Jump to content

Γέννα δίσκων

Mpampis11

Recommended Posts

Γεια σας φίλοι.

Έχω ξεχωρίσει ένα ζευγαράκι blue cobalt εδώ και δύο μήνες, είναι περίπου 11-12 εκ και από ότι μου είπαν στο κατάστημα που το πήρα πρέπει να πλησιάζει το 1 έτος.

Τα δισκάκια λοιπόν τα έχω βάλει σε γεννήστρα 100λ.

Προχτές έφαγαν και την 11η γέννα τους :P:rasp: .

Τα αυγά περίπου στις 30-35 ώρες απο κανονικού χρώματος γονιμοποιημένα που φαίνονται σε 2-3 ώρες είναι όλα άσπρα. Δεν φουγγιάζουν.

Είναι σίγουρα ζευγάρι. Είχαν γεννήσει μια φορά στο μεγάλο και είδαμε 5-6 ουρίτσες σε όσα έμειναν.

Συνθήκες

ph 7.0

gh 6

kh 6

nh3 0

no2 0

no3 5

To ενυδρείο γυρίζει ένα Fluval 205.

Κάθε 3-4 μέρες συφωνάρισμα και αλλαγή 10 - 20%

Νομίζω ότι δεν τα τρώνε απο στρες αλλά επειδή χαλάνε.... αλλά γιατί;

ολα στη ζωη ειναι.... :P

φροντισε να μειωσεις και αλλο την ολικη σου σκληροτητα,καθως πολλες φορες δεν γονιμοποιουνται σωστα τα αυγα καθως δεν μπορει λογω της σκληροτητας να εισχωρησει το σπερμα του αρσενικου στο αυγο...

μην ξεχνας επισης πως ειναι αρκετα νεοι σαν γονεις και αυτο τους κανει να κανουν και λαθη μεχρι να μαθουν τον ρολο τους.

Έγινε επεξεργασία - klaz

ολα στη ζωη ειναι.... :P

φροντισε να μειωσεις και αλλο την ολικη σου σκληροτητα,καθως πολλες φορες δεν γονιμοποιουνται σωστα τα αυγα καθως δεν μπορει λογω της σκληροτητας να εισχωρησει το σπερμα του αρσενικου στο αυγο...

μην ξεχνας επισης πως ειναι αρκετα νεοι σαν γονεις και αυτο τους κανει να κανουν και λαθη μεχρι να μαθουν τον ρολο τους.

Θα πάρω όσμωση μέσα στην εβδομάδα. Πόσο αλλαγή να τους κάνω καθημερινά για προσαρμογή ώστε να φτάσω το νερό να είναι περίπου 70% όσμωση - 30% βρύση?

Το KH και το GH πόσο θα φτάσουν έτσι; Η βρύση δίνει PH 7.4 και KH 9 - GH 7 πάνω κάτω.

Το ότι δεν είναι γόνιμα λες να φταίει μόνο η ολική σκληρότητα? Μήπως δεν πρέπει να τα τουμπανιάζω στο φαγητό?

Μαλλον ο αρσενικος θελει λιγο ξεκουραση-αποχη απο τις αναπαραγωγες.

εχει κουραστει δεν εχει να δωσει αλλο.....

εχεις μετρησει 11 γεννες στην γεννηστρα μονο;;ή ειχαν κι αλλες στο κυριως ενυδρειο;;

Τα ψαρια ειναι μικρα ακομη αν ειναι ενος ετους σε ηλικια.Συνηθως ενα ζευγαρι το ξεκιναμε απο το 1 ετος και μετα γιατι κατα αρχας δινουμε περιθωριο στα ψαρια να μεγαλωσουν και να αναπτυξουν περισσοτερες ορμονες και ολα εκεινα τα απαραιτητα συστατικα που θελουν για μια πετυχημενη γεννα

Ειναι περιπου οπως τους ανθρωπους,ενα αγορακι 7-8 χρονων,εχει ορμες!!!δεν σημαινει ομως οτι μπορει να κανει και παιδι.

Οποτε για μενα ξεκουρασε λιγο (κανα 2-3 μηνες )τον αρσενικο, δωσε του καλη μασα(δυναμωσε τον)και μετα τον ξαναριχνεις με την κοπελα και βλεπουμε.

Μαλλον ο αρσενικος θελει λιγο ξεκουραση-αποχη απο τις αναπαραγωγες.

εχει κουραστει δεν εχει να δωσει αλλο.....

εχεις μετρησει 11 γεννες στην γεννηστρα μονο;;ή ειχαν κι αλλες στο κυριως ενυδρειο;;

Τα ψαρια ειναι μικρα ακομη αν ειναι ενος ετους σε ηλικια.Συνηθως ενα ζευγαρι το ξεκιναμε απο το 1 ετος και μετα γιατι κατα αρχας δινουμε περιθωριο στα ψαρια να μεγαλωσουν και να αναπτυξουν περισσοτερες ορμονες και ολα εκεινα τα απαραιτητα συστατικα που θελουν για μια πετυχημενη γεννα

Ειναι περιπου οπως τους ανθρωπους,ενα αγορακι 7-8 χρονων,εχει ορμες!!!δεν σημαινει ομως οτι μπορει να κανει και παιδι.

Οποτε για μενα ξεκουρασε λιγο (κανα 2-3 μηνες )τον αρσενικο, δωσε του καλη μασα(δυναμωσε τον)και μετα τον ξαναριχνεις με την κοπελα και βλεπουμε.

Έχω μετρήσει 10 γέννες στην γεννήστρα και 1 στο κυρίως που είχα και ουρές.

Πάντως και τα δύο τρώνε πολύ καλά και τα πάντα. Υπάρχει τρόπος να τα κάνω να μην γεννήσουν για λίγο χωρίς να τα χωρίσω, γιατί αν βάλω την κουνέλα στο κυρίως πιστεύω ότι θα ξαναγεννήσει έστω και μόνη της.

Στο κυρίως έχω άλλες 3 που γεννούν μόνες τους.

Θα πάρω όσμωση μέσα στην εβδομάδα. Πόσο αλλαγή να τους κάνω καθημερινά για προσαρμογή ώστε να φτάσω το νερό να είναι περίπου 70% όσμωση - 30% βρύση?

Το KH και το GH πόσο θα φτάσουν έτσι; Η βρύση δίνει PH 7.4 και KH 9 - GH 7 πάνω κάτω.

Το ότι δεν είναι γόνιμα λες να φταίει μόνο η ολική σκληρότητα? Μήπως δεν πρέπει να τα τουμπανιάζω στο φαγητό?

Ξανά κάνε μετρήσεις... το gh δεν μπορεί να είναι λιγότερο από kh. Επίσης μέχρι στιγμής πως ρίχνεις τα gh και kh από το νερό της βρύσης χωρίς α/ο; Χρησιμοποιείς τύρφη στο φίλτρο ή βάζεις κάποιο φάρμακο;

Έχω μετρήσει 10 γέννες στην γεννήστρα και 1 στο κυρίως που είχα και ουρές.

Πάντως και τα δύο τρώνε πολύ καλά και τα πάντα. Υπάρχει τρόπος να τα κάνω να μην γεννήσουν για λίγο χωρίς να τα χωρίσω, γιατί αν βάλω την κουνέλα στο κυρίως πιστεύω ότι θα ξαναγεννήσει έστω και μόνη της.

Στο κυρίως έχω άλλες 3 που γεννούν μόνες τους.

Ειναι αρκετες γεννες.

οσο ειναι μαζι το ζευγαρι δυσκολα θα σταματησουν,αρα πρεπει να τα χωρισεις.

αρσενικα αλλα δεν εχεις να αλλαξεις τα ζευγαρια;

αν οχι ριξτα στο μεγαλο να ηρεμισουν λιγο(οχι σιγουρα βεβαια γιατι αμα θελουν αυτα δεν υπολογιζουν τιποτα)

αλλα σιγουρα το προβλημα ειναι αυτο που σου ειπα.Τα ψαρια ηταν μικρα και ανετοιμα θεωρω και θελουν λιγο χρονο να ξεκουραστουν,το εχω ξαναδει το εργο 2-3 φορες....

Ξανά κάνε μετρήσεις... το gh δεν μπορεί να είναι λιγότερο από kh. Επίσης μέχρι στιγμής πως ρίχνεις τα gh και kh από το νερό της βρύσης χωρίς α/ο; Χρησιμοποιείς τύρφη στο φίλτρο ή βάζεις κάποιο φάρμακο;

Έχεις δίκιο. Έκανα λάθος απο βιασύνη. Οι τιμές είναι ανάποδα. Στις αλλαγές βάζω βραστό νερό από 2,5 λίτρα έως 5,0 λίτρα αναλόγως την αλλαγή. Αυτό το κάνω τελευταία έχοντας δεί ότι σε έναν φίλο δουλεύει. Σε λίγες μέρες όμως θα έχω την α/ο οπότε θα το καταργήσω.

Ειναι αρκετες γεννες.

οσο ειναι μαζι το ζευγαρι δυσκολα θα σταματησουν,αρα πρεπει να τα χωρισεις.

αρσενικα αλλα δεν εχεις να αλλαξεις τα ζευγαρια;

αν οχι ριξτα στο μεγαλο να ηρεμισουν λιγο(οχι σιγουρα βεβαια γιατι αμα θελουν αυτα δεν υπολογιζουν τιποτα)

αλλα σιγουρα το προβλημα ειναι αυτο που σου ειπα.Τα ψαρια ηταν μικρα και ανετοιμα θεωρω και θελουν λιγο χρονο να ξεκουραστουν,το εχω ξαναδει το εργο 2-3 φορες....

Δεν έχω άλλα Cobalt και δεν θέλω να μπλέξω χρώματα. Οπότε θα τα ρίξω στο μεγάλο και θα πειραματιστώ με ένα άλλο ζευγάρι Scribelt. Αυτά είναι περίπου 15-16 μηνών και 16-17εκ. Δεν έχουν γεννήσει ακόμα αλλά μάλλον είναι ζευγάρι γιατί τελευταία καθαρίζουν ξύλα.

Ερώτηση : scribelt με cobalt βγάζουν κάποια γνωστή απόχρωση;

Δεν έχω άλλα Cobalt και δεν θέλω να μπλέξω χρώματα. Οπότε θα τα ρίξω στο μεγάλο και θα πειραματιστώ με ένα άλλο ζευγάρι Scribelt. Αυτά είναι περίπου 15-16 μηνών και 16-17εκ. Δεν έχουν γεννήσει ακόμα αλλά μάλλον είναι ζευγάρι γιατί τελευταία καθαρίζουν ξύλα.

Ερώτηση : scribelt με cobalt βγάζουν κάποια γνωστή απόχρωση;

Δεν μπορω να απαντησω με σιγουρια,αλλα αν τα μωρα παρουν και απο τους δυο υπολογιζω κατι σε μπλε τιρκουαζ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...