Jump to content

Malawi 230l!! Maingano - Labidochromis Sp.yellow

\/ag

Recommended Posts

Το φυτακι μπροστά δεν είναι ανουμπια; Γιατί το έχεις θαμμένο;

Αnubia είναι ναι..αλλά έχει τόσο παράξενη ρίζα που δεν μπαίνει πουθενά ωραία πάνω σε πέτρα..

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα φίλοι μου..

Όλα κυλούν ήρεμα στο ενυδρείο όλο αυτό τον καιρό(εκτός απ'το θάνατο του θηλυκού maingano πριν μερικές μέρες,και πλέον είμαι στην αναζήτηση 2 θηλυκών)..οι πέτρες έχουν αρχίσει εδώ και κάτι μέρες να πιάνουν άλγη,σήμερα το πρωί παρατήρησα ότι η άλγη αυξήθηκε απότομα σε 2 πέτρες και είναι κάπως μαύρη και τριχοειδές !!είναι ανησυχητική;;ή το μαύρο χρώμα οφείλεται στο ότι κάθεται πάνω της σκόνη απ'τον βυθό που είναι μαύρος...

dsc05100u.jpg

dsc05099x.jpg

Αν χρειάζεστε καλύτερες φώτο για να βγάλετε πόρισμα το απόγευμα που θα ανάψουν τα φώτα...

To ιδιο ακριβως προβλημα ειχα κι εγω αλλα παροπλιστηκε το ενυδρειο και μετα απο μια βδομαδιτσα εφυγε(λογω μη φωτισμου).

Ειχα πολυ περισοτερη αλλα ετσι ξεκινησε . Αφου εφυγε μπηκε στο φιλτρο και χρειαστηκε ενα καλο καθαρισμα :)

Οι Gigantea σου εχουν αρχισει και πεφτουν ? Βγαζε τα χαλασμενα φυλλα της για να μην σαπιζουν μεσα στο ενυδρειο

Εγώ τι πρέπει να κάνω;;

Βγάζω τα σάπια φύλλα και κουρεύω όσα είναι σάπια..

Καθαρίζω την άλγη..

Κρατάω το φως κλειστό για μερικές μέρες..

Και μετά κάνω καθαρισμό στο φίλτρο..

Αυτά;;;

Έγινε επεξεργασία - \/ag

Το μονο που μπορω να σου πω με σιγουρια ειναι να μειωσεις την φωτοπεριοδο . Περιμενε και τους εμπειρους να σου δωσουν τις συμβουλες τους

Μπορεις επισης να κανεις search με κριτηριο "Μαυρη Τριχοειδής άλγη" ωστε να συλλεξεις πληροφοριες

Αυτο που σου ειπα για τα φυτα ηταν ασχετο και απλα το παρατηρησα και στο ειπα.

Επισης το φιλτρο το καθαρισα γιατι αυτη η μαυρη αλγη μολις ψοψησε μπηκε μεστο φιλτρο και το επνιξε.

Σε ευχαριστω πολυ Μαριε!!

Είναι όμως μαύρη αλγη ή είναι κανονική και έχει γίνει έτσι επειδή σκαβουν τα ψάρια και σηκώνουν μαύρη σκόνη απ΄τον βυθό και αυτή παει και κάθεται πάνω στην αλγη;!;

Σε ευχαριστω πολυ Μαριε!!

Είναι όμως μαύρη αλγη ή είναι κανονική και έχει γίνει έτσι επειδή σκαβουν τα ψάρια και σηκώνουν μαύρη σκόνη απ΄τον βυθό και αυτή παει και κάθεται πάνω στην αλγη;!;

Είναι μαυρη!Εχω και εγω!Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ!!! :)

Είναι θέμα αναλογίας φωσφωρικών/νιτρικών και μετά φωτοπεριόδου.Εγω π.χ εχω γιατι ταίζω 6 φορές την ημέρα(αρα πολλά φωσφωρικά).Αν και τωρα τελευταία με μια νεα τροφή που δίνω πιο χαμηλη σε πρωτεϊνη το ελεγχω καλύτερα.

Κάνε ενα κόπο να μας θυμίσεις τι ταίζεις και με ποία συχνότητα.

Formula One Flakes (Ocean Nutrition)

Brine Shrimp Plus Flakes (Ocean Nutrition)

Spirulina Flakes (Ocean Nutrition)

Krill Flakes (Tropical)

Cichlid Gran (Tropical)

Novo Rift(JBL)

3 φορές την μέρα..ταιζω συνέχεια με διαφορετική για ποικιλία..

Να μην με ανησυχεί δηλαδή η αλγη;πρέπει να κάνω κάτι;

Formula One Flakes (Ocean Nutrition)

Brine Shrimp Plus Flakes (Ocean Nutrition)

Spirulina Flakes (Ocean Nutrition)

Krill Flakes (Tropical)

Cichlid Gran (Tropical)

Novo Rift(JBL)

3 φορές την μέρα..ταιζω συνέχεια με διαφορετική για ποικιλία..

Να μην με ανησυχεί δηλαδή η αλγη;πρέπει να κάνω κάτι;

Να μην σε ανησυχεί η άλγη.Εγω την θεωρώ ομορφιά σε ενα αφρικανικο ενυδρείο.Αρκεί να την ελεγχεις και να μην ξεφυγει τελειώς και γεμίσεις.

Να κάνεις τις αλλαγές νερού σου και να προσπαθείς να ταϊζεις ακριβώς οσο καταναλώνουν τα ψαράκια σου.

Να μην σε ανησυχεί η άλγη.Εγω την θεωρώ ομορφιά σε ενα αφρικανικο ενυδρείο.Αρκεί να την ελεγχεις και να μην ξεφυγει τελειώς και γεμίσεις.

Να κάνεις τις αλλαγές νερού σου και να προσπαθείς να ταϊζεις ακριβώς οσο καταναλώνουν τα ψαράκια σου.

:)

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά... :)

Απλά με ανησύχησε το μαύρο χρώμα...

Καλησπέρα φίλοι Αφρικάνοι...μετά την απώλεια του θηλυκού maingano δεν μπόρεσα να βρω κάπου 2-3 θηλυκά(μόνο σε ένα pet shop 15e το ψαράκι :huh: ) και έτσι απομάκρυνα το αρσενικό και πρόσθεσα ένα χαρέμι ενήλικων pseudotropheus socolofi(ενός συγχομπίστα) εδώ και 2 μέρες!Διάβασα βέβαια ότι χρειάζονται περισσότερα λίτρα και ότι είναι αρκετά επιθετικά...προς το παρών όλα κυλούν ήρεμα όμως!Το αρσενικό Labidochromis είναι αυτό που προσπαθεί να επιβάλει την κυριαρχία του με μικρές ψευτό-επιθέσεις μιας και είναι ο αρχαιότερος <_< !!Πλέον το ενυδρείο δείχνει πιο 'γεμάτο' και με περισσότερη κίνηση.. :D

Φωτο πιο μετά γιατί δεν έχει μπαταρία η ψηφιακή... :huh:

Ελπίζω να μην είναι αποτυχία το εγχείρημα και τα ψαράκια να συμβιώσουν καλά,,,δώστε μου τα φώτα σας..

Καλησπέρα φίλοι Αφρικάνοι...μετά την απώλεια του θηλυκού maingano δεν μπόρεσα να βρω κάπου 2-3 θηλυκά(μόνο σε ένα pet shop 15e το ψαράκι :D ) και έτσι απομάκρυνα το αρσενικό και πρόσθεσα ένα χαρέμι ενήλικων pseudotropheus socolofi(ενός συγχομπίστα) εδώ και 2 μέρες!Διάβασα βέβαια ότι χρειάζονται περισσότερα λίτρα και ότι είναι αρκετά επιθετικά...προς το παρών όλα κυλούν ήρεμα όμως!Το αρσενικό Labidochromis είναι αυτό που προσπαθεί να επιβάλει την κυριαρχία του με μικρές ψευτό-επιθέσεις μιας και είναι ο αρχαιότερος :D !!Πλέον το ενυδρείο δείχνει πιο 'γεμάτο' και με περισσότερη κίνηση.. :huh:

Φωτο πιο μετά γιατί δεν έχει μπαταρία η ψηφιακή... :huh:

Ελπίζω να μην είναι αποτυχία το εγχείρημα και τα ψαράκια να συμβιώσουν καλά,,,δώστε μου τα φώτα σας..

Αναμένουμε φωτογραφίες λοιπόν. :huh:

Ολα είναι πιθανά!Μπορεί να τρέξει μπορει και να έχεις πάλι απώλειες.

Εγω προσωπικά στο εχω ξαναπεί πως 1 χαρέμι θα ήταν καλύτερα στο συγκεκριμένο ενυδρείο.

Για να σε προβληματίσω λίγο παραπάνω, εχεις ανακαλήψει τα αίτια που προκάλεσαν bloat στο θηλυκό maingano???

Να ξέρεις πως η έλειψη χώρου για ένα ψαρι είναι ένας στρεσογόνος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψη.

Ευχομαι πάντως να πάνε όλα καλά! <_<

Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε...

Ο λόγος που έπαθε bloat το θηλυκό maingano ήταν κατά 99% το ότι ήταν το μόνο θηλυκό και ο αρσενικός την κυνήγαγε παντού,όπου και αν πήγαινε,όλη την ώρα..δεν τόλμαγε να βγει απτην κρυψώνα της!δεν μοιραζόντουσαν οι 'ορέξεις' του αρσενικού..γιαυτό και βάζουμε χαρέμια!Αλλά δεν θα κάνω εγώ μάθημα σε σένα..εσύ μου κάνεις.. <_<

Ελπίζω όπως είπες και εσύ να πάνε όλα καλά..απλά δεν γνωρίζω και πολλά για αυτά τα ψάρια!μόνο ότι διάβασα από ένα site...

Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε...

Ο λόγος που έπαθε bloat το θηλυκό maingano ήταν κατά 99% το ότι ήταν το μόνο θηλυκό και ο αρσενικός την κυνήγαγε παντού,όπου και αν πήγαινε,όλη την ώρα..δεν τόλμαγε να βγει απτην κρυψώνα της!δεν μοιραζόντουσαν οι 'ορέξεις' του αρσενικού..γιαυτό και βάζουμε χαρέμια!Αλλά δεν θα κάνω εγώ μάθημα σε σένα..εσύ μου κάνεις.. :D

Ελπίζω όπως είπες και εσύ να πάνε όλα καλά..απλά δεν γνωρίζω και πολλά για αυτά τα ψάρια!μόνο ότι διάβασα από ένα site...

Κάνεις δεν κάνει μάθημα σε κάνεναν!Και οι δυό είμαστε χομπίστες που ανταλάζουν απόψεις και εμπειρίες!

<_<

Κάνεις δεν κάνει μάθημα σε κάνεναν!Και οι δυό είμαστε χομπίστες που ανταλάζουν απόψεις και εμπειρίες!

:D

<_<:huh:

Συμφωνείς με την άποψη μου για την αιτία που της προκάλεσε το bloat;

<_<:D

Συμφωνείς με την άποψη μου για την αιτία που της προκάλεσε το bloat;

Συμφωνώ!Είναι και αυτός ένας λόγος που μπορεί να προκαλέσει πολύ στρες.

:huh:

Ορίστε και μερικές φώτο...

dsc05118u.jpg

dsc05123n.jpg

dsc05127m.jpg

dsc05126gk.jpg

dsc05120mn.jpg

Το ένα απτα μωρά labido που είχα μέσα..έχουν κατακιτρινίσει...

dsc05124ek.jpg

Αν μπορεί ας μου λύσει κάποιος την απορία...το θηλυκό τρέμει δίπλα στο αρσενικό ή το αντίθετο;; :blush:

Επίσης το εξόγκωμα στο κρανίο είναι δείγμα αρσενικού;; :thumbup:

• 2 weeks later...

Μόλις γύρισα σπίτι και παρατήρησα την μία μικρούλα θηλυκιά labido μπουκωμένη..first time ever!!!! :thumbup:

To θέμα είναι οτι η δουλειά δεν έχει γίνει απτον μεγάλο αρσενικό αλλά απτον συνομήλικο της(άλλο ένα labido που είχα πάρει για θηλυκό αλλά απότι φάνηκε είναι αρσενικός)..σήμερα τα είχα δει όλη μέρα κηνυγιόντουσαν και έκαναν κάτι 'πονηρές' κινήσεις!Οπότε έχω 2 αρσενικούς σίγουρα..και βλέπουμε....

Αυτή την στιγμή στο ενυδρείο υπάρχουν μόνο τα labido(τα socolofi βγήκαν εδώ και μερικές μέρες)!Και για την ακρίβεια,ο μεγάλος αρσενικός(10-11εκ.),τα δύο μικρότερα(γύρω στα 6εκ.) που μου βγήκαν ένα αρσενικό και ένα θηλυκό,και άλλα τρία ακόμα μικρότερα(γύρω στα 4εκ.) αγνώστου φύλου..

Άρα ο μικρότερος αρσενικός πρέπει να βγει!Σωστά;;

Επίσης με ανησυχεί οτί ο μικρός αρσενικός συνεχίζει να κυνηγάει την μπουκωμένη όπου την δει.. :hysterical:

GXSARA Τι έγινε συνεννοημένα ήταν τα labidos μας;;; :bowdown:

Έγινε επεξεργασία - \/ag

Μόλις γύρισα σπίτι και παρατήρησα την μία μικρούλα θηλυκιά labido μπουκωμένη..first time ever!!!! :hysterical:

To θέμα είναι οτι η δουλειά δεν έχει γίνει απτον μεγάλο αρσενικό αλλά απτον συνομήλικο της(άλλο ένα labido που είχα πάρει για θηλυκό αλλά απότι φάνηκε είναι αρσενικός)..σήμερα τα είχα δει όλη μέρα κηνυγιόντουσαν και έκαναν κάτι 'πονηρές' κινήσεις!Οπότε έχω 2 αρσενικούς σίγουρα..και βλέπουμε....

Αυτή την στιγμή στο ενυδρείο υπάρχουν μόνο τα labido(τα socolofi βγήκαν εδώ και μερικές μέρες)!Και για την ακρίβεια,ο μεγάλος αρσενικός(10-11εκ.),τα δύο μικρότερα(γύρω στα 6εκ.) που μου βγήκαν ένα αρσενικό και ένα θηλυκό,και άλλα τρία ακόμα μικρότερα(γύρω στα 4εκ.) αγνώστου φύλου..

Άρα ο μικρότερος αρσενικός πρέπει να βγει!Σωστά;;

Επίσης με ανησυχεί οτί ο μικρός αρσενικός συνεχίζει να κυνηγάει την μπουκωμένη όπου την δει.. :happybday:

GXSARA Τι έγινε συνεννοημένα ήταν τα labidos μας;;; :bowdown:

Φιλε Βαγγέλη να ρωτήσω γιατί εβγαλες τα socolofi???

Αν δεν πειράζει ο μεγάλος αρσενικός τον μικρό ισως μπορέσεις να τον κρατήσεις...παρακολούθησε τα και θα καταλήξεις μόνος σου σε συμπερασμα!

Και επιτέλους ελα μια φορά στο meeting point να τα πουμε απο κοντά!!!

:thumbup:

Τα έβγαλα γιατί αποφάσισα αν βάλω 2ο χαρέμι να βάλω κάτι άλλο(δεν μου άρεσαν και πολύ :bowdown: ) και γιατί διάβασα από παντού οτι είναι ακατάλληλα για το ενυδρείο μου και μάλιστα με άλλο είδος μαζί σε αυτά τα λίτρα-μήκος!

Πρόβλημα δεν αντιμετώπισα αυτές τις 2 βδομάδες που τα κράτησα και μάλιστα είχα συνεχής απόπειρες του αρσενικού για ζευγάρωμα!

Ορίστε και δύο φωτογραφίες απτο ενυδρείο και την μικρή...

dsc05175s.jpg

dsc05176v.jpg

Για το meeting point είμαι αδικαιολόγητος.. :hysterical:

Αν έβρισκα κάποιον να έρθω παρέα θα ήταν πιο εύκολο :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...