gorgio 3 Απριλίου 2011 #1 Share 3 Απριλίου 2011 Καλησπέρα φίλοι... Όπως εγώ ξανά αναφέρει θέλω να φυτέψω το ενυδρείο μου.. Θα ξεκινήσω με 3-4 ανουμπιες οι οποίες όπως εχω διαβάσει είναι το πιο εύκολο φυτό κ δεν χρειάζεται ούτε λίπασμα ούτε πολύ φωτισμό..ουσιαστικά δεν της αρέσει το φως κ θέλει να την τοποθετείσ σε σκιέρα Εγώ εχω μια λάμπα 15w.. Μια χαρά μέχρις εδώ. Αλλά στην πορια σιγουρα θα θελησω να βαλω κ αλλά φυτα ευκολα παντα κ ισως κ καποια λίγο πιο δύσκολα απο ανουμπιεσ κ ευκολα που θελουν πιο πολυ φωτισμο αρα θα βαλω 30 λαμπα. Τότε τι κάνουμε? θα χαλάσουν οι ανουμπιες ? Να τονίσω ότι εχω χαλίκι ψιλό κ δεν εχω υπόστρωμα. Τα φώτα σας. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 4 Απριλίου 2011 #2 Share 4 Απριλίου 2011 Κατ' αρχήν για πόσα λίτρα ενυδρείο μιλάμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 4 Απριλίου 2011 Author #3 Share 4 Απριλίου 2011 Είναι 63 λίτρα..57 καθαρά..διαστάσεις 60 30 36 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 4 Απριλίου 2011 #4 Share 4 Απριλίου 2011 Οι ανουμπιες ,οπως ολα τα φυτα, ευεργετουνται απο τον φωτισμο, οσο δυνατος και να ειναι. Αρα δεν χαλανε εξ αιτιας του φωτος ! Αυτο που ειναι προβλημα ομως, ειναι οτι λογω της πολυ αργης αναπτυξης τους, πιανουν με τον καιρο, αλγες στα φυλλα τους και γι αυτο προτεινεται να μπαινουν σε υποφωτισμενα ή σκιερα μερη. Διαλεξε για την συνεχεια ευκολα ή μεσαιων απαιτησεων φυτα , κρατα τον φωτισμο γυρω στο 0,5 watt/λιτρο και σε λιγους μηνες οταν θα ισορροπησει το συστημα θα εχεις ενα ευκολο και οικονομικο στην συντηρηση, καταπρασινο ενυδρειο. Το σκετο χαλικι δεν ειναι προβλημα. Με μερικες ταμπλετες στις ριζες των φυτων, θα τα πανε μια χαρα. Για να διαλεξεις ευκολα φυτα μπορεις να εχεις υποψιν σου μια απλη παρατηρηση: Το χρωμα του φυλλωματος συχνα προσδιοριζει και την απαιτηση στο φως. Τα σκουρα πρασινα φυλλα σημαινει οτι δεν εχουν μεγαλη απαιτηση σε φωτισμο. Οσο πιο ανοιχτοχρωμο το φυλλωμα τοσο αυξανεται η απαιτηση αυτη και τελος σχεδον η πλειοψηφια των κοκκινων φυτων ειναι και απαιτητικοτερα σε φως. Δεν ειναι κανονας το παραπανω...αλλα ισχυει στα περισσοτερα ειδη φυτων και ειναι ενας εμπειρικος τροπος να ξεχωρισουμε κατα την αγορα, τα ειδη που θελουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 4 Απριλίου 2011 Author #5 Share 4 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ.. Δηλαδή να βάλω τις ανουμπιες σε κάποια σκιέρα μέρη κ να πάρω κάποια άλλα εύκολα η μέτρια φυτα ? Κ να αλλάξω την λάμπα μου βάζοντας μια 30w? Co2 δεν θα χρειαστώ έτσι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Απριλίου 2011 #6 Share 4 Απριλίου 2011 (edited) βατ στις λαμπες σου φιλε μου δεν μπορεις να αλλαξεις καθως ειναι συμφωνα με τις διαστασεις και ειναι φιξ. μπορεις ομως και ισως με καποια πατεντα να προσθεσεις 1 η και 2 λαμπες..... διοξειδιο,στη φαση που εισαι δεν ειναι απαραιτητο. Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 4 Απριλίου 2011 Author #7 Share 4 Απριλίου 2011 Μπορώ να αλλάξω βατ ...εχω το juwel rekord 600 μαμισια λαμπα είχε 15. Από ότι το εχω ψάξει πολύ λίγο υπάρχει σίγουρα στο ίδιο μέγεθος 24 βατ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Απριλίου 2011 #8 Share 4 Απριλίου 2011 ενα λεπτο μην τα μπερδευουμε....η γιουβελ ειναι πολυ ''περιεργη'' στο φωτισμο της.τι λαμπες εχεις τ8 η τ5...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 4 Απριλίου 2011 Author #9 Share 4 Απριλίου 2011 ενα λεπτο μην τα μπερδευουμε....η γιουβελ ειναι πολυ ''περιεργη'' στο φωτισμο της.τι λαμπες εχεις τ8 η τ5...? πως το βλέπω αυτό ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Απριλίου 2011 #10 Share 4 Απριλίου 2011 πως το βλέπω αυτό ? ειναι χοντρες η λεπτες οι λαμπες,και τι γραφουν πανω τους..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 4 Απριλίου 2011 Author #11 Share 4 Απριλίου 2011 Τ5 μάλλον είναι..λεπτη μου φαίνεται εμένα κ γράφει πάνω 15w day-lite 438 mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 4 Απριλίου 2011 Author #12 Share 4 Απριλίου 2011 Επειδή από ότι έψαξα μέχρι 24 βατ μπορώ να βάλω τι πατέντα μπορώ να κάνω για να βάλω κ άλλες λάμπες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Απριλίου 2011 #13 Share 4 Απριλίου 2011 Αυτή που φοράει είναι Τ8. Οι Τ5 στα 24watt είναι περίπου 550mm μήκος.Θα χωρέσει με τα ακροφύσια στο καπάκι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 4 Απριλίου 2011 Author #14 Share 4 Απριλίου 2011 Εμένα έχει 15 w..438mm.. Τ8 είναι ?ποια λες εσυ ότι ίσως χωρέσει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 5 Απριλίου 2011 Author #15 Share 5 Απριλίου 2011 Τελικά παιδιά πόσα βατ θα χρειαστεί για τα 60 λίτρα μου κ τα δέκα εύκολα φυτα που θέλω να βάλω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 5 Απριλίου 2011 #16 Share 5 Απριλίου 2011 Τελικά παιδιά πόσα βατ θα χρειαστεί για τα 60 λίτρα μου κ τα δέκα εύκολα φυτα που θέλω να βάλω ? Διαλεξε για την συνεχεια ευκολα ή μεσαιων απαιτησεων φυτα , κρατα τον φωτισμο γυρω στο 0,5 watt/λιτρο και σε λιγους μηνες οταν θα ισορροπησει το συστημα θα εχεις ενα ευκολο και οικονομικο στην συντηρηση, καταπρασινο ενυδρειο. ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 5 Απριλίου 2011 Author #17 Share 5 Απριλίου 2011 Άρα 30.. Κάτι άλλο, επειδή εχω μπερδευτεί με τις λάμπες την διαφορά Τ8 κ Τ5 για παράδειγμα..πιο πάνω λέει ποιο ενυδρείο εχω κ τι λάμπα εχω...επειδή δεν μπορώ να καταλάβω..μέχρι πόσα βατ λάμπα μπορώ να βάλω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 5 Απριλίου 2011 #18 Share 5 Απριλίου 2011 Σήμερα έχει διάβασμα Λοιπόν, δες εδώ και αν έχεις απορίες ρώτα : O φωτισμός του φυτεμένου ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 5 Απριλίου 2011 Author #19 Share 5 Απριλίου 2011 Νομίζω αυτα τα εχω καταλάβει δεν εχω καταλάβει τι λάμπα είναι η δική μου Τ8 η Τ5.?.είναι 438mm σίγουρα.. Εγώ που κοίταξα υπάρχουν μέχρι 24 watt σε 438mm.. (είμαι μπερδεμένος ίσως ρωτάω λίγο χαζές ερωτήσεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 5 Απριλίου 2011 #20 Share 5 Απριλίου 2011 Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος. Στα 438mm υπάρχουν Τ8 στα 15W. Οι 24W T5 είναι στα 549mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 5 Απριλίου 2011 Author #21 Share 5 Απριλίου 2011 Άρα η δική μου είναι Τ8?? Μέχρι πόσα βατ λάμπα μπορώ να βάλω λοιπόν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Απριλίου 2011 #22 Share 5 Απριλίου 2011 (edited) Άρα η δική μου είναι Τ8?? Μέχρι πόσα βατ λάμπα μπορώ να βάλω λοιπόν ? να μην τα ξαναλεμε φιλε μου.,σου τα ειπαμε ηδη αρκετες φορες και αναλυτικα νομιζω.http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=534467 δεν βγαινει σε περισσοτερα βατ. Έγινε επεξεργασία 5 Απριλίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 5 Απριλίου 2011 Author #23 Share 5 Απριλίου 2011 Κατάλαβα τώρα. Είχα μπερδευτεί όπως είπα. Από πατέντα λοιπόν τι μπορώ να κάνω μιας κ δεν μου αρκούν τα 15 βατ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Απριλίου 2011 #24 Share 5 Απριλίου 2011 ψαξε και λιγο εδω μεσα και θα βρεις δεκαδες πατεντες και τροπους..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 9 Απριλίου 2011 Author #25 Share 9 Απριλίου 2011 (edited) http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=pr...;pid=1237..αυτη η λαμπα δεν κανει?? αφου λεει 438mm στα 24watt Έγινε επεξεργασία 9 Απριλίου 2011 - gorgio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος