\/ag 4 Απριλίου 2011 #1 Share 4 Απριλίου 2011 Καλησπέρα φίλοι μου αφρικάνοι... Σας παρουσιάζω και εγώ την πρώτη μου προσπάθεια για malawi με τα 2 είδη που αναφέρω και στον τίτλο!Σκοπός μου δεν ήταν να φτιάξω 'νταμάρι',αλλά ένα ενυδρείο που θα δίνει χώρο στα ψαράκια αλλά και θα τους παρέχει φυσικά και τις κρυψώνες-περάσματα που χρειάζονται!Μιας και ο αριθμός των ψαριών δεν θα ξεπεράσει τα 6-7(maingano 1m+1f,labido 1m+3-4f) πιστεύω πως είχα το περιθώριο να μην το γεμίσω πέτρες!Κρυψώνες για μωρά σε περίπτωση γέννας υπάρχουν και με τις συμβουλές σας ελπίζω να πάνε όλα καλά...μέχρι στιγμής στο ενυδρείο είναι μόνο το ζευγαράκι maingano και αργότερα θα μπει και το χαρεμάκι labidochromis!! Θέλω να πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον φίλο viciouscircle για το ενυδρείο και να τον συστήσω στους φίλους που ψάχνουν για κατασκευή ενυδρείου ανεπιφύλακτα... Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 100x40x58 Συνολικά Λίτρα: 230 λίτρα μικτά Φυτά: vallisneria,anubia Ψάρια: 2 MELANOCHROMIS CYANEORHABDOS (MAINGANO), [5-6 Labidochromis sp.Yellow(Caeruleus)] Φόντο: - (αν δεν βρω κάποιο πόστερ με εικόνα από πέτρες,τότε απλά μαύρο χαρτόνι) Πέτρες: ασβεστολιθηκές Βυθός: 15 κιλά ψιλό χαλίκι της seachem Πηγές φωτισμού: 1 λάμπα T8 30watt ψυχρό άσπρο ή 1x30w Gro-lux sylvania (δεν έχω αποφασίσει ποια θα αφήσω τελικά) Διάρκεια φωτισμού: 7 ώρες Φίλτρανση: jbl Cristal profi i80(εσ.),Eheim 2213(εξ.) Θέρμανση/ Ψύξη: jbl ProTemp 200 watt / - Αλλαγές νερού: 20-30% ανά 10 ημέρες Διατροφή: Formula One Flakes (Ocean Nutrition) Brine Shrimp Plus Flakes (Ocean Nutrition) Spirulina Flakes (Ocean Nutrition) Krill Flakes (Tropical) Cichlid Gran (Tropical) Novo Rift (JBL) Παράμετροι pH: 8.3 Γενική σκληρότητα (GH): 20 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 12 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): <15 Μέση Θερμοκρασία (°C): 26C° Φωτογραφίες: (βάζω φωτογραφίες βήμα-βήμα μέχρι το πως είναι τώρα) Γνώμες,απόψεις,απορίες,συμβουλές και κράξιμο..όλα δεκτά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 4 Απριλίου 2011 #2 Share 4 Απριλίου 2011 Ε όχι και κράξιμο, μια χαρά είναι , να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 4 Απριλίου 2011 #3 Share 4 Απριλίου 2011 (edited) μου αρεσουν οι πετρες σου και το ενυδρειο σου απλος αμμα θες να βαλεις πανω απο ενα χαρεμι θα εβαζα και αλλες πετρες αριστερα και θα τις σηκωνα σε υψος και πλατος καλος ηρθες στην αφρικη Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2011 - GXSARA Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Απριλίου 2011 Author #4 Share 4 Απριλίου 2011 Σας ευχαριστώ και τους δύο! Φίλε μου gxsara αυτό το θέμα θα με απασχολήσει σίγουρα αργότερα..σε 2-3 βδομάδες που θα μπει το χαρέμι labidos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios.liberis 4 Απριλίου 2011 #5 Share 4 Απριλίου 2011 Πολυ ομορφο ειναι. Να το χαιρεσαι Τις moonstone τις εχεις κολησει ? Πολυ προσοχη με αυτες λογω βαρους Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 4 Απριλίου 2011 #6 Share 4 Απριλίου 2011 Τελικά αυτο το υλικό που έβαλες για βυθό αρχίζω να το εκτιμώ ολο και περισσότερο!!!! Όλα όμορφα και ωραία! Καλό θα ήταν να μείνεις στο ένα χαρέμι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 4 Απριλίου 2011 #7 Share 4 Απριλίου 2011 πολυ ομορφο vag!!! μπραβο και απο μενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 4 Απριλίου 2011 #8 Share 4 Απριλίου 2011 Σας ευχαριστώ και τους δύο! Φίλε μου gxsara αυτό το θέμα θα με απασχολήσει σίγουρα αργότερα..