dimos 5 Απριλίου 2011 #1 Share 5 Απριλίου 2011 Καλημέρα Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το ποτε πρέπει να καθαριζεται ένα φιλτρο . Συγκεκριμένα Εγώ έχω έχω ένα εξωτερικό eheim 2075 pro 3 σε ένα ενυδρειο 300 λίτρων με 6 κιχλιδες και μερικές ρίζες που χρωματιζουν το νερό κίτρινο .κάθε ποτε θα ήταν καλο να καθαριζεται για να μην χαλάει και η βιολογία του .ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 5 Απριλίου 2011 #2 Share 5 Απριλίου 2011 χμμμμ πολλοι κανουν οταν αρχιζει να 'μπουκώνει' και ελαττώνεται η ροη το θεμα ειναι να βρεις εσυ με τις μετρησεις σου καθε ποτε χρειαζεσαι εγω κανω καθε 20 μερες αλλαγη νερου και καθε δευτερη και το φιλτρο θα παρεις κ αλλες γνωμες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 5 Απριλίου 2011 #3 Share 5 Απριλίου 2011 (edited) Οποτε βουλωσει απο σκουπιδια και πεσει σημαντικα η ροη του ή (αν δεν βουλωνει) καθε 3-6 μηνες προληπτικα για αποφυγη συγκεντρωσης οργανικων. Τα μηχανικα υλικα τα πλενεις καλα κατω απο τη βρυση να γινουν "καινουρια", τα χημικα τα αλλαζεις αναλογα τη διακεια τους και τα βιολογικα τα ανακινεις ελαφρα μεσα σε λεκανη με νερο απο το ενυδρειο. Καθαριζεις τη φτερωτη και το θαλαμο της απο σκουπιδια. (προσοχη μη σπασει το αξονακι και μη χασεις τα λαστιχακια του πανω και κατω, φροντισε να ξαναμπουν στη θεση τους για να μη "παιζει" η φτερωτη μεσα στο θαλαμο και κανει θορυβο) Ελεγχεις και καθαριζεις εσωτερικα τους σωληνες αν βουλωσουν απο γλιτσα πχ καθε 6-12 μηνες. (υπαρχουν ειδικες βουρτσες, της jbl ειναι καλη και σχετικα οικονομικη) Περνας με βαζελινη ολες τις τσιμουχες (o-ring) να μεινουν μαλακες και σαν καινουριες. Έγινε επεξεργασία 5 Απριλίου 2011 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 5 Απριλίου 2011 #4 Share 5 Απριλίου 2011 (edited) Καλημέρα Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το ποτε πρέπει να καθαριζεται ένα φιλτρο . Συγκεκριμένα Εγώ έχω έχω ένα εξωτερικό eheim 2075 pro 3 σε ένα ενυδρειο 300 λίτρων με 6 κιχλιδες και μερικές ρίζες που χρωματιζουν το νερό κίτρινο .κάθε ποτε θα ήταν καλο να καθαριζεται για να μην χαλάει και η βιολογία του .ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις Στο συγκεκριμένο φίλτρο μία φορά το μήνα-δίμηνο-τρίμηνο (η συχνότητα θα καθοριστεί από τα απόβλητά σου, εάν δεις ότι η ροή σου είναι καλή δε το ακουμπάς καθόλου) θα το ανοίγεις και θα πηγαίνεις με το πάνω πάνω κουτάκι του, με το μπλε σφουγγάρι, στο μπάνιο και θα το πλένεις αλύπητα με νερό βρύσης μέχρι να γίνει jet. Επίσης πλένεις και το άσπρο φιλτράκι ακριβώς κάτω από το πιατάκι που έβγαλες. Μια φορά το πλένεις, την επόμενη το πετάς γιατί γίνετε σα "σώβρακο" Με το υπόλοιπο φίλτρο θα χρειαστεί να ασχοληθείς μετά από κανα εξάμηνο-χρόνο όπου και θα βγάλεις να καθαρίσεις μαζί με τα παραπάνω και το τελευταίο (τέρμα κάτω) κουβαδάκι με το mech pro (μαύρα μακαρονάκια πλαστικά). Τα δύο ενδιάμεσα κουβαδάκια με το βιολογικό υλικό δε τα ακουμπάς καθόλου Έγινε επεξεργασία 5 Απριλίου 2011 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 5 Απριλίου 2011 Author #5 Share 5 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .αλλαγές νερού κάνω κάθε εβδομάδα πάντως γιατί θεωρώ ότι οι κιχλιδες βρομιζουν αρκετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος