιθανότατα) και καλύτερα κουραρισμένος.

25€ φίλε για βράχο είναι πολλά λεφτά και επιτέλους τα μαγαζιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρισκόμαστε στον μεσαίωνα.Μου φαίνεται πραγματικά αστείο το ποσό καθώς για 4 κιλά θες 100€.Θα σου έλεγα να μην πάρεις ούτε με 8 ευρώ καθώς είναι σαν να σε κοροϊδεύουν όταν λένε είναι σαν τσιμεντόπλακα.

Πάρε μια ποσότητα ζωντανού βράχου(Σε αναλογία 1προς 3)και τον υπόλοιπο ψόφιο.Πρόσεξε τα κομμάτια του ζωντανού να είναι καθαρά.Μπορείς να βάλεις και κάποια αγγελία για να ζητήσεις βράχο η να ψάξεις σε κάποιες που υπάρχουν.

Αυτά από εμένα καλή αρχή εύχομαι.

+1 :P

Σε δύο καταστήματα της πόλης μας που πηγα πάντως δεν έχουν άλλο βράχο εκτός από ζωντανό, ούτε αραγωνίτη, μήπως δεν τους συμφέρει να έχουν;

Πρόσεχε από που θα πάρεις βράχο και αραγωνίτη γιατί από μαγαζί σε μαγαζί οι τιμές παίζουν πολύ στην Θεσσνίκη και γενικότερα στην επαρχία ακόμη και για τις ίδιες μάρκες και πιάνουν άσχημα κ***. Πάρε καλύτερα βράχο από κάποιον εδώ μέσα και φύσικα καλύτερα θα ηταν να τον δεις, να έχει xρώματα , κτλ. Τα 25 ευρώ που σου είπαν είναι πάρα , πάρα πάρα πολλά. Έλεος ρε παιδιά - πέτρες παίρνουμε.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Μόλις το στρώσω θα πάρω σίγουρα από κάποιο μέλος που θα έχει διαθέσιμο προς πώληση.

Μόλις το στρώσω θα πάρω σίγουρα από κάποιο μέλος που θα έχει διαθέσιμο προς πώληση.

Είμαι στο τελευταίο βήμα πριν την μετακόμιση, θα μου περισεψει αρκετός ΖΒ

Ελα να τον τσεκαρεις αν σου αρέσει και γω θα στον δώσω πιο φτηνά

22€ το κιλό :thumbup: πλάκα Κάνω

Ελα και τα βρίσκουμε

Είμαι στο τελευταίο βήμα πριν την μετακόμιση, θα μου περισεψει αρκετός ΖΒ

Ελα να τον τσεκαρεις αν σου αρέσει και γω θα στον δώσω πιο φτηνά

22€ το κιλό :P πλάκα Κάνω

Ελα και τα βρίσκουμε

Και ίσως δει και καλό ψοφιο,ετσι? :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...