σε 2-3 βδομάδες που θα μπει το χαρέμι labidos... Καλυτερα πιστεύω να μπουν απο την αρχη οι πετρες για να στρεσαριστουν τα ιδη υπαρχων ψαρια.και θα προτιμουσα αμμο.τα δικα μου απο το σκαψιμο εχουν βρει πετρελαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Απριλίου 2011 Author #9 Share 4 Απριλίου 2011 (edited) Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.. Μάριε δεν τις έχω κολλήσει αλλά έχουν μπει σωστά και δεν κουνιούνται καθόλου..άλλωστε έχουν τοποθετηθεί πάνω στο DOW οπότε δεν θα κουνηθούν απ'τα σκαψίματα.. GXSARA θα συμπληρωθούν πέτρες τις επόμενες μέρες,αλλά όχι πολλές!προτίμησα αυτό το χαλικάκι γιατί παρόμοιο χρώμα δεν βρίσκεις σε άμμο..και επίσης σε αυτό το υλικό έσκαβαν multies,λες να μην μπορέσουν να σκάψουν τα θηρία;;και χωράει άνετα στο στόμα τους.. Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2011 - \/ag Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 4 Απριλίου 2011 #10 Share 4 Απριλίου 2011 Τελικά αυτο το υλικό που έβαλες για βυθό αρχίζω να το εκτιμώ ολο και περισσότερο!!!! Όλα όμορφα και ωραία! Καλό θα ήταν να μείνεις στο ένα χαρέμι! Αστα Κώστα το ίδιο σκεφτόμουν. Να το βρίσκαμε και σε ψιλόκοκκο.. Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου να το χαίρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Απριλίου 2011 #11 Share 4 Απριλίου 2011 Πολύ όμορφο!Θα το προτιμούσα πιο σκοτεινό και ίσως είναι καλύτερη η grolux.Κάνε τη δοκιμή. Επίσης καλή σκέψη ήταν το πλαίσιο στη γυάλα.Από τι υλικό είναι; Το καπάκι είναι από aquatlantis; Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Απριλίου 2011 Author #12 Share 4 Απριλίου 2011 (edited) Αστα Κώστα το ίδιο σκεφτόμουν. Να το βρίσκαμε και σε ψιλόκοκκο.. Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου να το χαίρεσαι. Λες να το βάλω σε γουδί και να αρχίσω να το θρυμματίζω..;; Φώτη το πλαίσιο είναι αλουμινογωνία 2εκ..έψαχνα και για 1,5εκ αλλά δεν βρήκα!πάντως κόβουν κ....ς σε τιμές οι αλουμινάδες! 20e μου πήγε για όλες,στον πιο φτηνό που βρήκα...για το φως το παρατήρησα και εγώ,θα δω με την gro lux τι λέει και θα βάλω και φωτό!το καπάκι είναι σαν αυτό ακριβώς http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=58547 από ενυδρείο 100x30,αφήνει πίσω ένα κενό γύρω στα 3-4εκ μιας και έχει και την κόντρα.. Επίσης η γραμμή που φαίνεται κάτω(σκούρο ξύλο) είναι αυτό που βάζουν οι ξυλουργοί όταν σου κόβουν μια μελαμίνη πχ για να φαίνεται ωραία γύρω γύρω και όχι ότι είναι κομμένη..ελπίζω να κατάλαβες Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2011 - \/ag Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios.liberis 4 Απριλίου 2011 #13 Share 4 Απριλίου 2011 Gray coast calcite ειναι το υποστρωμα σου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Απριλίου 2011 Author #14 Share 4 Απριλίου 2011 Gray coast calcite ειναι το υποστρωμα σου ? Νομίζω Μάριε.. της seachem είναι πάντως και είναι πανάκριβο(να ΄ναι καλά ο Σπύρος[bartemderas] που με έφτιαξε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Απριλίου 2011 #15 Share 4 Απριλίου 2011 Καλά μου φάνηκε για aquatlantis αλλά λέω τους 10 πόντους πως τους κάλυψε; Σου έχω μια πατεντούλα για ψύξη μούρλια όταν έρθει η ώρα.Δε φαίνεται τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Απριλίου 2011 Author #16 Share 4 Απριλίου 2011 Μόνο σε καλό θα μου βγει αυτό το κενό ...μιας και από εκεί περνάνε όλα τα σωληνάκια(φίλτρου, αεραντλίας) και όλα τα καλώδια!επίσης το υπολόγιζα και για αυτόματη ταΐστρα αν χρειαστεί ποτέ,μου λες και για ψύξη τώρα εσύ..με έφτιαξες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Απριλίου 2011 #17 Share 4 Απριλίου 2011 Όλα τα φτιάχνουμε εδώ,βέβαια χαλάμε που και που... Να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios.liberis 4 Απριλίου 2011 #18 Share 4 Απριλίου 2011 To ιδιο εχω και εχω Vag. Κατα ενα μεγαλο μερος του ειναι ψιλο σαν αμμος (Prince και Κωστη πι8ανον να σας κανει ) οποτε τα ψαρια σου θα το χαρουν. Ειναι ψημενος αρραγωνιτης στην συνθεση του. Βεβαια ο αρσενικος maingano θα στο παει πολλες βολτες Μαλλον θα χρειαστεις 5 κιλακια ακομα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 4 Απριλίου 2011 #19 Share 4 Απριλίου 2011 Ελάτε στη Σαντορίνη να βρείτε σε ό,τι κοκκομετρία θέλετε Χθες έστησα ένα πειραματικό με βαλισνέριες και χωρισμένες τρεις διαφορετικές κοκκομετρίες μέσα με τέτοιο μαυρούκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Απριλίου 2011 Author #20 Share 4 Απριλίου 2011 (edited) Λες να αρχίσω να βλέπω το DOW σε λίγο Μάριε;; είναι και γαλάζιο γαμώτο θα κάνει μπαμ!!προς το παρόν είμαι εντάξει..και πιστεύω ότι φτάνει γιατί ειδικά μπροστά που έχω ρίξει το πιο πολύ έχει φτιαχτεί μια στρώση 5+ εκατοστών(χωρίς να μετράω το DOW),πίσω πιο λίγο και ανάμεσα στις πέτρες ακόμα λιγότερο... Μιχάλη ας έρθουμε Σαντορίνη για διακοπές πρώτα και ας μην πάρουμε ούτε έναν κόκκο άμμου... Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2011 - \/ag Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 5 Απριλίου 2011 #21 Share 5 Απριλίου 2011 γιατι δεν μπορω να δω τις φωτος ρε παιδια; ολοι λετε πολυ ωραιο και πολυ ωραιο και εχω ΣΚΑΣΕΙ!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 5 Απριλίου 2011 Author #22 Share 5 Απριλίου 2011 γιατι δεν μπορω να δω τις φωτος ρε παιδια; ολοι λετε πολυ ωραιο και πολυ ωραιο και εχω ΣΚΑΣΕΙ!!!!!! Σου δίνω μερικά link να τις δεις σίγουρα... http://img339.imageshack.us/i/dsc04901lo.jpg/ http://img838.imageshack.us/i/dsc04891l.jpg/ http://img593.imageshack.us/i/dsc04893v.jpg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 5 Απριλίου 2011 #23 Share 5 Απριλίου 2011 Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου να το χαιρεσαι Ελάτε στη Σαντορίνη να βρείτε σε ό,τι κοκκομετρία θέλετε Χθες έστησα ένα πειραματικό με βαλισνέριες και χωρισμένες τρεις διαφορετικές κοκκομετρίες μέσα με τέτοιο μαυρούκο. Αυτα λες και θα μας ερθουν οι βαρβαροι,μα μας αδειασουν τις παραλιες μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 5 Απριλίου 2011 #24 Share 5 Απριλίου 2011 Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου να το χαιρεσαι Αυτα λες και θα μας ερθουν οι βαρβαροι,μα μας αδειασουν τις παραλιες μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ναντια 5 Απριλίου 2011 #25 Share 5 Απριλίου 2011 Πολύ όμορφο...βάλε και άλλες φωτογραφίες να χαζεύουμε!! Ελπίζω τα ψαράκια που σου έδωσε η κοπέλα να μπουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος